Gość: ciekawski IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 14.06.03, 15:33 zastanawia mnie to ile, tak mniej wieciej, zarabia mgr, ktory pracuje na etacie na UJ jako wykładowca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawski Re: mgr wykładowca?? O_o nt. IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 14.06.03, 17:03 hmm, tak, tak, na UJ stanowiska nazywaja sie w takie sposob, ze najnizej jest wykladowca, starszy wykladowca, adiunkt, profesor UJ (moze pominalem jakies po drodze :-) - zatem ponawiam moje pytanie, moze ktos wie i jest gotow podzieli sie taka informacja Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: mgr wykładowca?? O_o nt. 14.06.03, 17:08 Wchodzisz do Collegium Novu, wychodzisz na po schodkach i idziesz w przeciwną stronę (w stronę rektoratu) niż do Convivium, a tam po prawej stronie jest tablica i są wywieszone wyniki wynagrodzeń,a le bez nazwisk, tyllko stanowiska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: mgr wykładowca?? O_o nt. IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 14.06.03, 17:14 no wlasnie kilka dni temu bylem przy tej tablicy, w ktorej zawsze bylo to wywieszone, ale chyba ktos zmienil lokalizacje tych informacji, bo nie moglem ich tam znalezc, ale przejde sie w poniedzialek jeszcze raz i lookne dokladniej - no chyba, ze ktos bedzie tak mily i sie wypowie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Zarobki na uczelniach IP: 80.48.20.* 14.06.03, 17:13 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > hmm, tak, tak, > na UJ stanowiska nazywaja sie w takie sposob, ze najnizej jest wykladowca, > starszy wykladowca, adiunkt, profesor UJ (moze pominalem jakies po drodze Żeby być wykładowcą trzeba mieć conajmniej doktora:)) Najniżej są asystenci i zarabiają stałą pensję w okolicach 1000 netto, ale mają różne możliwości dorabiania:)) Kolega po psychologi oprócz asystenta zarabia dodatkowo parę stów za zajęcia na prywatnych uczelniach na przykład:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Zarobki na uczelniach IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 14.06.03, 17:29 nie zgadzam sie, znam wielu ludzi zatrudnionych na etacie wykladowcy, czy nawet starszego wykladowcy, ktorzy sa tylko mgr - widocznie jest taka mozliwosc :-), ale dzieki za info o zarobkach asytenta - hmm 1000 pln to nie duzo, z dugiej strony nie tak bardzo malo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sipra Re: Zarobki na UJ 14.06.03, 19:42 Młody doktor zaraz po obronie doktoratu 1050 zł netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Zarobki na UJ IP: 80.48.20.* 14.06.03, 20:32 sipra napisał: > Młody doktor zaraz po obronie doktoratu 1050 zł netto. A wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sipra Re: Zarobki na UJ 15.06.03, 20:14 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > sipra napisał: > > > Młody doktor zaraz po obronie doktoratu 1050 zł netto. > > A wcześniej? A wcześniej jak robi doktorat i dostanie stypendium (a nie musi), to około 800- 900 zł (zależy to od wydziału). Magistrów nie zatrudnia się. Sa wielkie trudności by zostać na uczelni mając tytuł doktora. To jest tragedia polskiej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zarobki na UJ 15.06.03, 20:20 sipra napisał: To jest tragedia polskiej nauki. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ta, bo pozniej ida do polityki te doktory i profesory ze znanym skutkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Zarobki na UJ 15.06.03, 20:36 Nie wiem jak to wygląda oficjalnie, ale ja na UJocie miałam całe mnóstwo zajęć z magistrami, którzy czasem byli asystentami profesorów, a czasem (spotkałam się z tym na amerykanistyce) prowadzili zajęcia zupełnie niezależnie. Odpowiedz Link Zgłoś
neikula Re: Zarobki na UJ 15.06.03, 23:30 dokładnie, to że się nie zatrudnia mgr'ów do pracy na etat to jakaś totalna bzura - może tak jest na kierunkach, które mają uprawnienia do doktoryzowania w danej dziedzinie, ale na pozostałych (przynajmniej na tych mi znanych) jest tak, że można być zatrudnionym na etacie jako mgr (a w tzw. międzyczasie pisać doktorat - oczywiście z pominęciem studiów doktoranckich :-) oczywiście są problemy, bo administarcaja centralna UJ chce ograniczać wydatki, ale co ma zrobić taki kierunek, jak doktorantów nie ma (więc za darmo, albo za 800 pln nikt nie będzie czarnej roboty odwalał), a zajęcia prowadzić ktoś musi :-) i stąd nawet władze UJ nic nie za bardzo mogą się sprzeciwiać zatrudnianiu na etaty mgr'ów - bo przecież nie zamkną tych kierunków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: mgr wykładowca?? O_o nt. IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 16.06.03, 19:47 Starszy wykladowca to "zdegradowany" adiunkt ktoremu nie udalo sie habilitowac. Odpowiedz Link Zgłoś