Gość: KRAKUS IP: 193.239.36.* 08.06.07, 23:12 walcie sie-jak zwykle nikomu z urzedu miasta wlos za ta wpadke z glowy nie spadnie-taki wstyd moze sie zdarzyc raz na 750 lat-ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna dzis bylo super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:31 Za to wystep Orkiestry Wiedenskiej byl cudowny. W koncu ktos usunal strefe vip i naglosnienie bylo super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAKUS Re: dzis bylo super IP: 193.239.36.* 09.06.07, 00:07 bylo super ale co z tego?morricone juz nie bedzie-i szlag mie trafia ze najwazniejszy koncert zostal tak spartolony...w zasadzie wylada to tak jakby ktos chcial nam zrobic na zlosc bo pozostale (a jestem na rtynku codziennie) sa superslyszalne...natomiast fakt-wielkie brawa za likwidacje sektora vipow zajmujacego pol rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pla pla pla Re: dzis bylo super IP: *.ds16.agh.edu.pl 09.06.07, 09:11 No wlasnie.. strefa vip.. na stańce nawet nie bylo komu bic brawo, bo do sceny byli dopuszczeni tylko VIP.. co za chamstwo, jak zwykle - są równi i równiejsi, w krakowie jednak jest to coraz bardziej widoczne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
agra175 ...brawo za likwidacje sektora VIP-ÓW! 10.06.07, 18:55 Brawo!To chyba byl najlepszy pomysl!:-)bo Krakowianie mogli teraz byc blizej sceny:-) ...a korzystajacy wczesniej z "przywilejow";-))przeciskali sie w środku koncertow " bo do sektora"przeszkadzajac innym ,ktorzy przyszli punktualnie i chcieli w spokoju delektowac sie muzyka. a poza tym chyba jednak nie chcialabym tam siedziec:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedenczyk Re: dzis bylo super IP: *.5.11.vie.surfer.at 12.06.07, 00:17 Pani Anno, pragne wyjasnic, ze organizatorem wiedenskiego koncertu bylo nie krakowskie biuro festiwalowe ale wiedensko-krakowskie stowarzyszenie z wiednia i to wlasnie ono usunelo strefe vip, aby bylo prawdziwie po wiednsku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
crogool ... i dlatego wolę ostrzejsza muzykę.... 09.06.07, 00:26 "Jak zmierzyli strażnicy miejscy, średni poziom dźwięku podczas koncertu Ennio Morricone wyniósł 77 decybeli." Przez pół dnia strzygłem trawnik kosiarką na której widnieje napis 90dB... nie ma to jak industrial w cieniu drzew i nikt nie przyczepia się o piwko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Ciekawa sprawa IP: *.187.230.132.ip.airbites.pl 09.06.07, 01:38 We wcześniejszym komentarzu opisującym koncert redaktor Gazety nawet się nie zająknąl na temat skandalicznego nagłośnienia! Uderzający brak rzetelności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Ciekawa sprawa IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 09:15 Kraków po raz kolejny sie kompromituje. Podobnie było z Euro. Wobec megalomanii jego mieszkańców to miasto cały czas pozostaje zaściankowe, a mieszkający w nim ludzie to zwykłe wieśniactwo i prostota. Gdzie wam smieszne ludki do Warszawy, Poznania czy Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowiaczek Re: Ciekawa sprawa IP: 193.239.36.* 09.06.07, 09:46 kolego-nie obrazaj nas.piszac takiego posta widac ze niestety jestes na poziomie baru mlecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Ciekawa sprawa IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 10:01 nie widze nic zlego w barach mlecznych. Z to ty krakowiaczku właśnie obrażasz pół Polski, która się w nich stołuje. Ale wiem co wzbudziło twoja agresje - prawda w oczy kole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek Re: Ciekawa sprawa IP: 193.239.36.* 09.06.07, 10:18 agresje?jestem spokojny jak nie wiem co.poza tym ja o polakach nic nie pisze a ty wyzywasz nad od prostaczkow.jesli takis przeczulony to powiem inaczej -dno i metr mulu.i wiem ze teraz obrazam polowe polski bo przeciez polowa polakow nurkuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Ciekawa sprawa IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 10:30 nie - ty po prostu głupi jestes mości krakowiaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek Re: Ciekawa sprawa IP: 193.239.36.* 09.06.07, 10:35 po co tu w ogole zagladasz??i po co odpisujesz na moje glupie posty?madrosci ty oswiecona...idz na warszaffskie forum bo tu same prowincjusze, glupki i wiesniaki.bez pozdrowien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Ciekawa sprawa IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 10:55 chcialbym zauważyć ze to ty odpisałeś na mój post. A z warszafką mam tyle wspólnego co ty z inteligencją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasello Re: Ciekawa sprawa IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 11:19 mądry czy głupi, masz bardzo nieprzyjemny charakter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasello Re: Ciekawa sprawa IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 11:25 mam nadzieje, że wśród innych mieszkańców Poznania czy Swarzędza jesteś w mniejszości. jestem tego wręcz pewien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ciekawa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 12:26 no to widać z niezłego szamba wiejskiego wygramoliłeś się na światło nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Ciekawa sprawa IP: 91.189.16.* 09.06.07, 10:56 O czym ty mowisz? Czy wiesz co rozumiemy pod pojeciem zascianek. Co ty wiesz o Krakowie? Byles tu pewnie w podstawowce na wycieczce szkolnej. I to pewnie ostatnia szkola jaka konczyles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Ciekawa sprawa IP: *.icpnet.pl 09.06.07, 10:59 wiem dobrze co mówie. Mieszkałem w tym smutnym jak pi.. mieście 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiaczek Re: Ciekawa sprawa IP: 193.239.36.* 09.06.07, 11:09 co do mojej inteligencji to raczej bys sie zdziwil...ale mniejsza o to-czemu napisalem o warszaffce?bo sam sie na nia powolales.w zasadzie dobrze ze juz tu nie mieszkasz.ja wlasnie ide teraz na moj ukochany Kazimierz i Rynek-a ty siedz w swojej rozrywkowej metreopolii i klep w klawiature poki internetu nie odlacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasello Re: Ciekawa sprawa IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 11:28 w tym jego (ewentualnie) Poznaniu nie ma nawet 20% tego życia i energii jaka jest w Krakowie...to miasto tętni życiem całą dobę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Ciekawa sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 17:30 Jak kiedyś w przyszłości nauczysz się czytać, to pojmiesz że nagłośnienie robili Włosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa w.oslo Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności IP: *.studby.uio.no 09.06.07, 10:15 Chore miasto! brak odpowiedzialnosci na kazdym kroku. Bieda i brod. Dlatego juz mnie tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Morricone - nie wracaj! IP: *.chello.pl 09.06.07, 10:47 Cóż dużo mówić... Miasto zawaliło zapraszając tego artystę pełnego pychy. Szkoda że zepsuł on kulminacyjny punkt obchodów 750-lecia... Mam nadzieję że na przyszłość władze miasta będą rozsądniejsze i postawią konkretne warunki. Jak jakiś "wielki artysta" chce stroić fochy, to niech zostanie u siebie a nie psuje nam uroczystości! Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności 09.06.07, 11:01 Było chyba jeszcze gorzej: W pewnym momencie w czasie Pieśni o Bogu ukrytym pojawiły się sprzężenia! Toż to jest elementarny błąd! Natychmiast sciszono nagłośnienie, sprzężeń nie było, ale i słychać było niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności IP: 89.171.136.* 09.06.07, 11:54 UWAGA, Panie i Panowie: TO BYŁ PLAYBACK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: publiczność no koment!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 12:29 Dziwne troszkę to tłumaczenie! Przecież ludzie przyszli na koncert, żeby posłuchać artysty. Jeżeli artysta stawiał za duże warunki, w co nie chce mi się wierzyć, to było kilku innych artystów, którzy ściągnęliby równie duże tłumy publiczności, a nawet więcej!!! I ciekawe skąd włoscy artyści mają znać możliwości rynku, jeżeli nigdy się tym nie zajmowali przy tak dużej publiczności w tym konkretnym miejscu!!! Brak mi słów! Jedna z najciekawszych imprez zepsuta! I oczywiście każdy będzie zwalał winę na siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartoszek Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.blast.pl 09.06.07, 13:15 dla mnie żenująca była ta wydzielona trybunka z kszesełkami dla wybrańców !!! skandal w pierwszym rzędzie było słychać!!!! wszystkie imprezy dla wipuf a dla mieszkańców i turystów podziwianie sceny z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 16:53 i dobrze, ze była. nie wyobrażam sobie, żeby lud robił bydło pod sceną klaskając w najmniej odpowiednich momentach. przecież to śmieszne - 2 sekundy ciszy i juz burza oklasków. trzeba było pokazać, że w Krakowie jest Filharmonia i troche wyrobionej publiczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblatywacz budyniu a ale o co wo..wogle chodzi z tymi ludźmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:22 zamkniętymi wewnątrz ogrodzenia na środku Rynku..próbowałem nawet podejść do jednego z nich i porozmawiać ale strażnik nie wpuścił mnie do środka..powiedział że to jakaś zakazana strefa VIP czy coś tam podobnego..ciekawe czym oni sobie zasłużyli na taką karę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowe ucho podobno..gdy byli jeszcze dziećmi podkradali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 14:01 kostki cukru z kredensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Krakowowi gratulujemy barierek i selekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 14:07 obywateli na lepszych i gorszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto spod mostu pytanie do VIP-ów..całkiem poważnie..jak się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:46 Państwo czujecie siedząc wygodnie..ciesząc się nadmiarem przestrzeni na środku Rynku..widząc wokół siebie stłoczony jak bydło tłum dociśnięty do metalowych barierek..czy to uczucie ma jakiś charakter pozytywny czy raczej pejoratywny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty czuję się mniej więcej tak samo jak wyglądam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudi penetrator Re: Krakowowi gratulujemy barierek i selekcji IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 18:15 zawsze tak było, jest i będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:58 Strfa dla vip to absolutny skandal. Czy to była impreza dla mieszkańców Krakowa czy dla urzędasów UMK? Ktoś za skandal z tym koncerttem powinien odpowiedzieć. Ale jak zwykle pewnie każdy będzie "odbijał piłeczkę", a że to wina strony włoskiej, a że to wina artysty albo wogóle publiczności, że śmiała przyjść na darmowy koncert i jeszcze stawia jakieś wymagania. Koncert Rubika to totalna żenada, kabarety na Rynek też były skrajną pomyłką. Pozostaje tylko rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.chello.pl 09.06.07, 20:45 Na szczęście wczorajsze koncerty - Obligato i potem orkiestra wiedeńska - były na najwyższym poziomie. Można było spędzić wspaniały wieczór przy pięknej muzyce... Kto nie był - niech żałuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności IP: *.chello.pl 09.06.07, 17:50 Fakt, grali zbyt cicho.Bardzo często w pewnych momentach słychać było i bardzo przeszkadzało ćwierkanie krążących nad scena jerzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 18:14 Co tu dużo gadać ten występ to była dla Krakowa zwykła kompromitacja.Szlag mnie trafia jak czytam te durne tłumaczenia.Za to jak wypadnie impreza zawsze,ZAWSZE odpowiadają ORGANIZATORZY!!!!!!Ale skąd niby Biuro Festiwalowe ma to wiedzieć??? Słowo odpowiedzialność to dla jej pracowników tylko jakiś wyraz w słowniku.A swoją drogą ciekawe ile Kraków ta wpadka kosztowała.Dlaczego Gazeta nie napisała ile zapłaciliśmy za ten żenujący spektakl!Nie wystarczy zaprosić gwiazdy mili Państwo,trzeba też stworzyć warunki w których będzie mogła błyszczeć!!!Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudi kastrator Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.ghnet.pl 09.06.07, 18:16 dajcie temu Tajsterowi spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: eSBek Ryszard Grabski atrakcją 750 - lecia 09.06.07, 18:31 Widać za cicho śpiewała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.sysbiol.cam.ac.uk 09.06.07, 18:37 a ja wam wszystkim powiem, ze fajnie sie siedzi w Anglii, zarabia kupe kasy i czyta komentarze na necie jak to znowu po raz milionowy w Krakowie cos nie wyszlo; tylko czlowiek zadaje sobie sam pytanie jak mogl wytrzymac w tym miescie ponad 20 lat swojego zycia; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: 193.239.36.* 10.06.07, 01:09 skonczyles juz zmiane na zmywaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 23:38 Odnośnie wymagań Maestro mogę powiedzieć tylko tyle: niech w takim razie Mastro się pocałuje w du.ę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Gdzie jestes Polaku??Na zmianie na zmywaku :D IP: *.betanet.pl 10.06.07, 10:26 Odpowiedz Link Zgłoś
korcla Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności 10.06.07, 10:34 Tyle ksy wywalili po to by ogladać a nie słuchać Ericone hahahahah, mogli plakaty porozwieszać na jedno by wyszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.com.pl 10.06.07, 12:29 Brawo, ile kultury... Morricone przyjechał z włoską ekipą, oni nagłaśniali, nie urząd miasta, nie Polacy, nikt stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Występ Morricone niesłyszalny dla publiczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:32 Sami głusi chyba byli na koncercie, nie ryczało jak na występach rockowej kapeli ale słychać było, trzeba było nie gadać w trakcie, nie wydzierać się, nie paplać przez komórki... ale do tego potrzeba kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.zetosa.krakow.pl 10.06.07, 15:13 kolejna kompromitacja dyr Gilarskiej. Ciekawi mnie tylko kiedy Prezydent zorientuje sie, że tan najlepiej wynagradzany urzędnik nie jest wart nawet polowy pensji. Swoją drogą pozbyła się ludzi,którzy tak naprawde zajmowali się koncertami bo pewnei byli niewygodni a teraz trudno się dziwić. CZekam tylko na Wianki, takiego syfu dawno pod Wawelem nie było. hi hi hi. A strefa \vipowska to skandal!!! Świeto miasta - tylko o mieszkańcach zapomnieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argus Re: Występ Morricone niesłyszalny dla publicznośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 19:07 Tajster przy Gilarskiej to małe miki. Ta jest dopiero niezatapialna.Co do Wianków kolejny debil z Biura Festiwalowego wymyslił świetny zestaw niechcianych nigdzie emerytów (Gazebo!!!,Desireless - ludzie jednego kiepskiego przeboju;grubasy z Alphaville; Bananadrama; Róże Europy - Klatt z Orzechem mają za mało kasy i Gilarska chce im pomóc ?) i nazwali to "Dyskoteką lat 80-tych", szkoda słów na taką bezczelną ignorancję za naszą kasę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt A ten Rubikowy kicz to było słychać :( IP: *.devs.futuro.pl 11.06.07, 11:55 Rubikowe kiczowate sakro-diskopolo to potrafili nagłośnić :( Odpowiedz Link Zgłoś