Dodaj do ulubionych

UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:41
Błąd:

najpopularniejsze: stosunki międzynarodowe - 39 kandydatów na miejsce

jestem zarejestrowany, razem z 1776 osobami. Zakładając, że wszystkie one złożyły dokumenty (co jest przecież nie możliwe), to gdyby rzeczywiście było 39 na jedno miejsce, dało by nam to zaledwie 45 miejsc na kierunku...

Nie znam dokładnej liczby, ale wątpie aby to miało być tak mało...
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:57
      Głupi artykuł...
      Dlaczego najtrudniej było się dostać na jakieś dziennikartwo czy coś tam??
      Przecież takową trudność wyznacza próg punktowy... a tylko pośrednio liczba chętnych.
      Czemu nic na ten temat nie napisali, dla mnie to jest znacznie bardziej istotne.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Na AE nie wymagano matmy??? 8-O 18.07.07, 09:32
        Na AE nie wymagano matmy??? 8-O

Rany Boskie, toż to katastrofa! Za 5 lat wyjdzie z AE zastęp 1800 ekonomistów,
        którzy nie umieją liczyć!!!

I gdzie oni znajdą pracę?! Na zmywaku w Anglii??

Nie pojmuję, dlaczego moje pieniądze są tak debilnie inwestowane w kształcenie
        ludzi, którzy ze swego wykształcenia nic nie będą mieli. Kiedy od jakichś 2 lat
        wiadomo, że Polska potrzebuje inżynierów i że trzeba inwestować w kształcenie
        matematyczno-techniczne. To jest marnowanie pieniędzy podatników!
        • Gość: mateusz Re: Na AE nie wymagano matmy??? 8-O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:45
          Myślę, że uspokoję Twoje sumienie. Matematyka była wymagana na kierunki:
          ekonomia, finanse i rachunkowość, informatyka i ekonometria, i zarządzanie.
          Natomiast nie była wymagana na bardziej humanistycznych kierunkach, tkaich jak
          m. in. administracja, europeistyka cyz stosunki międzynarodowe. Z AE nie
          wychodzą tylko ekonomiści. Są też inne specjalności niewiele mające wspólnego z
          ekonomią.
        • Gość: l oj anuszka... IP: *.gemini.net.pl 22.08.07, 13:04
          Oj anuszka... Tobie się naprawdę wydaje, że każdy abolwent AE to
          ekonomista???
          Co do matematyki - masz w sumie rację, tyle, że powinna być ona
          obowiązkowa na maturze, ale już niekoniecznie jako kryterium
          przyjmowania na każde studia.
    • Gość: więcej miejsc A co z tymi co się nie dostaną bo nie ma miejsc IP: *.kolornet.pl 18.07.07, 00:44
      a zdali egzamin? Na bruk?
      • Gość: l Re: A co z tymi co się nie dostaną bo nie ma miej IP: *.gemini.net.pl 22.08.07, 13:02
        Od wielu lat nie ma czegoś takiego, jak "zdał ale nieprzyjęty z
        braku miejsc".
    • Gość: szary człowiek Oj dzieci, dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 01:02
      i co wy po tym dziennikarstwie będziecie robić...
      • Gość: noblista Re: Oj dzieci, dzieci IP: *.dyn.optonline.net 18.07.07, 06:19
        socjologia to pseudonauka
        • c79 Re: Oj dzieci, dzieci 18.07.07, 06:44
          A w Ameryce to Murzynów biją!
          • Gość: noblista Re: Oj dzieci, dzieci IP: *.dyn.optonline.net 18.07.07, 20:15
            a w ameryce wcale nie bija murzynow
        • Gość: wa Re: Oj dzieci, dzieci IP: *.kolornet.pl 20.07.07, 14:31
          Zgadzam się. Socjologia to kierunek dla idiotów.
          • Gość: l Re: Oj dzieci, dzieci IP: *.gemini.net.pl 22.08.07, 13:00
            Na razie jednak idioci, zamiast pójść na socjologię, wypisują
            idiotyzmy na forum. Np. Że socjologia jest dla nich.
    • Gość: student A ja studiuję dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 06:59
      na prywatnej uczelni i jestem bardziej zadowolony niż bym był na UJ-cie. Nie
      szanują tam nikogo, człowiek "je" sam z siebie ze strachu, a na prywatnej dbają.
      • Gość: ZX Commodore Re: A ja studiuję dziennikarstwo IP: *.chello.pl 18.07.07, 07:31
        Skąd wiesz, że *jesteś bardziej zadowolony* ze studiów prywatnych niż na UJ,
        skoro nie studiujesz/studiowałeś na UJ? Takie porównanie wymagałoby
        doświadczenia w dwóch miejscach...
        • Gość: murgrabia Re: A ja studiuję dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:13
          Dokładnie. Raczej jakieś kompleksy przez studenta przemawiają.
    • Gość: kiki musampa Nie wiem, co maturzyści widzą w srosunkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:11
      m-narodowych. Kończyłem tą specjalizację na AP i z pracą jest ciężko. A zawodu
      po tym nie ma. To samo dziennikarstwo. Naprawdę młodzi nie chcą uczyć się na
      błędach cudzych, wolą na własnych. A to bardziej boli. Cóż...
    • Gość: RMan UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo IP: *.crowley.pl 18.07.07, 09:54
      Napisanie że było 21 osób na miejsce nie obrazuje rzeczywistej sytuacji. Jak
      przemnożymy ilość osób na miejsce i ilość miejsc to otrzymamy wynik 1365
      kandydatów na 65 miejsc. Czyli żeby sie dostać nie wystarczy być lepszym od 20
      osób tylko co najmniej od 1300 osób. Moim zdaniem tak powinno sie podawać ilość
      chętnych bo to dopiero obrazuje jak ciężko się dostać.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Ano właśnie, matma... 18.07.07, 10:04
        > Napisanie że było 21 osób na miejsce nie obrazuje rzeczywistej sytuacji. Jak
        > przemnożymy ilość osób na miejsce i ilość miejsc to otrzymamy wynik 1365
        > kandydatów na 65 miejsc. Czyli żeby sie dostać nie wystarczy być lepszym od 20
        > osób tylko co najmniej od 1300 osób.

Coo??
        Właśnie ubolewam parę wpisów wyżej, że z matmą w Polsce coraz kiepściej...
    • Gość: wiara Re: UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:36
      Moze ktos z was wie gdzie odszukać tzw. "progi punktowe" na AE? Niestety nie
      zostałam przyjęta i nawet nie wiem czy była to kwestia 1 pkt czy
      więcej.Zdawałam rozszerzoną matmę,odwołanie złozyłam.
      • glutella Re: UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo 18.07.07, 17:58
        wpisz sobie w google "ae forum" tam w dziale rekrutacja poszukaj, napewno
        znajdziesz to i inne dość przydatne informacje:)
        • Gość: łolaboga Re: UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo IP: *.171.43.4.crowley.pl 21.08.07, 15:26
          ale ściema z AP! znam osobę która dostała się na dzienne SM a miała
          ok 60% z podstawowej matury! to chyba jakis zart !
    • Gość: :) UJ: najwięcej chętnych na dziennikarstwo IP: *.chello.pl 11.09.07, 14:58
      mam pytanko.. chcę się dostać na dziennikarstwo na uj na
      niestacjonarne... liczy się tam średnia ilośc punktów z egzaminu..
      dostawały się tam osoby z 74 punktami. czy to ma jakieś znaczenie
      czy zdaje na poziomie rozszerzonym czy podstawowym??? czy za zdanie
      rozszerzonego dostaje jakies dodatkowe punkty?? -proszę o
      odpowiedź...

tu są wyniki z ostatniej rekrutacji...
      www.media.uj.edu.pl/rekr.html?checked=2
      proszę o odpowiedź...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka