Dodaj do ulubionych

ceny stabilizują się

IP: 213.134.191.* 05.06.07, 21:24
w końcu można negocjować ceny przy zakupie nawet małe rabaty są możliwe do 10
% a myslałem że bedzie tylko rosło i rosło
Obserwuj wątek
    • Gość: Agent Muu Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:11
      os. Strusia, 38m2 - poszło wczoraj za 255 tys. - prawie siedem za metr, niezła
      stabilizacja;)
      • Gość: lili Re: ceny stabilizują się IP: 195.33.69.* 06.06.07, 12:11
        A w ilu tego typu transakcjach brałeś ostatnio udział Agencie??? Wiecie jak to
        się mówi...wyjątek potwierdza regułę.
        • Gość: admin Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 13:28
          administruję stronę jednemu z krakowskich developerów, wczoraj aktualizowałem
          ceny lokali (planowane rozpoczęcie budowy jesień) ceny z ok. 6600 -6800 brutto
          poszły na ponad 7000 - 7200 zł, to tak chyba w ramach stabilizacji ;)
          • Gość: wacław Re: ceny stabilizują się IP: 213.134.191.* 06.06.07, 21:49
            to tylko korekta inflacyjna powiększ cenę o 15 procent prognozy nastepnie
            skoryguj i wyjdzie rabat 10 %
        • Gość: Agent Muu Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:31
          No fakt, ilość transakcji na rynku niewielka (choć ja akurat nie narzekam;) -
          ale właściciele póki co nie bardzo chcą schodzić z cen, ale dobry czas dla
          kupujących, bo zdarzają się fajne okazje.
          • Gość: Juko Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:11
            Agencie przeciez dobrze wiesz, ze zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie zmuszony
            do szybkiej sprzedazy mieszkania i z taka osoba negocjacja jest nie tyle
            wskazana - co konieczna ;)))
            • Gość: wacław Re: ceny stabilizują się IP: 213.134.191.* 07.06.07, 12:42
              do Agenta Muu na armii krajowej było mieszkanie za 410 aktualnie jest w
              sprzedazy za 385 jezli pracujesz w agencji to pewnie wiesz o które chodzi
              pytanie czy cena spadła z powodu stabilizacji cen czy jest jakiś ukryty problem
              możesz odpowiedzieć ?
              • morfinka_12 ea 07.06.07, 20:50

• morfinka_12 wacławie pozwól że ja ci odpowiem 07.06.07, 20:54
                jeśłi dobrze widzę to jest to mieszkanie do remontu, na parterze bloku z
                wielkiej płyty - przy tych czynnikach to 7400 za m2 jest sporą kwotą, obok
                natomiast są mieszkania w tarasach verona po 12 - 14 btys i się jakoś kupcy
                znajdują, podob nie jak dalej w budynkach koło zasady po 9-10 tys schodzą!

NOWE DOBRE ARCHITEKTONICZNIE BUDYNKI W ŚWIETNYCH LUB DOBRYCH MIEJSCACH NIE
                TRACĄ NA WARTOŚCI,

tracą wartość mieszkania w płycie na zadupiu (ruczaj) itp bo one są
                przewartościowane. płyta osiągnęła już swój najwyższy pułap cenowy a inne
                jeszcze nie.
                • Gość: zx Re: wacławie pozwól że ja ci odpowiem IP: 62.233.214.* 07.06.07, 23:05
                  Ruczaj-Zaborze 3km od Wawelu, straaaaszne zadupie, koniec świata panie ;)
                  • Gość: yaku Re: wacławie pozwól że ja ci odpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:30
                    ja bym wolał mieszkać na ruczaju niż na AK, tylko na ruczaju a nie gdzieś w
                    okolicach kampusu UJ. Z ruczaju pod wawel jedzie się 5 minut tramwajką, bez
                    żadnych korków, bo tory biegną sobie cały czas obok ulicy :)
                  • zbigniew74 Ten argument z Wawelem mnie rozwala 08.06.07, 08:12
                    Wszysycy budujący tam deweleperzy mieli to samo hasło do Wawelu 15 minut. Tylko
                    po co komuś ta informacja na Wawel codziennie chodzi czy co:)

Centrum Krakowa to Rynek.

Ps. a te 3km to z którego miejsca z Tesco? bo na pewnoe nie z nowych osiedli
                    koło kampusu.
                    • Gość: zx Re: Ten argument z Wawelem mnie rozwala IP: 62.233.214.* 08.06.07, 10:21
                      Morfinek był łaskaw wspomnieć o wielkiej płycie, więc raczej nie nowe osiedla, np. z Lipińskiego jest 3km (30min. na nogach, 5min. tramwajem)

> po co komuś ta informacja na Wawel codziennie chodzi
                      Na Rynek chodzisz codziennie?
                      • zbigniew74 Re: Ten argument z Wawelem mnie rozwala 08.06.07, 13:28
                        Gość portalu: zx napisał(a):

> Na Rynek chodzisz codziennie?

Oczywiście, że nie, ale na Wawel trafiam raz w roku (jak ktoś do oprowadzenia
                        jest) a na rynek kilkadziesiąt razy w roku.
              • Gość: Tymoteusz Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 08:48
                Hm... 25 tys. w dół? Oj, coś długo nikt się nie zainteresował mieszkaniem,
                poczekaj miesiąc będzie za 300 tys. No chyba że masz czas, za pół roku powinno
                być dużo taniej. Kiedy ceny za metr nowego mieszkania przekroczyły 3 tysiące
                złotych zacząłem uważać że to już przesada i drogo, oj zapnijcie pasy, będzie
                spadać...
                • Gość: johny Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 03:51
                  spadać to tobie zacznie chyba libido. ceny mieszkań nie ruszą w dół, najwyżej
                  przestaną rosnąć.
                • Gość: wujo Re: ceny stabilizują się IP: *.chello.pl 09.06.07, 17:13
                  Hahaha. Opowiedz nam jak to będzie. Chyba tak, że ci wszyscy którzy kupili
                  mieszkania za 6-7 tys od metra i więcej, będą w panice sprzedawali to co kupili
                  godząc się z kilkuset tysieczną stratą;). Mieszkania będą znowu po 3 tys od
                  metra i trzeba będzie prosić żeby ktoś za takie pieniądze kupił. Masz szczęście,
                  że głupota nie boli.
                  • Gość: Agent Muu Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:01
                    Hm... Teza, że mieszkania sprzedają się jak świeże bułeczki chyba nie jest już
                    do obronienia. Ot, takie mieszkanko z końca lutego: zjazd o 50 tys. złotych, a
                    cena pewnie jeszcze do negocjacji...

www.gratka.pl/dom/szukaj.phtml?id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=krak%
                    F3w&dzielnica=nowa+huta&ulica=&metraz_od=95&metraz_do=105&id_jednostka_pow=1&cen
                    a_od=&cena_do=&id_waluta=1&cena_za_metr_od=&cena_za_metr_do=&liczba_pokoi=0&slow
                    a=&numer_oferty=&forma_wlasnosci%5B1%5D=1&forma_wlasnosci%5B2%
                    5D=2&forma_wlasnosci%5B3%5D=3&forma_wlasnosci%5B4%5D=4&forma_wlasnosci%5B5%
                    5D=5&pietro_od=3&pietro_do=6&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_budowy_od=&
                    rok_budowy_do=&z_dnia=-
                    1&tylko_zdjecia=on&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj
                    • Gość: agent muu Re: ceny stabilizują się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:57
                      ot, lepiej skracać adresy...

tiny.pl/f963
    • Gość: wacław Re: ceny stabilizują się IP: 213.134.191.* 09.06.07, 21:08
      miałem rację ceny siadły i nie bEędą tak rosły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka