Gość: to ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.earth.pl 08.09.07, 21:13 Hej czy ja coś przeoczyłam w najśiweższych wiadomościach? czy Tajster nie jest nadal P.O. Dyrektora ZDIT ????To chyba duża różnica być p.o. a pełnym dyrektorem!!!!!!! A odnośnie wyborów to kiedy wybieraliśmy prezydenta to sama głośno krzyczałam za p. Majchrowskim a to dlatego właśnie żeby nie przeszedł p.Lasota wierząc głęboko że tylko w ten sposób widmo Tajstera zostanie zgładzone...niestety porażka!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.autocom.pl 09.09.07, 22:55 > A odnośnie wyborów to kiedy wybieraliśmy prezydenta to sama > głośno krzyczałam za p. Majchrowskim a to dlatego właśnie żeby nie przeszedł > p.Lasota wierząc głęboko że tylko w ten sposób widmo Tajstera zostanie > zgładzone... Blondynka ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.earth.pl 08.09.07, 21:35 Sorki! jednak przeoczyłam! Taki cyrk może być tylko w Krakowie jeśli chodzi o obsadę ważnych stanowisk?Aż boję se myśleć jakie to Asy w rękawie ma Tajster na Wszystkich odpowiedzialnych ze takie decyzje , skoro wszyscy mu jedzą z rączki.....Takie Nic a tyle może,chyba trzeba iść na leśnika, może tam uczą jak dobrze wałki kręcić .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.chello.pl 09.09.07, 06:05 A ja właśnie korzystam z komunikacji miejskiej i w związku z tym, że tramwaje aktualnie nie kursują przez Al. Jana Pawła II i Mogilską, jeżdżę "świetnym" autobusem zastępczym, z czego co drugi jest zepsuty. Już nie wspominam o korkach w okolicy remontowanego Ronda Mogilskiego, ale z dnia na dzień naprawdę jest coraz gorzej i ludzie dojeżdżający do biura z różnych dzielnic Krakowa mają coraz większe problemy z dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthem Bezsensu, rozgrzbywać roboty w kilku miejscach IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.09.07, 09:51 Nie można to fachowców skoncetrować na jednym miejscu i wykonać dany fragment, a nastepnie przenieść się w inne? Tylko tak naraz rozgrzebać wszystko. Widziałem, na każdym z remontów wałęsa się po kilku drogowców. Poza tym powinni to robić w nocy, to też jest jakieś wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Bezsensu, rozgrzbywać roboty w kilku miejscac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 10:35 Pracować można w nocy no i może choć w soboty jesli w niedziele już nie. Ale czy komuś przyszło do głowy aby w przetargu określić takie warunki i wyrażnie zaznaczyć że prace maja się odbywać w trzy razy krótszym terminie niż się odbywają? Widać, że największe znaczenie miała cena tylko nie ta którą płacą mieszkańcy Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net.autocom.pl 09.09.07, 11:08 Tylko rower :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ken Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.chello.pl 09.09.07, 15:53 A jak przejedziesz po bulwarach wiślanych, no???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.n4u.krakow.pl 09.09.07, 18:23 Pismactwo a za nim buraczano-ziemniaczane forum grzmi,bo przeszkadzają im remonty dróg. Gdyby nie było remontów,prostactwo by wyło,że nic się nie robi. To,że pismaki wszędzie szukają sensacji - to ich zawód, ale ci pożal się boże dyskutanci,powtarzają te brednie,to żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sa(L)as Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.autocom.pl 13.09.07, 20:34 a w zimie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicdobrego wylaczone swiatla na skrzyzowaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:09 Gratuluje pomyslu! naprawde widac rezultaty wylaczonych swiatel! Przez weekend nawet nie dzialaly na skrzyzowaniu klimeckiego i dekerta. Szkoda że tylko przez weekend :( Jakis pacan uruchomil je ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)Macowicz Tajster ty nieuku weśię do Nauki IP: *.devs.futuro.pl 09.09.07, 12:11 Tajster burak ziemniaczany do szkołty 1 września tylko mundurek soie weś bo będzie pałą z zachwania Tylko się naucz czegoś w końcu Bo na dzień disiejszy jesteś głupi jak but Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.net 09.09.07, 21:14 Trzeba być Tajsterem żeby takie brednie publicznie! Może zapytać o szczegóły? Jak sobie wyobraża ruch w naszym mieście, jakimi altenatywnymi drogami się poruszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 10:58 > Trzeba być Tajsterem żeby takie brednie publicznie! Może zapytać o > szczegóły? Jak sobie wyobraża ruch w naszym mieście, jakimi > altenatywnymi drogami się poruszać? Przecież pokazują na znakach - np. na Armii Krajowej. Objazd do Wielickiej przez obwodnicę autostradową. Ze też jest w remoncie? A to już nie ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtualtourist Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 15:33 Mamy w KRK do czynienia z sytuacją kryzysową, która wymaga odpowiedniego działania... skoro już do takiej sytuacji doszło. A więc nie tylko 2 kierunki na Królowej Jadwigi ale też 2 kierunki dla wszystkich pod Wawelem, pod Bagatelą i parę innych miejsc w tym kryzysowym czasie i przydało by się też paru policjantów, którzy uczą kierowców jak się wjeżdża na zakładkę (zamek) z 2 pasów w jeden. Ten manerw jest całkiem obcy dla większości kierowców pod Rondem Grunwaldzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 07:24 Rozdac zmotoryzowanym wrotki finansowane z kasy miejskiej, a niezatapialnemu Tajsterowi za jego zlote rady dac deskorolke. Niech sie buja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.geod.agh.edu.pl 13.09.07, 09:48 Krakowem rządzi PO pod wodzą prezia z SLD. Jeśli poprzecie te partie w wyborach, bedziecie mieli taki bałagan w całej Polsce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca codzienny Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: 195.150.18.* 13.09.07, 10:41 Chodzi o to ,żeby zarządca ruchu w sytuacji nadzwyczajnej sięgnął po środki nadzwyczajne . Np zmienił na czas utrudnień inwestycyjnych organizację ruchu w centrum , umożliwiając przejazd dotąd nie dostępnymi co pomogłoby nieco odciążyć szczytowy ruch na głównych ciągach z ograniczeniami ruchu z powodu prowadzonych robót. Może warto rozważyć również wprowadzenie ograniczeń w ruchu komunikacji indywidualnej i dopuszczenie do ruchu w dni parzyste i nieparzyste wg końcówek nr rejestracyjnych pojazdów? ( pomysł nie nowy ale skuteczny) a wreszcie zaproponować mieszkańcom Krakowa jakąś formę zachęty do pozostawnienia auta w domu np poprzez obniżkę cen biletów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 10:55 > zaproponować mieszkańcom Krakowa jakąś formę zachęty do > pozostawnienia auta w > domu np poprzez obniżkę cen biletów? Ha, HA, HAAAA!!! Obniżka cen biletów? Jeżeli MPK jadę do pracy 1,5h (samochodem nawet w korkach 0,5h), jeżeli autobus do mnie jeździ w porywach co 20-30 minut (wieczorem co 30-40), jeżeli tramwaj funduje mi zwiedzanie połowy Starego Miasta a do tego i tak potrafi być opóźniony o 15-20 minut w związku z czym wszelkie skomunikowania przesiadek biorą w łeb - to ile musiałby kosztować bilet, żebym z własnej woli tracił ekstra dwie godziny dziennie na wleczenie się komunikacją publiczną? Przypomnę Ci tylko, że bilet miesięczny kosztuje raptem 80 zł. Żeby ludzi zachęcić do komunikacji publicznej trzeba zapewnić SPRAWNĄ i WYGODNĄ komunikację. Jak i tak mam stać w korku, to wolę wygodnie we własnym klimatyzowanym aucie niż gotować się w zapchanym dusznym autobusie z włączonym w środku lata ogrzewaniem którego kierowca nie może (jakoby) wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popis Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.ghnet.pl 13.09.07, 14:09 Konieczne są radykalne posunięcia katrowe o charakterze dyscyplinarnym za skrajnie nieodpowiedzialne, bez wyobrażni działania władz miejskich: nie tylko wzorcowo nietykalny i nieudolny Pan Tajster, ale i jego kreator i zaciekły obrońca Pan Prezydent Majchrowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggy Komunikacja publiczna IP: *.de.ibm.com 13.09.07, 17:20 Kiedy dowiedziałem się o możliwości remontu na Wielickiej próbowałem znaleźć połączenie kolejowe na trasie Brzesko - Kraków Łobzów. Okazuje się, że nie ma takiego połączenia bez przesiadki na Dworcu Głównym. Połączenia nie są skomunikowane i średnio należałoby czekać 30 minut. Może udałoby się wynegocjować od PKP szynobusy łączące wschód-zachód oraz północ-południe Krakowa, połączone czasem odjazdów z komunikacją miejską. Choćby na czas remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rembajło Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:13 Dobrze że cokolwiek ruszyło w sprawie naprawy dróg. Biorąc pod uwagę ilość protestów które blokują raczej inwestycje ilość robót jest imponująca. To nic że są korki tym spowodowane. Kiedyś budowy dobiegną końca i wróci normalność. Problem leży gdzie indziej. W jakość tych remontów i sposobie myślenia projektantów. Zbyt duża ilość sygnalizacji świetlnej kompletnie nie zsynchronizowanej i czasem w ogóle niepotrzebnej powoduje ogromną frustrację wśród kierowców. Światła naruszają płynność ruchu zarówno autobusów, jak również prywatnych aut. A skoro autobusy stoją w korkach, ba nawet tramwaje, to nikt rozumny nie przesiądzie się do zatłoczonej i powolnej komunikacji zbiorowej. Przykładem niech będzie RONDO POLSADU. Inny problem tkwi w pozostawianiu tej samej szerokości jezdni co przed remontem albo wręcz zwężanie jej i budowanie bardzo szerokich chodników bez ścieżek rowerowych tak jakby Polacy byli nie wiadomo jak otyli. Przykład ULICA RAKOWICKA. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brucee Korki na ulicach, nowe remonty dróg w planie IP: *.comarch.com 17.09.07, 13:29 Hehe. Przesiąść się do komunikacji miejskiej, którą nigdzie nie da się dojechać. Najlepsze są autobusy zastępcze, które co chwila stoją zepsute na przystankach. Policja kierująca ruchem też jest dobra, dłużej się stoi przez nich na skrzyżowaniu niż jakby była normalna sygnalizacja. Zamknąć cały Kraków na pół roku, wygonić wszystkich, zrobić remont i dopiero wpuścić wszystkich z powrotem. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś