Dodaj do ulubionych

Leopard-Śliczna

IP: 62.153.139.* 03.08.07, 11:31
Cześć,

Czy interesował się może ktoś inwestycją Leoparda przy ul. Ślicznej?
Mają bardzo dużo wolnych mieszkań, zastanawia mnie to ponieważ oddanie trzech
budynków jest na koniec tego roku.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Leopard-Śliczna IP: *.autocom.pl 04.08.07, 19:23
      ta inwestycja to synonim brzydoty..dobrze,ze sie mieszkania im nie sprzedaja
      • Gość: bs Re: Leopard-Śliczna IP: *.76.classcom.pl 05.08.07, 16:30
        Dzięki za wyczerpującą niezwykle inteligentną i odpowiedź.
        Pozdrawiam
        • Gość: wujo Re: Leopard-Śliczna IP: *.chello.pl 05.08.07, 19:32
          Nie jestem dokładnie w temacie, ale z tego co się orientuję inwestycja
          prowadzona była wcześniej przez Instal Kraków i w związku z tym są problemy z
          uzyskaniem kredytu na mieszkania w tej inwestycji. Aby kupić lokal należy więc
          dysponować gotówką. Przy obecnych cenach mieszkań niewielu stać na taki wydatek,
          stąd pewnie tak wiele wolnych lokali mimo dosyć atrakcyjnej ceny oraz dobrej
          lokalizacji.
          • Gość: czyżyk Re: Leopard-Śliczna IP: *.telnet.krakow.pl 21.08.07, 13:23
            lokalizacja atrakcyjna?

cena atrakcyjna ???
            • Gość: wujo Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:00
              Około 7 tys za mieszkania na ukończeniu, a nie za dziurę w ziemi to tak drogo?

Co do lokalizacji to bądź co bądź jest to Śródmieście, a po remoncie Ronda
              Mogilskiego dojazd do centru będzie naprawdę dobry. Lokalizacja na pewno lepsza
              niż Kliny, nowy Ruczaj czy też Wola Duchacka, gdzie taka cena jest na porządku
              dziennym.
    • Gość: inwestor2 Re: Leopard-Śliczna IP: 81.168.254.* 28.08.07, 20:36
      Dlaczego oferta Leopard'a zniknęła najpierw z krn.pl a teraz dominium.pl?
      • Gość: Beti Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 22:17
        bardzo dobre pytanie
    • Gość: poinformowana Re: Leopard-Śliczna IP: 62.233.185.* 29.08.07, 11:53
      według tego co piszą w dzisiejszym "Parkiecie" Leopard odstąpił od
      sfinalizowania umowy kupna Inwestycji Śliczna z Instalem Kraków, podobno w
      umowie przedwstępnej był zapis, że w razie nie wywiązania sie z umowy Leopard
      ma zapłacić Instalowi 20 mln. odszkodowania, więc teraz różnie moze być z
      kondycją pozostałych budów Leoparda
    • Gość: helmut Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:11
      Temat
      Odstąpienie od podpisanej znaczącej umowy
      Podstawa prawna
      Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i
      okresowe

Treść raportu:
      Zarząd Instal Kraków S.A. informuje, że w dniu 27.08.2007 roku
      otrzymał pismo, a w dniu 28.08.2007 oświadczenie w formie aktu
      notarialnego, informujące o odstąpieniu, przez Firmę
      Inwestycyjną „LEOPARD” S.A. z siedzibą w Krakowie („LEOPARD”), od
      podpisanej w formie aktu notarialnego w dniu 02.03.2007 roku Umowy
      Przedwstępnej sprzedaży w całości "Inwestycji Śliczna" (prawa
      wieczystego użytkowania nieruchomości wraz ze znajdującą się na nich
      realizowaną budową czterech budynków mieszkalnych wielorodzinnych,
      dróg, parkingów, garaży podziemnych, sieci wodociągowej, kanalizacji
      sanitarnej i opadowej, C.O. oraz energetycznej wraz z podstacją przy
      ul. Ślicznej w Krakowie) wraz z przejęciem praw i obowiązków do
      realizowanej Inwestycji. (Zarząd Instal Kraków S.A. informował o
      inwestycji w raportach bieżących 33/2006, 8/2007, 12/2007 oraz
      punkcie 19 Sprawozdania finansowego za II kwartał 2007 roku). W
      piśmie informującym o odstąpieniu od umowy „LEOPARD” wskazuje, że
      odstąpienie od Umowy następuje z powodu niedopełnienia przez Instal
      Kraków S.A. warunków zawartych w Umowie Przedwstępnej dotyczących
      m.in. wyrażenia przez Radę Nadzorczą Instal Kraków S.A. zgody na
      obciążenie nieruchomości będącej przedmiotem Umowy hipoteką
      zabezpieczającą kredyt udzielony przez Bank na rzecz „LEOPARD” na
      częściowe pokrycie kosztów zakupu nieruchomości oraz brakami w
      dokumentacji projektowej. W opinii Zarządu Instal Kraków S.A.
      oświadczenie o odstąpieniu od wskazanej wyżej Umowy Przedwstępnej
      wystosowane przez LEOPARD jest bezskuteczne prawnie, gdyż Instal
      Kraków S.A. dopełnił wszelkich warunków Umowy Przedwstępnej. Wobec
      powyższego Instal Kraków S.A. wezwał LEOPARD na piśmie do zawarcia
      umowy przyrzeczonej zgodnie z warunkami zawartej Umowy Przedwstępnej
      z zagrożeniem skutków prawnych wynikających z art. 390 kodeksu
      cywilnego, tj. dochodzenia zawarcia umowy na drodze sądowej albo
      odszkodowania za uchylenie się od zawarcia umowy przyrzeczonej.
      Według posiadanych informacji LEOPARD zainwestował w „Inwestycję
      Śliczna” łącznie około 26,5 mln zł, która to kwota zatrzymana
      zostanie na poczet roszczeń odszkodowawczych wobec LEOPARD. Z tytułu
      samej kary umownej zastrzeżonej w Umowie Przedwstępnej Instal Kraków
      S.A. należy się kwota 20 milionów złotych. Według wstępnej oceny
      Zarządu zaistniała sytuacja nie spowoduje istotnych negatywnych
      skutków finansowych dla Spółki, tym bardziej że Spółka odnotuje
      dodatkowy przychód z tytułu kary umownej, o ile LEOPARD istotnie
      uchyli się od zawarcia umowy przyrzeczonej. Zaistniała sytuacja
      spowoduje natomiast rozłożenie planowanego zysku na inwestycji w
      dłuższym horyzoncie czasowym.
      To info bylo do przewidzenia, zwazywszy na wzmianke o opoznieniu w
      platnosc rat przez LEOPARD SA. w informacjach dodatkowych do raportu
      za 2Q. Zreszta, co by tu nie kryc - kurs tez to info odzwierciedla:
      przeciez spadek z 48 zl do 21 zl musieli zafundowac insajderzy,
      ktorzy wiedzieli co sie kroi.

Niestety obserwujac sprzedaz mieszkan na ul, Slicznej mozna bylo sie
      tego spodziewac! Wspolczuje ludziom z Wierzbowej, kijowskiej,
      Twardowskiego, ktorzy maja wpisana hipoteke na poczet Slicznej...
      Mnie rowniez nie cieszy taki obrot sprawy, bo kurs instalu Krakow
      spadl o 50 % wiec jestem troche w plecy na akcjach!!
      • Gość: Beti Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:48
        No no, ale sobie Leopard strzelił w kolano.
        • Gość: helmut Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:11
          Faktycznie z ta Sliczna moim zdaniem poszli po bandzie! Zreszta
          teraz deweloperzy po utracie plynnosci beda po prostu bankrutowac,
          albo jesli posiadaja atrakcyjne grunty, bede przejmowani przez
          wiekszych graczy, np. Polnord, LCC, Dom Dev., JWC etc. (to bylby
          bardzo dobry ruch z punktu widzenia klienta!) Do
          niedawna "deweloperzy" wyskakiwali jak grzyby po deszczu, a teraz
          beda znikac - takie prawo rynku. Jakis rok temu interesowalem sie
          inwestycja na ul. Twardowskiego, na szczescie zrezygnowalem, jak
          dowiedzialem sie o hipotekach ze Sliczna... To wcale nie musi sie
          zle skonczyc dla LEOPARDA, zalezy jak maja skonstruowana umowe z
          INSTALEM KRAKOW. Z tego co wiem Instal za kase ze Slicznej ma
          budowac 4 bloki na ul. Przewoz, ale caly czas byly przekladane
          terminy i juz wiem dlaczego akcje Instalu spadly z 48 do 21 zł ;(((
          • Gość: Irek Re: Leopard-Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:26
            Różne są techniki negocjacji,za mało wiemy żeby to ocenić
    • Gość: Beti Re: Leopard-Śliczna IP: 194.242.62.* 30.08.07, 13:43
      Ciekawe co zaproponują ludziom, którzy kupili lokale przy ul.
      Ślicznej i wpłacili część kasy.
      • Gość: Kamila to przeciez spółka akcyjna IP: 66.28.139.* 30.08.07, 13:56
        Jak uznają to za korzystne, to mogą się po prostu z dnia na dzień zwinąć i
        zostawić problem innym. Przy 20 melonach gra jest warta świeczki.
        • Gość: Beti Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 19:37
          Oni pewnie tych 20 mln nie brali pod uwagę, przecież sami zerwali
          umowę, więc będą dowodzić, że wina była po stronie Instalu. Sądzę,
          że im te lokale nie schodziły i przekonali się, że kupując tą
          inwestycję za taką cenę już nie zarobią. Pwnie się chłopaki
          naczytali tych psaeudoanaliz, z których wynika, że na polskim rynku
          nieruchomości prawa rynku nie obowiązują i ceny będą rosły w
          nieskończoność. Ich zysk był pewnie z tej wydumanej zwyżki
          skalkulowany... Ale zagrywka iście pokerowa, ciekawe czy im się
          upiecze
          • Gość: `aaa Re: to przeciez spółka akcyjna IP: 195.150.233.* 18.09.07, 22:35
            witam
            ja niestety jestem w tej strasznej sytuacji że zakupiłam mieszkanie
            na ślicznej na kredy, nie wiem zupełnie co teraz robić. Czekać aż
            jakaś firma dokonczy inwestycję, zamykać kredyt..
            Czy jest może ktoś to jest w podobnej sytuacji co ja.
            czekam na znak.
            Jednym słowem Leopard zrobił tych ktorzy "złapali" się na śliczna na
            szaro
            pozdrawiam
            • Gość: beti Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.lama.net.pl 18.09.07, 23:07
              a jakiej Wam leopard udzielił informacji, ja jestem z Wierzbowej i
              tez sie zastanawiamy co to dla nas oznacza, Leopard twierdzi, ze
              wszystko jest pod kontrola i Instal nie wywiązał się z umowy, co
              robisz płacisz?jakieś raty? dzieje się coś na budowie...
              • Gość: Beti Śliczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 18:28
                Witam imienniczkę.
                Współczuję tym którzy tak pechowo trafili z wyborem inwestycji,
                wypadałoby chyba wystosować do firmy jakieś pismo z prośbą o
                wyjaśnienie. Powinni złożyć oficjalne oświadczenie zarządu w tej
                sprawie, to ucięłoby spekulacje. Chyba że chcą być kolejnym
                krakowskim deweloperem wizytującym programy Pani Jaworowicz, bo
                podobno Salwator już tam był i przetarł szlaki. Na karę umowną w
                wysokości 20 mln zł ich nie stać, ale sądy w Polsce nierychliwe to
                może jeszcze im się uda dokończyć prowadzone inwestycje zanim sprawa
                się rozstrzygnie.
            • Gość: Beti Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 18:30
              A ile masz tego kredytu do spłaty, może lepiej spłacić żeby nie
              rosły odsetki?
              • Gość: bb Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.07, 11:14
                jest szansa ze instal przejmie ludzi ktorzy kupili mioeszkania na slicznej.jak
                nie to nie ma szans na odzyskanie pieniedzy.
                • Gość: Beti Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:48
                  No szansy na przejęcie umów przez Instal to raczej na pewno nie ma,
                  zresztą Leopard musiałby wraz z cesją umów przekazać kasę, którą już
                  dostał od ludzi, a to chyba duże kwoty.
                  • Gość: ff Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.markom.krakow.pl 21.09.07, 08:02
                    kasa od ludzi jest w murach.dzwonilem 2 tygodnie temu to w instalu powiedzieli
                    ze na 99 procent przepisza umowy
                    • Gość: a Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:15
                      Prawnie jest to pewnie możliwe
                      • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 02.10.07, 14:38
                        witam,
                        dosc późno tu trafiłem, a sprawa dotyczy mnie bardzo, gdyż także zaciągnąłem
                        kredyt na śliczną. Sytuacja jest taka że Instal kontynuuje budowę i pierwsze
                        bloki powinny być gotowe do grudnia. Pierwszy problem, to kiedy Instal raczy
                        sprzedaż albo cała inwestycje albo pojedyncze mieszkania. Drugi to taki za co
                        leopard odda kasę ludziom.Kredyt jest tak skonstruowany , że jest wentyl
                        bezpieczeństwa- bank przejmuje wierzytelnosc leoparda, ale : dopiero po
                        spelnieniu warunku ze mieszkanie zostanie sprzedane komu innemu.. ;/
                        ogolnie nie wiem czy czekac do grudnia i placic odestki tylko, czy zwijac
                        interes, zamykac kredyt, co niestety wiąrze sie ze stratami kliku tys zł ;/
                        jezeli kupiles /las mieszkanie na slicznej u lepoarda napisz tutaj!
                        potrzebna nam jest konsolidacja i wspolna linia dzialania wobec instalu i leoparda.
                        • Gość: bb Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:48
                          miesiac temu zerwalem umowe ..do 03 10 leopard ma wyslac kase na konto
                          • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 03.10.07, 16:02
                            ja też odstępuje. Napisz jeżeli wypłacą Ci pieniądze. Ciekawi mnie czy i jaki
                            poślizg będzie.
                            • Gość: cc Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:49
                              siostra dzisiaj dostala .czekala rowny miesiac.ja jeszcze nie dostalem
                              • Gość: klara Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.chello.pl 03.10.07, 17:15
                                ja też odstąpiłam, zwrot otrzymałam po miesiącu, ciekawa jestem co zostanie z
                                rozmienianej na drobne reputacji(i kasy!) firmy Leopard...
                                • Gość: Kamila intrygujące spostrzeżenie IP: *.onlinehome-server.com 03.10.07, 17:41
                                  Zauważyłam dziś coś niepokojącego. Dlaczego szyld firmy L. został zdemontowany z
                                  ich siedziby? Bo zamiast wisieć na ścianie leży oparty o szybę. Czy to nie jest
                                  trochę niepoważne? Firma budowlana chyba powinna dysponować jakimś facetem z
                                  wiertarką i śrubokrętem? Bardzo mnie to zastanowiło, ale już nie chciałam robić
                                  z siebie idiotki i wchodzić do nich jeszcze raz i o to pytać. W każdym razie
                                  podejrzane.
                                  • Gość: kejt Re: intrygujące spostrzeżenie IP: *.ists.pl 03.10.07, 23:22
                                    od 2005 ten szyld albo tak sobie leży, a czasem wyjątkowo oparty
                                    jest o szybę :)
                                    • Gość: Adam_1975 Re: intrygujące spostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:59
                                      Jak to? Od dwóch lat nie umieją tabliczki przykręcić do ściany? I ktoś taki
                                      zajmuje się budownictwem? Strach pomyśleć, jakiej te nasze mieszkania będą
                                      jakości jak już je odbierzemy...
                                • Gość: Aga Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:16
                                  Ja dostałam zwrot po trzydziestu dniach przedwczoraj, ale wolałabym
                                  mieszkanie, ciekawe kiedy ktoś uprawniony bedzie sprzedawał?
                                  Czy coś wiecie?
                                  • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 04.10.07, 01:07
                                    ja pismo informujące o nie dojsciu umowy do skutku dostalem w drugiej polowie
                                    wrzesnia. skad wiedzieliscie na początku wrzesnia i odstapiliscie od umowy?
                                    (wiem, że idiotyczne pytanie)
                                    • Gość: Beti Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 06:50
                                      Instal jest spółką giełdową musiał o tym niezwłocznie i oficjalnie
                                      poinforować, podobnie jak to czyni w stosunku do wszystkich
                                      znaczących umów.
                                      • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 04.10.07, 11:00
                                        wiem wiem.. Beti, wychodzi na to że byłaś(byliście) bardziej zainteresowani ode
                                        mnie ;/ .
                                        • Gość: J-23 Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 17:48
                                          Podobno dzisiaj Leopard miał podpisać z Instalem jakieś porozumienie.
                                          jeśli to prawda to jutro Instal powinien podać komunikat w tej
                                          sprawie.
                                          • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 05.10.07, 00:55
                                            tematem spotkanie miala byc umowa trojstronna z wykonawca.na jej podstawie częśc
                                            kasy powinna trafic od instalu do leoparda.
                                            • Gość: klara Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.chello.pl 05.10.07, 10:57
                                              informacja Instalu-Kraków, 5 pażdzienik, 2007

"Zarząd Instal Kraków S.A. informuje, że w dniu 04.10.2007 roku zawarł z Firmą
                                              Inwestycyjną "Leopard" S.A. z siedzibą w Krakowie oraz Przedsiębiorstwem
                                              Budownictwa Przemysłowego "Chemobudowa-Kraków" S.A. z siedzibą w Krakowie
                                              porozumienie trójstronne, na mocy którego strony porozumienia dokonają
                                              rozliczenia stanu inwestycji oraz w którym Firma Inwestycyjna "Leopard S.A.
                                              przenosi z powrotem na rzecz Instal Kraków S.A. wszelkie prawa i obowiązki
                                              wynikające z podpisanych z Przedsiębiorstwem Budownictwa Przemysłowego
                                              "Chemobudowa-Kraków" S.A. umów, o których Instal Kraków S.A. informował w
                                              raportach bieżących nr 6/2006 i 47/2006 (dotyczących kompleksowego wykonania
                                              budynków mieszkalnych wielorodzinnych w Krakowie przy ul. Ślicznej), i
                                              przeniesionych na rzecz Firmy Inwestycyjnej "Leopard" S.A. na mocy porozumienia
                                              trójstronnego z dnia 23.02.2007 roku (raport bieżący 10/2007)."
                                              • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 17.10.07, 21:07
                                                czy ma ktoś jakieś nowe informacje?
                                                • Gość: znawca Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 10:37
                                                  nie będzie budowy przy ślicznej !!!! niebawem wszyscy klienci
                                                  dostana pisemka....
                                                  • Gość: ll Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 10:49
                                                    instal w listopadzie ma sprzedawac.leopard kase oddaje w terminie jak
                                                    narazie'wszystko ok.
                                                  • Gość: ala Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.chello.pl 26.10.07, 14:51
                                                    Przymierzałam sie do mieszkania na Ślicznej, ale czekałam aż zrobią
                                                    umowę przenoszącą własność, bo nie podobało mi się to, że sprzedaja
                                                    nie będąc jeszcze właścicielem. Szukam teraz inwestycji na stronie
                                                    Leoparda, trafiłam na to forum i masz babo placek. Ktoś pewnie
                                                    jednak to skończy, tam już są mocno zaawansowane prace.
                                                  • Gość: j-mund Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.net 27.10.07, 10:39
                                                    Podejrzewam, że bardzo wiele osób zrobiło tak jak Ty i czekało.
                                                    Mam dobrą informację dla wszystkich. Od 5 listopada Instal Kraków czyli
                                                    właściciel ślicznej rozpoczyna sprzedaż mieszkań.Pojawiły sie już ogłoszenia w
                                                    gazecie. Punkt sprzedaży będzie sie znajdować na Fabrycznej 6/3 z tego co
                                                    pamiętam. Klienci Leoparda będą przejmowani , podpisując nowe umowy, na te same
                                                    mieszkania co wcześniej!!
                                                    Dlatego zgłaszajcie sie do Instalu, bo Leopard ponoć niechętnie wydaje
                                                    informacje o klientach.
                                                  • gg1232 Re: to przeciez spółka akcyjna 28.10.07, 17:12
                                                    W tym tygodniu w DZIENNIKU POSLKIM było ogłoszenie, iż Instal Kraków
                                                    prosi o zgłoszenie się do nich wszystkich osób, które zakupiły
                                                    mieszkania od firmy Leopard na ul. Ślicznej
                                                  • Gość: kremik Re: to przeciez spółka akcyjna IP: *.chello.pl 02.12.07, 01:51
                                                    www.sliczna.eu
    • Gość: kaka Re: Leopard-Śliczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:48
      dobra lokalizacja.najlepsza w krakowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka