Dodaj do ulubionych

REGION spada - ESKA idzie w gore.

IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 11:25
Co tu duzo pisac. Mimo, ze ESKI nie lubie za to swinstwo co zrobili,
ludzie o tym zapomnieli bo super sie sprzedaja. Dlugo czekano na wyniki
sluchalnosci radia Track. I co sie okazalo? ESKA KRAKOW zyskuje sluchalnosc o
jedna dziesiata, a Region? Spada az o trzy dziesiate ... Na pozur to male
liczby, ale to naprawde duzooooo .... Co moze byc tego przyczyna? Po
pierwsze od pewnego czasy slucham ESILON PARTY i naprawde nie wiem o co
chodzi - audycja o nazwie klubowej gra takie przeboje jak SHAKIRA? Przeciez
po co grac taka muzyke, jak RMF czy ZET'a? Po za tym napewno nawieksza
suchalnosc w soobote ma ALFA, ktora nadaje transmisje z ENERGY ...

Po za tym moim zdaniem powinien pojawic sie jakis mlody glos w Regionie - nie
mowie ze tamte sa stare, ale na wakacje zawsze to jakies orzywienie. Od
pewnego czasu robi sie glosno o tym, ze na wieczor w esce zostanie obsadzony
wieczorny DJ, co za tym idzie konkurencja dla MASZ WIADOMOSC ...

Ale mimo wszystko: trzymam kciuki :)
tak w ogule to polecam www.e-stacja.pl ! - o :)

BADANIA 5/2003:
Kraków:
Radio Eska 97,7 FM (Kraków) 4.88%
Radio Region 96,7 2.32%

Małopolska:
ESKA KRAKOW 1.50%
RADIO REGION 0.77%

A oto wyniki z poprzedniego miesiaca 4/2003:
Krakow:
ESKA 4.76%
REGION 2.69%

ESKA KRAKOW 1.38%
RADIO REGion 0.87%

Obserwuj wątek
    • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 28.06.03, 19:31
      Cóż tu dodać:
      JA JESTEM ZACHWYCONY!!!

Życzę ESCE co najmniej podwojenia ilości słuchaczy do końca roku!
      • viking73 Prośba do Yogusia 28.06.03, 19:36
        Gdybyś mógł to wklej tu całe badanie, albo podaj odpowiedni link (wszystkie
        stacje). Dzięki z góry.
      • Gość: baraqax Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 19:47
        GRATULACJE DLA ESKI !
        • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:59
          oki, to sa najnowszebadania przeprowadzone przez radio track : wejdz na
          www.medialink.pl i po prawej stronie jest napis RADIO TRACK 5/2003
          tam wszystko masz elegancko
          • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 29.06.03, 17:06
            Dzięki!
            Widzę, że nawet Radiostacja wyprzedziła Radio Region. Chyba nie mają tam
            zbytnich powodów do zadowolenia.
            • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 20:37
              Szczerze mówiąc, to ja nie wiem co REGION stara sie zrobic. Na poczatku swojego
              istnienia założyli, że ich target to "młodzież". Teraz, okazało się, że chcą
              uderzyć nie co wyżej wiekowo, co można zaopserwować po rodzaju muzyki i tym, że
              dj się rzadko odzywaja - nie ma takiej "werwy" jak kiedys, impulsu, porywczości
              w audycjach.

Czy to im wyjdzie na dobre? Moje obiektywne zdanie: nie ... Dlaczego? Dlaczego
              mam słuchać region, jak przecież włącze RMF czy ZETKe i jest to samo - ale
              Region to lokalne radio! No tak: to jak bede chcial posluchac dla osob nie co
              starszych muzyki wlaczam Wande, jezeli dla mlodych: ESKE.

Wiec jak widac, regionowi bedzie trudniej. Chyba ze jakis cud sie zdarzy.
              • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 29.06.03, 20:50
                Chyba rzeczywiście tylko cud;)
                W końcu kiedyś limit słuchaczy dla stacji grających "złote przeboje" musiał się
                wyczerpać. Moim zdaniem jest właśnie tak jak mówisz - kto lubi taką muzykę to
                albo słucha RMFu, albo Zetki, albo Wandy. Radio Plus, które teraz uderzyło
                z "Łagodnymi przebojami" jakoś nie podbiło rynku (1,22% to chyba nie to o czym
                marzą). Radio Region, które tez próbuje iść tą drogą na razie nie odnosi
                sukcesów.
                Dlatego między innymi tak mocno trzymam kciuki za Eskę - niech w końcu jakieś
                radio grajacę nową muzykę i mające fajnych prezenterów, którzy mają coś więcej
                do powiedzenia aniżeli tylko tytuł piosenki i pogodę w mieście odniesie sukces,
                to może i inne satcje przestaną tłuc tylko "złote przeboje", które bokiem już
                wychodzą.
    • Gość: Jacob Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.chello.pl 29.06.03, 21:23
      rozumiem, że podoba się Wam program ESKI, ale - tak dla przyzwoitości -
      moglibyście się przestać tak nad nią ślinić...naprawde nie wypada. dobrze
      pamiętam w jakich okolicznościach dostała koncesję od tow. Czarzastego.
      pamiętam atmosferę tamtych dni, poczucie ogromnej niesprawiedliwości i
      bezsilności; wszystkie te maile w obronie Blue, które napisałem do rady, prasy
      krajowej i zagranicznej (kilkanaście najważniejszych tytułów)nie dam się kupić
      kilkoma ambitniejszymi utworami - bo przecież to nie nie jest tak, że oferta
      Eski jest w sposób znaczący różna od innych stacji. nie mam pretensji do ludzi,
      którzy nie zdaja sobie sprawy z tego jak eska przejeła SKRADZIONĄ częstotliwość
      BLUE. wszak zawsze byłem zdania, że większości wystarczy kełbasa, piwo
      oraz "ich troje" w telewizji państwowej i, jeśli to dostaną, Miller może
      spokojnie mordowac niezależne media. pies z kulawą nogą się nie obejrzy.
      nietety, widzę, że ludzie światli też jacyś tacy dwuznaczni moralnie...pod
      niebiosa wynoszą proreżimową Eskę, a równo jadą po RMFie, Regionie i innych
      stacjach, które Czarzastemu się nie kłaniają i na tym faktycznie cierpią
      (choćby za to należy się im szacunek) proszę zatem, jeśli musicie, słuchajcie
      Eski (czasem sam tak radiowo-hobbystycznie posdłuchuję...), ale powstrzymajcie
      się od tych peanów na jej cześć, bo nie jest to coś, z czego powinniście być
      dumni. tym bardziej, że niedawno, co poniektórzy z Was, nie kryli świętego
      oburzenia losem Blue i zapowiadali sankcje wobec złodzieja częstotliwości...
      • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 29.06.03, 22:25
        Wstydzić się, że słucham Eski? No nie przesadzaj.

PS. Kilometry na tym forum już zdążyłem napisać dlaczego lubię słuchać Eski i
        dlaczego nie trafia do mnie zarzut o rzekomo skradzionej częstotliwości. Nie
        mam siły kolejny raz się powtarzać. Pozdrowienia.
    • Gość: fifi Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: 62.233.163.* 05.07.03, 19:36
      prosze! o podanie wieku badanych słuchaczy! <hehehehehehe 14to latki>
      hreheheeeeeee buchahaaa
      • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 06.07.03, 16:28
        W tym badaniu nie było wieku badanych słuchaczy, był to ogólny udział w rynku
        (nie słuchalność, mam nadzieję, że wypowiadający się na tym forum znają
        różnicę). Grupa docelowa obu stacji trochę się rózni - Eska stawia na młodszych
        słuchaczy, Region na nieco starszą młodzież, choć logiczne jest, że część
        formatu się zazębia. Korzystanie z takich ogólnych badań jak były w medialinku
        może prowadzić do błednych wniosków, gdyż sprzedając np. reklamy wiadomo do
        kogo je kierujemy, nie są one kierowane do ogółu słuchaczy tylko konkretnej
        grupy docelowej. Warto tez zwrócić uwagę na fakt, że Eska będąc radiem
        sieciowym może pozwolić sobie na więcej,z tego twierdzenia wynika też fakt, że
        nie jest radiem typowo krakowskim, gdyz naprawdę decyzje podejmowane są w
        centrali. I jeszcze jedno - summer patrol - może i fajne nagrody (jeśli chcecie
        je dostać uganiajcie się za nami po całym Krakowie), brak jednak prawdziwego
        radia - relacje po wydarzeniu z komórki "przed chwilą było fajnie, rozdaliśmy
        nagrody, tylko gdzie dla słuchacza są informacje, kto je dostał, że się cieszy
        etc...). To samo ogródki wieczorem - nagrywane kilka dni wcześniej, cięte
        bardzo źle i nie wnoszące tak naprawdę nic. Region próbuje przynajmniej byc
        bliżej słuchacza.
        • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 06.07.03, 17:26
          Z Twojego postu wynika, że bardzo dobrze życzysz Radiu Region i szukasz
          argumentów na poparcie tezy "Radio Region to bardzo dobre krakowskie radio".
          Z tą blislkością do słuchacza i "radiem na żywo" w Regionie to jednak nie do
          końca trafiłeś. Jestem prawie pewien, że wiadomości nagrywają wcześniej na
          komputer i potem odtwarzają w ciągu dnia. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedy w
          Regionie wiadomości czytała Dominika Rzepka (moja sąsiadka nawiasem mówiąc) to
          niemal w tym samym czasie widziałem ją u siebie na ulicy. Dośc mało
          prawdopodobne, żeby równocześnie mogła się znajdować w dwóch różnych miejscach,
          no chyba, że potrafi się przemieszczać w ekspresowym tempie.
          Nie twierdzę, że w Esce jest inaczej (Iza Grzyb równocześnie czytała wiadomości
          kulturalne o 13-tej i w tym samym czasie obsługiwała na Wawelu wizytę G. Busha -
          - to też dosć mało prawdopodobne), ale nie próbujmy na siłę wyszukiwać
          nietrafionych argumentów.
          • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 06.07.03, 21:37
            Viking - Twoje zachłyśnięcie się Eską powoli przeradza się w fanatyzm :). Nie
            sądzę, żebys widział Dominikę Rzepkę (jak twierdzisz Twoją sąsiadkę) w ciągu
            dnia, myślę że jest to możliwe tylko przy "podsumowaniu dnia" i to w
            wyjątkowych sytuacjach. A swoją drogą - jak wygląda? ;)
            • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 06.07.03, 23:53
              Dominika Rzepka wygląda niczego sobie;) (swoją drogą najlepsze życzenia
              imieninowe - jeśli dziś obchodzi)
              Jej starsza siostra zresztą też:)
              A z moim rzekomym eskowym fanatyzmem chyba przesadziłeś. Rozumiem, że w dobrym
              tonie jest narzekać na Eskę i wyzywać ją od złodziei (część ludzi pewnie
              rzeczywiście tak sądzi, ale większość chyba dała sobie wmówić taki pogląd) a
              kiedy pojawia się osoba, która broni Eski to zaraz zostaje nazwana fanatykiem,
              ale cóż. Na ogół jest tak, że jak ktoś głosi mało utarty pogląd na jakąś
              sprawę, to się go uznaje jeśli nie za fanatyka to przynajmniej za dziwaka. Już
              się pogodziłem z takim podejściem.
              • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 11:57
                Sluchajcie, sluchajcie ...

Wiadomosci w Radio Regione napewno sa na zywo tak jak i w ESCE - nie ma czegos
                takiego jak NAGRYWANIE NEWSOW. Jedyne co jest nagrywane w kazdym szanujacym sie
                radio to relacje reporterow, ktore sa zmontowane a spiker podczas wiadmosci ze
                zapowiada (tz. reportaze i paszcze).

Co do ESKI - pomysl dobry, ale maja duzzoooooo nie dociaglosci. Moim zdaniem
                genilany maja poranek i ... i pozniej dopiero Jedrych znow podciaga poprzeczke.
                Panowie pomiedzy 10 a 17 maja wiele do rzyczenia. Rozumimem, ze to jest Radio
                Mlodziezowe, ale sa pewne kanony, ktore raczej sie nie przekracza, a powitanie
                typu "Yoł man ! Zaczynamy kolejna godzine dziesiatki hitow" to moim zdaniem nie
                jest fajne ... tylko w zargonem mowia "wiesniackie" i tutaj pojacie CZEGOSC
                FAJNEGO wyszlo szeroko po za ramy.

ESKA moim zdaniem ma bardzo dobre jingle. Owszem - miejscami troche
                przebajerowan ale nieczego sobie.

Co do Regionionu i bliskosci sluchaczy. ESKA wejscia z SUMMER PATROLU
                faktycznie ni jak sie ma do aury jaka w okul nie krazy. Niby szybkie,
                zylowiowe, mega super i imprezowe radio w krakowskim eterze a wejscie jest
                typu "dziadek czyta z kartki" - bez obrazy dla dziennikarza, ktory to robi, no
                ale jak radio ma byc zywiolowe to i wejscie takie powino byc. Proponowal bym
                np. relacje chociazby z momentu jak zatrzymuja honde i krotka rozmowa z
                sluchaczem.

Co do Regionu. Jednym sie moze podobac jednym nie. Ogolnie to dziwne postrzegac
                zaczynam to radio - napewno nie tak jak BlueFm. Bowiem grupa docelowa to 20-35
                lat a z tego co slysze gl. mlodzi ludzie (15-25) sluchaja tego radia. Porannek
                nie jest zly, ale moglby byc lepsze (troche malo pobudza do zycia). Pozniej
                czas do 18 od 10 jest naprawde ... stylizowany na RMF - czyli NAJWIECEJ GRABIA
                BEZ GADANIA ... wsram raz do sluchania w pracy, ale ale juz po 18 zaczyna sie
                muzyka typowa dla mlodziezy - mozna by sie w tym pogubic ... chyba,ze
                zalozyciele radia maja taki plan aby do 18 slichali ludzie w wieku 20-35 a po
                18 od 15-25.

Co do "bliskoscie ze sluchaczami" staralem sie zaopserowac w Regionie jak to
                znia jest. Stwierdzam, ze w programie "Masz Wiadomosc" jest ona dosc bliska.
                tam samo w EPSILON PARTY, acz kolwiek ten drugi przypadek jest nie co dziwny -
                bo raz w AUDYCJI jest super tz. prezenter dzwoni do osoby i nagle sklada jej
                rzyczenia, jednak juz za tydzien mamy do czynienia z nieco dretwiejsza oprawa.
                Pomine juz fakty, ze nazwa EPSILON PARTY ni jak sie ma do muzyki prezentowanej
                w tym czasie - Shania Twain, Garou, Las Ketchup, a czasami pojawi sie ATB - 8
                pm.

Przedtem owszem, ta audycja byla super! Muzyka HOUSE ktora na calym swiecie
                prezentowana jestw audycjach klubowych i duza dawka zabawy powiazanej z
                bliskoscia z sluchaczem, no ale ja nie wiem co tam sie dzieje, bo przeciez moim
                zdaniem w sobotni wieczor najwieksza sluchalnosc od 8 do 3 rano napewno ma ALFA
                i nie oszukujamy sie, bo kto powyzej lat 25 slucha radia w sobotni wieczor? A
                przeciez napewno mozna by sobie pozwolic 4 godziny na tydzien pograc nie co
                inaczej nizeli wszystkie stacje radiowe w krakowie (po za ALFA).

No ale ... MARKA RADIA jest w tym momencie chyba nie co inaczej postrzegana,
                jednak mimo wszystko trzymam kciuki i mam nadzieje, ze jakos klasa RADIOWEGO
                ETERY w krakowie poprawi sie - czy to w ESCE czy to w Regionie.

P.S.
                Co do Badania sluchalnosci robione sa one w takich sposob, iz na ulicy zaczepia
                sie (lub dzwoni do ludzi) i pyta ktorego radia sluchaja.

Fale:
                Marzec 2003 : Maj 2003 (wielkość: 23 082)
                Grupy celowe:
                15-19:
                Przedział wieku (10-letni) = 15-19 lat
                Wielkość: 3 572 597 (2 380 przypadków, 10,3% całej próby)

20-29:
                Przedział wieku (10-letni) = 20-29 lat
                Wielkość: 5 641 113 (4 907 przypadków, 21,3% całej próby)

30-39:
                Przedział wieku (10-letni) = 30-39 lat
                Wielkość: 5 290 130 (4 791 przypadków, 20,8% całej próby)

40-49:
                Przedział wieku (10-letni) = 40-49 lat
                Wielkość: 5 972 344 (4 674 przypadków, 20,2% całej próby)

50-59:
                Przedział wieku (10-letni) = 50-59 lat
                Wielkość: 4 650 128 (4 648 przypadków, 20,1% całej próby)

60-75:
                Przedział wieku (10-letni) = 60-69 lat lub 70-75 lat
                Wielkość: 4 891 360 (1 682 przypadków, 7,3% całej próby)

• cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 12:42
                  Dzieki yoguś za wyjaśnienie, z vikingiem mamy odmienne poglady, ale tak musi
                  byc na tym swiecie - sluchaj viking, nikt tu Cie od zlodziei nie wyzywa... Co
                  do Epsilon Party sie zgadzam, roche to malo Epsilonowa muzyka :)
                  • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 13:06
                    cracow napisał:

> sluchaj viking, nikt tu Cie od zlodziei nie wyzywa...

Przecież nie napisałem, że mnie, tylko Eskę. A motyw o SKRADZIONEJ
                    CZĘSTOTLIWOŚCI pojawia się w tym wątku jak najbardziej.
                    A to całe Regionowe EPSILON PARTY ostatnio raz włączyłem i przypominało mi
                    bardziej "muzyczny wieczorek seniora" niż jakiekolwiek party. Ale może teraz
                    młodzież bawi się przy złotych przebojach lat 80-tych a ja nic o tym nie wiem?
                    • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 07.07.03, 13:35
                      a z vikingiem to bylo tak.

On sluchal kiedys Blue, a pozniej krESKA ukradla Blue czestotliowsc i viking
                      zaczal sluchac tej krESKI. I nawet mu sie podobalo.... a pozniej byl taki mecz
                      i viking tam poszedl i gral tam w druzynie tej krESKI i tam mu sie wydawalo ,
                      ze Ci ludzie Ci z krESKI to juz sa koledzy jegoi oni go tak lubia bardzo i on
                      tez ich lubi. I tam go klepali po ramieniu i mowili mu :

- wiesz viking bo my tej czestotliwosci to nie ukradlismy, bo to nasz szef nam
                      dal... pan Benbenek. A my to jestesmy elita radiowa, wiesz najlepsi jestesmy i
                      my tu bedziemy robic dobre radio, dla ciebie i twoich kolegow z osiedla i fajny
                      gosc z ciebie jest.

I tak go klepali po tym ramieniu a on taki zauroczony tym wszystkim, ze oto
                      poznal ludzi z radia i dumny chodzil, ze to on viking gral w tym meczu i
                      rozmawial, dyskutowal o tej nieszcesnej czestotliwosci. I jemu powiedzieli, ze
                      to przeciez niemozliwe, zeby zamknac radio ot tak sobie. Blue to byla
                      organizacja przestepcza, oni tam kradli pieniadze i dlatego ich zamkneli. A pan
                      Halber i Czarzasty postanowili postawic na najlepszych i dali panu Benbenkowi
                      czestotliwosc. To co, ze ich kolega jest, kolega koledze przeciez pomoze.

I klepia sie dalej wszyscy po ramieniach mowiac do siebie sliniacymi sie
                      ustami :

- popatrz na tych wiesiakow z regionu.... to ci z tego radia co je zamkneli ...
                      bo wiesz to byla organizacja przestepcza to Blue.
                      • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 14:05
                        Gość portalu: 5 napisał(a):

> a z vikingiem to bylo tak.
                        >
                        On sluchal kiedys Blue,
                        -Słuchałem owszem, choć nigdy nie było to moje ulubione radio.

a pozniej krESKA ukradla Blue czestotliowsc i viking zaczal sluchac tej
                        krESKI.
                        -Wcześniej na 96.7 pojawiło się Radio Region i najpierw tam się przeniosłem (w
                        tym czasie częstotliwość 97.7 była "zabijana" muzyką poważną). Eski zacząłem
                        słuchać bo jest moim zdaniem lepsza - fani Blue/Regionu zdaje sie w ogóle nie
                        biorą pod uwagę takiego argumentu, że Eska może być dla kogoś po prostu lepsza
                        od Blue/Regionu.

a pozniej byl taki mecz i viking tam poszedl i gral tam w druzynie tej krESKI
                        -Grałem w drużynie słuchaczy, a nie w drużynie Eski. To jednak pewna różnica.

i tam mu sie wydawalo , ze Ci ludzie Ci z krESKI to juz sa koledzy jegoi oni
                        go tak lubia bardzo i on tez ich lubi. I tam go klepali po ramieniu i mowili
                        mu :
                        - wiesz viking bo my tej czestotliwosci to nie ukradlismy, bo to nasz szef nam
                        dal... pan Benbenek. A my to jestesmy elita radiowa, wiesz najlepsi jestesmy i
                        my tu bedziemy robic dobre radio, dla ciebie i twoich kolegow z osiedla i fajny
                        gosc z ciebie jest. I tak go klepali po tym ramieniu a on taki zauroczony tym
                        wszystkim, ze oto poznal ludzi z radia i dumny chodzil, ze to on viking gral w
                        tym meczu i rozmawial, dyskutowal o tej nieszcesnej czestotliwosci. I jemu
                        powiedzieli, ze to przeciez niemozliwe, zeby zamknac radio ot tak sobie. Blue
                        to byla organizacja przestepcza, oni tam kradli pieniadze i dlatego ich
                        zamkneli. A pan Halber i Czarzasty postanowili postawic na najlepszych i dali
                        panu Benbenkowi czestotliwosc. To co, ze ich kolega jest, kolega koledze
                        przeciez pomoze. I klepia sie dalej wszyscy po ramieniach mowiac do siebie
                        sliniacymi sie ustami :
                        - popatrz na tych wiesiakow z regionu.... to ci z tego radia co je zamkneli ...
                        bo wiesz to byla organizacja przestepcza to Blue.

-To już Twoja teoria. Nie umiem polemizować z kimś, kto sobie coś uroił w
                        głowie. Nigdy mnie nikt po ramieniu nie klepał i nie mówił, że Blue to
                        organizacja przestępcza(nie jestem osobą, która zmienia poglądy wskutek
                        klepania mnie po ramieniu), nigdy nie uważałem też że eskowcy to moi koledzy. O
                        Esce zacząłem dobrze się wypowiadać na długo przed owym meczem. Swoją drogą do
                        meczu dostałem się dzięki ułożeniu hasła reklamowego, które wysłałem pod swoim
                        prawdziwym imieniem (nie podawałem nazwiska, a już zwłaszcza nicka gazetowego).
                        • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 15:03
                          Bo gdybyś podał nicka gazetowego to nawet by się podłożyli i parę goli
                          puścili... Ale następne mecze może przed Tobą :)
                          • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 15:05
                            Nie musieli się podkładać. I tak wygraliśmy 5:4 :)
                            • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 15:11
                              Czego sie nie robi aby zadowloic klienta :)
                              • Gość: wenus Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 07.07.03, 16:42
                                Nie twierdze, ze krESKA robi kiepskie radio. Dla mnie robi radio nijakie ale
                                ktos tego slucha. Bezwatpienia krESKA nadaje w krakowie dzieki przychylnosci
                                kilku osob z KRRiT. Nie gra za swoje pieniadze a pieniadze z centrali. Ma
                                slupki bo przyszla na gotowe. Najzalosniejsze jest jedak to, ze ludzie
                                pracujacy w tej stacji uwazaja sie za pepek swiata chociaz nic soba
                                niereprezentuja.
              • Gość: marcin@radioregion Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: 62.233.163.* 07.07.03, 16:35
                tak czytam sobie wasze posty i.... co poniektóre wypowiedzi sprawiają że robi
                się mi niedobrze.
                Więc po primo . W czasach gdy funkcjonowało radio Blue FM z Dominiką R.mieliśmy
                przyjemnośc być parą a więc wydaje mi sie że znam ją bardzo dobrze.Nic
                natomiast nie wiem o jej starszej siostrze której nigdy nie miała więc panie
                sąsiedzie najprawdopodobniej jest pan takim oszuscikiem co można panu
                wybaczyć.Niech się jednak zastanowi nad tym co pisze bo Region to najbardziej
                krakowskie radio i nie można dyskutować o tym że eska jest lepsza bo eska to
                radio typowo muzyczne ,a Region informacyjno-muzyczne.
                • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 17:02
                  To moze ja cos jeszcze od siebie wykrzesam.

Trzeba rozgraniczyc moim zdaniem OSOBOWOSC STACJI , to w jaki sposob zdobyli
                  czestotliwosc i to JAKIE RADIO ROBIA, bo tak naprawde to sa dwie rozne rzeczy.
                  To tak jak by osadzac czlowieka: z charakteru to jest nie zly z niego **** ale
                  wyglada na bardzo poczciwego czlowieka. Tak tez jest z ESKA moim zdaniem.
                  Robia dobre radio , ale spoosob jaki do tego doszlo zasluguje na pogarde. Co
                  prawda sam zauwazylem, ze niektorzy tam pracujacy to naprawde ... nie maja za
                  grosz samokrytyki. Niechce stawac w obronie Eski ani Regionu patrzac okiem
                  obiektywnym, no ale sami przyznajcie (i ty tez viking), czy to Fair jak
                  prezenter mowi na antenie tak: "Nigdy bym nie chcial pracowac w radiu, w ktorym
                  zalepia sie prezenterowi usta" ... czy to nie jest szczyt beszczelnosci
                  krytykowac radio ktoremu ukradlo sie koncesje? Zamiast Eska zapomniec o tym co
                  zrobila jeszcze pokazuje (uzywaja zargonu prezenterow) jaki to oni kozakami sa.

Reasumuja: poranek i lista jest b. dobra w esce! Muzyka typowo mlodziezowa,
                  jingle extra. Reszta do odstrzalu.

Co do wypowiedzi CRACOVA: mnie tez to razi, ze w EPSILON PARTY jest taka
                  muzyka ... no w sumie to nijaka - a raczej POP'owa. Bo przeciez po primo, jak
                  byla klubowa to musze powiedziec, ze czesciej sluchalem tej audycji, a po
                  drugie Andrzeja G. slyszalem jeszcze za czasow Blue Fm i w audycji "O takich
                  dwoch, co ukradli ksiezyc" i musze powiedziec ... ze mozna by nazwac ten
                  program swoistego rodzaju kultowa audycja.

Kolegi Marcin porownal dwie stacje: ESKE jako Muzyczne radio i Region jako
                  informacyjno-muzyczne. Niechce tez bym dociekliwy i niegrzeczny, ale z tego co
                  wiem, to radio muzyczne to takie radio, w ktorym stawia na tylko muzyke a glos
                  prezentera ma byc slyszalny jak najzadziej, ale w ESCE jest inaczej ... co do
                  Regionu wlasnie jest na odwrot. Prezenetrzy odzywaja sie bardzo zadko a graja
                  wiecej muzyki ...

To tylko taka moja obiektywna uwaga jako sluchacza stacji krakowskich.
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 19:52
                  Gość portalu: marcin@radioregion napisał:

Nic natomiast nie wiem o jej starszej siostrze której nigdy nie miała więc
                  panie sąsiedzie najprawdopodobniej jest pan takim oszuscikiem co można panu
                  wybaczyć.

To może to siostra bliźniaczka, lub niewiele młodsza. Dominika w każdym razie
                  młodziej od niej wygląda i jest bardzo do niej podobna. W każdym razie pewne
                  detale, ale bez wchodzenia w zbytnią szczegółowosć:
                  Blok czteropiętrowy, siedmioklatkowy, osiedle w dzielnicy trzeciej, państwo
                  Rzepkowie i ich dwie córki mieszkają w drugiej klatce w tym bloku. Poprosi pan
                  Dominikę o potwierdzenie, a dopiero potem będzie mi zarzucał oszustwo?
                  PS. Nawet na stronach www.radioregion.pl Dominika przyznaje się do posiadania
                  siostry, więc dziecka w brzuch proszę mi nie wmawiać.

• viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 20:01
                    Panie Marcinie rzekomy,

IP znajome. To już nie fifi, brumm czy lato tylko podszywać się pod
                    dziennikarza z Blue. Aż a taką bezczelność Cię nie podejrzewałem.
                  • Gość: Dominika Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: 62.233.163.* 25.07.03, 13:13
                    Poprosi pan
                    Dominikę o potwierdzenie, a dopiero potem będzie mi zarzucał oszustwo?

Sama sie poprosiłam :) TAK. MAM SIOSTRZYCZKE, MLODSZA NIEDUZO :) A za
                    komplementy (CHYBA) dziekuje :) DOMINIKA
                    • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 25.07.03, 13:21
                      Gość portalu: Dominika napisał(a):

> Sama sie poprosiłam :) TAK. MAM SIOSTRZYCZKE, MLODSZA NIEDUZO :) A za
                      > komplementy (CHYBA) dziekuje :) DOMINIKA

Jasne, że komplementy:) Gratuluję szybkiego przyrostu słuchaczy, choć jak
                      napisałem - kibicuję Esce. A co zrobiliście z Szymonem Bednarkiem?

PS. Ładnie nam wczoraj trawę koło bloku wykosili. Ale tą pobudką o 7.10 to
                      mnie dobili:) Pozdrowienia i dla siostry też:)
    • mikolaj7 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 07.07.03, 17:00
      heh, tak czytam ten watek i prawde mowiac oba radia /
      region & eska/ sa slabe !! tak jest, jak tylko w ktoryms
      odzywaja sie prezenterzy to przelaczam sie na trojke
      (nawet jak leci kowalewski albo orzech, blee). za to slucham
      regionu i eski bo puszczaja wiecej muzyki niz trojka, a
      czasem mam po prostu ochote nie sluchac zadnego gadania,
      ale muzyki.. i tutaj dochodze do kolejnego wniosku - w obu
      radiach puszczaja praktycznie to samo, no czasem w esce
      jakies fajne starsze kawalki, ale ich oferta pod tym
      wzgledem praktycznie w ogole sie nie rozni, imho.
      • Gość: vival Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.res.in 07.07.03, 20:56
        tak. jak slucham eski kilka dni pod rzad, to mnie szlag trafia bo graja to samo
        w kolko. po prostu znam juz repertuar na pamiec. w kazdy dzien tygodnia niby co
        innego ale w kazdy poniedzialek to samo w kazdy wtorek to samo itd. niby to
        okres siedmiu dni i powinno sie zapomniec - ale taki czlowiek jak ja pamieta.
        pozniej juz wiem jaka piosenka bedzie nastepna (w nocy to samo) i identycznie
        jest z radiem region. malo muzyki innej - roznej. po prostu chyba wykupuja
        licencje na kilka kawalkow i graja to samo w kolko. przydalo by sie takie
        przmieszanie w radiu region muzyki ostrej, spoojnej, milosnej, z lat
        wczesniejszych (90 80 70 i starszej) z nowoczesnymi kawalkami, tym co w
        radiostacji, z tym co graja teraz w regionie itd. tak aby sie nic nie
        powtarzalo. jedyna alternatywa teraz - to co jakis czas wlaczac inne radio
    • Gość: Gatsby Vikingu, poczytaj sobie... IP: *.chello.pl 07.07.03, 21:39
      ...i zastanów się nad swoja (nie)konsekwencja:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=2513912&a=2514052
      dla mnie ta sprawa jest zupełnie fundamentalna, bo jeśli porządni ludzie tracą
      pamięć, to jest naprawdę źle...
      • Gość: 5 Re: Vikingu, poczytaj sobie... IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 07.07.03, 21:42
        a viking odpowie :

- nooooo wieszzz, tylko krowa nie zmienia pogladow.

Oj chlopie, chlopie.... pasujesz do tej czerwonej armii. Powinni Cie zrobic
        rzecznikiem prasowym : )
      • viking73 Gatsby, dobrze, że wróciłeś 07.07.03, 23:00
        Poczytałem. Pamiętam, to był Twój pierwszy wątek na forum.
        Bardzo się cieszę, że znowu tu jesteś:)
        Nie jest ze mną, aż tak źle jak niektórzy moi adwersarze z tego wątku
        przypuszczają. Może po prostu z wiekiem człowiek ma coraz mniej złudzeń i coraz
        trudniej jest mu coś wmówić. Przypuszczam, że gdybym był kilka lat młodszy też
        wszystko byłoby dla mnie czarno-białe. Ale każdy rok więcej przynosi coraz
        więcej sceptyzyzmu do wszystkiego. Stąd się biorą teraz moje dobre słowa a Esce
        i nie potępiam jej w czambuł - niczego chyba zresztą już a priori nie potępiam.
        Pozdrowienia! Mam nadzieję, że wróciłeś na dłużej, bo strasznie tu pusto bez
        Ciebie było.
        • cracow Re: Gatsby, dobrze, że wróciłeś 07.07.03, 23:30
          Viking - nie potępiać, a wychwalać to jednak różnica. Nie znam Cię Gatsby, ale
          w jednym viking ma rację, dobrze, że wróciłes :)
        • Gość: tEq Re: Gatsby, dobrze, że wróciłeś IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 23:43
          >Przypuszczam, że gdybym był kilka lat młodszy też
          > wszystko byłoby dla mnie czarno-białe. Ale każdy rok więcej przynosi coraz
          > więcej sceptyzyzmu do wszystkiego.

To właśnie jest największy problem w Polsce, większość ludzi nie patrzy
          systemem czarne - białe i mamy korupcje, złodziejstwo i partyjniactwo.
          A co do eski to już kiedyś wyłożyłem Ci dlaczego ukradli częstotliwość Blue FM,
          mieli być jak mówił tow. Czarzasty bardziej lokalni, więcej czasu poświecać
          kulturze i zwyczajom regionu itp, a co jest? dokładnie taka sama sieczka jak
          była w blue fm czy teraz jest w regionie, a do tego jeszcze nie potrafią
          poszukać reklamy lokalnej, gdyby nie sieciówka sterowana z wawy to chyba z
          głodu by poumierali.
          Powiem krótko - radio FLASH rulez :)
          • Gość: yoguś Wyslac list do eski? IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 14:07
            Witam Serdecznie,
            Tutaj zwracam sie z prosba do kolegi vikinga, aby (jak ma taka mozliwosc ...
            napewno ma) powiadomil ekipe z Radia ESKE o tej dyskusji na forum, bo jak juz
            widac koledzy z Regioniu zabrsali glos ... a ciekawy mnie bardzo jak sie
            wypowie konkurencja?

Po za tym sadze, ze wiele nasza dyskusja i tak nie zmieni, tylko to ze
            powymieniamy sobie uwagi, bowiem to czy w EPSILON PARTY lecie Country ktore nie
            pasuje do nazwy czy tez nie od nas to akurat najmniej zalezy? Dlaczego? Sadze,
            ze kazdy naczelny ma wizje swojego radia, a znajac naczelnych to zazwyczaj nie
            ida za radami jakimis tylko uparcie realizuja swoj plan ... czyli jak juz jest
            taka muzyka to mozna sie spodziewac ze taka zostanie, no chyba, ze cala polska
            zacznie sluchac klubowej muzyki :)

pozdrawiam,
            • viking73 Re: Wyslac list do eski? 08.07.03, 14:25
              Do Eski każdy może wysłać list. Adresy na stronie www.krakow.eska.pl
              Co do prawdziwości postu od "marcin@radioregion.pl" jestem BARDZO BARDZO
              SCEPTYCZNY. Człowiek z tego IP wpisuję sie pod różnymi nickami (brumm, fifi,
              lato, jakotako), i jedyne co potrafi to bezpardonowo najeżdzać na Eskę (na
              mnie zresztą też - każdy ma prawo do krytyki, ale w cywilizowanej formie).
              Motyw z podszyciem pod dziennikarza z Radia Region uważam za wyjątkowy przejaw
              bezczelności. Komentarze skierowane w moja stronę z IP 62.233.163 będą od dziś
              przeze mnie całkowicie ignorowane.
              • Gość: yoguś Re: Wyslac list do eski? IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 15:18
                Niechce nic mowic, ale siedziba radia Region jest w BIPROSTALU a tam nie jest
                tylko jeden komputer ... a komputerow tyle ile wejdzie na 14 pieterek - nawet
                nie wiem czy to cafe internet nie ma tam ... tak wiec byc moze to byl
                dziennikarz i jakas postrona osoba? Nie mozna byc mega sceptykami!

• viking73 Re: Wyslac list do eski? 08.07.03, 21:32
                  Gość portalu: yoguś napisał:

tak wiec byc moze to byl dziennikarz i jakas postrona osoba? Nie mozna byc mega
                  sceptykami!

No to ALBO dziennikarz ALBO postronna osoba. I wcale nie wiem czy to IP Radia
                  Region jest. Takie samo ma kolega "cracow" (przynajmniej takiego użył zanim go
                  też chciałem uznać za podszywacza, ale od tego czasu kolega "cracow" zawsze się
                  loguje i występuje pod tym samym nickiem), więc może pomoże nam rozwikłać
                  zagadkę, co to instytucja. A sceptykiem czasem naprawdę warto być, żeby sobie
                  zbytniej nadziei nie robić i potem gorzko się nie rozczarować:)

PS. Wiem, że Radio Region na Królewskiej 57 (XIII p.) bo w czasach Szymona
                  Bednarka (najlepszego prezentera tej stacji - moim zdaniem) wygrałem u nich
                  kubek (jak to! wygrał kubek w Regionie, a teraz Eski słucha - zaraz ktoś
                  zakrzyknie - zdrajca!). Odbierając go u nich w redakcji widziałem Dominikę
                  Rzepkę - moją sąsiadkę jak najbardziej. Tym mocniejsze są teraz moje
                  podejrzenia, że ten rzekomy"marcin@radioregion.pl" to jakiś podszywacz. Swoja
                  drogą jedyny redakcyjny, a wymieniony na Regionowych stronach www Marcin w
                  Regionie - Marcin Nowak ma email "marcin.n@radioregion.pl". Więc nie sądze, że
                  to on się podszywa.
                  • Gość: yoguś Re: Wyslac list do eski? IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:36
                    Ale tak notabene dziwi mnie jedno u Vikinga ... dlaczego wspiera teraz ESKE a
                    na Region najezdza? Tak czytajac jeszcze raz te wypowiedzi doszedlem do
                    wniosku, ze to jest paranoja! Niedosc ze ukradli koncesje, to otrzymuja
                    aprobate spoleczenstwa! Ale jak ktos mi powiedzie, ze SPRAWA RYWINA jest wina
                    potilykow to najchetniej kapnal bym w ****! Bo niechce nic mowic, ze ale pare
                    miesiecy temu jeszcze ludzie mowili tak "jak to mozliwe" a teraz juz na to
                    przymykaja oko! To jest cala prawda o naszym spoleczenstwie! Dzisiaj w
                    telewizji bedzie emisja programu kolejnego o lapuwkarstwie i jedno jest pewne:
                    w Polsce jest tak, ze kara sie o takich malych ludzi za byle co, ale ci co
                    robia przekrety ktore ... no nie to zeby chociaz chcieli je jakos zamaskowac -
                    widzi cala Polska.

Dlaczego Viking tylko ty jestes za ESKA a wszyscy przeciwko niej? Podaj mi 10
                    powod pomijac to , ze maja dobre jingle, nie ktore audycje fajne i td. dlaczego
                    warto ich sluchac?

Radio Region nie jest idealem, ale nie jest zlodziejami!

BTW.
                    www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=5557
                    • viking73 Re: Wyslac list do eski? 09.07.03, 12:49
                      "Jeśli tysiąc osób mówi to samo to albo jest to Vox Dei albo wielkie głupstwo".

Nie pamiętam autora tej sentencji, ale bardzo mi się ona podoba.

I nie myl proszę wyrażania krytycznych uwag z najeżdżaniem. Zresztą nie bardzo
                      wiem o jakie "najeżdzanie" Ci chodzi. Że mi sie muzyka w Regionie nie podoba,
                      albo że EPSILON PARTY mnie nudzi. To niby ma być to najeżdżanie? Jest cała
                      masa innych stacji, których nie słucham, albo kiedyś słuchałem i przestałem
                      słuchać (Radio Zet, Radio RMF, Radio Plus, ostatnio przestałem słuchać też
                      Radia Kraków bo się okropnie nudne zrobiło, słuchanie Trójki ograniczyłem do
                      minimum). Radio Region znajduje się dokładnie w tej samej grupie.
                      Eskę cenię, bo moim zdaniem robi sprawne dynamiczne radio, ma inteligentnych
                      prezenterów i gra głównie nową muzykę, która na ogół mi sie podoba (choć
                      niestety za dużo jak dla mnie u nich Eminema i innego stękajacego murzyństwa),
                      a co może w kontekście słuchania radia komercyjnego najistotniejsze - najmniej
                      mi przeszkadza.

Pozdrawiam! Mam nadzieję, że jesteś ukontentowany odpowiedzią:)

PS. Gdybym się chciał kierować wyborami poltycznymi przy słuchaniu radia to
                      powinieniem cały czas słuchać Radia Wanda. A nie słucham, bo nie
                      trawię "złotych przebojów lat 60- 70 i 80-tych". Więc błagam przestańmy
                      utożsamiać to, jakiego radia ktoś słucha z jego zapatrywaniami politycznymi.
                      • cracow Re: Wyslac list do eski? 09.07.03, 17:09
                        Kolega cracow mial sie wypowiedziec i sie wypowiada. Jesli chcecie byc
                        wiarygodni po prostu logujcie sie. Widzialem juz tutaj (ogolnie na forum) w
                        ktorej glosy gosci byly bardzo do siebie podobne (nie tylko co do opinii, ale
                        takze stylu wypowiedzi, bledow), co moze sugerowac, ze jest to jedna osoba pod
                        roznymi nickami. W jednym popierama vikinga - nie boi sie mowic...
                      • Gość: Gatsby Re: Wyslac list do eski? IP: *.chello.pl 09.07.03, 21:13
                        viking73 napisał:

> "Jeśli tysiąc osób mówi to samo to albo jest to Vox Dei albo wielkie
                        głupstwo".

> Nie pamiętam autora tej sentencji, ale bardzo mi się ona podoba.
                        >
                        > I nie myl proszę wyrażania krytycznych uwag z najeżdżaniem. Zresztą nie
                        bardzo
                        > wiem o jakie "najeżdzanie" Ci chodzi. Że mi sie muzyka w Regionie nie
                        podoba,
                        > albo że EPSILON PARTY mnie nudzi. To niby ma być to najeżdżanie? Jest cała
                        > masa innych stacji, których nie słucham, albo kiedyś słuchałem i przestałem
                        > słuchać (Radio Zet, Radio RMF, Radio Plus, ostatnio przestałem słuchać też
                        > Radia Kraków bo się okropnie nudne zrobiło, słuchanie Trójki ograniczyłem do
                        > minimum). Radio Region znajduje się dokładnie w tej samej grupie.
                        > Eskę cenię, bo moim zdaniem robi sprawne dynamiczne radio, ma inteligentnych
                        > prezenterów i gra głównie nową muzykę, która na ogół mi sie podoba (choć
                        > niestety za dużo jak dla mnie u nich Eminema i innego stękajacego murzyństwa),

mam nadzieję, że nie masz na myśli np. big Brovaz KOCHAM MURZYŃSTWO

> a co może w kontekście słuchania radia komercyjnego najistotniejsze -
                        najmniej
                        > mi przeszkadza.
                        >
                        > Pozdrawiam! Mam nadzieję, że jesteś ukontentowany odpowiedzią:)
                        >
                        > PS. Gdybym się chciał kierować wyborami poltycznymi przy słuchaniu radia to
                        > powinieniem cały czas słuchać Radia Wanda. A nie słucham, bo nie
                        > trawię "złotych przebojów lat 60- 70 i 80-tych". Więc błagam przestańmy
                        > utożsamiać to, jakiego radia ktoś słucha z jego zapatrywaniami politycznymi.

Vikingu, nie chodzi o to, żebyś nie słuchał ESKI, albo robił to z obrzydzeniem.
                        chodzi tylko, żebyś nie przekręcał prawdy historycznej. odebranie
                        czestotliwosci Blue (przy sprzeciwie właściwie wszystkich porzadnych ludzi - w
                        tym tzw. autorytetów) było aktem haniebnym. zaprzeczają temu chyba tylko ci,
                        którzy za tym głosowali tzn. halber, czarzasty + trójka innych bandytów oraz
                        ESKA. i kiedy, w takiej sytuacji, na forum wchodzi niejaki Viking i ogłasza, że
                        wszystko odbyło się OK, Blue musiało sobie zasłużyć, ESKA to najlepsza stacja w
                        Krakowie (jeśli nie w całej Polsce), RMF i Region są natomiast całkiem do dupy,
                        to we mnie przyznam krew się burzy. tym bardziej, że pamietam na przykład, jak
                        zastanaiwaliśmy się razem, jak nazywa się ten "zdrajca" z Blue, który prowadzi
                        poranki w ESCE (Dawid Pytlik) tak Vikingu, to Ty użyłeś tego określenia. nie
                        dziw się zatem proszę, że twoja nagła zmiana frontu budzi zdziwienie.

pozdrawiam
                        • viking73 Re: Wyslac list do eski? 09.07.03, 23:57
                          Gość portalu: Gatsby napisał:
                          -na forum wchodzi niejaki Viking i ogłasza, że wszystko odbyło się OK

Tu mi wmawiasz dziecko w brzuch. Pamiętem, ze pisałem o tym bardzo niedawno,
                          że "Eska mogła pojawić się w Krakowie w lepszym stylu" . Pisałem też, ze "każdy
                          pilnuje swego interesu Eska swojego, a RMF swojego". O tym, ze wszystko było OK
                          nie napisałem NIGDY. Tu nadinterpretujesz.

- tym bardziej, że pamietam na przykład, jak zastanaiwaliśmy się razem, jak
                          nazywa się ten "zdrajca" z Blue, który prowadzi poranki w ESCE (Dawid Pytlik)
                          tak Vikingu, to Ty użyłeś tego określenia.

Zgoda, nie wypieram się. Jeśli użyłem cudzysłowu to tym lepiej. Pamiętam też,
                          ze we wrześniu zastanawiałem się (w wątku założonym przez Ciebie na Forum Radio)
                          czy Marcin Jędrych nie przejdzie do Eski tworzyć jej razem z Piotrem Metzem, a
                          gdyby tak się stało to wyrażałem z tego powodu zadowolenie. Wiesz, że zawsze
                          lubiłem Marcina i kiedy na początku roku pojawił się w Esce wyrażałem swoją
                          radość. Nie mów więc o mojej nagłej zmianie stanowiska.

Pozdrawiam. Cieszę się z Twojego powrotu na forum. Mam nadzieję, że nie chowasz
                          do mnie urazy.
                          • Gość: 5 Re: Wyslac list do eski? IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 10.07.03, 20:38
                            Pewnie. Kazdy pilnuje swojego interesu. To jest wlasnie mentalnosc Polaka !!!
                            Co z tego , ze okradaja dom sasiada.... wazne, ze nie okradaja mojego. Co z
                            tego, ze ludzie z SLD kradna nasze pieniadze, ze tak parszywego rzadu nie
                            mieslismy od poczatku istnienia naszego panstwa. Najlatwiej powiedziec - co
                            mnie to obchodzi - latwo sie mowi bo nikt nie okrada Ciebie ! Gdyby zamkneli
                            Twoja firme, gdybys stracil prace, dochody to juz bys napewno nie mowil - mam
                            to w dupie.
                            Ale pierdolic... co mnie to obchodzi. Dostalo sie kilku gnojkow do koryta i
                            mysla, ze sa bogami, parszywe czerwone swinie ! Ludzi pokroju czarzastego
                            powinno sie podac pod sad i powinni odpowiedziec za wszystkie swoje decyzje !
                            Nie moze byc tak, ze najpierw sie kradnie a pozniej podaje sie do dymisji i ma
                            sie wszystko w dupie !

Dzisiaj na medialink.pl pojawila sie ciekawa informacja

www.medialink.pl/?kat=6&id=9583
                            Przypominaja mi sie teraz slowa halbera, ktory w wywiadzie dla TVN (mozna go
                            chyba jeszce znalezc na www.radioblue.prv.pl) mowi o tym, iz propozycja
                            programowa ESKI jest lepsza - ESKA stawia na slowo, na lokalnosc.
                            Ta tlusta swinia nie miala pojecia o wniosku koncesyjnym Blue ale wiedziala, ze
                            ESKA ma lepsza propozycje.

Ludzie w jakim kraju my zyjemy !!!!!!!

Ci ludzie, zyja z naszych pieniedzy i naszym kosztem zalatwiaja swoje
                            interesy !!!!!!

Ale nic sie nie dzieje.... kazdy pilnuje swoich interesow.
                            • Gość: rad Re: Wyslac list do eski? IP: 62.233.163.* 11.07.03, 10:17
                              pewnie... co nas to obchodzi
                          • Gość: Gatsby Re: Wyslac list do eski? IP: *.chello.pl 10.07.03, 21:53
                            viking73 napisał:

> Gość portalu: Gatsby napisał:
                            > -na forum wchodzi niejaki Viking i ogłasza, że wszystko odbyło się OK
                            >
                            > Tu mi wmawiasz dziecko w brzuch. Pamiętem, ze pisałem o tym bardzo niedawno,
                            > że "Eska mogła pojawić się w Krakowie w lepszym stylu" . Pisałem też,
                            ze "każdy
                            >
                            > pilnuje swego interesu Eska swojego, a RMF swojego". O tym, ze wszystko było
                            OK
                            >
                            > nie napisałem NIGDY. Tu nadinterpretujesz.
                            >
                            > - tym bardziej, że pamietam na przykład, jak zastanaiwaliśmy się razem, jak
                            > nazywa się ten "zdrajca" z Blue, który prowadzi poranki w ESCE (Dawid Pytlik)
                            > tak Vikingu, to Ty użyłeś tego określenia.
                            >
                            > Zgoda, nie wypieram się. Jeśli użyłem cudzysłowu to tym lepiej. Pamiętam też,
                            > ze we wrześniu zastanawiałem się (w wątku założonym przez Ciebie na Forum
                            Radio
                            > )
                            > czy Marcin Jędrych nie przejdzie do Eski tworzyć jej razem z Piotrem Metzem,
                            a
                            > gdyby tak się stało to wyrażałem z tego powodu zadowolenie. Wiesz, że zawsze
                            > lubiłem Marcina i kiedy na początku roku pojawił się w Esce wyrażałem swoją
                            > radość. Nie mów więc o mojej nagłej zmianie stanowiska.
                            >
                            > Pozdrawiam. Cieszę się z Twojego powrotu na forum. Mam nadzieję, że nie
                            chowasz
                            >
                            > do mnie urazy.

ależ Vikingu, nie przesadzajmy:) po prostu sobie dyskutujemy. czasem mnie
                            ponosza emocje (szczególnie w tej kwestii) mam nadzieję, że Cię nie uraziłem.

pozdr.
                            • viking73 Re: Wyslac list do eski? 10.07.03, 23:51

- ależ Vikingu, nie przesadzajmy:) po prostu sobie dyskutujemy. czasem mnie
                              ponosza emocje (szczególnie w tej kwestii) mam nadzieję, że Cię nie uraziłem.
                              pozdr.

Chyba nie ma takiej siły, która mogłaby sprawić, żebym się mógł na Ciebie
                              obrazić:)

I ja pozdrawiam:)
    • confi Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 10.07.03, 14:24
      Cześć Viking!
      to jest tak...
      Dominika Rzepka w czasach Blue FM chodziła z niejakim Marcinem. To był Marcin
      Bik, chłopak od traffików. Więc, nie jest on fikcyjną osobą, tam mi się
      przynajmniej wydaje.
      Pozdrawiam Cię serdecznie. Nie słucham ani Regionu ani Eski, więc o radiu się
      nie wypowiadam.
      • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 10.07.03, 14:28
        OK. Dzięki za info.
        • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 13:05
          Sumasumaru, raczej w ESCE ani w Radio REGION nic sie nie zmieni ...

Byc moze, po (wiadomosc nie potwierdzona:) po przejeciu Radia ZAK przez
          Cholding ESKA i powstawaniu nowego radia na kopciu "Radio Klasyk", byc moze cos
          sie lepiej ruszy i wstrzeli w gusta sluchaczy lepiej, nizeli w dalszym ciagu
          bedzie WALKA MIEDZY REGIONEM i ESKA, ktora w sumie do niczego nie prowadzi bo
          eska target ma nieco inny i defakto ta rywalizacja zaciera sie iwylacznie w
          momencie, gdzie targety sie scieraja ...
      • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 11.07.03, 16:02
        confi napisała:

> Cześć Viking!
        > to jest tak...
        > Dominika Rzepka w czasach Blue FM chodziła z niejakim Marcinem. To był Marcin
        > Bik, chłopak od traffików. Więc, nie jest on fikcyjną osobą, tam mi się
        > przynajmniej wydaje.

Zgadza się. Sam zainteresowany potwierdził. Nic nie napisał, czy pozostałe
        posty z IP: 62.233.163 pisane pod innymi nickami są też jego autorstwa, ale
        potwierdził, że pracował w Blue, a od niedawna pracuje w R. Region. Pozdrawiam
        wszystkich.
        • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 12.07.03, 09:19
          Jestem ciekaw w którą stronę pójdzie Zak po przejęciu przez Eskę. Narazie jest
          tam spokój, a nawet za duży spokój bo słychać tylko muzykę i bardzo mało
          gadania. I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu było to najlepsze radio w
          mieście...
          • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 15.07.03, 13:11
            A co tam bylo najlepszego ?
            • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 17:34
              Szczeze mowiac, nie sluchalem tego Radia. Jednak to jedyne radio w krakowie,
              ktore gra tylko rock'a ... ale w dzisiajszych czasach, napewno wieksza kariere
              zrobilo by radio typu "Radio PLANETA" (www.planetafm.com.pl), ktore gra muzyke
              klubowa.

Po za tym, jak wszedlem na ich strone www to nie wiem dlaczego, ale odczylem
              wrazenie, jak by tam nie lada balagan panowal :)
              • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 18:25
                Witam!
                Mnie sie bardzo podoba radio Flash FM - 101,3FM - bardzo fajna muzyczka,
                zresztą reklamują się jako jedyne rockowe radio w mieście, nie mają żadnych
                akcji reklamowych itp. ale jakoś żyją.
                A co do ESKI to ostatnio już pod mułem zaryła, jako że dużo jeżdże samochodem i
                słucham wszelakich stacji to mam taki mały przegląd, ostatnio zadufani w sobie
                ludzie eski wrzucli "najlesze co w polskiej muzyce", a mianowicie polski hip -
                hop, czyli muzykę dla ludzi z gatunku "po co mi musk mam dres", tak więc już
                dokładnie widać w jakim kierunku radio zmierza.
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 15.07.03, 20:30
                  Ooo, a niedawno pisałeś że w zyciu nie włączysz Eski. Czyli jednak "tylko krowa
                  nie zmienia poglądów":)) Ja też za hip-hopem nie przepadam, choć kilka kawałków
                  całkiem przyzwoitych grają, moim zdaniem. A już na pewno lepszy ten polski hip-
                  hop niż Eminem albo inne stękajace murzyństwo. A w ogóle to The Rasmus are the
                  best:)) Pozdrowienia.
                  • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 21:11
                    Ja Eski nie włącze, ale guziczek "scan" w moim radio-odbiorniku tego nie chce
                    zrozumieć ;-)
                    pzdr
    • Gość: Martin Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 15:04
      Geneza nowej Eski Kraków rzeczywiście nie skłania do słuchania tej stacji. Jest
      tu dużo prawdy o żalach i skradzionej częstotliwości. Trudno również nie
      zauważyć że Eska ma naprawde dobrych prezenterów (część z nich pochodzi z
      dawnego radia Blue fm oraz RMF Fm) a także dobrze dobraną muzykę. W Esce bardzo
      podobają mi się nocne bloki programowe gdzie można posłuchać dużo ciekawych
      polskich piosenek różnych wykonawców z ostatnich kilku lat. Oj szkoda, że tak
      późno. Natomiast co do radia Region to owszem miałem nadzieje że to radio
      będzie godnym następcą Blue fm, ale niestety tak nie jest.
      • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 17:35
        Prawda jest taka, że ESKA dostaje kase z Wawy (PS. Ale ta Sokołowsma kryje
        Czarzastego) i mogą sobie pozwolić na "szastanie" forsą na Jędrycha, Metza czy
        innych uznanych prezenterów. Region działa sam, i jest radiem regionalnym a nie
        siecią regionalną, przez co nie ma szans na reklame firm zainteresowanych
        reklamą ogólnopolską (patrza Hoop w Esce).
        Nie znam dokładnie porgramów tych stacji, ale wiem jedno, grali podobnie, a
        eska teraz dorzuciłą hip-hop polski, czyli jak już wspominałem muzykę tępaków w
        dresach, a to dobitnie pokazuje kierunek ewolucji stacji.
        PS. Do wszystkich tych którzy tak szybko zapomnieli jak eska dostała się do
        Krakowa, nie popatrzą jak skompromitowani są już jej "patroni" Czarzasty z
        Halberem i wpspierająca ich waniek, jeśli będzie tak obojętni to nie zdziwcie
        się jak kiedyś przyjdziecie do pracy i okaże się że pracy nie ma bo Kowalski z
        Krajowej Rady do spraw xxx (tu wpisz dziedzinę) zdecydował że twoją firmę
        trzeba zamknąć mimo że nie ma żadnych zastrzeżeń, ale jego znajomy potrzebuje
        miejsce na rynku żeby prowadzić własną firmę.
        howgh
        • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 19.07.03, 19:21
          Gość portalu: tEq napisał:

jeśli będzie tak obojętni to nie zdziwcie się jak kiedyś przyjdziecie do pracy
          i okaże się że pracy nie ma bo Kowalski z Krajowej Rady do spraw xxx (tu wpisz
          dziedzinę) zdecydował że twoją firmę trzeba zamknąć mimo że nie ma żadnych
          zastrzeżeń, ale jego znajomy potrzebuje miejsce na rynku żeby prowadzić własną
          firmę. howgh

Gdyby się okazało, że moja firma zmieniła siedzibę i przeniosła się dwie ulice
          dalej to myślę, że nie byłaby to dla mnie jakaś straszna tragedia;)
          • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 21:55
            To nie takie proste:
            - tracisz marke
            - tracisz klientów
            - tracisz reklamodawców
            - zaczynasz zdobywać słuchacza od nowa
            • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 19.07.03, 22:53

> To nie takie proste:
              > - tracisz marke

Jeśli sam sprzedaję prawa do mojej marki konkurencji to nie mogę mieć potem do
              nikogo o to pretensji, że nową klienci nie od razu skojarzą w nowej siedzibie z
              moją firmą.

> - tracisz klientów
              Zadowolony klient wróci. Trzeba się tylko postarać:)

> - tracisz reklamodawców
              j.w.

> - zaczynasz zdobywać słuchacza od nowa
              jak we fragmencie: "tracisz markę"

Aha. I jeszcze przed opuszczeniem starej siedziby totalnie demoluję
              wyposażenie, wybijam okna, ściany smaruję sprayem itd. Kiedy nowy dzierżawca
              lokalu mimo to odnosi sukces na prawo i lewo oznajmiam, że to WYŁĄCZNIE zasługa
              tego, że zajął moją dotychczasową siedzibę;)
              • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 15:10

> Jeśli sam sprzedaję prawa do mojej marki konkurencji to nie mogę mieć potem
                do nikogo o to pretensji, że nową klienci nie od razu skojarzą w nowej
                siedzibie z moją firmą.

Kto i co sprzedaję?

> Zadowolony klient wróci. Trzeba się tylko postarać:)
                - tracisz reklamodawców j.w.

Sorry, ale bzdury piszesz, nawet nie wiesz jak trudno odzyskać klienta.

> > - zaczynasz zdobywać słuchacza od nowa
                > jak we fragmencie: "tracisz markę"
                Powiedz mi co i komu Blue FM sprzedało?

> Aha. I jeszcze przed opuszczeniem starej siedziby totalnie demoluję
                > wyposażenie, wybijam okna, ściany smaruję sprayem itd. Kiedy nowy dzierżawca
                > lokalu mimo to odnosi sukces na prawo i lewo oznajmiam, że to WYŁĄCZNIE
                zasługa tego, że zajął moją dotychczasową siedzibę;)

A co ma piernik do wiatraka?
                Jak nie masz co napisać to nie pisz, bo te ostatnie słowa nic do dyskusji nie
                wnoszą
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 20.07.03, 21:03

> Powiedz mi co i komu Blue FM sprzedało?

Marka BLUE FM została sprzedana przez krakowskiego właścicela pod koniec
                  ubiegłego roku Agorze. Teraz Blue FM to radia grające m.in we Wrocławiu i na
                  Ślasku (tam kiedyś nazywało się TOP FM). To miałem na myśli pisząc o sprzedaniu
                  prawa do używania marki.

> > Aha. I jeszcze przed opuszczeniem starej siedziby totalnie demoluję
                  > > wyposażenie, wybijam okna, ściany smaruję sprayem itd. Kiedy nowy dzierżaw
                  > ca lokalu mimo to odnosi sukces na prawo i lewo oznajmiam, że to WYŁĄCZNIE
                  > zasługa tego, że zajął moją dotychczasową siedzibę;)
                  >
                  > A co ma piernik do wiatraka?
                  > Jak nie masz co napisać to nie pisz, bo te ostatnie słowa nic do dyskusji nie
                  > wnoszą

Pisząc to miałem na myśli, że przed opuszczeniem częstotliwości 97.7 FM BLUe FM
                  grało przez ok. dwa miesiące muzykę poważną niejako "zabijając" częstotliwosć.
                  Chodzi mi o to, że wysywanie teraz argumentu,że sukces Eski to wyłącznie
                  zasługa dobrej częstotliwośći jest nie do końca trafiony.

PS. W ubiegłym tygodniu w podobny sposób co Blue koncesji nie przedłużono
                  ślaśkiemu RockRadiu (należącemu do Agory). Dotychczasową częstotliwosć tego
                  radia ma zajać Radio Jazz. Tym razem jednak za przyznaniem koncesji nowemu
                  nadawcy głosowali ręka w rękę W. Czarzasty i J. Sellin. Tym razem chyba trudno
                  bęzie argumentować "że czerwoni zabili dobre lokalno radio". Po prostu takie
                  rzeczy się zdarzają, pewnie niestety jeszcze będą się zdarzać, Blue było
                  pierwszą stacją, którą to spotkało i oczywiście rozumiem, że dotychczasowi
                  użytkownicy danej częstotliwości czują sie rozgoryczeni, ale dorabianie od razu
                  do wszystkiego politycznej ideologii i upraszczanie w ten sposób świata po
                  prostu mnie osłabia.
                  Sposób w jaki Eska weszła w posiadanie częstotliwosci na pewno nie jest
                  etyczny - tu chyba jesteśmy zgodni, ale był, niestety trzeba to przyznać,
                  zgodny z prawem i nazywanie ich teraz "złodziejami częstotliwosci" uważam za
                  nadużycie. Piszę to jako realista a nie idealista. Tymczasem. Pozdrawiam.

• Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 23:10

> PS. W ubiegłym tygodniu w podobny sposób co Blue koncesji nie przedłużono
                    > ślaśkiemu RockRadiu (należącemu do Agory). Dotychczasową częstotliwosć tego
                    > radia ma zajać Radio Jazz. Tym razem jednak za przyznaniem koncesji nowemu
                    > nadawcy głosowali ręka w rękę W. Czarzasty i J. Sellin. Tym razem chyba
                    trudno
                    > bęzie argumentować "że czerwoni zabili dobre lokalno radio". Po prostu takie
                    > rzeczy się zdarzają, pewnie niestety jeszcze będą się zdarzać, Blue było
                    > pierwszą stacją, którą to spotkało i oczywiście rozumiem, że dotychczasowi
                    > użytkownicy danej częstotliwości czują sie rozgoryczeni, ale dorabianie od
                    razu
                    >
                    > do wszystkiego politycznej ideologii i upraszczanie w ten sposób świata po
                    > prostu mnie osłabia.
                    > Sposób w jaki Eska weszła w posiadanie częstotliwosci na pewno nie jest
                    > etyczny - tu chyba jesteśmy zgodni, ale był, niestety trzeba to przyznać,
                    > zgodny z prawem i nazywanie ich teraz "złodziejami częstotliwosci" uważam za
                    > nadużycie. Piszę to jako realista a nie idealista. Tymczasem. Pozdrawiam.
                    >
                    Nawet nie wiesz jak grubo się mylisz pisząc że sposób ten był zgodny z prawem,
                    przyznanie koncesji jest zarazem promesą na odnowienie koncesji jeśli do
                    działalności radia nie będzie zastrzeżeń. KRRiTV nie zgłosiła żadnego
                    zastrzeżenia podczas całej działalności radia BLUE FM, dopiero wydając odmowną
                    decyzje (pod wpływem Czarzastego i Halbera) uzasadniała brakami % słowa
                    mówionego. Halber sam się przyznał w wywiadzie dla TVN że dokumentów nie czytał
                    i zaufał Czarzastemu, jeśli to wg Ciebie jest zgodne z prawem to gratuluje.
                    Niestety w Polsce jest tyle afer bo panuje społeczne przyzwolenie na te afery,
                    ludzie pamiętali miesiąc o oszukania radia Blue FM, a teraz mają to w nosie,
                    coś im tam gra na 97.7 i dla nich nic się nie zmieniło, Ty jesteś na to
                    doskonałym przykładem, masz jedynie świadomość której nie ma 80% społeczeństwa
                    że nadawca się zmienił. Jak społeczeństwo będzie nadal tak biernie się temu
                    przyglądać to Czarzaste, Naumane, Łapińskie i inne rozkradną co się da,
                    rachunek jest prosty, przez miesiąc mnie obsmarują w gazetach a po roku można
                    do polityki wrócić, ludziska zapomną a kilka milionów na koncie jest.
              • Gość: Gatsby Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.chello.pl 20.07.03, 15:34
                viking73 napisał:

> Gość portalu: tEq napisał:
                >
                > > To nie takie proste:
                > > - tracisz marke
                >
                > Jeśli sam sprzedaję prawa do mojej marki konkurencji to nie mogę mieć potem
                do
                > nikogo o to pretensji, że nową klienci nie od razu skojarzą w nowej siedzibie
                z moją firmą.

no chyba nie sądzisz, ze mogliby założyć Blue 2? cała sprawa polega na tym, ze
                wszyscy wiedzą o co chodzi, ale udają, że Region nie ma nic wspólnego z Blue
                Fm. tylko dlatego (i dzięki proszowickiej furtce) dostali rozszerzenie
                koncesji....

> > - tracisz klientów
                > Zadowolony klient wróci. Trzeba się tylko postarać:)
                >
                > > - tracisz reklamodawców
                > j.w.
                >
                > > - zaczynasz zdobywać słuchacza od nowa
                > jak we fragmencie: "tracisz markę"
                >
                > Aha. I jeszcze przed opuszczeniem starej siedziby totalnie demoluję
                > wyposażenie, wybijam okna, ściany smaruję sprayem itd. Kiedy nowy dzierżawca
                > lokalu mimo to odnosi sukces na prawo i lewo oznajmiam, że to WYŁĄCZNIE
                zasługa
                >
                > tego, że zajął moją dotychczasową siedzibę;)

Vikingu, nie wymagaj od zażynanej krowy, zeby się w rzeźni porządnie
                zachowywała...
                a tak w ogóle, choćby ESKA grała same najlepsze numery, nie zmieni to faktu, że
                koncesję dostała łotrowskim sposobem. w tej kwestii po prostu nie może być
                dyskusji.
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 20.07.03, 21:16

> no chyba nie sądzisz, ze mogliby założyć Blue 2? cała sprawa polega na tym,
                  ze wszyscy wiedzą o co chodzi, ale udają, że Region nie ma nic wspólnego z
                  Blue Fm. tylko dlatego (i dzięki proszowickiej furtce) dostali rozszerzenie
                  koncesji....

No ale mogli się nazwać np. Niebieskie Radio czy w jakiś inny sposób odnieść do
                  Blue - wtedy chyba od razu ludzi by ich pokojarzyli z dawną marką. Radio Region
                  to moim zdaniem bardzo "mało nośna" nazwa dla rozgłośni.
                  >
                  Vikingu, nie wymagaj od zażynanej krowy, zeby się w rzeźni porządnie
                  zachowywała...

Nie wymagam. To było tylko takie spostrzeżenie.

a tak w ogóle, choćby ESKA grała same najlepsze numery, nie zmieni to faktu, że
                  koncesję dostała łotrowskim sposobem. w tej kwestii po prostu nie może być
                  dyskusji.

Odniosłem się do tego odpowiadająć Teq. Pozdrowienia.

PS. Za dwa dni Twoja rocznica pojawienia się na forum. Już dziś przyjmij moje
                  gratulacje;) Dobrze, że jesteś, choć szkoda, że ostatnio tak rzadko:(((
                  Jestem przekonany, że kwestia Eski na pewno nas nie poróżni - po prostu sobie
                  dyskutujemy i wymieniamy poglądy i tyle:) Wszystkiego dobrego, najlepsze
                  życzenia i zjawiaj się tu częściej. Pozdrowienia!

PPS. A skrzynka emailowa już naprawiona?

• Gość: Martin Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 20:15
      Owszem masz wiele racji co do genezy i sposobu finansowania radia Eska i z tym
      zupełnie się zgadzam. Natomiast niezaprzeczalnym faktem jest to że Eska gra
      bardziej ciekawą i młodzieżową muzykę niż Region. W czasie gdy radio Region
      powstawało miałem nadzieję, że stacja ta godnie wypełni lukę po Blue fm, ale
      niestety przeliczyłem się. Rozumiem że nie mają kasy na takich prezenterów jak
      Piotr Metz czy Marcin Jędrych, ale za to mogli by grać lepszą muzykę a nie taką
      lipe!
      • Gość: tEq Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 21:53
        Dla mnie obie rozgłośnie grają podobną lipe, z tym że eska tą lipe uzupełnia
        syfem (hiphop polski) :)
        Nie ma jak radio flash, już pisałem to wyżej, gdzie indziej usłyszę w środku
        dnia The Doors albo Halloween :)
        • Gość: Martin Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 22:00
          Owszem polski Hip Hop to lipa, ale te nocne polskie przeboje z ostatnich lat w
          Esce są super. Posłuchaj po północy(pn-czw.), szkoda że tak późno.
        • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 19.07.03, 23:00

- Nie ma jak radio flash, już pisałem to wyżej, gdzie indziej usłyszę w środku
          dnia The Doors albo Halloween :)

Słuchałem na początku roku też Radia Flash, zanim się zdecydowałem na Eskę.
          Przyznaję, ze nawet mi się miejscami podobało, ale mieli ten minus, że prawie w
          ogóle nie odświeżali playlisty. Fajnie, że grali np. Anouk "Nobodys wife" albo
          Lifehouse "Spin" i tego typu muzykę, ale jednak po dwóch miesiącach nawet
          najlepsze kawałki zdążą się przejeść. Eska oczywiście też tłucze playlistę, ale
          mają ten plus, że po kilku tygodniach nagrania znikają i pojawiają się nowe.
          • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 20.07.03, 22:19
            Martin - polska muzyka w nocy jest tylko dlatego, że tego wymaga koncesja.
            Podobnie gra w nocy np. ZET-ka (posluchaj). Gdyby nie te obostrzenia, nie
            sluchalbys tyle polskiej muzyki. A co do godziny - po polnocy sluchalnosc jest
            dosyc slaba, wiec muzyke, ktora wedlug wszelkich badan sluchacze mniej toleruja
            (niestety, bo sam bardzo lubie sluchac polskiej muzyki, najpierw jednak po
            23.30 - "Powtorka z Rozrywki" w PR III - koniecznie z Andrusem), trzeba wtedy
            zagrac, a ze KRRiTV nie czepia sie tego, bo nie ma podstaw, to tak to sie
            konczy.
            Co do muzyki w Radiu Region i Radiu Eska. Radio Region postawilo na sluchacza
            nieco starszego, ktory generalnie jest atrakcyjniejszy dla reklamodawcow (niech
            viking nie probuje w tej kwestii polemizowac, bo tak po prostu jest). Widac to
            po ostatnich badaniach Radio Track - kwiecien - czerwiec. Sluchalnosc w grupie
            20-40 lat w Krakowie Radia Region to 7.2%, podczas gdy Eski 7.0%, wazne przy
            tym jest to, ze Regionu slucha sie srednio 3 godziny i 40 minut, podczas gdy
            Eski o ponad godzine mniej.
            Co do Flash'a - bardzo fajnie graja, tylko niestety Ad Point przeliczyl sie z
            pieniazkami i nie ma po pierwsze promocji, a po drugie kim pracowac...
            • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 21.07.03, 00:00
              cracow napisał:
              (niech viking nie probuje w tej kwestii polemizowac, bo tak po prostu jest).

Z faktami nie polemizuję, ze stereotypami i owszem, choć pewnie nie zawsze mi
              wychodzi tak, jakbym sobie tego życzył. Pozdrawiam:)

PS. A propos Radia Flash: zwątpiłem zupełnie, kiedy prezenter tej stacji
              Krzysztof Bulasz (chyba takie nazwisko, jeśli przękręcam to przepraszam)
              zapowiadał, że "za chwilę u nas wystąpi formacja Kret" (chodziło o
              Creed), "grupa Hej z utworem «cudzoziemka w KRAJU kobiet»" (ma być: w RAJU
              kobiet) oraz zespół Placebo (nazwę wymawiał wg pisowni). Po kilku takich
              występach chyba największy fan rocka byłby się w stanie zniechęcićdo takiej
              rozgłośni. Skoro to ma być stacja z muzyką rockową to niech przynajmniej
              prezenter ma pojęcie kogo gra.
              Prezenterom Eski niektórzy z Was zarzucają bufonowatość. Ja tak ich nie
              postrzegam, ale generalnie trzeba im oddać jedno - to profesjonaliści.
              • cracow Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 21.07.03, 18:42
                Bularz :)
                • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 21.07.03, 22:06
                  Raczej pozerzy a nie profesjonalisci.
              • Gość: yoguś Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 17:02
                Ale warto dodac,ze w ostatnim kwartale rozwoj Radia Region wyniosl 4% gdy Eska
                miala 0,1% ! wiecej na www.fanfm.strefa.pl !!!
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 22.07.03, 21:38
                  Widocznie stawianie na polski hip-hop, murzyńskie postękiwania raperskie i
                  półgłówka Eminema nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Ale może jak Marcin
                  Jędrych wróci z urlopu to się playlista w Esce znormalizuje.
                  Bynajmniej nie zmieniłem frontu. Cały czas życzę Esce jak najlepiej.
                  A fakty są faktami i z nimi nie polemizuję - rzeczywiście R. Region ostatnio
                  sprawniej zdobywa słuchaczy niż Eska.
                  • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 23.07.03, 12:37
                    www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=5828&id_rubryki=2&id_podrubryki=29
                    • viking73 Rockradio 93.6 FM 23.07.03, 23:32
                      Tej śląskiej rozgłośni nie przedłużono koncesji w podobny sposób, jak w
                      ubiegłym roku "Blue FM". Miejsce "Rockradia" od października w śląskim eterze
                      ma zająć "Radio Jazz". Za przyznaniem koncesji nowemu nadawcy głosowali ręka w
                      rękę W.Czarzasty i J.Sellin...
                      Teraz wchodząc na strony "Gazety" powitał mnie baner «Protest w sprawie
                      likwidacji Rockradia 93.6 FM». No bardzo szlachetnie. Tylko to agorowe radio i
                      to zapewne stąd takie zaangażowanie "Wyborczej". W zeszłym roku, kiedy "Blue"
                      traciło koncesję "Wyborcza" opisała to jedną krótką notatką na stronach
                      gospodarczych, a teraz protest i wielki hałas... Czyli jednak «każdy pilnuje
                      wyłącznie swojego interesu», a tak tu mnie najeżdżacie, kiedy to stwierdzam.
                      Swoją droga jestem ciekaw czy teraz "RMF" albo "Radio Region" robią szum wokół
                      sprawy nieprzedłużenia koncesji "Rockradiu". Nie słucham tych rozgłośni, więc
                      nie miałem się okazji przekonać. Jeśli "RMF" zaangażował się w to z podobną
                      siłą jak w chwili odbierania koncesji "Blue", to chwała im za to, ale jeśli
                      skończyło się na zdawkowej informacji w serwisie informacyjnym to po raz
                      kolejny gorzko się przekonam, że... «każdy pilnuje wyłącznie swojego
                      interesu»... Taka rzeczywistość. Z mojej strony to tylko stwierdzenie, a nie
                      akceptacja takiego stanu rzeczy. Pozdrowienia.
                      • Gość: 5 Re: Rockradio 93.6 FM IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 24.07.03, 19:56
                        A wiesz jaka koncesje mialo to radio ? Niestety troche im procentow braklo. Tak
                        jak brakuje juz ESCE co tez zauwazyla szanowna KRRiT ale narazie niewiele robi.
                        Blue FM nie brakowalo procentow. Wypelniali zobowiazania koncesyjne. Gdyby to
                        byl taki sam "muzak" jak agorskie stacje to nie oplacalo by sie utzrymywac Blue
                        trzech reporterow, dwoch serwisntow i wozu reporterskiego.
                    • viking73 A w grupie 15-39 lat.... 24.07.03, 14:51
                      "Eska najpopularniejszą stacją lokalną W Krakowie w grupie 15-39 lat".
                      Tu więcej szczegółów:

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=5852id_rubryki=2&id_podrubryki=7

Skoro wklejasz artykuły o R.Region (zgoda, szybko im rośnie słuchalność) to
                      trzeba było obiektywnie dodać, że cały czas jednak najpopularniejszą stacją
                      lokalną w grupie 15-39 lat jest Eska.
                      Tymczasem.
                      • Gość: yoguś Re: A w grupie 15-39 lat.... IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 17:03
                        Fajnie, fajnie ... dzieki ze mi przypomnialem - bo faktycznie, moze ktos o tym
                        nie wiem ... a ta dodatkowa informacja faktycznie pograza ESKE.

DLACZEGO? Otuz ESKA przychodza na gotowe i co? I tak naprawde GOWNO! Jakim
                        cudem majach w spadku taka wielka sluchalnosc po radio BLUE FM nie potrawia
                        przebic radio Wanda? No procz viking powiedz ... po za tym, oni w pierwszym
                        kwartale dzialalnosci mieli ulamek pozyskania sluchalnosci z takiej, jaka blue
                        fm mialo podczas swoich pierwszy audycjach.

Wiem, wiem - za raz pewnie bedzie "no ale przeciez ..."

Powiem tak: osoby ktore pracuja w ESCE, naprawde - wiekszosc jest spoko , ale
                        osoby ktore pociagaja sznurkami to powiny sie powiesic na tych sznurkach ot co.

Widzieliscie koszulki ESKI? No dajcie spokuj, prosze was - tutaj napis hoop,
                        nizej elemis a w gownym rogu ESKA - gdzie porownanie do Regiona koszulek. Po za
                        tym widzial ktos ich na miescie? NIEEEE!!!! A ja codziennie widze, z 20 osob -
                        po za tym ich radiowoz widac a konwor eski - raz widzialem jak smignol i
                        tyle ...

Po za tym ktos na forum zucil haslo , ze region pomysl z jazda odgapil ...
                        Apel do tego kto to pisal - takie zucanie slow na wiatr to mozna na powurku sie
                        popisywac. Wszem i wobec wiadomo, ze to Region wpadl pierwszy na ten pomysl i
                        przygotowywali sie do niego juz od paru miesiecy, co o tym moze swiadczyc? No
                        chociazby fakt ile rozdaja nagrod, ile koszulek - smiem sadzic, ze maja
                        wiecej,o wiele wiecej (z 3x) nagrod , gadzetow od ESKI, bo telewizor 14''
                        koszytuje tyle co dobry zegarek SZŁOCZ czy TELEFON KOMORKOWY, wiec zadna mi tam
                        rewelka.
                        • Gość: 5 Re: A w grupie 15-39 lat.... IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 24.07.03, 19:51
                          Przebadalem...

ESKA rozdaje tyle samo koszulek w ciagu dwoch tygodni co Region w ciagu jednego
                          dnia : ))) I faktycznie te telewizory to 14 takie za 200 zl : )
                          Viking jak nie wierzysz to zadzwon do Helbina :D Chyba wiesz kto to, nie ?
    • Gość: Mariusz Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: 62.89.73.* 25.07.03, 01:23
      UWAGA!!!!
      informuję że Radio eska to złodzieje,zostałem przez nich ouszukany trzy
      razy.Nagrody jakie dostałem z hop sumer Patrolu to Wodę mineralna arktic
      0,5l.TO JEST POPROSTU ABSURDALNE.Region jest blisko nas są na żywo na rynku w
      mieście mają wóż retransmisyjny.To podstwa Radia byc na bieżąco ze
      słuchaczem.eska jest poprostu radiem sieciowym i prorównywanie go z Radiem
      lokalnym Krakowskim jest idiotyczne.region naprawdę jest rrzetelnym Radiem!!!!!
      • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 26.07.03, 23:42
        Halber na prezydenta ! Wasz propozycja ESKI "wydawala mu sie i wydaje duzo
        bardziej korzystniejsza"
        • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 24.08.03, 21:56
          Coraz wiecej Czarzastego w Krakowie.

ESKA, Flash a teraz jeszce Zak....

ciemnosc widze
          • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 24.08.03, 23:30
            Że też Ci się chciało odgrzebywać ten wątek;)
            A swoją drogą, czy Flash nie jest przypadkiem stacją Ad.Pointu, a nie ZPR-ów?
            Nie wiem na pewno - tak tylko pytam. ZPR-y oprócz Eski, z tego co wiem, mają
            też sieć rozgłośni GOLD FM (np. w Poznaniu, a ostatnio ruszyła też w Wawie) ale
            Flash to chyba nie ten koncern.
            A z Radiem ŻAK to pewnie klasyczne "zabezpieczanie tyłów" na wypadek, gdyby
            częstotliwość 97. 7 miała w następnym procesie koncesyjnym przypaść innemu
            nadawcy.
            • Gość: 5 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 25.08.03, 21:31
              och, a to dlaczego krESKA miala by stracic czestotliwosc ?
              oni maja zabezpieczone tyly - Waniek, Czarzasty (tfu....)

Jak bys mial troche wiekesz rozeznanie na rynku mediow to wiedzial bys kto z
              kim jest powiazany.

• Gość: janek Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. IP: *.kap.citynet.pl / 192.168.1.* / *.kap.citynet.pl 04.09.03, 16:47
                REGION robi coraz krotszy program. Niedulgo beda chyba konczyc o 16tej : )
                Lepsze jednak to niz poranne peplanie w ESCE przez godzine.
                • viking73 Re: REGION spada - ESKA idzie w gore. 04.09.03, 21:10
                  Może podczas akcji «Złap koszulkę» tak się wykosztowali na zegarki, komórki,
                  koszulki, kasę w gotówce i inne nagrody, że teraz ich nie stać na opłacenie
                  DJów? Nie wiem. Swoją drogą ciekawe czy kolega Marcin Bik dalej u nich
                  pracuje.
                  Eska najwyraźniej też odczuwa koszty «Summer Patrolu», bo chyba zupełnie
                  przestało ich być stać na nowe płyty. Odnoszę wrażenie, że od przed wakacji
                  przestali odświeżać playlistę, a jeśli już sporadycznie pojawi się jakieś nowe
                  nagranie to najczęściej jest to jakiś koszmarny rapohiphop - dla mnie
                  niestrawny. Myślałem, że od września powrócą do swojego bardzo dobrego,
                  przedwakacyjnego formatu i znów będzie dużo nowej, przyjemnej muzyki do
                  słuchania, ale wygląda na to, że niestety dalej będzie hiphopowo. Chyba
                  rzeczywiście zaczęli celować w publiczność bliżej 15-stu niż 39-ciu lat i
                  zrobiło się takie trochę «Radio dzieciom». Cały czas ich słucham, ale już nie
                  tak często jak jeszcze w czerwcu. I cały czas mam nadzieję, że jednak będzie to
                  radio nadające się w przyszłości do słuchania.
                  Ostatnio przełączyłem się na katowickie Radio eM 107.6 FM. Dużo szersza
                  playlista (głównie nowy, ambitniejszy pop i trochę softrocka- mnie się podoba),
                  R&B i hiphopu nie ma praktycznie wcale no i nie uświadczysz Eminema!!! Poza tym
                  nie powtarzają w kółko co trzy godziny tych samych piosenek (Esko, Esko - tego
                  nawet Twój najzagorzalszy fan po pewnym czasie nie jest w stanie wytrzymać) i
                  mają całkiem ciekawe audycje słowne typu "Felietony nie z ambony" (bo to
                  radio katowickiej kurii, ale prawie wcale tego nie słychać) czy zupełnie
                  fantastyczne krótkie słuchowiska pt. "Wizyty aniołów" z Anną Dymną w roli
                  głównej (główna seria już się skończyła, ale powtarzają w weekendy o 8.30 i
                  10.15). W Krakowie to radio nie na wszystkich odbiornikach odbiera, ale kto ma
                  możliwość to polecam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka