Dodaj do ulubionych

Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE ?

12.06.07, 21:07
Witam,

Chciałbym zorganizować przyjęcie dla ok. 50 osób w miłej atmosferze, w Krakowie lub w promieniu 20 km.
Chcę podać obiad ( z wariantem wegetariańskim) i zorganizować szwedzki stół, wydając ok 100 pln/os.. Interesują mnie przytulne miejsca, raczej z ogrodem, w typie karczm czy oberży, czyli nizbyt formalne ale ładne i na dobrym poziomie ekhm merytorycznym. Np. tak jak tu: restauracja.oberza.pl/index_pol.html Jakieś sprawdzone propozycje ??
Obserwuj wątek
    • mistrz_i_malgorzata Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 12.06.07, 21:15
      ładna reklama sąsiedzi ........... :)
      • smok85 Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 12.06.07, 21:19
        Ne reklama, poprostu mi tam odpowiada ale terminy nie pasują... pozdrawiam :)
    • mistrz_i_malgorzata Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 12.06.07, 21:24
      to i tak reklama dla sąsiadów :) ale czytając początek twojego posta, to
      sąsiedzi to była moja pierwsza myśl :) życzę więc znalezienia równie fajnego
      miejsca
      pzdr.
      • trudny2002 Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tandetna 12.06.07, 21:34
        na krdwanowie( przepraszam za nieodlegla pisownie) o jezu...to lepiej juz wal
        wislany okupowac...to takie skrzyzowanie pretensjonalnosci z jakims
        poamerykanskim nurtem...brrr
        trudny
        • weronka77 Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 12.06.07, 23:40
          widać Trudny że nue byłeś tam ani razu..a zdziwiłbyś sie pozytywnie.genialne
          jedzenie a desery......rewelacja zwłąszcza CZekoladowa Paranoja...Jesteśmy tam
          co tydzień bo menu dls dzieciaczków,kącik zabaw i ....ł,ożko do wypoczynku na
          samej górze;-) a w lecie ogórd,staw z rybkami,piaskownica-wszystko o cyzm dusz
          marzy...
          • trudny2002 Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 13.06.07, 11:25
            weronka77 napisała:

> widać Trudny że nue byłeś tam ani razu..a zdziwiłbyś sie pozytywnie.genialne
            > jedzenie a desery......rewelacja zwłąszcza CZekoladowa Paranoja...Jesteśmy
            tam
            > co tydzień bo menu dls dzieciaczków,kącik zabaw i ....ł,ożko do wypoczynku na
            > samej górze;-) a w lecie ogórd,staw z rybkami,piaskownica-wszystko o cyzm
            dusz
            > marzy...

rozne widac sa i dusze i marzenia:)))
            mnie nie lezy ani stawik bajorowaty ani deserek tego typu ani personel ani nie
            bardzo widzialbym to lozko do wypocczynku...a znaczy to ze pobyt tam meczy?
            trudny:)
            • weronka77 Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 13.06.07, 23:42
              Eee Trudny;-) Ta knajpa w sam raz dla rodziców z dwulateczką.NIe masz
              dwulateczki? Żałuj;-)
              • hazel-eyes Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 16.06.07, 21:36
                zgadzam się z przedmówcami i też polecam Sąsiadów-miło zacisznie, elegancko,
                ale nie sztywniacko.byłam tam na weselu i wszystko było super zorganizowane. i
                fakt-restauracja przyjazna dzieciom, co jeszcze nie jest zbyt powszechne:)
              • luckystrike Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 19.06.07, 12:41
                ja tam dwulateczke miałem, ale i tak przychylam sie do zdania Trudnego :)
                zresztą autor wątku, nie wybiera się tam z 50 "dwulateczkami" ;)
                • gosia.43 Re: Sasiedzi to jest ta speluna nowobogacka i tan 19.06.07, 13:38
                  A i ja dwulatka i dwulatkę kiedyś miałam - a komu co pasuje i która knajpa
                  to juz indywidualna rzecz.
                  Czasem i niebo można stworzyć z " niczego "...))
    • zaba133 Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 14.06.07, 09:01
      polecam folwark zalesie w Grajowie, za Wieliczką, www.folwarkzalesie.pl
      wiem, że mają spore obłożenie, ale jeśli nie jest to sobota (wesela), to jest
      szansa na nieodległy termin
      miałam tam wesele- rewelacja
      • weronka77 Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 14.06.07, 10:00
        popieram-też byłąm tan na weselu;-) aczkolwiek autokar z gośći nie mógł do
        końca wjechać na gókę i kopytkowalismy pieszo( na szczęśćie ja na płaskich
        obcasach;-)
    • tadian za 100 złotych to kup se oranżade:) 14.06.07, 17:11
      a nie przyjęcie rób.
    • aguniap Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 16.06.07, 18:10
      Ja polecam
      www.karczmarzym.krakow.pl/main.htm
      www.srebrnagora.net/index.html
      nie wiem jakie są ceny ale jest fajnie.
    • anna1234549 Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 19.06.07, 09:09
      smok85 napisał:

> Witam,
      >
      > Chciałbym zorganizować przyjęcie dla ok. 50 osób w miłej atmosferze, w Krakowie
      > lub w promieniu 20 km.
      > Chcę podać obiad ( z wariantem wegetariańskim) i zorganizować szwedzki stół,
      wydając ok 100 pln/os.. Interesują mnie przytulne miejsca, raczej z ogrodem, w
      typie karczm czy oberży, czyli nizbyt formalne ale ładne i na dobrym poziomie
      ekhm merytorycznym. Np. tak jak tu: <a
      href="restauracja.oberza.pl/index_pol.html"
      target="_blank">restauracja.oberza.pl/index_pol.html</a> Jakieś sprawdzone
      propozycje ??
      > Polecam zamek w Niepołomicach tanio kuchnia rewelacyjna obsługa też
      ,kameralnie i niedrogo,można wyjść na spacer i wrócić. Miałam taką uroczystość
      nawet wybredni francuzi byli bardzo zadowoleni
    • mrr3 Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 19.06.07, 11:10
      ja polecam www.minoga.pl
    • igloo_mx Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 19.06.07, 11:38
      Grube Ryby - Zabierzów
      Dworek Białoprądnicki www.dworek.krakow.pl; www.terazwioska.com.pl
    • zbigniew74 Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o zajeździe 19.06.07, 14:27
      szlacheckim:)

www.zajazd-szlachecki.pl/index.html
      Polecam nie zawiodłem się:)
      • weronka77 Re: Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o zajeździe 19.06.07, 22:42
        ja tam obok jeżdzę konno w Pegazie;-)
    • nnike Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 20.06.07, 02:24
      "Kosynier" przy wyjeździe na Warszawę: www.kosynier.pl/
      • zbigniew74 Kosynier byłem raz:) 20.06.07, 12:10
        Jedzenie bardzo dobre, ale obsługa jak z dobrego filmu Barei:) Kelner od razy
        zaczął do nas mówić per Wy. Wystrój przypomina "Krakowiaka" na Dobrego Pasterza
        gdzie wczoraj spożywałem placki ziemniaczane z gulaszem:)
        • luckystrike Re: Kosynier byłem raz:) 20.06.07, 12:17
          no to podziwiam, ja bym sie chyba bał coś w krakowiaku zamówić
          • zbigniew74 Re: Kosynier byłem raz:) 20.06.07, 12:24
            luckystrike napisał:

> no to podziwiam, ja bym sie chyba bał coś w krakowiaku zamówić

Spróbuj:)
            Nigdy nie miałem kłopotów w przeciwieństwie do na przykład taco na rynku.

A w Krakowiaku śledź po japońsku wygląda jak wieloryb na lądzie z całym jajem w
            pysku:)

Jedyny minus to palacze, którzy czasami się zjawią:( A wystrój się nie zmienił
            od początku istnienia czyli podobno od 12 lat, bo wcześniej to była Kawiarnia
            Ewa czy jakoś tak i wtedy to strach było coś zamawiać:)
            • luckystrike Re: Kosynier byłem raz:) 20.06.07, 12:37
              jakoś wole sobie sam ugotować :) a jak juz nie mam czasu to obok krakowiaka
              mieszka moja mama która zawsze jakiś obiadek dla syna znajdzie:)
    • tospiga Re: Przyjęcie dla 50 osób, Kraków i okolice GDZIE 20.06.07, 11:49
      Grota Solna, Kosciuszki 22, tuz obok Smiley`a.
      Sama knajpa mala, za to zajefajny ogrodek - miesci ponad setke osob, staw z rybami, fontanna i
      wodospad, cicho, w centrum miasta, grill na zewnatrz, ceny przystepne, jedzenie bez jakis szalenstw,
      ale smaczne. Mozna sobie zarezerwowac czesc ogrodka.

Chlopskie Jadlo (uwaga) w Glogoczowie.
      Tez mily ogrodek, niebanalne jedzenie (uwaga - obiad na osobe z piciem to ok. 50 zl), szwedzki stol
      tez mozliwy, bo Kosciuszko sprzedal firme wraz z kateringiem.

Ogniem i Mieczem, Rejtana - numeru nie pomne.
      Tez zajefajny ogrodek, zarcie niezwykle wykwintne - uwaga: jak na KRAKOWSKIE warunki, tez ceny
      porownywalne z Chlopskim Jadlem, czyli min. 50 zl/os.

Zblizenia, Kazimierz, rog "Zyda" czyli Placu Nowego
      Knajpka mala, ale zajefajny ogrodek, ceny przystepne, przepyszne wloskie pasty, makarony itd. Jedyne
      co moze byc klopotem to szwedzki stol - trzeba by bylo chyba ustalic wczesniej z wlascicielami, bo
      takowego nigdy nie widzialem, ale to elastyczni ludzie, na pewno cos wymysla :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka