Gość: koliber IP: 149.156.12.* 11.06.03, 12:34 Doskonała kuchnia, sympatyczna atmosfera. Wadą są małe porcje i relatywnie wysokie ceny (w stosunku do wielkości porcji). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skks Re: Kuchnia i Wino 13.06.03, 07:45 I zwariowana właścicielka:( Latająca po Krakowie z "ochroniarzem". To na wypadek gdyby ktoś nie wiedział jaka jest ważna i bogata:)) Oj ma Bozia lokatorów, oj ma:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Kuchnia i Wino IP: 149.156.12.* 14.06.03, 23:44 Skąd znasz te brednie. Pani jest bardzo sympatyczna, zna się na kuchni i winach i dokonale gotuje. A to że jest trochę egzaltowana nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Kuchnia i Wino 15.06.03, 10:54 Gość portalu: koliber napisał(a): > Skąd znasz te brednie. ??????? A co jest brednią? Z ochroniarzem lata? Lata! Jest "trochę" zwariowana? Jest! Wie wszystko lepiej? Wie!! > Pani jest bardzo sympatyczna, zna się na kuchni i winach i dokonale gotuje. > A to że jest trochę egzaltowana nie szkodzi. Sympatyczna? No nie wiem:( A, że zna się na kuchni i doskonale gotuje to przwdziwa Jej zaleta:)) Której nie sposób zaprzeczyć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Kuchnia i Wino IP: *.bci.net.pl 27.06.03, 12:37 Po tylu latach praktyki w zawodzie kucharza wypada dobrze gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kuchnia i Wino IP: *.tele2.pl 27.06.03, 14:50 to jest dobra restauracja. A male porcje to klasyka we francuskich knajpach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Kuchnia i Wino IP: 213.17.128.* 30.06.03, 15:23 Gość portalu: kaska napisał(a): > to jest dobra restauracja. Jaaaaasne. 1,5 h czekania na żarcie. >A male porcje to klasyka we francuskich knajpach. W połączeniu z czynnikiem czasu dyskwalifikuje. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Kuchnia i Wino IP: proxy.NANDU.net:* / 192.168.1.* 16.07.03, 23:02 Bylem, po czolobitnych pochwlach Maklowicza totalne rozczarowanie. Mikroskopijne porcje na wielkich talerzach- chyba dla podkreslenia kontrastu.Jedzenie ok ale nie powalajace smakiem jak np.Paese.Czas oczekiwania (na przyjecie zamowienia) przy zajetych 3 stolikach chyba z 40min tyle samo na podanie i na rachunek-chcialem wyjsc nie placac.Wlascicelka walesajaca sie po ogrodku w przescieradle-malo apetyczna - wiek! I do tego ludzie z kamienicy obok trzepiacy posciele wieszajacy pranie-koloryt?Moze nie koniecznie. NIGDY WIECEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kuchnia i Wino IP: *.pl / *.gazeta.pl 17.07.03, 20:57 Bardzo snobostyczny lokal ostatnio w Krakowie-co można tez zauważyć na tym forum. Nie chodzi o to, by jeść - bywać, bywać trzeba!!!! (Krakusy kochane). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Kuchnia i Wino IP: proxy.NANDU.net:* / 192.168.1.* 18.07.03, 21:01 Gość portalu: aga napisał(a): > Bardzo snobostyczny lokal ostatnio w Krakowie-co można tez zauważyć na tym > forum. Nie chodzi o to, by jeść - bywać, bywać trzeba!!!! (Krakusy kochane). Dla mnie to on moze byc "snobostyczny", ale czy "bywanie" to siedzenie przy pustym stoliku swiatowo/prowicjonalna ago? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kuchnia i Wino IP: *.pl / *.gazeta.pl 21.07.03, 22:24 to była ironia, cyniczno - inteligentny Foxy. Mnie też nie odpowiadaja puste stoliki i pusty zołądek, nie rozumiem tej snobistycznej mody na ten lokal. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Kuchnia i Wino IP: *.ipartners.pl 21.07.03, 11:00 Jeżeli dla Ciebie Paese to dobra restauracja, to ogarnia mnie smutek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Kuchnia i Wino IP: 213.17.128.* 21.07.03, 14:30 Gość portalu: monty napisał(a): > Jeżeli dla Ciebie Paese to dobra restauracja, to ogarnia mnie smutek... Bo? JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Kuchnia i Wino IP: *.ipartners.pl 22.07.03, 09:48 Gość portalu: JoP napisał(a): > Gość portalu: monty napisał(a): > > > Jeżeli dla Ciebie Paese to dobra restauracja, to ogarnia mnie smutek... > > Bo? > > JoP Np. steki śmierdzą (sic!). Zdarzyło się to dwukrotnie. To wystarczy. Widać, że chwilowa sława w tym wypadku się nie opłaciła. Kiedyś chętnie bywałem, ale więcej raczej nie pójdę (może kiedyś) po wpadkach ze stekami. POza tym, od dłuższego czasu (ponad roku) dochodzą mnie sygnały od znajomych, że jest coraz gorzej. Po prostu kupują mięso w marketach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Kuchnia i Wino IP: *.ipartners.pl 21.07.03, 11:06 Co to znaczy "małe porcje"? Nie wystają z talerza? Nie można się najeść? Ludzie, zapamiętajcie raz na zawsze: dużo i tanio, znaczy w 95% przypadków ŹLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Kuchnia i Wino IP: 213.17.128.* 21.07.03, 14:30 Gość portalu: monty napisał(a): > Co to znaczy "małe porcje"? Nie wystają z talerza? Nie można się najeść? > Ludzie, zapamiętajcie raz na zawsze: dużo i tanio, znaczy w 95% przypadków > ŹLE. Nie jestem jakimś szczególnym głodomorem, więc jak płacę ponad 30 zł za potrawę, to nie chcę wychodzić głodna. I z rezerwą podchodzę do knajp, w których trzeba wziąć przystawkę, zupę, drugie i deser, żeby się najeść. Więc jeśli o to chodzi: ja się w "K&W" drugim daniem nie najadam. Happy? JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kuchnia i Wino IP: *.tele2.pl 21.07.03, 16:02 Gość portalu: JoP napisał(a): > Nie jestem jakimś szczególnym głodomorem, więc jak płacę ponad 30 zł za > potrawę, to nie chcę wychodzić głodna. I z rezerwą podchodzę do knajp, w > których trzeba wziąć przystawkę, zupę, drugie i deser, żeby się najeść. > > Więc jeśli o to chodzi: ja się w "K&W" drugim daniem nie najadam. Happy? > > JoP Jak idziesz do rest francuskiej - czy to Kuchnia i Wino czy Bergherac czy La Fontaine, to tak sie sklada, ze aby sie najesc musisz zamowic kilka roznych rzeczy - na tym polega kuchnia francuska. Chcesz sie najesc idz gdzie indziej albo idz do francuskiej ale wez sporo pieniedzey i uzbroj sie w cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: Kuchnia i Wino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 19:52 Gość portalu: kaska napisał(a): > Jak idziesz do rest francuskiej - czy to Kuchnia i Wino czy Bergherac czy La > Fontaine, to tak sie sklada, ze aby sie najesc musisz zamowic kilka roznych > rzeczy - na tym polega kuchnia francuska. Chcesz sie najesc idz gdzie indziej > albo idz do francuskiej ale wez sporo pieniedzey i uzbroj sie w cierpliwosc. Mylisz kuchnię francuską z nouvelle cuisine. Stara kuchnia francuska, choćby prowansalska czy owerniańska, nie ma nic wspólnego z mailizną na talerzu. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kuchnia i Wino IP: *.tele2.pl 22.07.03, 14:56 Gość portalu: JoP napisał(a): > > Mylisz kuchnię francuską z nouvelle cuisine. Stara kuchnia francuska, choćby > prowansalska czy owerniańska, nie ma nic wspólnego z mailizną na talerzu. > Moze i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliber Re: Kuchnia i Wino IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 17:41 Trzeba smakować. Nażreć można się u Endziora. Jak zjesz 4 dania to będziesz najedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Kuchnia i Wino IP: proxy.NANDU.net:* / 192.168.1.* 21.07.03, 21:20 Gość portalu: monty napisał(a): > Co to znaczy "małe porcje"? Nie wystają z talerza? Nie można się najeść? > Ludzie, zapamiętajcie raz na zawsze: dużo i tanio, znaczy w 95% przypadków ŹLE. Juz Ci wyjasniam, stek barani wielkosci pudelka zapalek i zapiekanka ziemniaczana wielkosci pudelka papierosow i grubosci tejze.I nie koniecznie tanio= zle, cale tzw. poza centrum, niezle i tanio. Bez rusalkowych wlascicielek i ludzi trzepiacych dywan nad Twoja glowo - no bo to KAZIMIERZ! Odpowiedz Link Zgłoś