Dodaj do ulubionych

Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie

• Gość: to ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.earth.pl 08.09.07, 21:13
      Hej czy ja coś przeoczyłam w najśiweższych wiadomościach? czy Tajster nie jest
      nadal P.O. Dyrektora ZDIT ????To chyba duża różnica być p.o. a pełnym
      dyrektorem!!!!!!! A odnośnie wyborów to kiedy wybieraliśmy prezydenta to sama
      głośno krzyczałam za p. Majchrowskim a to dlatego właśnie żeby nie przeszedł
      p.Lasota wierząc głęboko że tylko w ten sposób widmo Tajstera zostanie
      zgładzone...niestety porażka!!!!:(
      • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.autocom.pl 09.09.07, 22:55
        > A odnośnie wyborów to kiedy wybieraliśmy prezydenta to sama
        > głośno krzyczałam za p. Majchrowskim a to dlatego właśnie żeby nie przeszedł
        > p.Lasota wierząc głęboko że tylko w ten sposób widmo Tajstera zostanie
        > zgładzone...

Blondynka ?...
    • Gość: to ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.earth.pl 08.09.07, 21:35
      Sorki! jednak przeoczyłam! Taki cyrk może być tylko w Krakowie jeśli chodzi o
      obsadę ważnych stanowisk?Aż boję se myśleć jakie to Asy w rękawie ma Tajster na
      Wszystkich odpowiedzialnych ze takie decyzje , skoro wszyscy mu jedzą z
      rączki.....Takie Nic a tyle może,chyba trzeba iść na leśnika, może tam uczą jak
      dobrze wałki kręcić ....
    • Gość: ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.chello.pl 09.09.07, 06:05
      A ja właśnie korzystam z komunikacji miejskiej i w związku z tym, że
      tramwaje aktualnie nie kursują przez Al. Jana Pawła II i Mogilską,
      jeżdżę "świetnym" autobusem zastępczym, z czego co drugi jest
      zepsuty. Już nie wspominam o korkach w okolicy remontowanego Ronda
      Mogilskiego, ale z dnia na dzień naprawdę jest coraz gorzej i ludzie
      dojeżdżający do biura z różnych dzielnic Krakowa mają coraz większe
      problemy z dojazdem.
    • Gość: anthem Bezsensu, rozgrzbywać roboty w kilku miejscach IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.09.07, 09:51
      Nie można to fachowców skoncetrować na jednym miejscu i wykonać dany fragment, a nastepnie przenieść się w inne? Tylko tak naraz rozgrzebać wszystko. Widziałem, na każdym z remontów wałęsa się po kilku drogowców. Poza tym powinni to robić w nocy, to też jest jakieś wyjście.
      • Gość: rybak Re: Bezsensu, rozgrzbywać roboty w kilku miejscac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 10:35
        Pracować można w nocy no i może choć w soboty jesli w niedziele już
        nie. Ale czy komuś przyszło do głowy aby w przetargu określić takie
        warunki i wyrażnie zaznaczyć że prace maja się odbywać w trzy razy
        krótszym terminie niż się odbywają? Widać, że największe znaczenie
        miała cena tylko nie ta którą płacą mieszkańcy Krakowa.
    • Gość: gs Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net.autocom.pl 09.09.07, 11:08
      Tylko rower :))))
      • Gość: Ken Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.chello.pl 09.09.07, 15:53
        A jak przejedziesz po bulwarach wiślanych, no????
        • Gość: kibic Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.n4u.krakow.pl 09.09.07, 18:23
          Pismactwo a za nim buraczano-ziemniaczane forum grzmi,bo przeszkadzają im
          remonty dróg.
          Gdyby nie było remontów,prostactwo by wyło,że nic się nie robi.
          To,że pismaki wszędzie szukają sensacji - to ich zawód, ale ci pożal się boże
          dyskutanci,powtarzają te brednie,to żałosne.
      • Gość: Sa(L)as Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.autocom.pl 13.09.07, 20:34
        a w zimie?????
    • Gość: nicdobrego wylaczone swiatla na skrzyzowaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:09
      Gratuluje pomyslu! naprawde widac rezultaty wylaczonych swiatel! Przez weekend nawet nie dzialaly na skrzyzowaniu klimeckiego i dekerta. Szkoda że tylko przez weekend :( Jakis pacan uruchomil je ponownie.
    • Gość: :)Macowicz Tajster ty nieuku weśię do Nauki IP: *.devs.futuro.pl 09.09.07, 12:11
      Tajster burak ziemniaczany do szkołty 1 września tylko mundurek soie
      weś bo będzie pałą z zachwania Tylko się naucz czegoś w końcu
      Bo na dzień disiejszy jesteś głupi jak but
    • Gość: kasa Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net 09.09.07, 21:14
      Trzeba być Tajsterem żeby takie brednie publicznie! Może zapytać o
      szczegóły? Jak sobie wyobraża ruch w naszym mieście, jakimi
      altenatywnymi drogami się poruszać?
      • Gość: kr Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 10:58
        > Trzeba być Tajsterem żeby takie brednie publicznie! Może zapytać o
        > szczegóły? Jak sobie wyobraża ruch w naszym mieście, jakimi
        > altenatywnymi drogami się poruszać?

Przecież pokazują na znakach - np. na Armii Krajowej.
        Objazd do Wielickiej przez obwodnicę autostradową.
        Ze też jest w remoncie?
        A to już nie ich problem.
    • Gość: virtualtourist Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 15:33
      Mamy w KRK do czynienia z sytuacją kryzysową, która wymaga
      odpowiedniego działania... skoro już do takiej sytuacji doszło. A
      więc nie tylko 2 kierunki na Królowej Jadwigi ale też 2 kierunki dla
      wszystkich pod Wawelem, pod Bagatelą i parę innych miejsc w tym
      kryzysowym czasie i przydało by się też paru policjantów, którzy
      uczą kierowców jak się wjeżdża na zakładkę (zamek) z 2 pasów w
      jeden. Ten manerw jest całkiem obcy dla większości kierowców pod
      Rondem Grunwaldzkim.
    • Gość: krakus Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 07:24
      Rozdac zmotoryzowanym wrotki finansowane z kasy miejskiej, a niezatapialnemu
      Tajsterowi za jego zlote rady dac deskorolke. Niech sie buja.
    • Gość: x Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.geod.agh.edu.pl 13.09.07, 09:48
      Krakowem rządzi PO pod wodzą prezia z SLD. Jeśli poprzecie te partie
      w wyborach, bedziecie mieli taki bałagan w całej Polsce ...
    • Gość: kierowca codzienny Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: 195.150.18.* 13.09.07, 10:41
      Chodzi o to ,żeby zarządca ruchu w sytuacji nadzwyczajnej sięgnął po środki
      nadzwyczajne . Np zmienił na czas utrudnień inwestycyjnych organizację ruchu w
      centrum , umożliwiając przejazd dotąd nie dostępnymi co pomogłoby nieco odciążyć
      szczytowy ruch na głównych ciągach z ograniczeniami ruchu z powodu prowadzonych
      robót. Może warto rozważyć również wprowadzenie ograniczeń w ruchu komunikacji
      indywidualnej i dopuszczenie do ruchu w dni parzyste i nieparzyste wg końcówek
      nr rejestracyjnych pojazdów? ( pomysł nie nowy ale skuteczny) a wreszcie
      zaproponować mieszkańcom Krakowa jakąś formę zachęty do pozostawnienia auta w
      domu np poprzez obniżkę cen biletów?
      • Gość: kr Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 10:55
        > zaproponować mieszkańcom Krakowa jakąś formę zachęty do
        > pozostawnienia auta w
        > domu np poprzez obniżkę cen biletów?

Ha, HA, HAAAA!!!
        Obniżka cen biletów? Jeżeli MPK jadę do pracy 1,5h (samochodem nawet w korkach
        0,5h), jeżeli autobus do mnie jeździ w porywach co 20-30 minut (wieczorem co
        30-40), jeżeli tramwaj funduje mi zwiedzanie połowy Starego Miasta a do tego i
        tak potrafi być opóźniony o 15-20 minut w związku z czym wszelkie skomunikowania
        przesiadek biorą w łeb - to ile musiałby kosztować bilet, żebym z własnej woli
        tracił ekstra dwie godziny dziennie na wleczenie się komunikacją publiczną?
        Przypomnę Ci tylko, że bilet miesięczny kosztuje raptem 80 zł.

Żeby ludzi zachęcić do komunikacji publicznej trzeba zapewnić SPRAWNĄ i WYGODNĄ
        komunikację. Jak i tak mam stać w korku, to wolę wygodnie we własnym
        klimatyzowanym aucie niż gotować się w zapchanym dusznym autobusie z włączonym w
        środku lata ogrzewaniem którego kierowca nie może (jakoby) wyłączyć.
    • Gość: popis Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.ghnet.pl 13.09.07, 14:09
      Konieczne są radykalne posunięcia katrowe o charakterze
      dyscyplinarnym za skrajnie nieodpowiedzialne, bez wyobrażni
      działania władz miejskich: nie tylko wzorcowo nietykalny i nieudolny
      Pan Tajster, ale i jego kreator i zaciekły obrońca Pan Prezydent
      Majchrowski...
    • Gość: iggy Komunikacja publiczna IP: *.de.ibm.com 13.09.07, 17:20
      Kiedy dowiedziałem się o możliwości remontu na Wielickiej próbowałem znaleźć
      połączenie kolejowe na trasie Brzesko - Kraków Łobzów. Okazuje się, że nie ma
      takiego połączenia bez przesiadki na Dworcu Głównym. Połączenia nie są
      skomunikowane i średnio należałoby czekać 30 minut.

Może udałoby się wynegocjować od PKP szynobusy łączące wschód-zachód oraz
      północ-południe Krakowa, połączone czasem odjazdów z komunikacją miejską. Choćby
      na czas remontów.
    • Gość: rembajło Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:13
      Dobrze że cokolwiek ruszyło w sprawie naprawy dróg. Biorąc pod uwagę ilość
      protestów które blokują raczej inwestycje ilość robót jest imponująca. To nic że
      są korki tym spowodowane. Kiedyś budowy dobiegną końca i wróci normalność.
      Problem leży gdzie indziej. W jakość tych remontów i sposobie myślenia
      projektantów. Zbyt duża ilość sygnalizacji świetlnej kompletnie nie
      zsynchronizowanej i czasem w ogóle niepotrzebnej powoduje ogromną frustrację
      wśród kierowców. Światła naruszają płynność ruchu zarówno autobusów, jak również
      prywatnych aut. A skoro autobusy stoją w korkach, ba nawet tramwaje, to nikt
      rozumny nie przesiądzie się do zatłoczonej i powolnej komunikacji zbiorowej.
      Przykładem niech będzie RONDO POLSADU. Inny problem tkwi w pozostawianiu tej
      samej szerokości jezdni co przed remontem albo wręcz zwężanie jej i budowanie
      bardzo szerokich chodników bez ścieżek rowerowych tak jakby Polacy byli nie
      wiadomo jak otyli. Przykład ULICA RAKOWICKA. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    • Gość: Brucee Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.comarch.com 17.09.07, 13:29
      Hehe. Przesiąść się do komunikacji miejskiej, którą nigdzie nie da
      się dojechać. Najlepsze są autobusy zastępcze, które co chwila stoją
      zepsute na przystankach. Policja kierująca ruchem też jest dobra,
      dłużej się stoi przez nich na skrzyżowaniu niż jakby była normalna
      sygnalizacja. Zamknąć cały Kraków na pół roku, wygonić wszystkich,
      zrobić remont i dopiero wpuścić wszystkich z powrotem. Hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka