Dodaj do ulubionych

Defibrylatory będą ratowały krakowian

18.07.07, 00:01
Zbyt piękne aby było prawdziwe. Pewnie AED będą dostępne w placówkach UMK w godzinach ich otwarcia a jego użycie będzie możliwe po uzyskaniu zgody dyrektora wydziału albo coś w tym stylu.
Mimo to sam fakt,że pomysł zaistniał dobrze świadczy o władzach Krakowa.
POSIADACZ CERTYFIKATU BLS - AED
Obserwuj wątek
    • Gość: polski_as Defibrylatory będą ratowały krakowian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:43
      Wspaniały pomysł. Tylko dlaczego tak późno? Ochrona zdrowia a w szczególności
      osób starszych powinna być priorytetowa dla władz miasta. Wielki plus dla
      włodarzy Krakowa :)
    • Gość: Jerzy_W Re: Defibrylatory będą ratowały krakowian IP: *.net.autocom.pl 18.07.07, 11:24
      Czarne wizje... Mam nadzieje ze sie nie spelnia, o ile w ogole oczywiscie Rada Miasta zechce uchwalic Program, bo to na razie projekt uchwaly. Nad doborem i hierarchizacją miejsc czuwać ma zespół sterujący, z udziałem m.in. specjalistów PRC i Pogotowia. Są tez przyjete kryteria ich doboru. Zachęcam do lektury calego Programu - www.wozniakiewicz.pl .
      Oczywiscie zachecam do kontaktu w sprawie programu. Chetnie zapoznam sie z wszelkimi uwagami, ktore byc moze pozwola go udoskonalic. E-mail podany na stronie.

pozdrawiam :)

Jerzy Woźniakiewicz
    • Gość: ratownik medyczny Re: Defibrylatory będą ratowały krakowian IP: *.mcon.pl 18.07.07, 14:01
      Pomysł jest oczywiście bardzo dobry!Mam nadzieję że nie stanie się tak jak
      mówisz, że defi będzie dostępne tylko w godzinach otwarcia UMK! Mam też nadzieję
      że większość tych urządzeń nie zostanie natychmiast rozkradziona lub co gorsza
      zniszczona przez wandali. Niestety jak znam życie to każdego defi będzie
      pilnować conajmniej 2 wartowników.
    • Gość: anest Re: Defibrylatory będą ratowały krakowian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:38
      jedno mnie zastanawia 450 defi za 1.7mln czyli ok.3700 za sztukę? tyle to
      kosztuje elektroda do stymulacji a nie defi ktoś coś pokręcil, ceny przenosnych
      defi to tak od 20000 w góre.
      • Gość: Dede Re: Defibrylatory będą ratowały krakowian IP: *.komster.pl 19.07.07, 18:04
        20000 ale nie za AED.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka