Dodaj do ulubionych

Parkour daje cierpliwość i odwagę

IP: *.lama.net.pl 11.09.07, 21:51
To co robicie wzbudza we mnie podziw i szacunek:)
Mam kumpli,których też kręci parkour:)i generalnie jestem pod
ogromnym wrażeniem...:P
A to,że ludzie myślą o Was dziwnie to już ich sprawa...ja tam mam
wyrobioną opinię;D
Szacunek:P
Róbcie to co robicie i uważajcie na siebie;) :P
Respect:P
pozdrówki
Obserwuj wątek
    • Gość: korowa_milky_żel Re: Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 08:23
      Nowohucki Lodołamacz napisał o nich bardzo duży materiał , można jeszcze może
      gdzies znaleźć
      • Gość: ACTE Re: Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: *.kolornet.pl 12.09.07, 09:13
        Oczywiście, że można :)
        www.PKNH.up.pl - news z 5.08.2007 r.
        Pozdrawiam
        • Gość: rosol Re: Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: 80.65.245.* 14.09.07, 12:42
          "Ta forma aktywności narodziła się w czasach wojny w Wietnamie po
          to, by żołnierze szybko mogli się przemieszczać."

A co na to David Belle?

pl.wikipedia.org/wiki/David_Belle
          • Gość: ACTE Re: Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: *.kolornet.pl 26.09.07, 09:18
            David pod silnym wpływem (właściwie to wrażeniem) swojego ojca przeniósł to do miasta. Wtedy zyskało to nazwę "parkour", ale to nie znaczy, że nie istniało wcześniej.
    • Gość: loader respect!! IP: *.ver.airbites.pl 12.09.07, 09:36
      pozdro i respect chłopaki!!! życzę dużo nowych tras i przeszkód do biegania...
      pozdr!
    • Gość: Tacek Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: *.org.pl 12.09.07, 09:41
      ale piękny materiał =) w lodołamaczu był większy ale ten też jest zajaffkowy xD,
      czekam z niecierpliwością na warsztaty :>
    • Gość: Przytomny Parkour szkoli złodziei.. IP: *.ists.pl 12.09.07, 16:13
      Włamanie się do mieszkania na V pioętrze przez balkon. Oczywiście
      nie chodzi o to, aby od razu potem wyskakiwać.

Moim znajomym w taki sposób obrobiono mieszkanie. potem opuścicli t
      mieszkanie normalnie - drzwiami otwartymi od srodka i ...po
      schodach. Musi być bezpiecznie.

ŚWIETNY SPORT. WSPANIAŁE ZAJĘCIE DLA MŁODZIEZY. POPŁATNE OBRABIANIE
      MIESZKAŃ PO OKRESIE WYSZKOLENIA!!! BRAWO!!!
      • Gość: ACTE Re: Parkour szkoli złodziei.. IP: *.kolornet.pl 12.09.07, 17:09
        A szkoły nauki jazdy - morderców.
        Browary i inne wytwórnie alkoholi przyczyniają się do alkoholizmu, patologii w rodzinach i np. w połączeniu z powyższym - morderców.
        Kiedyś mama nauczyła mnie kroić chleb. Tylko czekać, aż wyjdę z nim na ulicę i potnę byle kogo, bo on ma lepszą komórkę (szkodliwa działalność producentów telefonów).

I tak sobie mogę wymyślać do skutku. Ale jeśli ktoś nie może spojrzeć szerzej, to i tak nie zrozumie o co mi chodzi.
    • Gość: Mały John Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:57
      Lubie cytać... ten artykuł. pozdro
    • allbundy to co oni robia to bezmyslnosc!! 13.09.07, 01:22
      • Gość: Climber Re: to co oni robia to bezmyslnosc!! IP: *.itsa.pl 17.09.07, 06:10
        no może nie do końca...

Na pewno to co mówią o historii powstania tej sztuki to totalna głupota.
        Ideologie sobie doprawiają...
        O Davidzie Belle widać już nie pamiętaja...
        • Gość: acte Re: to co oni robia to bezmyslnosc!! IP: *.kolornet.pl 26.09.07, 09:16
          i tu również nie do końca.
          nie dorabiamy ideologii - ona jednoznacznie wynika z kontektstu historycznego PK. w artykule nie da się napisać wszystkiego o wszystkim, ale pozostałe informacje są w internecie. wtedy, po rozpoznaniu wiarygodności źródła, można się wziąć do poznawania czegoś, na temat czego się wyraża swoje zdanie...
    • Gość: anita kapiszon Parkour daje cierpliwość i odwagę IP: 83.168.66.* 25.09.07, 17:21
      Czyżby powrót do źródeł? Jeszcze jeden dowód na to, że mamy wspólnych przodków z
      małpami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka