Gość: miś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:08 na bloczek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miś W Krakowie się da. W Wieliczce nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:10 W Wieliczce trzeba skoro świt polować na bloczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timajos Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 08:23 a moze zrobia odbior za zwrotnym poleceniem przelewu? bylem w urzedzie w środe i kolejka po odbior wieksza niż przy zlozeniu, poza tym na wsi wymiana kosztuje 10 zł a my musimy wyskrobać 30. pie... sze to poczekam do lutego a wmiedzyczasie zarejestruje moj paszport w banku bo to moge jeszcze zrobic zanim stary dowod straci waznosc i bede chodzil z paszportem i wiecej mi do szczescia nie trzeba bo PASZPORT TEZ JEST DOKUMENTEM TOZSAMOSCI. Rozumiem zeby jeszcze w dowodzie byla wpisana adnotacja o grupie krwi i to ze ktos jest dawca a tak poco mi to - kolejny dokument represji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gozbi2 Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.chello.pl 18.08.07, 08:44 nie jest prawdą że oczekiwanie na nowy dokument to około miesiąc,złożyłem wniosek w czerwcu 15go-i jeszcze nie mam nowego dowodu Odpowiedz Link Zgłoś
loader Wymiana dowodów 18.08.07, 09:39 kochamy biurokrację, papiery i biurka a kolejki i kooolejki to takie polskie i swojskie zjawisko. nic się nie zmieniło a internet w urzędach dalej służy głównie do gier on-line i oglądania gołych dupeczek zamiast komunikacji z klientelą. Odpowiedz Link Zgłoś
klarissa Re: Wymiana dowodów 18.08.07, 10:23 Dla ścisłosci. Jest druga tura wydawania bloczków o godz 15. Byłam w zeszłym tygodniu. Kolejka formowała się juz ok. 14.00 ale opłacało sie. Bloczki wydano ok 30 osobom. Zostaliśmy przyjęci jeszcze tego samego dnia (pomiedzy 15.00-18.00). Telefoniczna rezerwacja terminu owszem mozliwa, ale terminy bardzo odległe. Na koniec wrzesnia były terminy w ubiegły piatek. A juz we wtorek 14 sierpnia były miejsca dopiero na koniec pazdziernika. Tak więc na dzień dzisiejszy pewnie powoli kończy sie możliwość zapisania na ten rok. Ale już przebąkuje się o wydłużeniu terminu składania wniosków o nowe dowody na przyszły rok.... :) więc pewnie panika była niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.chello.pl 18.08.07, 12:32 O co chodzi z tą Wielicką? Niby nominalnie jestem w dzielnicy podgorze ale bliżej mam na Powstania Warszawskiego - kurcze znowu zamieszanie i nie wiem co robić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petentka Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:08 A ja byłam wczoraj na ul. Zgody ok. godz. 12, przedemną do pokoju nr 9 (to pokój, w którym można umówić się na wizytę złożenia wniosku) stały 3 osoby, wszystko szło sprawnie. Termin złożenia wniosku dostałam w połowie września po południu, więc nie tak tragicznie :))) Były tez wcześniejsze terminy, ale na godziny poranne. Nie wiem jak potem będzie wyglądała sytucja z odbiorem dowodu, ale na razie jestem w szoku pozytywnym :) I sprawnością obsługi, i podejściem do petenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 18:55 a nie os. Zgody? Zresztą UMK na Zgody obejmuje tylko mieszkańców Nowej Huty,a tam w większości mieszkają strasze osoby, które już dawno miały obowiązek wymiany dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane haha NH czyli dom późnej starości? IP: *.compower.pl 18.08.07, 23:27 Skąd ten pomysł dziewczynko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmiot Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: 80.51.196.* 18.08.07, 22:25 Pięknie rebiata!!!! Za dwa lata będziemy miel nowe dowody z czipem, tak wiec spieszymy się z wymianą dowodów, bo nie zdążymy do tej nowej rewolucji. Niech ci wielcy podadzą nam koszty, w naszym biednym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
biscuit Re: Wymiana dowodów: na telefon i przez internet 19.08.07, 21:15 Dlaczego nie można wysłać wniosku pocztą? Czy władza musi cały czas upokarzać obywateli zamiast ułatwić im załatwienie spraw? Lepiej obrzucać się błotem "na górze" zamiast ułatwiać życie mieszkańcom kraju. To nie jest problem wprowadzić w życie odpowiednie rozporządzenie i je egzekwować, ale od urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek(Nowa Huta) Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 09:50 Kolejna bajka. Pod wskazanym numerem telefonu Pani udzielila mi informacji, ze nie moge sie umowic na odbior telefonicznie. Mam stanac w kolejce i czekac. Po co opowiada sie takie bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Wymiana dowodów: na telefon i przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:10 Dlaczego, na Boga, nie mozna wreszcie zaczac zalatwiac tych spraw tak jak w innych krajach ? Na przyklad w USA wiekszosc spraw zalatwia sie droga pocztowa: nowy paszport lub wymiana starego, wymiana tablic rejestracyjnych samochodu i wiele, wiele innych waznych dokumentow. Czy Polacy stale musza byc petentami i osobiscie walczyc w kolejkach o uzyskanie dokumentu, ktory w dodatku wymienia sie nie z wlasnej woli czy jakiegos widzimisie, ale z nakazu urzedu !!! Odpowiedz Link Zgłoś