Gość: 13 posterunek IP: 62.233.214.* 29.07.07, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zojka Samoobsługa w autobusach MPK IP: *.ghnet.pl 29.07.07, 21:15 Wreszcie obrzydliwe śmierdzące Ikarusy przestaną truć pasażerów spalonym paliwem!!!!Bardzo się cieszę ,że to wstrętne badziewie przestanie jeździć.Ja już do nich nie wsiadam!A co do klimatyzacji w nowych autobusach to może WRESZCIE zacznie działać,chyba ,że MPK czeka na ofiary i wtedy kierowcy przestaną oszczędzać na pasażerach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: Samoobsługa w autobusach MPK IP: *.multi-vision.pl 30.07.07, 10:47 Kierowca jest tam tylko pracownikiem i nie ma nic do tego czy będzie klima czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: często a klimatyzacje w autobusach zamontują w 2012 roku IP: *.pro.lama.net.pl 29.07.07, 21:18 żenada w wydaniu mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quest samoobsługa MPK Kraków IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.07.07, 21:18 Pomysł jest dobry - ale jesli mówimy o dalszym poprawianiu komfortu , to prosiłbym MPK aby kolejne zakupywane autobusy posiadały klimatyzację - i aby była ona włączana przynajmniej w najgorętsze dni - To już nie jest luksus , to potrzeba do której zmusza nas stale ocieplający się klimat . W 30 stopniowy upał jazda autobusem nie należy do przyjemności. A w starszych scaniach należy pomyśleć o wymianie okien na większe - obecne `odchylane` nie sprawdzają się przy jazdzie w upały...na razie to tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ikarusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:28 miały mnóstwo wad- ale jedną zaletę - dużo przestrzeni i duże otwierane okna- to jedyne autobusy, które sprawdzały się w upały. Bo te nowoczesne z okienkami i "niby-klimatyzacją" są jeżdżącymi saunami, w których w dodatku trzeba jechać na bezdechu, bo inaczej mozna sie udusić zapachami Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Ikarusy 30.07.07, 02:45 Całkowicie popieram Mimo że stare to ikarusy są najlepsze latem Ja osobiście nie spotkałem ANI JEDNEGO autobusu a klimatyzacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ikarusy IP: 194.0.102.* 30.07.07, 11:57 Pewne MPK kupili tanich autobusow bez klimatizacji i to tego bez klimatizacji ma prawo obnizyc cen biletow np 50% off to moze np tylko sezonowe lato (od maja do wrzesnia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferbi Ale się przestraszyłem! IP: *.telnet.krakow.pl 29.07.07, 22:01 Już myślałem,że sobie pasażerowie sami będą musieli prowadzić autobusy,co zresztą w przypadku naszego MPK nie było by znowu takim cudem:))))A tak szczerze to super,że wreszcie te kopciuchy znikną z ulic,bo nie dość że truły to jeszcze strach było nimi jeździć.Co do nowego SYSTEMU to jestem raczej dużym pesymistą, przy tej niby klimie , którą gdzie niegdzie można spotkać nie wierzę w jego powodzenie.Prędzej się wszyscy zagazują zapachami potu i innych specyfików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer zwolnić kierowców IP: *.chello.pl 29.07.07, 22:27 W trosce o finanse należaołoby jeszcze zwolnic z pracy kierowców. Pasażerowie jako wolontariusze będą prowadzić autobus. Będą się zmieniać w zależności od tego gdzie bedą wysiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraków_płd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: zwolnić kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 09:01 Boszzzz...w kazdym bardziej cywilizowanym kraju drzwi w autobusach otwiera sie guzikiem. Czy naprawde KAZDY nowy pomysl musi sie spotykac z krytyka? Widac Polaczki musza sobie ponarzekac...wszak poniedzialek jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: zwolnić kierowców IP: *.multi-vision.pl 30.07.07, 10:53 zgadzam sie w 100% niestety Polacy to taki naród,że jakby nie było to zawsze będa narzekać,bo to potrafią najlepiej.Więc niech ruszą tyłek z przed kompa i sami coś zadziałają!!Ciekawe czy ci narzekacze są tacy superowi w tym czym zajmują się na co dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka :)) echh, i kto to pisał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:14 we Wrocławiu tramwaje i owszem.. mają przyciski do samodzielnego otwierania.. ale autobusy na pewno nie.. Zazdroszcze Wam klimy (choć sądząc po wypowiedziach an forum to kolejna niesprawdzona inormacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka drzwi IP: 213.17.159.* 29.07.07, 23:41 cudowna wiadomość. wreszcie jakaś informacja, która ma na prawdę szansę na poprawienie komfortu jazdy. niestety jestem ciągłym użytkownikiem MPK i strasznie się z tego cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOR Klimatyzacja IP: *.ksknet.pl 29.07.07, 23:47 JAKA KLIMATYZACJA?? przeciez jest zalewie w kilku Scaniach i do tego nigdy w zyciu nie poczułem żeby była włączona?? Co za dowcip!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpeX Re: Klimatyzacja IP: 83.13.74.* 30.07.07, 16:14 >JAKA KLIMATYZACJA?? przeciez jest zalewie w kilku Scaniach i do tego nigdy w >zyciu nie poczułem żeby była włączona?? Co za dowcip!! A może jej nie czuć bo pierwsze co robią pasażerowie to otwierają okna. A jak ma działać klima z otwartymi oknami? Pod tym względem podoba mi się testowa Scania(czerwono-żółta z Waw) gdzie okna są zamykane na kluczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 01:05 zaraz zaraz, odczuć klimatyzację?? jaką?? klima jest tylko w nowych, zielonych scaniach zakupionych w hiszpanii, to może 0,5% wszystkich autoobusów. w lecie tylko przy otwartych drzwiach da się żyć w większości innych modeli. Porażka :] ?Hej mpk! puk puk! klimat nam się zmienił, klimatyzacja to teraz konieczność a nie fanaberia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: klimatyzacja IP: *.hotel-classic.pl 31.07.07, 03:15 Adaś! Daj pieniążki na tą klimę, to gwarantuję Ci, że MPK zaloży ją w ciągu miesiąca w 95% autobusów. Co Ty myślisz, że MPK sra pieniędzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony głupotą Re: klimatyzacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:34 Jakoś na klimę w biurowcu na Brożka się znalazła ka$a - ogłaszali w zeszłym roku przetarg na BIP-ie!! Więc nie pitol! Odpowiedz Link Zgłoś
kwolinski chetny na ikarusa 30.07.07, 02:02 ja tam chetnie takiego ikarusa przygarne do siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpeX Re: chetny na ikarusa IP: 83.13.74.* 30.07.07, 16:15 >ja tam chetnie takiego ikarusa przygarne do siebie ;) To zapraszam na złomowisko przy zakopiance przez Rabką(chyba skomienna czy jakoś tak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogownik Ikarusy dla kibiców IP: *.chello.pl 30.07.07, 07:44 No to juz lekka przesada. Specjalnie trzymać kilka wozów, żeby kilka razy do roku bydło przewieźć? Albo z góry zakaładać zdemolowanie nowego autobusu przez kiboli. Chyba nie tędy drogą. Powinno się i skuć kajdanami i prowadzić jak na zsyłkę, a nie autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theye Re: Ikarusy dla kibiców IP: *.acn.airbites.pl 30.07.07, 10:21 Popieram, ta hołota, nie powinna być traktowana jak człowiek cywilizowany. Klatki z ZOO dla nich wynająć, i ciężarówkami ich przewozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Ikarusy dla kibiców IP: *.hers.adsl.virgin.net 30.07.07, 10:24 oj glupis kolego az zal Gdyby to bydlo wypuscic na miasto to popatrz ile strat mogloby spowodowac wystawy sklepowe potraktowac kamieniami twoj samochod z buta etc aby skuc i przewiezc tez trzeba srodki transportu no i pelno policji do legitymowania przesluchania a tak to sru do ikarusa i do mydlnik albo na biezanow,prokocim a ikarusa sie wyklepie i spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciętny ja też chcę... IP: 88.220.112.* 30.07.07, 10:58 No to niech mnie codziennie wożą do pracy wynajętym autobusem pod eskortą policji bo czasem jak mnie coś nachodzi, to nie jestem w stanie odpowiadać za siebie. Co będzie jak nagle, bez powodu, ot tak sobie zechcę wybić komuś szybę w sklepie? Albo kogoś pobić? Ja też chcę jeździć pod eskortą policji za darmochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i-girl Re: ja też chcę... IP: *.autocom.pl 30.07.07, 11:06 "Od czasu do czasu" jeżdżą na linii 719? Jestem użytkownikiem tej linii od momentu jej powstania niemal każdego dnia i tylko RAZ (jako rezerwowy) jechał inny model autobusu...ale też jeden z najstarszych, tyle,że króki. Pomysł z drzwiami otwieranymi po naciśnięciu guzika - popieram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Ikarusy dla kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:51 Gratuluje komentowania przewozu kibicow przez osoby zielone w temacie. Szkoda, ze nie wiecie, ze kibice placa za taki przejazd. Ale po co to wiedziec, skoro to bydlo i holota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpeX Re: Ikarusy dla kibiców IP: 83.13.74.* 30.07.07, 16:23 >No to juz lekka przesada. Specjalnie trzymać kilka wozów, żeby kilka razy do >roku bydło przewieźć? Albo z góry zakaładać zdemolowanie nowego autobusu przez >kiboli. Chyba nie tędy drogą. Powinno się i skuć kajdanami i prowadzić jak na >zsyłkę, a nie autobusem. Jest w Krakowie i nie tylko w Krakowie taki fajny przewożnik który ma odpowiedni tabor. Na jego autobusach widnieje napis SW. Na potrzeby meczów w Krakowie wystarczy kilka takich pojazdów na podstawie Autosana A1010T. A po meczy tabor wystarczy je poumieszczać w 2 grupach. Jedni pojadą na stacje PKP a drudzy na komendę. :> A wszędzie pojadą w podobnym komforcie :> Objaśnienie SW - Straż Więżienna Autobus na podstawie A1010T - Duża więźniarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Nie IP: *.pwn.com.pl 30.07.07, 12:19 W artykule blednie jest napisane, ze w Wawie obowiazuje system, w ktorym pasazerowie sami otwieraja drzwi w pojazdach komunikacji miejskiej. Owszem tak jest, ale tylko zima kiedy temp. spada ponizej 0. Co do samego pomyslu, to mnie sie on nie podoba. Biorac pod uwage tloki przy drzwiach i przeciskanie sie do "guzika" mowie - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Re: Nie IP: *.srv.volvo.com 01.08.07, 11:10 Nieprawda! W Warszawie drzwi trzeba sobie również otwierać i latem (w autobusach z klimatyzacją). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Takie 4 ikarusy... IP: 217.98.12.* 30.07.07, 14:50 ... stoją w Skomielnej przy zakopiance, kupil je za grosze gosc ktory w tym miejscu ma zlomowisko, sam tez bym sobie chetnie kupil takiego przegubowca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 15:49 Nie zapomnę kierowcy-chamidła, który nie raczył mi otworzyć drzwi, chociaż stało NA PRZYSTANKU. A lał deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio samoobsługa? W autobusach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:28 Czy niedługo wprowadzą całkiem samoobsługowe autobusy, takie gdzie samemu się będzie prowadzić? A potem to już tylko "Dzień Pieszego Pasażera". Odpowiedz Link Zgłoś