Dodaj do ulubionych

Ruch Autonomii Wiślan

03.07.03, 13:06
Jako potomek dzielnego plemienia Wiślan

domagam się wiekszych praw

nie chcę sponsorować Mazowsza
nie chcę dotować Sląska

w moim województwie obecni "trzymający władzę" nigdy nie wygrali

chcę by podatki przeze mnie płacone zostawały w Krakowie.

Jestem skłonny sponsorować tylko armię Polską, polityke zagraniczną i wspólny
pieniądz którego będzie strzegła niezależna od rządu Rada PP.

Reszta mnie nie interesuje

łącznie z problemami górnictwa, terenów popegeerowskich, itp.

Obserwuj wątek
    • joseph.007 Przenieść Kraków do Wiślicy! 03.07.03, 13:10
      Przypominam jednak, że w obszar "państwa Wislan" historycy dość jednogłośnie
      włączają m.in. Radom i część terenów Górnego Śląska (Golęszyce), tak więc chyba
      i tak będziemy musieli sponsorować górników i świętokrzyskich małorolnych.
      Pzdr ;-)
      • peteen może żyje jeszcze potomek pogańskiego księcia... 03.07.03, 13:43
        "silnego wielce" z legendy pannońskiej, który to dziadyga siedział na wiślickim
        stolcu i urągał chrześcijanom...
        i oby to nie był swarożyc...
        ;c)
        • joseph.007 No pewnie, że żyje! 03.07.03, 13:54
          I nie jest to na pewno kol. swarożyc, któren jak wiadomo zaróno nam, jak i
          zapewne Milicji Obywatelskiej, zamieszkuje okolice Szczecina - i w związku z
          tym może co najwyżej ubiegać się o jarlostwo w Wolinie (chyba że go nasi
          krakowscy vikingowie w 73 miga przepędzą).
          A co do potomka władcy Wiślan, to tak się składa, że jeden z moich przodków po
          kądzieli pochodził z okolic Stradowa i miał na nazwisko Król. Trzeba by chyba
          mnóstwa złej woli, by uznać to li tylko za dzieło przypadku.
          Łaskawie pozdrawiam
          • peteen te, dymitr samozwaniec... 03.07.03, 13:56
            my szukamy księcia, nie króla...
            i jak by to brzmiało: józef zero zero siódmy ???
            ;c)
            • joseph.007 W moich uszach brzmi to jak muzyka 03.07.03, 14:05
              Ale oczywiście rozumiem, że ze względów tradycyjno-dynastycznych musiałbym
              zmienić imię na bardziej dostojne, np. Stoigniew albo Dzierżykraj.
              Kto chce zostać komesem spraw zagranicznych?
              • peteen ja co najwyżej szefem policji państwowej... 03.07.03, 14:11
                tyle razy mi tu od czekistów wyjechano, żem przywykł...
                szef wislickiej czerezwyczaji peteen zwany dzierżymordem okrutnym
      • robertpk Re: Przenieść Kraków do Wiślicy! 03.07.03, 13:50
        ..ja nie jestem agresywny, oddajmy Radom Mazowszanom - ten teren Wislanie i tak
        podobno podbili siłą (chyba, że powstanie nowy naród Kielecko-Radomski w
        skrocie KieRomów )
        a wyrodnych Goleszyców (vel Slązoków) zostawmy sobie.

• Gość: Hetero Sapiens A Ruch Autonomii Wandali ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 14:04
      Nie zapominajcie tez Wislanie o braciach Wandalach co pozostawili wam legende
      oraz kopiec swojej ksiezniczki Wandy w Nowej Hucie.
      • joseph.007 Re: A Ruch Autonomii Wandali ? 03.07.03, 14:35
        To swoją drogą ciekawe z punktu widzenia etnograficznego - w okolicach Nowej
        Huty, momimo upływu wielu stuleci, nadal jest najwięcej Wandali.
        Pzdr ;-)
        • peteen przypominam, że to ludność napływowa... 03.07.03, 14:44
          nie istnieje pojęcie rodowitego huciaka, barwność multietniczność tego miejsca
          przywodzi na myśl nieuchronnie nowy jork...
          jakżesz te dwa miejsca są do siebie podobne: i tu i tu nie wolno wychodzić
          samamu po zmroku, samochody znikają z ulic również co 30 sekund, też są skiny i
          punki, niestety w latach 90 zlikwidowano nowohucką statuę, dłuta mariana
          koniecznego, ale analogią jest to, że my daliśmy włodka szwedom, a statua z ny
          jest przecież darem od francuzów...
          • Gość: Hetero Sapiens Re: przypominam, że to ludność napływowa... IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 15:02
            Za tymi pozornie bezsensownymi podrozami posagow kryje sie sporo sensu. Wlodek,
            choc mieszaniec, pochodzil jednak z ziemi ruskiej, a pierwsze ruskie panstwo to
            sprawka szwedzkich Wikingow. Ci Szwedzi to zawsze mieli dziwna slabosc do
            Rosjan.
            • joseph.007 Re: przypominam, że to ludność napływowa... 03.07.03, 15:04
              A w dodatku Władimir pochodzi od duńskiego Waldemar (czy też może na odwrót,
              nie pamiętam).
        • Gość: Hetero Sapiens Re: A Ruch Autonomii Wandali ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.07.03, 14:44
          Widac etnografia i genetyka ida z soba w parze.
        • Gość: kaio Re: A Ruch Autonomii Wandali ? IP: *.chello.pl 03.07.03, 15:09
          joseph.007 napisał:

> w okolicach Nowej
          > Huty, momimo upływu wielu stuleci, nadal jest najwięcej Wandali.

...których niedawno i tak nie starczyło by odeprzeć ataki Hunów ze Zwierzyńca.

^_^
          • joseph.007 Ze Zwierzyńca, to raczej Tatarzy (nt. ;-) 03.07.03, 15:15
            • peteen eee tam... 03.07.03, 15:17
              ze zwirzyńca to maciej sumiński, lubo animalsi, a tatarzy to spode skały (do
              dziś ich nazywają szwedo-tatarami)...
              co nie zmienia postaci rzeczy, że walki plemienne trwają...
      • robertpk Re: A Ruch Autonomii Wandali ? 04.07.03, 09:20
        ostatnio widziano ich bodajze w dzisiejszej Algierii i Maroku

nie przesadzajmy zatem z tymi Wandalami...
        • Gość: Hetero Sapiens Re: A Ruch Autonomii Wandali ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.07.03, 10:19
          Najwyzszy czas zeby bracia Wandale powrocili do Macierzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka