trooly 08.11.07, 17:36 Proponuję wymianę zdań na temat sprzętu Audio. Szukam solidnej wieży, z dobrymi głośnikami, tak by uzyskać odpowiednią jakoś dzwięków [muzyka klasyczna, swing, PO hard rock]. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia.43 Re: Sprzęt HiFi 08.11.07, 21:23 Teraz juz wybór jest na rynku ogromny. Wystarczy poradzic się w jakimś salonie firmowym. Dobra marka , dobra cena i kolor pod wystrój pokoju...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Sprzęt HiFi 08.11.07, 22:01 To jest problem. Rynek sprzętem załadowany, a w salonach obsługa słaba, nawet bardzo [zbyt duża w sklepach rotacja]. Może szczęścia nie miałem, może na dobry salon nie trafiłem. Niby sprzęt markowy, a z jakością różnie. Wszystko wydaje się podobne, taka "sieczka". Odsłuch nie ten. Zrobiłem się staromodny, lubię dzwięki płynące z solidnych "Altusów" lub "Altonów". Przyznam, że w ostatnich latach nie zmieniałem sprzętu i trochę pogubiłem się w jego ocenach. Muzyka odpręaża i daje energię, warto zainwestować w dobry sprzęt, wreszcie warto coś zmienić i pocieszyć się nowością [pod warunkiem że odsłuch będzie właściwy]. W tym przypadku nie o kolorystykę zabiegam. Przy okazji odskoczymy od stałych wątków. Pytanie postawiłem na serio. Podzielcie się uwagami, własnymi doznaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Sprzęt HiFi 08.11.07, 22:50 Trudność jest niemała. Nie jestem fachowcem w tej branży. Ale z pewnością ktoś sie na tym zna.. Może już śpią..?.... Poczekajmy..Kraków to muzykalne miasto i duzo talentów kryje...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Sprzęt HiFi 08.11.07, 23:09 Nie zależy mi na pośpiechu, szukam radości płynącej z dobrej muzyki i z dobrego sprzętu. Mój obecny mnie już nie zadowala [trochę zapuściłem ten obszar]. Wspominam czasy zgrywania nagrań na taśmach szpulowych, z tęsknotą przywołuję magnetofon "Koncert" i koncerty w Łodzi, w tym pierwszych występ TSA i Uniwers [wspomnienie]. Poczekam ale polecam temat, naprawdę trudno tak po latach połapać się w sprzęcie. Przy okazji, szukam też średniej klasy aparatu [w przystępnej cenie], typu Nicon D40. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re: Sprzęt HiFi 09.11.07, 23:55 polecam sklep Nautilus na Malborskiej (róg Kamińskiego) gość wytłumaczy ci wszystko asortyment? od Pioneera przez denon'a i harman kardon do NAD'a i innych superprofesjonalnych firm produkujących sprzęt najwyższej klasy wszystko zależy jak duży masz portfel i jakie ucho :) ja niestety zadowolić muszę się pioneerem, choć nie narzekam na brzmienie, najwięcej decydują kolumny i akustyka pomieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 potwierdzam;-) 10.11.07, 00:51 Harman Kardon plus kolumny Denon;-) warto zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: potwierdzam;-) 10.11.07, 14:15 Wielkie dzięki, powstaje delikatny zarys. Moja wiedza zatrzymała się na starym Technixie. Z cenami nie zamierzam przesadzać ale ostatniego złomu nie kupię, wymiana ma cieszyć i pozwolić na podkręcenie klimatu. Chwilami potrzebny jest nawet "łomot", byle dźwięki kruszyły szyby ze smakiem. Podajcie nr modeli proponowanych sprzętów, resztę odszukam. Niby nic, a jednak jest to problem. Każdy ma swoje potrzeby, oceny mogą być różne, a nawet w necie marketing i mało szczerości. Na forum w tym zakresie szczerość jest większa [przelewanie zwyczajnych ludzkich odczuć]. Kręciło mnie w kierunku Denona, Harman Kardon to zero wiedzy z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś