IP: *.ramtel.pl 01.09.07, 21:21
witam, czy ktos moze mi cos powiedziec na temat tej szkoly?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: WSZ-POU IP: *.gemini.net.pl 01.09.07, 23:07
      Jakiś egzotyczny skrót. Rozszyfruj
      • Gość: adik Re: WSZ-POU IP: *.ramtel.pl 02.09.07, 08:42
        Wyzsza Szkola Zarzadzania- Polish Open University
        • Gość: Asia Re: WSZ-POU IP: *.cable.ubr04.hawk.blueyonder.co.uk 27.09.07, 22:50
          Ja sie wlasnie zapislam do pou na zarzadzanie w biznesie metoda
          e-learning..zaczynam od listopada:) zobaczymy jak bedzie, ale jestem pozytywnej
          mysli:)
          • Gość: Alicja Re: WSZ-POU IP: 86.147.19.* 14.08.08, 21:29
            Ja właśnie chce zacząć studia w trybie e-learning na tej uczelni. minął już rok?
            I jak Ci się Asiu podoba? uczelnia spełniła Twoje oczekiwania?
            • Gość: IZA Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:48
              Ja dołanczam się do zapytania Alicji, bo też chce tam zacząć od
              listopada studia w systemie e-learning
              • Gość: misiek Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 01:38
                sporo problemów z tym ich e-learningiem.
                1. Oprogramowanie archaiczne

2. Uczelniane materiały słabe

3. Pozycje w spisie literatury stare, już nie dostępne

4. Wykładowcy w innym wymiarze, np zadają pytania z modułów których jeszcze nie
                wybraliście, albo zadają pytania z myslą o tych którzy są na 2gim roku i
                uczestniczą w tym samych zajęciach co wy dlatego że czegoś nie zaliczyli. Siłą
                rzeczy wiecie mniej więc automatycznie nie jesteście aktywni na zajęciach ( a to
                jest oceniane )

5. na czacie to to taka przekrzykiwanka jak w przedszkolu, kto pierwszy
                przekrzyczy innego.

niestety jest tego wiecej...

• ajagaz Re: WSZ-POU 28.11.08, 13:05
                  Co za bzdura wogole?

Materialy uczelniane sa podstawa do przygotowania sie do zajec. PODSTAWA ktora
                  kazdy moze uzupelnic w super wyposazonej bibliotece. Jesli potrzebujesz jakiejs
                  ksiazki wystraczy zasugerowac bibliotece i w najblizszym czasie pewnie tam bedzie.

Wykladowcy czasem zadaja pytania z roznych modulow , ale nie po to by nas
                  oceniac z aktywnosci ( co za brednia ) tylko po to zeby wszyscy rozumieli o czym
                  mowimy. Odpowiadaja Ci , ktorzy chca. Jesli takich nie ma wykladowcy sami to
                  robia. Co akurat swiadczy o wszechstronnej wiedzy na temat biznesu.

Wreszcie szkola , gdzie nie ma wkuwania. Czytasz , dyskutujesz, mozesz miec
                  wlasne zdanie i wszyscy w ocenianiu maja tendencje pozytywna.

Dobra szkola dla wszystkich tych, ktorzy chca myslec , a nie uwazaja ze skoro
                  placa to wykladowcy powinni im ŁOPATAMI wkladac wiedze do glowy.
                  • Gość: max Re: WSZ-POU IP: *.chello.pl 13.12.08, 11:13
                    zgadzam się z przedmówcom ja na wsz-pou studiuje już trzeci rok i nie mogę nic
                    złego powiedzieć na temat tej uczelni zajęcia są prowadzone w sposób ciekawy, a
                    wiedza, którą można tam zdobyć przydaje się w praktyce
                    • Gość: D23 Re: WSZ-POU IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.09, 22:22
                      dokładnie!!!
                      studia są naprawdę "alternatywne" do tych znanych większości z was
                      nie ma naprzykład terminów poprawkowych egzaminów
                      nie zaliczyłeś to przychodzisz w następnej sesji
                      do każdego przedmiotu piszesz pracę zaliczeniową - zwaną sprawdzianem
                      jest dużo innowacji - nie wszystkie są niezbędne ale w szkole wyczuwa się tą inność
                      To jest świetne!
          • idajozwik Re: WSZ-POU 02.10.09, 22:48
            witam czy ktos zaczyna modul ludzie i przedsiebiorstwa od listopada?
            • idajozwik Re: WSZ-POU 02.10.09, 22:57
              sprecyzuje chodzi o e-learning
          • Gość: Gienek Re: WSZ-POU IP: *.footing.volia.net 07.02.13, 10:24
            Czesc! mam pytanie do ciebie? Jak ci sie ucze w e-learning w zarzadzaniu bussinesem??
            Czy to latwo czy ciezko??
            Jestem z Ukrainy, ale sam mieszkam w Kanadzie...
            Zaczynam za tydzien...
            Jak odbywaja sie lekcje?
    • Gość: Adam Re: WSZ-POU IP: *.legnica.vectranet.pl 07.01.09, 12:23
      Szkola jest na bardzo niskim poziomie, jednak czesne na bardzo
      wysokim. E-learning duzo nie pomaga, nic nie zastapi kontaktu z
      wykladowca twarza w twarz. To prawda, ze wykladowcy zadaja pytanie,
      na ktore czesto nikt nie zna odpowiedzi. Natomiast czat to jeden
      wielki balagan, kto pierwszy odpowie ten dostaje wiecej punktow za
      aktywnosc. Nie wazne, ze ktos moze miec gorsze polaczenie z
      internetem.

Ja niedlugo rezygnuje z tych studiow, poniewaz oczekuje czegos
      wiecej niz siedzenie po kilka godzin dziennie przed ekranem monitora.
      • Gość: maja Re: WSZ-POU IP: 89.101.132.* 10.01.09, 15:43
        jak widac wszystko zalezy. Jedni wola wyklad przez internet gdzie
        syszy sie wszystko a inni sale wykladowa gdzie czasem nie widac
        wykladowcy. Taki zarcik. A powaznie zaczynam od lutego wiec nie moge
        sie za duzo wypowiedziec poza zaslyszana opinia moich znajomych -
        wszystkim raczej sie podoba.

Ktos na 1h2e w sesji 03/09 na e-learning?
        • Gość: student Re: WSZ-POU IP: *.gprs.plus.pl 12.01.09, 21:51
          studiuje w pou poprzez e-learning juz 2 rok i jestem bardzo zadowolona....co
          prawda brakuje mi troche kontaktu z wykładowcą, ale zawsze mogę podejść na
          uczelnię na konsultację czy na repetytorium przed egzaminem. Zajęcia prowadzone
          są w sposób miły i bezstresowy, nie obawiasz się, że zostaniesz nagle wywołany
          do odpowiedzi, siedzę przed komputerem pijąc kawkę i w miłej domowej atmosferze
          przyswajam wiedzę...jest to na prawdę świetna sprawa. a czesne wynoszą tyle samo
          co w innej uczelni prywatnej - tu dodatkowo można uzyskać na raz 2 dyplomy;
          polski i brytyjski
          • Gość: marek Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 19:46
            Studiuje w WSZ-POU już prawie rok (e-learning). Dodatkowo równolegle
            studiuje ekonomie na akademii ekonomicznej - dziennie i szkoła jak
            wiadomo państwowa. Muszę przyznać że różnic jeżeli chodzi o poziom
            nauczania hm nie widać, jedyną różnicą pomiędzy tymi dwiema
            uczelniami jest fakt, iż AE kładzie nacisk na zdobywanie wiedzy
            teoretycznej, większość z zagadnień poruszanych na AE nie przydadzą
            się osobom które nie chcą robić dr itd. Na POU natomiast kładzie się
            nacisk na zastosowanie zdobytej wiedzy (w której teoria jest
            ograniczona do niezbędnego minimum), dzięki czemu można tę wiedzę
            przełożyć na rozwiązania praktyczne, które przydadzą się w pracy.
            Dodatkowo uczelnia ta kładzie bardzo duży nacisk na znajomość języka
            angielskiego, ale warto podjąć ten wysiłek bo dzięki temu można
            uzyskać drugi dyplom brytyjski ponieważ "partnerem" POU jest z tego
            co pamiętam Oxford Brookes University. No i jest zupełni inna bajka
            jeżeli chodzi o sposób nauki. Na AE 90% wykładów to albo smacznie
            przesypiam albo po prostu nie idę bo są tak nudne. Natomiast na POU
            nie ma możliwości nie bycia na warsztatach bo nie dostaje się zalki,
            no i trzeba na każde warsztaty się solidnie przygotować. Wydaje mi
            się że koncepcja nauczania jest słuszna i na pewno jest to lepsze
            rozwiązanie niż np. jazda na uczelnie co 2 tydzień żeby przesiedzieć
            tam 10-12h tak jak na innych studiach zaocznych.
    • Gość: KA Re: WSZ-POU IP: *.16.53.219.tmi.telenormobil.no 28.10.09, 00:58
      Ja wlasnie koncze licencjat w POU w systemie e-learning i przyznam szczerze, ze
      jestem zadowolona. Prawdą jest, że nauczają w POU umiejetnosci wykorzystania
      wiedzy w świecie rzeczywistym. Wykłady mozesz sobie odsłuchać kilka razy w ciszy
      i spokoju, na czacie mozna porozmawiac w sposob praktyczny i nie trzeba się
      obawiać wyrażania własnej opinii. Wykładowcy odpowiadają na każde pytania
      studentów. Prace zaliczeniowe pomagają utrwalić wiedzę. Są też prace grupowe w
      tym systemie. Jedyny minus to brak kontaktu z ludzmi, brak ,,zycia
      studenckiego", jednak e-learning wybralam wlasnie dlatego, ze nie mam czasu i
      mozliwosci na chodzenie na uczelnie. Tutaj mam swobodę, zero stresu (tylko na
      egzaminach troszkę nerwów) i chętniej biorę udział w zajęciach. Mam porównanie z
      Akademią Morską i cieszę się, że trafiłam na POU. Mogę swobodnie pracować za
      granicą, studiowac w Polsce, a na egzaminy jezdze tylko co pol roku. Panie w
      dziekanacie (oddzial mazowiecki) bardzo cierpliwie odpowiadaja na tysiące moich
      e maili, takze i tutaj nie moge narzekac. Szczegolnie Pani Miroslawa jest
      wspaniała kobieta, na którą zawsze mozna liczyc.
    • Gość: gosc Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 19:38
      witam, słuchaj jest to najgorsza uczelnia,odradzam jeśli chcesz uniknąć nerwów. brak organizacji, ciągłe zmiany, zero informowania studentów, każdy w dziakanacie mówi ci różne informacje serio, gorąco odradzam tego wyboru- studiowania na tej uczelni !!
      • Gość: Luizza Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 00:31
        Studiowałeś na wszystkich uczelniach i dzięki temu wiesz, która jest najgorsza?
        • Gość: gosc Re: WSZ-POU IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.10, 19:38
          Jesli ktos nie ma mozliwosci studiowania w normalnym trybie to e-
          learning w POU jest naprawde super. Osobiscie polecam.
          • Gość: ona22511 Re: WSZ-POU IP: *.225.91.91.rev.sfr.net 28.01.13, 16:34
            Witaj mozesz mi powiedziec na jakiem jestes kierunku i jak to wszytsko przebiega? jak trwaja zajecia itd? rozwniez jestes za granica?czy w Polsce?prosze o kontakt
      • Gość: GCH Re: WSZ-POU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 16:26
        Jakość obsługi rektoratu rewelacyjna- pomogą, doradzą. Przykro czytać takie
        bzdury, bo tam super osoby pracują . Obsługa popołudniami i sobotę. Kończę drugi
        rok i jestem bardzo zadowolona.
        • Gość: ma Re: WSZ-POU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 14:17
          hej
          ja zaczęłam we wrześniu , biore po 4 moduły i juz jestem na 2 roku a
          jeszcze nie minął rok nauki:) metoda e learning jest ok. sporo
          przedmiotów, wcale nie takie proste jak sie moglo na poczatku
          wydawac. Ludzie i przes. to pikuś:) potem juz trudniej...
          no nie jest to tania szkola, bo wychodzi tak 4,5tys za rok jak sie
          podsumuje moduly+język
    • Gość: Gosc Re: WSZ-POU IP: *.dsl.hol.gr 02.05.10, 18:40
      Hej, ja tez studiuje od wrzesnia na pou metoda e-learning i na razie jestem
      bardzo zadowolona, uczelnia skupia sie tylko na najistotniejszych przedmiotach,
      wiedza jest przekazywana w bardzo ciekawy sposob, wykladowcy chetnie odpowiadaja
      na wszystkie maile. Nie wiem jak inni, ale ja o wszystkich zmianach jak np.
      rozpoczecie zapisow, repetytoria jestem informowana przez mail.Ponadto z tego co
      wiem, pou zajelo pierwsze miejsce w rankingu "wprost" na najlepsza biznesowa,
      prywatna uczelnie w Polsce.
      • Gość: pit Re: WSZ-POU IP: *.legnica.vectranet.pl 24.05.10, 15:02
        Swietna uczelnia. Jestem już na 3 poziomie i jestem bardzo zadowolony. Tez kiedys studiowalem na AE we Wroclawiu i stwierdzam, ze w systemie e-learning czlowiek wiecej sie uczy a to dlatego, ze trzeba aktywnie uczestniczyc w wykladzie i pozniej w czacie. Na wykladach przewaznie sie spalo w ostatniej lawce. Ogolnie uczelnia super, ciekawie prowadzone zajecia, idealne dla osobo pracujacych. Minus - dosyc droga. Modul kosztuje 660zł x 20 modułow zeby dostac dyplom wiec w sumie wyjdzie ok. 14000zł za cale studia licencjackie.
    • Gość: Lucas Re: WSZ-POU IP: 81.219.206.* 18.06.10, 17:26
      Studiuję w tej szkole już trzeci rok. Niestety nie mam dobrej opinii o niej.
      Materiały w większości są przestarzałe, a z większości modułów brak repetytorium
      przygotowującego do egzaminu dla studentów w trybie e-learning. W grudniu 2009
      szkoła zlikwidowała oddział w Legnicy i studentów przeniesiono do Krakowa lub
      Warszawy co wiąże się z dużo wyższymi kosztami związanymi z noclegami i
      dojazdami na egzaminy. Z Legnicy do Krakowa jest ponad 300km a do Warszawy ponad
      400km więc koszt przejazdu wzrasta o kilkaset złotych + noclegi. Szkoła w ogóle
      nie wzięła pod uwagę studentów z oddziału legnickiego. Z tego co mi wiadomo to
      większość tych studentów w ogóle nie wybrałoby tej szkoły, gdyby nie było
      oddziału w Legnicy, ponieważ Kraków i Warszawa z zachodniej części Polski są za
      daleko.
      • Gość: Radek Re: WSZ-POU IP: 165.72.200.* 17.07.10, 10:03
        Szkoła jest bardzo fajna skoncentrowana na przekazaniu konkretnej
        wiedzy, która bardzo przydaje sie pózniej, Podoba mi sie to, ze nie
        ma egzaminow poprawkowych co działa bardzo motywujaco.
        Wiekszosć szjoł prywatnych udziela egzaminy poprawkowe w
        nieskonczonosc i daje dyplomy za nic wypuszczajac na rynek pracy
        ludzi kompletnie nie przygotowanych ktorzy dostaja wpis do indeksu
        tylko za to ze przychodza na ostatnie zajecia

Tutaj jest inaczej trzeba mocno popracowac

Polecam ta szkołe

• Gość: gość Re: WSZ-POU IP: 194.181.22.* 18.07.10, 12:48
          Chciałabym się dowiedzieć jaki jest rzeczywisty koszt studiowania w POU. Od
          października chciałabym rozpocząć studia licencjackie. Jak to jest z tym jęz.
          angielskim? Chciałabym płacić miesięcznie 350 zł, ponieważ nie mogę sobie
          pozwolić na wykupywanie modułów za 660 zł od razu. Czy do tych 350 zł muszę
          doliczyć kolejną miesięczną ratę za jęz. angielski? Co miesięcznie będzie mi
          wychodziło ponad 700zł? Z góry dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: poeta2000 Re: WSZ-POU IP: *.bb.online.no 03.08.10, 19:25
            To i ja dorzucę pytanko od siebie, bo też myślę o e-learningu. Jak jest ze
            zjazdami?? Ile ich jest w semestrze i czy są obowiązkowe (wiem, że w teorii są
            ale wiem też, że na niektórych uczelniach w praktyce zjazdy nie są brane pod
            uwagę tylko platforma i sesja)? Nie chcę zaczynać e-learningu jeśli będę musiał
            jeździć tam co miesiąc, bo to bez sensu. Jestem z zagranicy i nie mam tyle
            czasu. Zwłaszcza zaś jeśli zjazdy trwają tydzień jak na niektórych uczelniach.
            To jak to jest? Dzięki za pomoc i pozdrawiam - poeta2000@wp.pl
            • Gość: pit Re: WSZ-POU IP: *.legnica.vectranet.pl 12.08.10, 14:10
              Witam. Studiuje Zarzadzanie Finansami w systemie e-learning juz od
              2007 roku. W czerwcu 2011 powinienem skonczyc. jezeli chodzi o
              zjazdy to wogole nie ma takowych. Są tylko repetytoria, ktore nie sa
              obowiazkowe. Ja przez 3 lata nie bylem na zadnych. Na uczelni
              zjawialem sie tylko na egzaminach i wszystko mam pozdawane. Moim
              zdaniem system ksztalcenia jest super. Wymaga aktywnosci i
              zorganizowania ale za to program jest nastawiony na praktyczne
              zdobywanie wiedzy, ktora przyda sie w pracy zawodowej. jezeli ktos
              mysli o karierze czysto naukowej, to raczej nie polecam tej uczelni.
              Natomiast szkola jest ceniona na rynku pracy. Osobiscie polecam!
          • Gość: pit Re: WSZ-POU IP: *.legnica.vectranet.pl 12.08.10, 14:12
            Ja osobiscie nie wykupywalem zadnych zajec z angielskiego. Podzsdlem
            tylko do egzaminu E4 ( poziom najwyzszy). Jezeli nie chcesz to nie
            ma obowiazku wykupywania modulu z jezyka, ale egzamin musisz zdac.
            • Gość: Jasam Re: WSZ-POU IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.11, 09:30
              Zainteresowałem się studiami na POU ale po otrzymaniu maila sie zniechęciłem.
              Napisano mi: "Egzaminy są w dni powszednie o godzinie 17. Staramy się tak zaplanować
              sesje by zajmowały max 7-9 dni" . Po pierwsze liczyłem na sesje w weekendy a po drugie sesja 7- 9 dniowa oznacza spore opłaty na noclegi w hotelach.
              Kolejna sprawa dla mnie ważna sprawą jest stypendium dla niepełnosprawnych, kiedy wszystkie uczelnie do których wysłałem zapytanie podały mi dokładną kwotę to POU odpowiedziało "Wysokość stypendium jest sprawą indywidualną.".
              Nie przekreślam tej szkoły ale wśród uczelni które biorę pod uwage jest w drugiej dziesiątce.
              • Gość: absolwent Re: WSZ-POU IP: *.ghnet.pl 03.01.12, 12:22
                Sesja egzaminacyjna owszem trwa te kilka dni, ale egzaminy są max 2-3 w sesji (czasem 1). Generalnie licencjat w e-learningu w POU daje radę - jest naprawdę praktyczny. Studia drugiego stopnia to niestety przeciwny biegun - na zajęciach banały i truizmy, a zaliczenia żmudne i czasochłonne.
                • Gość: Toan Re: WSZ-POU IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 11:26
                  Cześć Wam wszystkim!
                  Zacząłem studiować w POU od kilku miesięcy. Pilnie potrzebuję materiału z zarządzanie finansami i zarządzanie zmianami i strategia i polityka firmy do zimowych modułów. jestem cudzoziemcem więc potrzebne mi więcej czasu do nauki i odpowiednio wcześniejsze przygotowywanie. Jak macie jakieś materiały to chętnie pożyczam, mój kontakt: phamvantoan151182@yahoo.com.vn Z góry dziękuję. Toan
                  • ona_1983 Re: WSZ-POU 31.08.12, 19:45
                    o co chodzi z tymi modułami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka