Dodaj do ulubionych

Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem?

IP: *.ver.airbites.pl 02.10.07, 23:43
Nie wyszło z drugą Japonią,niech będzie druga Arabia Saudyjska.A
może jeszcze tryśnie ropa? Palmy, haremy, latające dywany, fajki
wodne, kebaby jak stoły, wielbłądy na ulicach....
Obserwuj wątek
    • wujekmik Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? 03.10.07, 00:19
      Pamiętam że pare lat temu jakiś gość obiecywał zainwestowanie miliardów w park
      rozrywki tor F1 i pare innych rzeczy, a wszystko okazało się jednym wielkim
      przekrętem
      • Gość: common_sence patykiem na piasku rysowane...ale paru jeleni się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 14:08
        na to nabierze...
        • gobi03 jeleństwo musi być karalne 03.10.07, 20:19
          w Białej Podlaskiej miało powstać lotnisko.
          Człowiek znikąd (Turek) miał poparcie notabli
          itd. Skończyło się na problemie prawa do
          sprzedaży drewna z lasów.
          Na szczęście.
          • Gość: Andrzej Re: jeleństwo musi być karalne IP: *.cg.shawcable.net 04.10.07, 05:37
            I jaki z tego wniosek? Ze kazdy biznesmen z Turcji robiacy biznes w Polsce
            oszukuje, a moze szerzej, ze kazdy biznesmen z Turcji robiacy biznes w Europie
            oszukuje, jeszcze szerzej, ze Kazdy Turek oszukuje, a moze w ogole najszezej, ze
            Muzulmanie oszukuja???

Jesli Polak ukradnie samochow w Niemczech, to slusznie jest aby wszyscy Niemcy
            chwytali sie za portfel na widok Polaka?

Nie powielaj stereotypow!
            • baby1 Re: jeleństwo musi być karalne 04.10.07, 07:22
              Nie. Wniosek z tego jest inny. Jak jesteś naiwny, to cię oszukają. A
              oszuści są i w USA, Europie Zachodniej i w Azji.
              • Gość: Krychaj Re: jeleństwo musi być karalne IP: 62.242.2.* 04.10.07, 07:31
                Byla kiedys taka reklama piwa: "A moja babicka pohazi z Chrzanowa" -
                czyzby arabowie chcieli budowac nowe browary:D:D:D:D:D - i kolejna
                kwestia po kiego wala komus drugi Chrzanow
              • Gość: Andrzej Re: jeleństwo musi być karalne IP: *.cg.shawcable.net 04.10.07, 19:39
                a jedynym narodem na swiecie ktorzy nie oszukuja to Polacy.
            • gobi03 Re: jeleństwo musi być karalne 04.10.07, 20:03
              nie chciałem podkreślać, że Turek, tylko że
              miał poparcie notabli.
              I to nie do Turków mam petensje tylko do tych
              mord nienażartych.
    • Gość: Rewii Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: 62.121.129.* 03.10.07, 01:05
      szkoda, ze koleszka z RMF-u nie dostal koncesji na nadawanie TV, zamiast niego
      dostalo ja tvTrwam, i teraz tylko fajnie wyglada ten kompexik zamiast wcielac w
      zycie wizje...
      • Gość: weq Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.ghnet.pl 03.10.07, 08:48
        no tak
        koleżka kozocap nie zdążył mu załatwic koncesji bo wypier...lono
        pewnego pana Marka z najważniejszej kancelarii w Warszawie ,który
        pozałatwiał koncesję na uczelnię i inne rzeczy ( żeby profesory
        komuchy miały gdzie pracować )a nibymagister skończył kadencję
    • Gość: abc A niech budują tylko IP: *.kolornet.pl 03.10.07, 02:21
      juz słyszeliśmy o papierowych inwestycjach.
      • Gość: Ciekawy Jestem Kupuj chłopie czarne worki z dziurką na oczy. IP: *.ists.pl 03.10.07, 04:13
        To dla niewiast.

Dla siebie rób po kryjomu w wielopoziomowych piwnicach zapasy
        alkoholu.

I zgromadź zapasy jakiejś broni przed bandytami arabskimi.

Jak wprowadzą szariat, to się przyda jak znalazł.

Potrzebni nam tu jeszcze są arabowie jak piąta noga psu.

A ponieważ arabowie to semici - więc jestem antysemitą?
    • Gość: antyarab Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.vgs.untd.com 03.10.07, 03:50
      Zabronic budowania czegokolwiek arabom w Polsce.Jak juz dostana
      pozwolenie to zaczna od budowy meczetu i na tym pozostanie.
      • Gość: Ciekawy Jestem Na tym pozostanie? IP: *.ists.pl 03.10.07, 04:09
        Ejże?
        Meczet, to na poczatek.
        Potem gromadzenie materiałów wybuchowych.
        A za kilkadziesiąt lat wprowadzenie szariatu w Polsce.

Ja szariatu nie doczekam, ale mój syn nie bedzie mógł się napoć
        lampki wina, bo będzie to zakazane. I bedzie musiał bić 5 razy
        dziennie pokłony komuś, kto dawno temu był umarł. Czy moze być coś
        głupszego?

Ale kobiety... Ooo, nie będą miały tak lekko. Tu się robi coraz
        cieplej, a one wszystkie w grubych czarnych workach z dziurką na oko.

To, co mnie ostatecznie odstręcza i przeraża, to ten niebywały
        arabski brud i smród. Czemu oni się nie myją, nakaz religijny, czy
        co. Pod tym względem przedkładam zdecydowanie ż/Ż/ydów, mam wsród
        ż/Ż/ydów pzryjaciół w USA i muszę powiedzieć, że to nie tylko
        przyzwoici ludzie, ale i na poziomie pod każdym względem. O ich
        polskich ziomkach mam zdecydowanie mniej pozytywne zdanie, uprzejmie
        pisząc, zresztą ż/Ż/ydowscy przyjaciele z USA wyraźnie przestrzegali
        mnie, aby z ich polskimi ziomkami nie robić żadnych interesów. O
        arabach trudno mi coś powiedzieć, bo znam ich głównie z tych
        wszystkich bandyckich historii terrorystycznych. Ale, jak sie zdaje,
        są to urodzeni mordercy. A w "mieście powiadają", że to wyjatkowe
        brudasy.

zatem, co to za interes dla nas, ludzi z wbudowaną podświadomością
        wykształconą w cywilizacji chrześcijańskiej-łacińskiej i takimże
        systemem wartości?
        • wingtsunkuen Re: Na tym pozostanie? 03.10.07, 14:04
          Czy można wnioskować, że Pan jest zwolenikiem PISu?

• Gość: Ciekawy Jestem Nie można. IP: *.ists.pl 04.10.07, 02:52
            Chociaż, szczerze pisząc, miałem nadzieję, iż PIS rozprawi się z
            mafią, licznymi słynnymi aferami finansowymi (głównie w sprawie
            korupcyjnych prywatyzacji - mienie należy sprzedawać na licytacji),
            raz na zawsze ujawni teczki agentów bez komentarzy, oraz rozwli
            dawne tajne służby. Głupi byłem w tym sensie, że nie przeidziałem,
            iż PIS dawne służby weźmie pod skrzydła i sobie z nich skorzysta.

W rezultacie największy i jedyny sukces PIS-u, to wpakowanie bez
            wyroku sądu do więzienia niejakiego posła Łyzwińskiego
            za ...cudzołóstwo.
            Posadzili go w więzieniu, a panie którym przecież raz, że płacił, to
            jeszcze dawał przyjemność, nie licząc ogromu zużytej energii
            życiowej, panie te spokojnie chodzą po wolności. Za cudzołóstwo
            powinny być karane, jeśli już - choć nie znam na to paragrafu - obie
            strony. Zatem panie które cudzołozyły z p. Łyżwińskim również
            powinny siedzieć. Konstytucja głosi równość wobec prawa!

Nie mam nienawiści do nikogo, mam tylko nienawiść do socjalizmu,
            który nie daje normalnie żyć. Głosuję na program likwidacji podatku
            PIT, co błyskawicznie pozwoli w Polsce zarabiać jak w Anglii i
            Irlandi, na program likwidacji podatku od emerytur i rent i
            wręczenia całych tych pieniędzy emerytom i rencistom, głosuję za
            likwidacją administracji w państwowej służbie zdrowia potrzebnej jak
            piąta noga psu - niech kasą wydawaną na pasożytniczą biurokrację
            dysponują ludzie (sumując te pieniądze to są nawet przy tych
            nędznych zarobkach zmaczne wieleset tysięczne kapitały na głowę), bo
            kolejne powiększone przymusowe daniny na cel słuzby zdrowia zostaną
            zmarnowane, ono zmarnują każde pieniadze.. Ponadto zdecydowanie
            głosuję za likwidacją przymusu podatkowego na ubezpieczenia,
            szczególnie na likwidację przymusu wpłat na konta zagranicznych firm
            ubezpieczeniowych (III flar) bez żadnej gwarancji otrzymania tych
            pieniędzy - tak to zostało niestety zrobione za pozwoleniem SLD/LID-
            u, PIS-u i innych.
            W tej sytuacji już Pan się domyśla - lista nr 3.

Pozdrawiam zwolennika PIS-u
            Z poważaniem
        • Gość: nick Re: Na tym pozostanie? IP: *.icpnet.pl 03.10.07, 20:21
          nie wierzę, że polskie społeczeństwo to taki zaścianek, wyborcy PISu
          czają się wszędzie..
        • guru133 Re: Na tym pozostanie? 03.10.07, 20:55
          A chociażby taka korzyść że syn wyjdzie z katozaścianka i nauczy się współżyć z
          ludźmi o innych zapatrywaniach kulturowych i religijnych.
          • artie40 Re: Na tym pozostanie? 03.10.07, 21:43
            guru133 napisał:
            > A chociażby taka korzyść że syn wyjdzie z katozaścianka i nauczy
            się współżyć z ludźmi o innych zapatrywaniach kulturowych i
            religijnych.

Taa, zwłaszcza gdy spalą mu samochód, albo rozerwą się (showbiznes,
            to jest to) w warszawskim metrze. A powaźnie - może i mógłby
            się tego nauczyć, gdyby ci ?inni ludzie? tego chcieli. Ale
            rzeczywistość wygląda inaczej, to czego oni chcą to nie tolerancja
            ale podporządkowanie się ich jeszcze przedśredniowiecznym zabobonom
            i ciemnocie. Na tzw Zachodzie już to przećwiczyli. Pora wyciągnąć
            wnioski z tych doświadczeń.
            • Gość: Andrzej Re: Na tym pozostanie? IP: *.cg.shawcable.net 04.10.07, 00:01
              Jesli ktokolwiek bedzie sie 'rozrywal' w warszawskim metrze tudziez innych
              miejscach, to gwarantuje ze bedzie to z winy takich frajerow jak ty: czyli
              rasistow i nacjonalistow.

Od kilku lat mieszkam w Kanadzie gdzie 20% spoleczenstwa to imigranci, w tym
              duzo muzulmanow i chinczykow. W wiekszych miastach jak Toronto, Vancouver etc
              40% ludnosci nie urodzilo sie w Kanadzie, czyli prawie co druga osoba. A jednak
              ludzie potrafia sie tu szanowac zwajemnie, potrafia wspolzyc z ludzmi innych
              narodowsoci i religii, np. Muzulmanie z Zydami, Tutsi z Hutu, etc. Ludzie Ci
              potrafia pracowac pod dachem jednej firmy, byc sasiadami, chodzic do szkoly,
              wyjsc razem na obiad etc. I jakos nie slyszalem nigdy o jakichkolwiek bombach
              czy innych sytuacjach w Kanadzie.

Rusz troche glowa frajerze, zanim wypiszesz glupoty na forum. Troche wiecej
              odpowiedzialnosci - ludzie to czytaja. Moze wystarczy troche wiecej szacunku??
              • scibor3 Re: Na tym pozostanie? 04.10.07, 01:56
                I dlatego te miejsca zaczeły wyglądać jak wysypisko śmieci. Niedaleko masz.
                Zajrzyj do Edmonton czy Calgary jak mogą wyglądać miasta bez multi-kulti. I
                radzę się spieszyć. Już teraz na parkingach pojawiły się tabliczki, że nie
                należy zostawiać rzeczy wartościowych w samochodzie. W latach 60-tych tam nawet
                domów nie zamykali, nie mówiąc o samochodach, ty polityczno-poprawny frajerze z
                pompką.
                • and_rzej Re: Na tym pozostanie? 04.10.07, 02:46
                  Wlasnie w Calgary mieszkam, a Edmonton czesto bywam, frajerze (bez pompki)
                  polprodukcie pop kultury. I dalej podtrzymuje swoja wypowiedz. Nie sprawdza sie
                  twoja teza ze w Calgary i Edmonton nie ma multi-kulti. Mozna to zobaczyc na
                  ulicach i na www.statcan.ca. Uwazasz ze samochody okradaja Chinczycy, Muzulanie,
                  czy inni? -Ja ich widze sumiennie zakuwajacych na uniwersytach i harujacych po
                  godzinach w firmach. Miasta kanadyjskie sa jednymi z najczystrzych na swiecie,
                  kultura recyklingu smieci jest znacznie bardziej rownieta i zakorzeniowa w
                  mentalnosci Kanadyjczykow, w porownaniu do innych krajow. Rozumiem ze masz
                  jakies kompreksy kanadyjskie, ale spojrz troche obiektywnie na sprawe.

Swoja droga przeczytaj wypowiedzi na tym forum i powiedz mi szczerze czy
                  popierasz tezy jakie sie tam pojawiaja: ze muzulmanie to brudasy, ze poprzez
                  zainwestowanie w kraju beda nawracac na islam, ze beda palic samochody i
                  podkladac bomby?
                  • Gość: Ciekawy Jestem My proszę Pana nie żyjemy w Canadzie... IP: *.ists.pl 04.10.07, 03:04
                    My Drogi Panie żyjemy w Europie...

Niech Pan raczy przed odsądzaniem przewidujacych ludzi od czci,
                    zajrzeć do internetu i zobaczyć, co arabowie wyprawiają w Europie.
                    Proszę zajrzeć do Francji, w której za 20-30 lat mają szansę
                    przechwycić władzę w demokratycznych wyborach, z uwagi na przyrost
                    naturalny. Proszę zobaczyć, co arabowie wyprawiaja w Anglii, ile
                    ludzi przez nich ginie.

W tej samej Francji, w której biali ludzie utrzymują arabów
                    wypłacając im sute zasiłki za darmo, aby tylko nie rozrabiali, nic
                    nie pomaga, rozrabiają coraz mocniej.

Arabowie otwarcie oświadczyli, kiedy przestaną atakować białych -
                    gdy wszyscy biali przejdą na islam. Wszystko wskazuje na to, ze
                    biali nie będą mieli wyboru - za jakieś kilkadziesiąt lat. U arabów
                    rodziny są wielodzietne. Białe kobiety boja się dzieci.
                    Będzie jak napisałem - Apokalipsa.
                    • and_rzej To gdzie zyjesz nie ma wiekszego znaczenia 04.10.07, 04:45
                      Wiesz, gdybym swoje opinie o ludziach opieral jedynie na tym co wyczytam w
                      gazetach (na papierze lub w internecie jak mi sugerujesz), to tez bym glosil
                      takie ograniczone, stereotypowe i nieludzkie opinie jakie tu mozna przeczytac.

Bomby podklada ekstremisci, ktorzy nie stanowia pewnie nawet jednej dziesiatej
                      procenta Muzulmanow. Niemal wszyscy muzulmanie absolutnie nie popieraja
                      zamachow. Kiedy byly zamachy w Londynie w polowie 2005r. mieszkalem w Malezji -
                      kraju muzulmanskim - i po tym jak przeczytalem w gazecie o zamachach, moji
                      koledzy Malajowie - muzulmanie - powiedzieli cos w stylu "Wiesz, teraz mamy
                      przechlapana opinie na Zachodzie, bo ludzie beda mysleli ze muzulanie to
                      terrorysci". I takie najczesciej obawy slysze od muzulmanow. Unikajmy
                      stereotypow. To tak jak Polacy kradna samochody w Niemczech przez co Niemcy maja
                      o nas stereotyp Polaka-zlodzieja. Czy rzeczywiscie mozna nazwac wszystkich
                      Polakow zlodziejami, czy moze to tylko kilka group zlodzieji z Polski robi nam
                      taka opinie?? Nie mysl jak gazeta, bo gazeta zarabia najwiecej na sprzedazy
                      zlych wiadomosci, ale niestety produktem ubocznym jest stereotyp.

"Dawanie zasilkow aby nie rozrabiali" jest z gory skazane moim zdaniem na
                      niepowodzenie. Zasilki w zadnym kraju nie motywuja do pracy, wrecz przeciwnie -
                      motywuja do nicnierobienia. A Europa Zachodnia wrecz przoduje pod iloscia
                      wyplacanych zasilkow. Dzialani typu zakaz noszenia chust na glowie tylko jeszcze
                      bardziej pogarszaja sytuacje. Dla europejczykow - dumnych ze swoich kultur i
                      przywiazanych do tradycji - ciezko jest zaakceptowac "intruzow" jakimi wydaja
                      sie byc muzulmanie, wiec ich role ograniczaja do latania dziur demograficznych
                      (tj. "Poniewaz nasza liczba ludnosci spada, przyjimijmy imigrantow aby pracowali
                      u nas jako tania sila robocza"). Muzulmanie to zwykli ludzi (podkreslam zwykli
                      muzulmanie, a nie terrorysci), i tez po ludzku chca byc traktowani, a nie jako
                      sila robocza. Jesli ich sie nie szanuje (chyba widzisz to na tym forum), to sie
                      izoluja, ludzie ich a potem wynikaja z tego problemy. Spalone samochody? -Spojrz
                      na szerszy kontekst tych wydarzen: jesli ktos popelni przestepstwo, to prawie
                      pewne jest ze policja bedzie gonila imigrantow - bedziew ich zatrzymywala,
                      legitymowala, przeszukiwala etc. To tak jakby ktos ukradl samochod w Niemczech i
                      wszyscy obwinialiby za to Polakow - policja by Cie przeszukala podczas gdy np.
                      stoisz w kolejce do banku, a ludzie by sie chwytali za portfel na Twoj widok.

Stwierdzenie ze muzulmanie chca wszystkich nawroci na Islam wynika z niewiedzy.
                      To poprostu bzdura. Ktoto zadeklarowal, terrorysta czy Muzulmanin? Bedziesz mial
                      okazje spotak Muzulmanow, to spytaj sie ich osobiscie czy to popieraja i
                      gwarantuje Ci ze nie. Co wiecej Islam to chyba jedyna religia ktora toleruje
                      wspolistnienie innych religii (poszukaj koranu w sieci), wiec moze ten
                      terrorysta to nie przecietny Muzulmanin, tylko jakis niedoksztalcony palant
                      (analogicznie jak najgoretrzy zwolennicy Rydzyka "rozumieja" katolicyzm).

Demokracja jest demokrajca i nie docieraja do mnie Twoje argumenty ze nalezy
                      powstrzymac Muzulmanow przed wejsciem do parlamentu. to tak jak w Polsce 90% to
                      Katolicy, a tylko kilka procent popiera pomysly Giertycha. Dlaczego zatem
                      muzulmanie maja popierac partie muzulmanska? -A juz napewno jej nie popra jesli
                      beda glosic takie tambetle typu panstwo muzulmanskie czy jihad. W Turcji 100% to
                      muzulmanie a panstwo jest swieckie. W Mazji 66% to muzulmanie, a partia chcaca
                      wprowadzic panastwo Muzulmanskie ma zaledwie kilka procent poparcia. W Vancouver
                      w parlamencie jest Partia Marihuany, a popiera ja moze z 0.1%.

Nalezy budowac 'mosty' pomiedzy kulturami a nie je izolowac. Opinie jak na ty
                      forum to jakas absolutna paranoja. Potrzeba troche wiecej wymiany kulturalnej,
                      niech studenci korzystaja z programow zagraniczych i poznaja inne kultury. Wyjdz
                      na piwo z Muzulmaninem to sie dowiesz ze muzulmanie nie pija alkoholu tak samo
                      jak katolicy nie uprawiaja seksu przed slubem!

Swoja droga zamachowcy w Anglii nie byli tak jak mowisz Arabowie, tylko
                      Pakistanczycy z pochodzenia. Tak, wiem ze pewnie na mysli miales ogolnie
                      Muzulmanow, ale dziwi mnie ze mnie karcisz a nie masz elementarnej wiedzy,
                      podobnie jak masa innych ludzi na forum (porownanie Arabow do Pakistanczykow na
                      podstawie tego ze sa Muzulmanami, to taj jak porownanie Polakow do
                      Australijczykow, na podstawie tego ze sa Chrzescijanami).
                      • Gość: Ciekawy Jestem Drogi Panie, jesli islam jest taki pokojowy, to... IP: *.ists.pl 05.10.07, 03:25
                        Jeśli islam jest taki pokojowy, jak Szanowny Pan pisze, to dlaczego
                        chrześcijanie są prześladowani w krajach muzułmańskich, tam gdzie
                        panuje szariat, za samo posiadania Pisma Świętego? Dlaczego nie
                        wolno przechodzić tamtejszym ludzim na chrześcijaństwo - pod karą
                        śmierci przez ścięcie głowy? Dlaczego księża mają tam zabroniony
                        wstęp i zabronione nauczanie ("Idźcie i nauczajcie wszystkie
                        narody" - Jezus Chrystus)?? Dlaczego w niektórych z tych krajów nie
                        wolno budować kościołów? Dlaczego np. w Pakistanie tamtejsza ludność
                        aktualnie niszczy kościoły te które są/były? Nowych budować nie
                        pozwalaja? Czy pan wie, co się dzieje w Iranie? To muzułmańscy
                        Persowie - tam za wyznawanie Chrystusa ścinają głowę. A Irak? Tam są
                        islamiści z grupy religijnej wrogiej islamistom Irańskim.. A jaki
                        maja stosunek do chrześcijan? Fatalny! A jak naucza się w
                        tamtejszych uczelniach islamskich stosunku do "niewiernych"?
                        A "święta wojna" - kto wymyslił ten termin, a? A Niemcy ?
                        Zafundowali sobie kilka milionów muzułmańskich Turków (w
                        średniowieczu nazywanych u nas "bisurmańskimi arabami",
                        lub "wyznawcami fałszywego proroka"). We Francji samochody w ilości
                        setek tysięcy sztuk rocznie były i są nadal palone przez arabów z
                        przedmieść, każdy to wie, zarejestrowały to kamery filmowe. Tam
                        socjalizm doszedł do takiego stopnia inwigilacji obywateli, że
                        kamery są zainstalowane, gdzie się da (chociaż pod wzgledem kamer -
                        księstwo Monaco jest bezkonkurencyjne na świecie - każdy decymetr
                        przestrzeni jest filmowany na okragło!). Niech Pan pojedzie do
                        Francji, lub Holandii (wyjatkowo cierpliwy na obcych kraj) i popyta
                        zwykłych ludzi. Ja byłem pytałem, mam już swoje lata, młody
                        człowieku, zapewne mam ze 3 razy tyle lat, co Szanowny Pan. Czy Pan
                        wie, co w Niemczech sądzi się powszechnie o imigrantach z Turcji??
                        Wreszcie pisze Pan o stereotypach typu Polak- złodziej. Proszę Pana,
                        przed 25 laty w Canadzie, nikt nie zamykał drzwi na klucz. podobnie
                        do dzisiaj jest w Skandynawii, ale w północnej części. Nawet w
                        Polsce na wschodnich kresach nie zamykano drzwi na klucz - chociaż,
                        gdy pojawiali sie Cyganie - to ludzie ostro mieli ich na oku (bo
                        kradli , co się dało). A teraz w Canadzie niektórzy budują fotece..
                        Otóż, czy Szanowny Pan wie o tym, że dla wyznawcy Allaha,
                        złodziejstwo nie jest niemoralne? Można kraść, co się chce, nie jest
                        to naganne, a jeśli islamista uważa, że jest biedny, to złodziejstwo
                        jest zwykłym a nawet chalebnym sposobem życia. Mieszkałem 20 lat
                        temu w Holandii i miałem kontakt z tamtejszymi arabami. Bardzo
                        wierzący w swoje mity, uczęszczajacy do meczetów. A ile razy
                        chwalili mi się, co udało im się ukraść? Codziennie!! Osoba
                        zatrudniona na lotnisku potrafiła "wynosić" przedmioty okradając
                        nawet swojego holenderskiego pracodawcę? Potem ze śmiechem i dumą
                        przechwalała się tym. Stateczna osoba w średnim wieku tak się
                        zachowywała, gdy zwracałem uwage na moralną strone zagadnienia - nie
                        rozumieli o czym mówię! Potem dopiero wyjaśnili mi, że kradzież jest
                        takim samym sposobem na życie u muzułmanów, jak każdy inny.
                        A kto zniszczył World Trade Center? Krasnoludki, polskie ksenofoby?
                        Czy Pan naprawdę nie rozumie, że jeśli arabowie dostaną do
                        dyspozycji broń masowego rażenia - będzie to poczatek Apokalipsy??
                        Czy pamięta Pan, że jak jakiś rysownik narysował araba z nożem w
                        zebach i obok wystraszone arabki w czarnym worze z dziurką na oko,
                        to natychmiast zaczeło sie wielkie bicie piany i poszukiwanie
                        tego "zbrodniarza" w celu ścięcia mu głowy. Widziałem ten rysunek -
                        bardzo śmieszny - usmiałem się do łez. Za ten mój smiech, Pańscy
                        koledzy arabscy ucieli by mi głowę - gdyby zobaczyli, że się smieję.
                        Za smiech z komiksu - śmierć? Rozumie Pan? Bo ja nie!! Arabowie
                        przecież chcieli ściać rysownikowi głowę, nie Polacy! Arabscy
                        muzułmanie, za "obrazę proroka". Czy, jak Pan obraża na tutejszym
                        forum jakichkolwiek, choćby najgłupszych duchownych, to ktoś Panu
                        grozi ścięciem głowy?? A kto rozbijał w Afganistanie wielkie,
                        liczace tysiące lat posagi Buddy? Kto strzelał z armat do nich, kto
                        je wysadzał bombami? Chrześcijanie??
                        Jest Pan po prostu jeszcze młody, nie rozumie Pan, że stereotypy
                        dobroci, w których Pan wyrósł i wychował sie, należą do kręgu
                        cywilizacji łacińskiej. Nie chodzi o wyznawaną religię, chodzi o
                        podświadomie wbudowane przez stulecia, genetycznie, systemy
                        zachowania i wartości. Nawet Pan nie wie, że je Pan ma, bo się Pan
                        już z nimi był urodził!! Dają Panu (i każdemu przedstawicielowi tej
                        cywilizacji) ogromną siłę moralną i odporność życiową - nie
                        przypadkiem ten nurt cywilizacyjny przoduje na świecie. Niech Pan
                        jednak nie będzie taki naiwny, iż przdstawiciele innych cywilizacji
                        mają takie same normy wartości! Nie mają!!
                        Pozdrawiam
                  • scibor3 Re: Na tym pozostanie? 04.10.07, 09:50
                    Może przybliżysz mi sprawę "produktu-pop-kultury" bo nie łapię toku twojego
                    rozumowania.
                    Nie muszę sprawdzać, bo tam byłem przez rok (na przełomie 1998/1999). Miasta
                    głównie białe z niewielką domieszką azjatów. Pojedyńcze sztuki "kolorowych".
                    Może teraz się zmieniło. Na uniwersytecie nie widziałem owych różnokolorowych
                    tłumów o których opowiadasz a tam właśnie pracowałem (UofC). Co do czystości i
                    ekologii to akurat miałbym zastrzeżenia. Na moje pytanie gdzie mam wylać odpady
                    metali ciężkich odpowiedź była: zlew. Przyznam, że byłem zbulwersowany. Bow
                    wygląda raczej na rzeczkę niż rzekę aby można było w miare bezkarnie uprawiac
                    ten proceder. Recykling smieci? Opowiadasz jakieś bajki - wszystko hurtem
                    lądowało na smietniku. Moze jedynie plastkowe butelki i puszki na które była
                    kaucja ale z moich obserwacji, niewielu to interesowało. Jak mi się zdaje jesteś
                    zmanipulowany przez propagandę. Czy premier nadal zaczyna każde swoje
                    przemówienie od zdania "żyjemy w nalepszym kraju do życia"? Kompleksy
                    kanadyjskie? Owszem zaobserwowałem kompleksy Kanadyjczyków na tle liczby
                    ludności i traktowania ich przez południowego sąsiada. Czyż to nie w USA uważają
                    akcent kanadyjski za "wieśniaczenie"?

> muzulmanie to brudasy,

Niestety prawda. Tak zdewastowanych dzielnic jak zamieszkanych przez muzułmanów
                    trudno znaleźć gdzie indziej. Na przykładzie Szwecji: Przyjechałem do ciotki
                    która mieszkała w dzielnicy zamieszkałej w dużym procencie przez imigrantów.
                    Było mroźno, osiedle czyściutkie, jednym słowem miło popatrzeć. Niestety się
                    ociepliło i ciemniejsi wypełzli ze swych nor. Dosłownie w ciągu _dwóch_ dni
                    osiedle zamieniło się w Sajgon. Śmieci na ulicy, połamane wózki z pobliskiego
                    supermarketu rozwłóczone po okolicznych trawnikach, wybita szyba w klatce
                    schodowej i grupki młodzieży usiłujące dokonać redystrybucji moich zasobów
                    finansowych. Dziękuję, ale ja poczekam.

ze poprzez
                    > zainwestowanie w kraju beda nawracac na islam,

To akurat nie.

ze beda palic samochody i
                    > podkladac bomby?

Jak się im pozwoli osiedlić w Polsce - będzie to naturalna konsekwencja.
                    • Gość: czarek Re: Na tym pozostanie? IP: *.dsl.bell.ca 04.10.07, 20:07
                      Scibor, tez mieszkam w Kanadzie, w Toronto - i sie absolutnie zgadzam z Twoim
                      tokiem rozumowania a nie tego idealisty Andrzeja z Calgary.
                      Tez chcialbym zeby swiat byl piekny, a ludzie sie wzajemnie milowali, ale
                      rzeczywistosc jest niestety zupelnie inna. Takze w Kanadzie, gdzie pozornie (ach
                      ta "poprawnosc polityczna") wszystko to dobrze sie kreci, po blizszym jednakze
                      sie temu przyjrzeniu okazuje sie, ze jest calkiem inaczej. Andrzej po prostu nie
                      chce tego widziec i tak jak ten premier kanadyjski (jak napisales) caly czas
                      sobie powtarza - "jest bardzo dobrze, zyje w najlepszym kraju swiata, jest
                      bardzo dobrze, itp.). Coz, moze latwiej mu przez to sie zyje ...
                • and_rzej Re: Na tym pozostanie? 04.10.07, 03:18
                  > Zajrzyj do Edmonton czy Calgary jak mogą wyglądać miasta bez multi-kulti.

Calgary i Edmonton rozwijaja sie glownie dzieki ropie naftowej, a nie tak jak
                  uwazasz ze to zasluga braku imigrantow (zreszta blednie, bo w Calgary i
                  Edmonton imigranci to 'tylko' co trzecia osoba, podczas gdy w Toronto i
                  Vancouver prawie co druga). Co wiecej, to wlasnie zbyt mala ilosc imigrantow
                  moze zahamowac ten rozwoj Calgary i Edmonton, bo jesli rzeczywiscie jestes taki
                  madry to pewnie sobie zdajesz sprawe, jest tu duzy niedobor pracownikow.

Upewnij sie dwa razy zanim cos napiszesz!
        • Gość: Tolerancyjna Re: Na tym pozostanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 08:21
          "... I bedzie musiał bić 5 razy
          dziennie pokłony komuś, kto dawno temu był umarł..."
          Wydaje sie, że wiesz że dzwoni tylko nie wiesz w którym kościele!!!
          Muzułmanie nie składają pokłonów komuś kto umarł, tylko oddają cześć
          Bogu (po arabsku Allah, po angielsku God itd...)
          Jak nie wiesz to nie pisz.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ciekawy Jestem Allahowi, czyli prorokowi. IP: *.ists.pl 05.10.07, 03:38
            Fałszywemu prorokowi. Nie oszuukujmy się, dobrze wiem. Za to, co tu
            napisłamem, jak mnie dołapia utna mi głowe. A Panią, jesli zdobedą
            tu władzę, ubiorą w czarny wór z dziurką na oko i zamkną w haremie.
            Będzie Pani poddaną swego Pana - męża i być może, jedną z żon. Nie
            bedzie Pani mogła sama wychodzić na ulicę. Jeśli urodzi Pani
            nieślubne dziecko, lub urodzi jako panna, skażą Panią na śmierć. Za
            cudzołóstwo - śmierć. Jeśli maż zbiednieje, wyśle żony do roboty -
            bedą na niego zarabiały. W krajach gdzie kobiety mają duze zasiłki,
            jak Francja, czy Dania, maż arab zafunduje sobie wielki harem, suma
            zasiłków bedzie dla niego kasą nie do pogardzenia, nie przepuści
            takiej okazji.
            A mąż arab będzie też nieustannie marzył, iż "zatłucze na śmierć"
            wielką liczbę niewiernych, za co w raju będzie miał nieograniczony
            dostęp sexualny do prostytutek - tzw. hurys.
            Piękna perspektywa, nie ma co.

Droga Pani, ja z uwagi na swój wiek, naprawdę wiem co piszę...
        • Gość: Kaczo i Boso Re: Na tym pozostanie? Chyba nie... IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 04.10.07, 18:27
          "Ciekawy Jestem" tak bardzo obawia sie wprowadzenia w
          Polsce "szariatu". A ja obawiam sie, iz wczesniej
          Polska stanie sie panstwem religijnym o nazwie
          "Katoland" i oficjalnej zaleznosci od
          Watykanu!

=============================================================
          Glos oddany na PiS glosem oddanym na "ojca" Rydzyka!
          =============================================================
          • Gość: Ciekawy Jestem Sam Pan widzi jak Pana prześladują.. IP: *.ists.pl 05.10.07, 03:51
            Jak Szanownego Pana w Polsce prześladują, za krytykę chrześcijaństwa
            czy duchownych. Wypowiadają Panu świętą wojnę, jak Pana dołapią, za
            to, co Pan złego pisze o katolicyzmie - utną Panu głowę!! A jak
            Polacy palą meczety w Polsce, to przez katolickich księży - którzy
            namawiaja do tego!!

Co innego w islamie. Tam wolno mówić, co się chce. Śmieje się Pan z
            komiksu z brdatym arabem z nożem w zębach - arabowie śmieją się
            razem z Panem, nieprawdaż?? No a ci polscy terroryści katoliccy -
            dlaczego wysadzili World Trade Center, a? Duchowni islamscy - pełna
            tolerancja, nie namawiają do palenia chrześcijańskich świątyń,
            nieprawdaż? No a Pismo Świete, jak wiadomo we wszystkich arabskich
            krajach wolno posiadać i nie grozi za posiadanie kara śmierci.

Co innego w Polsce, lub w Europie. Tu, za posiadanie egzemplarza
            Koranu, jak wiadomo ścinają głowę.

Cudzołóstwo - w Polsce nie wolno kara śmierci. Za spojrzenie na
            niewiastę na ulicy, pobiją, albo i zatłuką.

Co innego u arabów, tam nie ma kary śmierci za byle co...

Ach ten polski fundamentalizm. Nie do wytrzymania!

Nie ma jak cywilizacja arbska - sama radość i wolność!!
        • Gość: Kaczo i Boso Re: Smrodek - swiecki, czy tez religijny? IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 04.10.07, 18:37
          "Brudni i smrodliwi"? Coz, panie "Ciekawy Jestem" czasem bywam w
          Polsce i odczuwam jakis smrodek w tramwajach i autobusach
          miejskich... Czy to tez jakis "nakaz religijny"
          nakazuje smierdziec w Polsce??

================================================================
          Glos oddany na PiS glosem oddanym na "ojca" Rydzyka!
          ================================================================
    • Gość: Ciekawy Jestem Antysemickie oczywiście miasto !! IP: *.ists.pl 03.10.07, 03:56
      Jeśli ktoś uwaza, że będzie tam miał wstęp jakikolwiek ż/Ż/yd, no to
      powinszować optymizmu...

Będzie to typowe atysemickie miasto z zakazem wstępu dla ż/Ż/ydów.

Obawiam się, że całe to zamieszanie i wzajemną nienawiść arabsko-
      ż/Ż/ydowską ktoś usiłuje rozprzestrzenić na swiecie, zaczynając
      od ...Chrzanowa.

A GW zawsze taka czuła na najmniejsze fantsmagorie o antysemityzmie,
      tym razem zaspała.

Sz. Państwo Redaktorzy Gazety Wyborczej !!!!!!!!!!!11

Arabowie chcą wybudować matecznik ANTYSEMITYZMU W POLSCE, CO WY NA
      TO?????
    • Gość: Darek To już nic nie wybudują IP: *.devs.futuro.pl 03.10.07, 06:20
      Doskonały pomysł z ujawnieniem swoich planów spowoduje, że każdy wąsaty
      Mieczysław, któremu los dał działkę w jakimś kluczowym miejscu będzie żądał dla
      siebie miliona dolarów od szejka, prywatnego odrzutowca i nieograniczonej
      możliwości wstępu do haremu.
      • Gość: weqr3 Re: To już nic nie wybudują IP: *.ghnet.pl 03.10.07, 08:52
        tak, tak
        to tak jak chłporobotnik spod Krakowskiej wioski , który łopatą
        machał przez 8 godzin w Krakowie a później wracał do domu i pasł 2
        kózki na 80 arach a teraz jest milionerem
        sprzedał w Rząsce 80 arów po 40 000 za ar i jest milionerem
        inna rzecz ,że to chyba działki dla miłosników lotnictwa bo nie
        znam osobiście idioty , który płaci tyle za to żeby mu samoloty z
        hukiem lądowały prawie na działce
    • Gość: Ja A co to dziwne budynki są na zdjeciu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:25
      jw.
      • mroovek Re: A co to dziwne budynki są na zdjeciu??? 03.10.07, 11:30
        To są chyba kopuły RMFu w Nieporazie przy autostradzie Kraków-Katowice. Miała
        tam powstać siedziba RMFu, Interii, hotel FM i studia telewizji która miała
        powstać ale nie powstała...
        • Gość: hiryu Re: A co to dziwne budynki są na zdjeciu??? IP: 206.19.210.* 03.10.07, 12:21
          Tak - to kopuły RMFu (no może raczej firmy Broker FM).
          Ale że popadli w tarapaty finansowe to nei skończyli inwestycji...
          Kopuły są w Nieporazie (gmina Alwernia). Gazeta chyba nie miała
          zdjecia z Chrzanowa lub okolic ;)
    • Gość: andzia Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 13:26
      Póki co w podchrzanowskim Balinie jest duże i śmierdzace wysypisko
      smieci.Możecie powąchać jadąc/ a raczej/ wlokąc sie A4.
    • swoboda_t Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? 03.10.07, 15:59
      Drugi Vahap Toy?? Bo brzmi to wszysko mocno bajkowo. Aha - co to za
      miasto o powierzchni 1 km kwadratowego?? Toż samo moje osiedle ma
      dwa razy więcej.
      • Gość: malop Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 17:36
        osiedle ma mieć 50 tyś mieszkańców

Co do Arabów to żaden Caban(mieszkaniec Chrzanowa - z powodu dużej liczby Żydów
        tak nazywany) nie ma uprzedzeń a
        co potrafią Arabscy szejkowie
        zobaczcie na tej fotografii
        www.idea-sandbox.com/blog/blog_images/palm_jumeirah.jpg
        www.designbuild-network.com/projects/palm-jumeirah/images/5-palm-jumeirah.jpg
        www.thepalm.ae/jumeirah/
        pl.wikipedia.org/wiki/Dubaj
        i parę słów o nowym Chrzanowie

www.przelom.pl/artykul.php?t=Cud-bez-cudow-&p=3734
    • Gość: gosc Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.broker.com.pl 03.10.07, 17:44
      jedne wielkie buahahahahahah
    • Gość: zgryzliwy_tetryk moja babiczka pohazi z chrzanowa ! n/t IP: *.acn.waw.pl 03.10.07, 17:55
    • Gość: ZiomisławPaliblant 1 km2 to nawet wieś nie jest. IP: *.e-wro.net.pl 03.10.07, 18:03
      I to ma być miasto? Nieśmieszny żart.
    • Gość: cracovian Nowy Swiat!!! IP: *.asm.bellsouth.net 03.10.07, 18:35
      To bedzie super miejsce dla Afrykanczykow i Azjatow, ktorzy za
      paredziesiat albo mniej lat zaczna zwalac sie do Polski, zeby
      zapelnic wolne miejsca w tym wymierajacym i emigrujacym
      spoleczenstwie. Bedzie super! Takie pierwsze wiejskie getto. Moze tu
      sie przeniesie stolice?
    • Gość: MARIUSZ co to sa te szare polkule za autostrada??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.07, 18:44
      CO TO SA TE SZARE POLKULE ZA AUTOSTRADA>>>>???
      • Gość: jmk Re: co to sa te szare polkule za autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 05:30
        Są to półkule mózgowe tych arabów.
        Prawda że duże!
        Ile kaczych móżdżków tam by się zmieściło!!!!!!!!!!
      • ready4freddy Re: co to sa te szare polkule za autostrada??? 04.10.07, 13:37
        tez bym cchial wiedziec, widzialem je pare razy z autostrady i zawsze sie
        zastanawiam, co to za cudo. ktos wie?
        • Gość: swoboda_t Re: co to sa te szare polkule za autostrada??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 19:50
          fanfm.strefa.pl/specjalne/kopuly/index.php
    • Gość: jj Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:22
      Ciekawe dla kogo? Dla polaków czy dla arabów?
      Ile meczetów będzie w tym mieście?
    • Gość: alda ważna kontrahent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:33
      ciekawa pisownia
    • Gość: snuff Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:54
      youtube.com/watch?v=Coj2wfPouuk
    • mtsk1 Kon trojanski ? 03.10.07, 20:00
      Inwestycja OK, ale na miejscu wladz polskich sprawdzilbym co sie za
      tym kryje.
      Czy nie bedzie warunkow ugoszczenia X Arabow, potem budowy meczetu i
      dalszej expansji jak nakazuje Koran.
      Dac palec ...
      • guru133 Re: Kon trojanski ? 03.10.07, 20:53
        mtsk1 napisał:

> Inwestycja OK, ale na miejscu wladz polskich sprawdzilbym co sie za
        > tym kryje.
        > Czy nie bedzie warunkow ugoszczenia X Arabow, potem budowy meczetu i
        > dalszej expansji jak nakazuje Koran.
        > Dac palec ...
        A w czym księdzu przeszkadza meczet? Boi się ksiądz że odbierze wiernych a co za
        tym idzie i kasiorę?
        • imw Re: Kon trojanski ? 03.10.07, 20:57
          nieuki chyba myślą, że samo wybudowanie meczetu spowoduje, że ludzie będą tam
          chodzić zamiast do kościoła ;)
        • artie40 Re: Kon trojanski ? 03.10.07, 21:55
          guru133 napisał:

> A w czym księdzu przeszkadza meczet? Boi się ksiądz że odbierze
          wiernych a co z a tym idzie i kasiorę?

Drogi pseudoguru. Zanim zaczniesz wypisywać brednie, dowiedz
          się czegoś o przedmiocie. Akurat meczet, to nie tylko miejsce kultu
          religijnego, w przeciwieństwie do kościoła. Meczet dla społeczności
          muzułmańskiej to także (a może nawet przede wszystkim) centrum
          adminstracyjne (tak, tak, choć na ogół nieformalne), społeczne,
          kulturalne, i jak pokazuje praktyka, polityczne. Właśnie dlatego
          ostatnio (miesiąc dwa, temu) były bardzo silne protesty w Bolonii
          przeciwko budowie największego (bodajże) w mieście meczetu. Najpierw
          będzie meczet, a potem zakaz wstępu na dane terytorium dla
          niewiernych. Daj kurze grzędę...
          • arcoiris Re: Kon trojanski ? 04.10.07, 11:41
            Mam nadzieję, że się Polacy nie zgodzą. Wiedziałam, ze predzej czy
            później będa próbować wejść też do Polski ale nie wiedziałam, że tak
            szybko.
        • Gość: Gaba Re: Kon trojanski ? IP: *.1.12.vie.surfer.at 04.10.07, 14:14
          OK, to zaproponuj im wybudowanie Polskiego 20tysiecznego miastana na
          terenie jednego z ich krajow.
          Zaloz tam katolickie koscioly i powiedz im ze to wszystko jedno komu
          daja na tace.
          Powodzenia!!
      • imw firmy z żydowskim kapitałem inwestują u nas 03.10.07, 20:54
        od dawna i jakoś nikt nie protestuje a to też semickie firmy
        • guru133 Re: firmy z żydowskim kapitałem inwestują u nas 03.10.07, 20:57
          imw napisał:

> od dawna i jakoś nikt nie protestuje a to też semickie firmy
          Katolicyzm też ma semickie korzenie, ale niektórzy o tym zapominają:)
      • Gość: Andrzej Re: Kon trojanski ? IP: *.cg.shawcable.net 03.10.07, 23:51
        Co ma wspolnego inwestycja z ekspansja religii?? Jesli polska firma inwestuje
        np. w Chinach, to znaczy ze chce nawracac Chinczykow na katolicysm?? Troche brak
        rozumu w Twojej wypowiedzi.
        • Gość: PN Re: Kon trojanski ? Islamizm a polityczna naiwnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.10.07, 13:26
          Ludzie, rozum zdrozal, odwaga swobodnego pyskowania staniala !
          Czytajcie wiecej, co sie dzieje na swiecie. Np. co to jest Bractwo Muzulmanskie
          (zalozone 1928 w Kairze) i jakie ma cele.
          Przeczytajcie chocby ten artykul:
          wiadomosci.onet.pl/1437763,240,1,kioskart.html
          albo jakiekolwiek teksty z Googla + haslo "Bractwo Muzulmanskie".
          Moze sie Wam otworza oczy ... Jesli znacie jakiegos polityka,
          nakloncie go do tego, zeby tez przeczytal.
          Niewiedza nie zwalnia od odpowiedzialnosci !
    • Gość: adr Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: 195.150.224.* 03.10.07, 20:05
      Konsorcjum moze liczyc na wsparcie wladz Malopolski jesli o takie
      wystapi!!!! Typowe dla polskich wladz. To wladzy powinno zalezec na
      tym by inwestrzy u nas wydali swoje pieniadze, a nie czekac, az ktos
      szanoana wladze poprosi o pomoc! Tylko u nas tak moze byc....
    • Gość: matematyk 800 działek nie rowna się 800 właścicielom IP: *.spray.net.pl 03.10.07, 20:26
      Autor to albo człowiek bez wyobraźni albo idiota. Jak można pisac takie nieprzemyslane zdania.
    • Gość: Polak Re: Arabowie wybudują nowe miasto pod Chrzanowem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 21:01
      Jeżeli mają tam zamieszkać Araby, bo przecież naszych nie przybywa,
      to chyba lepiej sobie odpuścić...
    • Gość: katolik Arabowie chca islmamizowac polska ziemie !!! IP: *.dsl.club-internet.fr 03.10.07, 21:12
      niech KASZYNSKI reaguje bo za 20 lat bedzie jak na zachodzie !!!
      gdzie ISLAM PANUJE NA ULICY !!!POLSKA ZOSTALA JEDYNA KATOLICKI KRAJ
      W EUROPIE !!! nie dajcie brudasow inwestowac w polsce bo zginecie za
      10 lat jak francja i anglia !!
      • Gość: Tomasz Re: Arabowie chca islmamizowac polska ziemie !!! IP: *.cg.shawcable.net 03.10.07, 22:56
        Oprocz wiekszego zaangazowania rozumu, tobie kolego przydalaby sie lekcja
        wrazliwosci miedzykulturej, troche wiecej szacunku dla ludzi i mniej rasizmu w
        opiniach.

Inwestycja arabska nie ma nic wspolnego z fundamentalizmem islamskim. Absolutnie
        nie rozumiem jak Ci sie udalo polaczcyc inwestycje arabskie z fundamentalizmem
        islamskim. Wydaje mi sie ze swoje opinie bazujesz na stereotypach niz na rozumie.

Muzulmanie w Europie Zachodniej i Ameryce imigruja tam indywidualnie, z powodow
        niskich zarobkow w swym kraju lub jako uchodzcy. Nie ma to nic wspolnego z
        dokonaniem inwestycji przez firme.

W przyszlosci beda do nas imigrowac muzulmanie i inne narodowsci i gwaranruje Ci
        ze jesli beda wynikaly jakies probelmy spoleczne to bedzie to wlasnie dzieki
        rasistom i nacjonalistom takim jak Ty: "nie dajcie brudasow" etc.

Pomysl dwa razy zanim cos napiszesz. W krajach Zachodu glownymi inwestorami sa
        inne kraje Zachodu (w okolo 80%), a tylko niewielka czesc stanowia inwestycje ze
        wszystkich pozostalych krajow na swiecie, w tym Twoich brudasow.
        • Gość: do "tomasz" tomasz jestes "pseudo" polakiem i katolik!! IP: *.dsl.club-internet.fr 04.10.07, 10:57
          jestes naivni ,glupil polaczek bez jaj !!! jestes pseudo polakiem
          ktory nawet nie ma dziewczyny polke lub zone bo ci nie stac w
          wlasnym kraju ,jakis piepszony wloch zaliczy wiecej polek w lozku
          niz ty w zyciu!!!pozwol zeby arabowie zenili sie z polkami i robili
          po 10 dzieci ,zasifia polske jak to zrobili w
          francji,angli,belgi,holandi!!! i dostali na dodatek z polski pomoc
          socialna i zyli jak "nierobow" jak na zachodzie !!!guwno wiesz
          o "realach" tomasz !!nigdy nie mieszkales na zachodzie dlugi czas to
          lepiej zamknij sie pedalu jeden !!moge ci cos powiedziec na
          przyzlosc :bedziesz mial wybor w polsce miedzy islamem i ateistmem
          jezeli masz takie podejcie !!na dodatek nie wiesz co to znaczy
          slowo "honor",i "narod" komuch jeden!!!
          po drugie "musulmanie" nienawidza katolikow (gdzie sa koscioly w
          egipcie ,turcji,syrie????)ale tego ci nie powia, bo jestes za glupil
          zeby to zrozumiec polski naivniak!!obudz sie kolego !!!
      • Gość: Grzesiu Pytanie do "Katolika" IP: *.cg.shawcable.net 03.10.07, 23:04
        czy jesli polska firma (czyli firma z kraju katolickiego jakim jest Polska)
        inwestuje np. w Chinach, to znaczy ze Polacy sa dla nich brudasami?? czy to
        znaczy ze chcemy ich nawracac na katolicyzm??

chyba taki wniosek mozna wyciagnac z Twoich wypowiedzi. skoro firma arabska
        inwestuje w Polsce aby islamizowac, to analogicznie firma polska inwestujaca w
        obcym kraju robi to poto aby chrystianizowac?
    • Gość: Andrzej Skad tyle negatywnych opinii??? IP: *.cg.shawcable.net 03.10.07, 22:36
      Dziwi mnie skad tu sie bierze tyle negatywnych opinii. Mamy inwestora ktory
      rozwaza zainwestowanie w Polsce, a wy zamiast sie cieszyc to go szkalujecie ze
      to Arab czy ktokolwiek. Co wy wiecie o Arabii Saudyjskie i Islamie,
      mieszkaliscie kiedys w kraju muzulmanskim, czy swoje opinie bazujecie na tym co
      powiedza w telewizji i gazetach?
      Mieszkalem kiedys w Malezji - kraju muzulmanskim - i nie mam absolutnie nic
      przeciwko nim. Owszem w Malezji sa muzulmanie ktorzy chodza do meczetow klepac
      swoje modlitwy, ale dokladnie tak samo jest w Polsce gdzie 2/3 spoleczenstwa
      chodzi do kosciola klepac swoje modly i do spowiedzi.
      Zastanowcie sie dwa razy i moze zmiencie swoje podejscie do ludzi z innych kultur.
      Jesli jednak was nie przekonalem to dodam na niepocieszenie ze bedzie coraz
      wiecej propozycji inwestycji z krajow typu Chiny, Indie, Brazylia, Rosja, kraje
      arabskie. Kraje te sie rozwijaja, maja coraz wiecej kapitalu i naturalnie chca
      dywersyfikowac swoja gospodarke. Z drugiej strony my mamy szanse na przyplyw
      kapitalu, wymiane wiedzy technologicznej, miejsca pracy. Jest to sytuacja w
      ktorej obie strony wygrywaja. Na tym polega zdrowy biznes.

Popatrzecie na to jeszcze z drugiej strony: czy jesli polska firma chce
      zainwestowac np w Brazylii, to jest to rownoznaczne z tym ze chcemy ich oszukac
      i wyzyskac? Czy byloby uzasadnione, gdyby Brazylijczycy podchodzili do naszej
      inwestycji - "nie chcemy tu Europy wschodniej", "ex-komunisci spadajcie stad!",
      "nie chcemy tu ludzi z kraju ktore radio ma ryja!" etc etc. - analogicznie jak
      wy podchodzicie teraz do inwestycji arabskiej w Polsce.
      • scibor3 Re: Skad tyle negatywnych opinii??? 04.10.07, 02:06
        Panie Andrzeju/Grzesiu/Tomaszu etc. Proszę na początek udać się na wizytę u
        psychiatry w celu zmniejszenia ilości jaźni w pana głowie a dopiero po _udanej_
        kuracji zajęcie się pisaniem na forum. W szczególności jest to zalecane, gdyz
        pisze pan na forum kraju który pana nie dotyczy i jest pewne podejrzenie, że
        multiplikacja nie dotyczy wyłacznie osobowości ale i przestrzeni w pana głowie.
        W przyszłości uprasza się o pisanie na fora których adresy internetowe mają
        końcówkę .ca.
        • and_rzej Re: Skad tyle negatywnych opinii??? 04.10.07, 02:56
          Alez owszem to co dzieje sie w Polsce mnie dotyczy. Twoje pseudo-psychiatryczne
          rady nie poruszyly mnie. Jestem Polakiem, Europejczykiem, w Polsce sie
          urodzilem, wychowalem, mam rodzine i znajomych. A na forum moge sie wypowiadac
          pod jakimkolwiek imieniem/pseudonimem, bo liczy sie dla mnie idea/przekaz, a nie
          kto ja napisal. Jesli podanie imienia Cie tak drazni, scibor3, to czemu nie
          podasz swojego, tylko ukrywasz sie pod jakims pseudonimem?
          • scibor3 Re: Skad tyle negatywnych opinii??? 04.10.07, 14:19
            Teraz jesteś Kanadyjczykiem polskiego pochodzenia a nie Polakiem. Skoro tam ci
            się podoba, to tam siedź i schowaj swoje rady i porady dla siebie. Ja tobie nie
            doradzam jak masz żyć i tego samego oczekuję od ciebie.
            Nie przeszkadza mi, że się wypowiadasz pod pseudonimem ale to, że go zmieniasz
            przy każdym poście. Ostatecznie jakbyś podał, że się nazywasz np. Zdzisław
            Malinowski to by mi i tak nic nie powiedziało, bo ciebie najprawdopodobniej nie
            znam.
    • Gość: Edi Idą wybory IP: *.pikonet.pl 03.10.07, 23:17
      Więc nie ma się co dziwić wizjom Kosowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka