Dodaj do ulubionych

TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skandal

IP: 213.180.137.* 09.11.07, 13:52
Wlasnie grupa osob z umowami notarialnymi dostała kolejne pismo w którym
zostajemy zastraszeni zadluzeniem mieszkan i przeniesiem na nas kosztow
zwiazanych z obsluga kredytu, ponadto groza nam wytoczeniem procesu itp. Mało
tego - twierdza ze zadluza wszystkie mieszkania, a to ci niespodzianka dla
osob ktore doplacily ;)

Mamy umowy notarialne, wpisy do KW a developer ma to generalnie w .....
Czy w tym kraju istnieje prawo jakiekolwiek
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 09.11.07, 14:03
      W niedługim czasie mają rozpocząć budowę II etapu osiedla mieszkań
      własnościowych na Piasta Kołodzieja. Chciałbym przestrzec potencjalnych nabywców
      skuszonych niezłymi cenami, że później przejdą gehennę, bo jak nie będą chcieli
      dopłacić to będą regularnie straszeni przez ich adwokata, albo odbiorą po
      rocznym poślizgu zadłużone mieszkanie.
      Dla tego dewelopera akt notarialny to śmieć.
    • didianka Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 09.11.07, 14:23
      Serce sie kraje lub noz otwiera w kieszeni. Dlaczego normalnie
      ciezko pracujacy ludzie nie moga miec swoich upragnionych M tylko
      dlatego ze firmy developerskie sa zbyt chciwe zeby dac ludziom zyc w
      spokoju... Przeciez sa to mieszkania dla zwyczajnej klasy sredniej a
      nie dla bogatych biznesmenow. Z nami sie nie licza mimo ze prawo
      jest po naszej stronie... Jak oni moga spac spokojnie?? Przeciez
      osoby kupujace zrobily wszystko co nalezy. Niektory skonczyli juz
      placic w maju a tu nic... Skoro umowa notarialna i wpisy do ksiegi
      wieczystej to nic nie warta kupa celulozy... to co trzeba zrobic
      wiecej zeby otrzymac mieszkanie za ktore sie juz w pelni zaplacilo i
      powinno sie je otrzymac 3 miesiace temu?? I jeszcze straszyc nas
      beda zadluzeniem...
      • Gość: zbyszek Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:31
        nie kupować w takich firmach uduś.Trafiaja sie dobre firmy nie mozna
        generalizowac ale ta akurat nie nalezy do takich z przykrościa musze stwierdzic.
        pozdrawiam
        • Gość: marek Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ksknet.pl 28.12.07, 17:36
          a ja jacy milutcy przy sprzedawaniu mieszkań.. tylko gorzej z
          realizacją tych umów
          szczególnie, że wzięło się całą kasę a mieszkań nie ma!!!
          • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 03.01.08, 07:32
            To co się dzieje na bloku G to kolejna kompromitacja TBS Budostal-3.
            Czy oni zamierzają go wybudować?
    • Gość: xtc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 195.117.97.* 09.11.07, 14:40
      Uprzedzam wszystkich lojalnie:
      JEŚLI MACIE CHOĆ TROCHĘ OLEJU W GŁOWIE, OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ (BUDOSTAL-3 oraz
      wszelkie spółki z jej udziałem)SZEROKIM ŁUKIEM.
      Firma to jeden wielki przekręt, Zainwestować w nią to jak samemu sobie dać po
      głowie. Nie przejmują się klientami, nie akceptują żadnych umów. Prezesi są
      bezczelni i aroganccy, choć pierwsze wrażenie jest takie że to ludzie z klasą.
      Nie ufajcie uśmiechowi na twarzy i czułym słówkom prezesów. Tuż po oddaniu im
      swoich pieniędzy spuszczą was jak g... w ubikacji. Prezes potrafił być taka
      chamski, że powiedział swoim klientom, że są dla niego hołotą!!
      BUDOSTAL-3 i każda spółka z jego udziałem a także spółki celowe mające
      jakiekolwiek powiązania finansowe i personalne powinny być spalone jako partner
      w interesach dla wszystkich potencjalnych przyszłych klientów
    • Gość: gość Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:27
      budostal 3, tbs budostal 3 zwał ich jak by chciał to krakowscy
      oszuści. nawet salwator wycofuje się z wcześniejszych wypowiedzeń
      umów i gotowy jest podpisywać nowe umowy z byłymi klientami po
      cenach sprzed kilku lat, bo jak twierdzą "inwestycji mozna mieć
      wiele ale dobre imie tylko jedno".
      niestety chyba, ale przyszli mieszkańcy inwestycji przy piasta
      kołodzieja w krakowie nie mają do czynienia z ludźmi kulturalnymi,
      ale z oszołomami!!!
    • geografiaihistoria Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 09.11.07, 17:39
      Nie ma w Polsce PRAWA, bo po co jak można nie wywiązywać się z umowy
      notarialnej.Dawniej rabowali na dziedzińcu a dziś !!! Myślałem,że
      Salvator to tylko wyjątek.Przeliczyłem się i wiele innych osób
      też.Granda ! Budostal 3 powinien budować ale w ciepłych
      krajach,przynajmniej ciepło i pasek nie zdrożeje :))
      • Gość: k Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 09.11.07, 18:10
        Przestrzegam przed TBS BUDOSTAL 3, przez który wiele osób nie może
        spać spokojnie!! Pomimo że rzetelnie wpłacamy na swoje mieszkania i
        większość z nas ma umowy w formie aktów notarialnych jesteśmy
        straszeni przez developera, który żąda dopłat do ceny
        zagwarantowanej w akcie notarialnym. I gdzie tu jest prawo
        zezwalające na takie traktowanie!!!
        • Gość: krizo Kradziesz w biały dzień i to z pomocą adwokata IP: *.chello.pl 09.11.07, 21:34
          Według mnie to tacy prezesi jak Morawski, Leśniak, którzy nie mają w ogóle
          wstydu i honoru - powinni być wyeliminowani raz na zawsze z jakiegokolwiek
          kierowniczego stanowiska. Tyle co oni nerwów już ludziom napsuli to tylko jeden
          pan Bóg wie... A przecież są tu kobiety w ciąży, piersią karmiące, którym taki
          stres na pewno się nie przydaje.
          Jedno jest pewne, ta firma na pewno nie powinna była powstać, a tym bardziej
          sprzedawać mieszkań.
          Wychodzi na to że szukanie czegoś najtaniej wcale nie wychodzi tak korzystnie...
          no cóż...
          Co do dalszej inwestycji tej firmy, to czarno to widzę, CZARNO!
    • Gość: jblack Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.kt.agh.edu.pl 09.11.07, 20:50
      Na spokojnie:
      podpisalem umowe notarialna. Z wpisem do KW. I ... wydawalo mi sie, ze nie ma w
      PL lepszej umowy pomiedzy klient-deweloper.
      Ale nawet taka forma umowy przed taka firma jak TBS Budostal 3 (spolka corka),
      Budostal 3 (spolka matka) nie chroni klienta.
      Firma zachowuje sie i traktuje klienta w sposob wyjatkowo skandaliczny. Kupujac
      bulke w sklepie za 0,60 pln lepiej jestem traktowany niz przez firme ktorej
      przynioslem okolo 200 tys. pln. We wszystkich aspektach: od kultury osobistej
      przez rzetelnosc zawodowa po naginanie prawa.
      Nie ma zadnych granic przyzwoitosci czy uczciwosci.
      Firma corka jest dojona przez firme matke choc to te same osoby. Firma corka
      twierdzi, ze nie ma nic i mozemy jej "skoczyc". A firma matka siedzi zadowolona
      bo wziela cala kase.
      Uwaga: Budostal 3 stworzyl w identyczny sposob spolke corke "Apartamenty
      Ludwinow", zreszta zobaczcie na stronie...
      • Gość: ktos Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.kolornet.pl 09.11.07, 22:27
        Ale dym - strasza zababraniem KW gdzie sami podpisali umowe notarialna z zapisem
        ze oddadza mieszkania bez zadnych roszczen, nie mam slow, bezprawie, ale ta
        firma i ich adwokat maja w nosie prawo. Ostrzegam przyszlych klientow.
    • Gość: asia TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 09.11.07, 22:52
      Jeżeli chcecie spać spokojnie nie pakujcie się w jakąkolwiek współprace z TBS Budostal 3! Umowa notariala to dla nich tylko świstek papieru, który, jak twierdzą w każdej chwili mogą podrzeć i wyrzucić. Banda oszustów!! ich adwokat próbuje nas straszyć wysyłając obraźliwe pisma.Traktują nas jak ludzi gorszej kategorii bo walczymy o swoje.Mimo naszych próśb nie udostępnili nam żadnych dokumentów potwierdzających podwyżkę ceny mieszkania o prawie 800 zł na m2! Trzymajcie się od tej firmy z daleka. Planuja drugi etap budowy, nie dajcie się nabrać na niskie i konkurencyjne ceny i zapewnienia prezesów, że umowa notraialna daje gwarancję ceny. My tez taką gwarancje dostaliśmy a teraz plujemy sobie w brode że kupilismy te mieszkania..
      • Gość: pitagoras Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 10.11.07, 09:18
        Nie polecam tego dewelopera, jego ostatnia inwestycja tbsowska, na Padniewskiego
        to coś lepszego niż Alternatywy 4. W ubikacji bywała gorąca woda, winda przez
        pierwsze miesiące zatrzymywały się i można się było poczuć jak uwięziony Łyżwa.
        Pełne śmietniki jak na wysypisku i popsutą bramę to widok codzienny.
    • bu_1 Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 10.11.07, 09:57
      Przestrzegam wszystkich przed interesami z TBS-Budostal3 lub
      Budostal3 i innymi jej corkami. Dla nich nie ma rzeczy nie mozliwych
      do przekrecenia, nie ma prawa i nie ma umow (w szczegolnosci
      notarialnych). Budowa od poczatku byla prowadzona skandalicznie. My
      jako klienci otrzymywalismy klamliwe zapewnienia prezesow do co
      powodzenia i terminowosci budowy. Amatorszczyzna!
      Wyjasniajac - 3 prezesow Budostalu3 SA (Mieczysław Bałaga, Makowicz
      Jacek i Krzysztof Boligłowa) sa jednoczesnie jedynymi czlonkami rady
      nadzorczej TBS-Budostal3 zo.o. i steruja ja jak marionetka. Spolki
      corki Budostalu3 (TBS-Budostal3 i Apartamenty Ludwinow) sa tylko
      interfejsami z klientem i dzialaja jako zaslony w przypadku wtopy
      inwestycji.
      Do jakichkolwiek rozmow z nimi polecam prawnikow (od samego poczatku)
      • Gość: ktos Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.kolornet.pl 10.11.07, 12:00
        Generalnie sprawa nadaje sie zeby ja rozdmuchac i ostrzec przyszlych i tych
        ktorzy podpisali nowe umowy notarialne jak moze czarny scenariusz.
        • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 10.11.07, 21:58
          Ten pseudo Generalny Wykonawca - Budostal-3 wynajął sobie firmę Bolechowianka,
          która w ciągu roku zbudowała 2 Piętra na bloku!
          Co więcej - powiedzieli pass! Za trudna konstrukcja budynku...
          • Gość: PESik Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 10.11.07, 23:06
            Mam nadzieje że sprawa zakończy się pomyślnie dla klientów tej firmy i nie będą
            musieli dopłacać TBS Budostal 3 bo inaczej okazało by się że w tym kraju nie ma
            już żadnego prawa.
            • Gość: kaguz Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.fdk.airbites.pl 11.11.07, 01:00
              Teraz żałuje ze kupiłam mieszkanie w TBS Budostal-3 bo tyle nerwów mnie to
              kosztuje, tak jak innych ludzi z umowami notarialnymi, którzy otrzymuja
              nagminnie pisma tzw. straszaki. W pismach tych straszą nas, że zamierzają wziąśc
              kredyt i wpisac hipotekę w kw oraz oddac nam mieszkania z obciążoną hipoteką co
              jest niezgodne z prawem. W tym kraju nie można uczciwie kupic mieszkania i
              godnie życ. Dlatego uczulam wszystkich przed tą firmą, bowiem zamierzają budowac
              napewno obok następne osiedle. Mam nadzieje ze sprawa zakończy się dla nas
              pomyślnie.
              • Gość: mysior Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 10:56
                Ja też żałuję i cierpię za to, że kupiłam "wymarzone lokum" w firmie, która jest
                jednym wielkim przekrętem.Zadłużyłam się w banku na 30 lat, uczciwie od 1,5 roku
                płacę odsetki od czegoś co nie istnieje, bo pewien równie świetny podwykonawca
                Bolechowianka wybudował aż 2 piętra w przeciągu tego okresu (oszałamiające
                tempo!!!).Jesteśmy nękani przez developera pismami, które mają na celu
                zastraszenie nas i według mnie zasługują na zgłoszenie tego faktu do
                prokuratury.My wywiązaliśmy się z umowy notarialnej wpłacając na konto Budostalu
                3 100% wartości mieszkania, natomiast druga strona umowy ma akt notarialny w
                czterech literach.Cały zarząd i władze tej super firmy powinny za to wszystko
                siedzieć tam gdzie słońce nie dochodzi!!!A mnie pozostaje ostrzec wszystkich
                przed tym developerem.Ta firma to najbardziej nieuczciwy kontrahent z jakim
                można się zetknąć, a kupując coś u nich jedno macie GWARANTOWANE!!!NERWICĘ ORAZ
                PEŁNO MOCNYCH WRAŻEŃ!!!
                • Gość: mm Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.kolornet.pl 11.11.07, 15:49
                  Cwaniaki pewnie tak wykombinuja ze nowy etap nie bedzie juz budowal TBS
                  Budostal, ale dla przyszlych klientow - nawet jak nbedzie to inna firma corka
                  Budostalu 3 albo sam Budostal 3 to nie dajcie sie omamic - te same metody i to
                  samo podejscie.
                  • Gość: Kasia Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ver.airbites.pl 11.11.07, 15:55
                    Dzięki za te opinie. Podobała mi się lokalizaja tego osiedla i
                    chciałam kupić mieszkanie w II etapie, ale wolę wybrać innego
                    dewelopera. To o czym piszecie to koszmar i horror. Dzięki za
                    ostrzeżenia.
                  • Gość: jp411 Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 16:42
                    W zeszłym roku napisalem na forum TBS Budostal 3 moją historię
                    związaną z tym developerem ( wtedy SP. Mieszkaniową Budostal 3) i
                    inwestycją na os. Centru E oraz Sp. Mieszkaniową Wenus, dgdzie B3
                    był inwestorem wykonawczym i wspólnie doprowadzili ją do upadku, a
                    lokatorzy do dzisiaj za to płacą.Ostrzegałem wszystkich, od
                    kupowania mieszkań w tej firmie i niestety widzę , że nie zmienili
                    sposobu działania. Wtedy forumowicze omamieni niską ceną,
                    zakrzyczeli mnie i nie wyciągneli odpowiednich wniosków, narzekali
                    na lepsze banki, które na początku nie dawały kredytów, bo firma
                    miała bałagan w paierach i horrendalna hipotekę na gruntach. Pradwa
                    jest taka, że dopóki mają naiwnych klientów, tak długo będą działać
                    na podobnych zasadach!!! Zastanówcie się głęboko kolejni potencjalni
                    klienci!!!!

P.S Tym razem kupiłem mieszkanie od Firmy AKOPOL ( koło akademików w
                    Czyżynach)i już mieszkam od miesiąca, po roku oddali budynek bez
                    opóźnień i powyżek, cena zam2 4200.
                    • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 11.11.07, 20:14
                      Niestety ja nie mogłem przetłumaczyć żonie, że lepszy będzie Activ na
                      Okulickiego lub DomBud na Bohomolca . Oni mogli oddać bloki bez takich
                      kombinacji i opóźnień.
                      • Gość: klient Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 12.11.07, 10:39
                        najsmieszniejsze jest to ze w ogole nie powiadomili tych z nowa umowa notarialna
                        ze chca taki wał wykrecic ..... spoko ludzie doplacili po 800 zl na metrze po to
                        zeby teraz przez ponad pol roku nie spac i martwic sie czy oddluza czy nie ich
                        mieszkania pod koniec
                        • Gość: Anetus Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 10:59
                          Jeśli masz za dużo kasy lub chcesz zadłużyć się w banku na kolejne 20-30 lat na
                          zakup własnego M i nadal o nim marzyć mieszkając u rodziców lub wynajmując inne
                          nic prostszego-podpisz umowę z firmą TBS Budostal3 ,która ma swoją siedzibę na
                          ul. Igołomskiej. Gwarantuję Ci,że niezapomnisz tego do końca życia, chodząc po
                          sądach,umawiając się z adwokatami , dziennikarzami, pisząc pisma do MRK,bo firma
                          nie kryje,że swoich klientów, traktuje jak " hołotę" nawet tych z podpisanymi
                          umowami w formie aktu notarialnego ( których w ogóle nierespektuje, żadając od
                          nas gigantycznej dopłaty).Jeszcze raz polecam .Żyjąc wiecznie naładowanym
                          adrenaliną,można zaoszczędzić na narko......ykach.
                      • eryk.0 Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 12.11.07, 11:02
                        posiadam akt notarialny z roszczeniem w KW, regularnie wpłacałem
                        kasę na budowę i co z tego? jestem straszony przez TBS Budostal 3
                        rozwiązaniem umowy, w pismach proszą nawet o podanie nr konta bo
                        chcą zwrócić wpłaconą kasę (ciekawe jakie mieszkanie teraz kupię za
                        to)lub też zadłużą budowę i oddadzą mi moje mieszkanie(jak je wogóle
                        wybudują)z zaciągniętą hipoteką no i dodam jeszcze ze wybudowali za
                        te moje pieniądze dopiero garaże i kilka ścianek na parterze!!!
                        pieniądze poszły na inne bloki, to jest jakaś paranoja już dawno
                        powinien się tym prokurator zająć
                        • plateje Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 12.11.07, 11:30
                          W lipcu 2006 wydawało się nam, że złapaliśmy Pana Boga za nogi. Jest
                          mieszkanie za przystępną cenę.Cena o.k. Więc zaczynamy współprace z
                          b-3. 10 minut przed podpisaniem umowy cywilno- prawnej cena za metr
                          okazuje się wzrosła o kilkaset złotych.Ale jest nadal o.k. Kredyt w
                          banku i te wszystkie formalności, które znacie.oglądamy dziurę w
                          ziemi.Tu będzie stał nasz blok.W listopadzie podpisujemy akt
                          notarialny. Teraz to nic nam nie grozi.Podziwiamy nadal dziurę w
                          ziemi. Mija pół roku nadal co jakiś czas oglądamy dziurę w ziemi.
                          Pojawia się pierwszy niepokój. Pewnie nie zdążą na czas. Ale
                          przecież mamy zapisane kary umowne, które nam zapłacą. W lipcu
                          przysłali nam informacje o podwyżce. Grożą rozwiązaniem umowy,nie ma
                          dla nich znaczenia, że mamy wpis w księgach wieczystych. Od roku
                          spłacamy kredyt w banku. Zapłaciliśmy całą kwotę budostalowi.Okazuje
                          się, ze zobowiązania mamy TYLKO I WYŁĄCZNIE MY.Oni nie mają żadnych
                          zobowiązań. Akt notarialny to dla nich nic.Termin oddania bloku za
                          pół roku. Nie ma nawet jeszcze parteru.Straszą nas sądami, tym, że
                          rozprawa będzie ciągnęła się latami. Gdzie my do jasnej cholery
                          Zyjemy.
                          • Gość: klient Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 12.11.07, 11:35
                            No to bo to my jestesmy przestepcami ze wplacilismy im kwote co do zlotowki,
                            blok ma raptem 2 pietra od poltorej roku a nam jako przestepcom trzeba wytoczyc
                            proces.
                          • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:32
                            JESLI MIALES CENA MNIEJSZA NIZ 4200 TO RACZEJ BYM NIE LICZYL ZE
                            INWESTOR SIE WYWIAZE, PO CO SIE PRZEJMOWAC UMOWAMI ZA 3200 KIEDY
                            MOZNA WYLAC TAKICH KLENTOW JAK TY, I JESZCZE ZOSTANIE PREZESOM OK
                            PARE MLN W KIESZENI, NIE PRZEJMUJ SIE CO TANIO TO DROGO I NIE MA NIC
                            ZA DARMO, NAWET TANI KECZUP JEST PARSZYWY.
                        • eryk.0 Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 12.11.07, 11:37
                          małe sprostowanie, tak wogóle to nie jest wiadome gdzie poszły
                          wpłacone przeze mnie pieniądze bo żadnych wyliczeń nie dostałem do
                          dnia dzisiejszego
                          • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 12.11.07, 17:47
                            Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej na temat tej koszmarnej inwestycji to
                            możecie odwiedzić to forum:
                            manfred.mankow.cp.win.pl/
                            • Gość: Asia Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 12.11.07, 20:41
                              Również nie polecam tego pseudo dewelopera, który nie umie postępowacz ludźmi a co dopiero bierze się za budowę Omijajcie tę firmę z daleka
                              • Gość: Asia Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 12.11.07, 20:44
                                I zapomnialabym npapisać, że niedlugo będą chcieli pozyskać nowych klientów,nie dajcie się nabrać, niestety jesteśmy tego przykładem
                                • Gość: lokator Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 194.242.62.* 13.11.07, 14:33
                                  to przykre, że w tej naszej Polsce takie rzeczy się jescze dzieją!
                                  brak szacunku do podpisanej z klientem umowy i nie ważne w jakiej
                                  ona jest formie czy akt notarialny czy umowa cywilno-prawna.
                                  jesli w jakikolwiek sposób mozna wytłumaczyć przymus podwyżki w
                                  stosunku do osób posiadających umowy cywilno-prawne to nie rozumiem
                                  jakim trzeba być NIEUKIEM ADWOKACKIM żeby podważać akty notarialne z
                                  ceną gwarantowaną! panie prezesie, zarządzie skąd wzięliście takiego
                                  adwokata, z którego pozostała krakowska paleta adwokacka drwi, a pan
                                  panie mecenasie jak pokaże się wśród kolegów i koleżanek po fachu?
                                  • Gość: lalalla Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 13.11.07, 15:24
                                    www.dramat-w-szkole.kra.pl/kalendarium.php
                                    Prponuje poczytac akapit: Grudzień 2004 i zwrocic uwage slowa "atak", "brak
                                    obiektywizmu" i "prostacki sposób ubliżał"...
                                    • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 13.11.07, 16:32
                                      Oto dokonania tego specjalisty:
                                      209.85.129.104/search?q=cache:9RCx5zIWlXQJ:home.autocom.pl/nika/walne_wrzesien_koniec.doc+kryj-+radziszewski&hl=pl&ct=clnk&cd=4&gl=pl&client=firefox-a
                                      "P. Mariola Heinrich poinformowała zebranych, że mec. Ryszard Kryj-Radziszewski
                                      dokonał wpisu Stowarzyszenia do KRS jako organizacji świeckiej, a następnie po
                                      17 latach stwierdził, iż myślał, że reaktywował stowarzyszenia kościelne."
                                      Ponadto wg. Tygodnika NIE doradził Wassermanowi firmę budowlaną i tak zaczęła
                                      się słynna sprawa wanny:
                                      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=7342
                                      No comments
                                  • Gość: Klient Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.google.com 17.11.07, 13:47
                                    Moze skończmy juz z tymi narzekaniami i zastanówmy sie co robic .Skoro prawo oni maja gdzieś ,to zapewne media tez nie odniosą zadnych sukcesów (choc spróbować mozna ) . Proponował bym jednak abyśmy to my wszyscy (notarialni ,cywilno-prawni i wszyscy inni )w jak najszybszym czasie zgłosili sprawę do prokuratury .Nie wiem jak taka sprawę sie zakłada ale moze ktos z was wie i podpowie . Spotkajmy sie wszyscy razem i zastanówmy sie nad takim rozwiązaniem (go szybciej tym lepiej) .
        • Gość: roba-lek Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.google.com 17.11.07, 15:32
          Panowie prezesi ,kogo wy zatrudniacie (za nasze pieniądze) .Ten wasz mecenas cos zle kombinuje.Listy w których grozićie starym notarialnym sa prawną podstawą do zatrzymania transz tych nowo-notarialnych na grudzień.A to przecież wasz przyszły dochód.Chcecie sie procesowac.Te słabe prawo na szczęście dzikała w obie strony .Niestety ,wasza nadzieja szybkiego łatwego dochodu może prysnąc szybciej niż myślicie .Poza tym balansujecie na granicy prawa karnego(to co robicie to zwykle wyłudzenie) .Zastanówcie sie
          • Gość: Gazetowy Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 17.11.07, 16:18
            www.dziennik.krakow.pl/var/html/2007/11.17/pierwsza.pdf
            • Gość: s Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.net.autocom.pl 18.11.07, 11:04
              Ten artykuł w Dzienniku Polskim - żenada. Jeśli śledzicie prase to zauważcie, że
              rady adwokata - Wojciecha Świątkows...., których udziela na str 5 ww gazety
              dokładnie spełnilismy i jak widac nie ustrzegło nas to przed nieuczciwym
              deweloperem. Jesli ten artykuł pisał jakis znajomy to poproście go, zeby wysylił
              sie odrobine i zapytał prawnika co teraz mamy zrobic, bo to co jest w artykule
              na str 5 mozna poczytac w kazdj gazecie srednio co dwa tygodnie
              • Gość: a Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:03
                Żenada, masz rację. To co ty piszesz to żenada!!!! Adwokat udziela
                rad zgodnych z prawem, natomisat TBS Budostal 3 to firma nie
                respektująca prawa, podobnie jak ich adwokat. Więc może też
                zaczniesz robić coś niezgodnego z prawem i może wówczas B3 odda Ci
                mieszkanie szybciutko i całkowicie bezproblemowo i jeszcze
                wyposażenie dołoży. Zastanów się chwile a potem się wypowiadaj...Nie
                masz ochoty z nami walczyć to działaj sama, zobaczymy jak na tym
                wyjdziesz.
                • Gość: lokator Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:37
                  gdzie widzisz moją opinię, że chce walczyć sama i że jestem za B3?
                  czytaj dokładnie!!!
                  podpisałeś akt notarialny?
                  kto zaproponował jego treść?
                  z kim go podpisywałeś i u jakiego notariusza?
                  czy inni deweloperzy nie wybudowali w tym okrersie mieszkań - słynny
                  activ, dom-bud?
                  czy tylko z "naszej" budowy pracownicy wyjechali do unii?

a to, że b3 jest nieuczciwy (mało powiedziane) wiemy już wszyscy a
                  kto nie wie musi sie o tym dowiedzieć min. dzięki nam (np. dziennik
                  polski i mam nadzieję, że na tym sie nie skończy).
                  denerwuje mnie tylko krytyka osób (patrz wcześniejsze wypowiedzi),
                  że art w dzienniku jest do bani. uważam, że najłatwiej jest
                  krytykować tym którzy nic nie robią.
                  powtarzam, że chcę aby TBS Budostal 3 Sp. z o.o. przestrzegał prawa
                  i wywiązał sie z podpisanych z nami umów, bo teraz tego nie robią.

• Gość: pitagoras Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 18.11.07, 14:28
                    Ciekaw jestem czy córka prezesa, która ma podpisany stary akt notarialny i też
                    pewnie nie dopłaciła wie, jaki numer planuje wywinąć razem z ich prawnikiem. Do
                    swojej m-ki dostanie wpis do hipoteki-gratis!
                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:36
                    TO NIE SKANDAL TO BUISNESS, NIE MA DEVELOPERA DAJACEGO < 4800 pln W
                    KRAKOWIE WIEC Z ICH PUNKTU WIDZENIE JEST OK, PO CO MAJA DOKLADAC DO
                    INTERESU.
          • Gość: Gazetowy Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 17.11.07, 18:24
            Gość: roba-lek 17.11.07, 15:32 Odpowiedz

Panowie prezesi ,kogo wy zatrudniacie (za nasze pieniądze) .Ten wasz mecenas cos
            zle kombinuje.

Ciekaw jestem czy też masz takie ciekawe wakacje jak osoby z tej listy. Pomarzyć
            można:

www.zanzi-travel.com/content/swd/29
            www.zanzi-travel.com/content/sw/38
    • Gość: tom Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 62.148.79.* 13.11.07, 17:04
      Dzizas, ludzie piszecie wręcz o rzeczach zatrważających, na samą
      myśl mnie telepie i pała basebolowa wysuwa się zza pazuchy.
      Współczuję Wam wszystkim poszkodowanym i życze jak najszybszego
      wybrnięcia z problemu i oraz w przyszłości możliwości odwiedzenia
      tych oszustów za kratkami i wyśmianiem ich spoglądając prosto w
      oczy...
    • Gość: MOB Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 195.150.65.* 15.11.07, 13:11
      Witam. Proszę o kontakt osoby, które chciałyby się wypowiedzieć w
      mediach na temat Budostalu.
      Mój nr tel. 0 662 553 772

• scyzoryczek Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 15.11.07, 18:17
        Ja mogę wam pomóc w kwestii mediów radiowych Agory. Jeżeli jesteście
        zainteresowani przedstawieniem tej sprawy reporterowi to proszę dajcie znać.

S.
        • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 17.11.07, 06:27
          Do poczytania w dzisiejszym Dzienniku Polskim:
          www.dziennik.krakow.pl/public/?2007/11.17/Malopolska/01/01.html
          • Gość: lokator TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 11:53
            przecież ja tylko chę aby firma TBS Budostal 3 Sp. z o.o. nie była
            poza prawem. ja chcę aby ten deweloper przestrzegał prawa i wywiązał
            się z umowy - aktu notarialnego - którego treść sami zaproponowali.
            nie musiałam ich prosić, walczyć z nimi o zapis, że "cena jest
            ostateczna" oni przesłali mi do zapoznania się treść aktu (projekt)
            a potem grzecznie u notariusza wskazanego przez nich razem z ich
            pełnomocnikiem podpisałam go. powoływanie się na duży wzrost cen
            (nie mogli go przewidzieć) uważam za mydlenie oczu. przecież w
            różnych blokach ceny były różne, więc musieli zauważyć ten bum! inni
            deweloperzy nie dość, że też trafili na te wzrosty cen oraz na
            emigrację polskich robotników za granicę potrafili wybudować
            mieszkania w terminie i utrzymać ich ceny. ich klienci juz mieszkają
            we własnych mieszkaniach a my musimy czekać - zgodnie z propozycją
            dewelopera - rok czasu to jeszcze nie mamy pewności, że kolejne
            terminy i "nowe ceny ostateczne" zostana dotrzymane.
    • Gość: MOB kontakt do mediów IP: 195.150.65.* 15.11.07, 13:43
      Osoby ,które chciałyby się wypowiedzieć w mediach na temat
      Budostalu, proszę o kontakt pod numer: 662 553 772.
      • Gość: maxi Re: kontakt do mediów IP: *.autocom.pl 15.11.07, 14:22
        A konkretnie jakich?
        • Gość: sss Dziennik IP: *.kolornet.pl 17.11.07, 09:04
          www.dziennik.krakow.pl/public/?2007/11.17/Malopolska/01/01.html
          • Gość: mm Re: Dziennik IP: 213.180.137.* 19.11.07, 13:52
            dom.trojmiasto.pl/Nieborowska-34-w-prokuraturze-n25666.html

co wam to przypomina...
            • Gość: pitagoras Re: Dziennik IP: *.autocom.pl 20.11.07, 22:35
              Zrobili program o nich w Kronice 20.11.07:
              ww6.tvp.pl/6272,20071120604788.strona
              • Gość: . Re: Dziennik IP: 194.242.62.* 22.11.07, 15:10
                dobrze, że wszystcy (gazety, telewizja - ogólnie media) sa z tą
                grupą.
                sprawe w sądzie uważam, że maja wygraną. deweloper to
                profesjonalista, który takie wydażenia powinien przewidywać i jak
                wynika z relacji tych osób przewidywał, bo zmieniał ceny za m2 na
                przestrzeni czasu, w którym sprzedawał lokale.
                teraz wszyscy jadą na jednym wózku: starzy i nowi notarialni (chyba
                tak sie o nich mówi).
                trzymam za was kciuki.
                • Gość: . Re: Dziennik IP: 194.242.62.* 22.11.07, 15:12
                  a i jeszcze jedno!
                  czy wasz deweloper nie zamierza sprzedawać w tej okolicy następnych
                  mieszkań, bo chyba to osiedle ma byc większe?
                  kto teraz kupi u nich mieszkanie (a w zasadzie dziure w ziemi)po tym
                  jak traktuja swoich obecnych klientów?
                  prezesi powinni sie dobrze zastanowić nad swoim działniem!!!!!
                  • Gość: Gazetowy Re: Dziennik IP: *.autocom.pl 22.11.07, 20:48
                    Planują znaleźć frajerów na II etap inwestycji od stycznia lub lutego 2008.
                    Jeśli nie dotrzymają obecnych umów to wątpię, że ich znajdą.
                    • Gość: mm Re: Dziennik IP: *.kolornet.pl 22.11.07, 21:55
                      Ogladalem ta kronike - ciekawie sie tlumacza, ze nie mieli rezerw - to jest
                      smieszne przeciez to podmiot profesjonalny ktory w zywe oczy chce przeniesc
                      odpowiedzialnosc za swoj balagan na klientow
                      • Gość: pitagoras Re: Dziennik IP: *.autocom.pl 24.11.07, 13:09
                        Wiecie jak przyjęli pismo Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Budostalu-3? Ciekaw
                        jestem jak się do tego ustosunkują.
                        • Gość: mm Re: Dziennik IP: *.kolornet.pl 25.11.07, 13:42
                          Ciekawie ma sie rzecz z blokiem G - blok obok czyli F ma juz prawie 6 pieter,
                          blok G niecale 2 robi ta sama firma i zapewne niedlugo zmieni sie podwykonawca -
                          jest to swietna okazja zeby po raz drugi naciagnac klientow na nadzwyczajna
                          zmiane warunkow bo przeciez nikt oprocz ludzi ktorzy zaplacili kase za to
                          odpowiedzialnosci nie ponosi - tylko klient
                          • Gość: pitagoras Re: Dziennik IP: *.autocom.pl 27.11.07, 19:27
                            Wynajęli jakąś kolejną firmę "uduś" do ocieplania bloków B i C. Postępy
                            żadne.Zastanie ich wiosna 2008.
                            • plateje Re: Dziennik 28.11.07, 11:17
                              Pozdrawiam mieszkańców bloku E. Czy jest jeszcze ktoś kto wierzy, że
                              blok zostanie oddany w maju lub czerwcu 2008 roku?
                              • Gość: chips Re: Dziennik IP: 213.180.137.* 28.11.07, 12:59
                                Ja nie wierze ze blok G zostanie oddany w lipcu - to sa pobozne zyczenia.
                                • Gość: maxi Re: Dziennik IP: *.autocom.pl 28.11.07, 19:13
                                  Myślę, że Ci co podpisali ostatnio aneksy i dpołacili. Ich wiara jest niezłomna.
                                  Zaczną widzieć problemy w czerwcu i obudzą się z ręką w nocniku.
                                  • Gość: Ania Re: Dziennik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:49
                                    No ale co ja teraz twoim zdaniem mam robić? Ja nowa notarialna? o co ci chodzi?
                                    Jak jesteś taki mądry to napisz czego ode mnie oczekujesz?. Mam ryczeć , wyrywac
                                    sobie włosy z głowy? Jakąś pikietę mam zorganizować? a może zrobie to co ty?
                                    tylko co TY robisz w tej sprawie - może sie pochwal. Przestańcie wkońcu z nas
                                    nowych notarialnych robić jakis głupków którzy nie widza co sie dzieje!!!!!!
                                    Widzimy doskonale co sie dzieje, wiemy o hipotece, nie ufamy budostalowi,nie
                                    wierze w zadne zapewnienia Prezesów - zabezpieczyłam się tak jak wy umową
                                    notarialną, wzięłam 2 kredyt, żeby zapłacić podwyżkę- psychicznie czuję sie z
                                    tym wszystkim fatalnie - zreszta tak jak chyba wiekszość z nas jestem delikatnie
                                    mówiąc zdołowana - a teraz przegladam to forum i czytam że jestem głupia i
                                    naiwna i czytam to od ludzi, którzy będa moimi sąsiadami, którzy powinni sie
                                    wspierac wzajemnie BO JEDZIEMY NA TYM SAMYM WOZKU - rące opadają !!!
                                    • Gość: ERYK Re: Dziennik IP: 217.98.12.* 29.11.07, 09:26
                                      Aniu odpowidz sobie sama. Starzy notarialni są zgorzkniali i są
                                      zdesprerowani, bo w/g Budostalu to ich mieszkania chcą zadłużyć.
                                      Inna sprawa czy się to da !!!! Oni dostali pisma od kryja-
                                      radzizewskiego nie my. To jest odruch, że się na Nas wyrzywają a nie
                                      mają powodów. DO WSZYSTKICH STARYCH NOTARIALNYCH - może niewielu z
                                      Was wie że Wasza walka z Budostalem nie jest bez znaczenia dla Nas.
                                      Mało tego - dla Budostalu też nie jest bez znaczenia. Połowe zarządu
                                      Budostalu wykrusza się tak jak My wykruszyliśmy się w walce z tymi
                                      oszołomami. W walce pozostaje jeszcze Kryj, który pierze mózgi
                                      reszcie Zarządu, że wygra. A NIE WYGRA !!!!!!!!!!
                                      • eryk.0 Re: Dziennik 29.11.07, 15:38
                                        ERYK czy możesz podzielić się swoją wiedzą o sytuacji w Budostalu?
                                        • Gość: ERYK Re: Dziennik IP: 217.98.12.* 29.11.07, 15:47
                                          Wiedzą to przecież rówinież ludzie z umowami notarialnymi - starymi.
                                          Budostal zaczyna mieć dość tej sytuacji : ewentualna sprawa w
                                          sądzie, zszargana opinia itp. Połowę Zarządu nie widzi już
                                          możliwośći walki ( bo i tak wbrew pozorom mają więcej do stracenia).
                                          Całą sytuację zaognia oszołomiasty adwokat Budostalu i tłucze im
                                          mózgi. Przecież też ogólnie jest znana opinia, że nikt oprócz Kryja
                                          nie chciał zająć się sprawą Budostalu, bo była od samego początku
                                          śmierdząca. Żaden z ceniących się adwokatów nie brałaby się za to bo
                                          uzyskały raczej wątpliwą sławę :) Wiem to wszystko od środka, ze
                                          źródła i osoby, która tam pracuje.
                                          • Gość: Gość Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:40
                                            Po pewnym czasie mogę stwierdzić, że kupno u nich mieszkania było
                                            moim błędem a nawet może świadczyć o mojej głupocie.
                                          • Gość: mm Re: Dziennik IP: 213.180.137.* 30.11.07, 16:14
                                            Eryk - jestes pewien tego co napisales? - to bardzo wazna informacja
                                            • Gość: ERYK Re: Dziennik IP: *.ver.airbites.pl 02.12.07, 19:17
                                              Jestem pewien
                                          • Gość: gość Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 16:54
                                            Dziwi mnie, że chcą mieć zszarganą opinię na którą pracowali latami.
                                            Po tych historiach już od 2 osób słyszałem o tym że budostal robi
                                            jakiś "przekret". Nie były to osoby kupujące tam mieszkania tylko
                                            czytajace gazety, ogladające telewizję.
                                            Faktycznie gratuluję reklamy!
                                            • Gość: . Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:56
                                              wspaniała reklama szczególnie jak powiąże sie tą inwestycję z ich
                                              wspaniałym nowym dzieckiem APARTAMENTY LUDWINÓW!!!!!!!!!!!!!!
                                              jak rozmawiać będą ze swoimi nowymi, potencjalnymi klientami - może
                                              po angielsku:)
                                              a może trzeba podsunąć im pomysł, żeby wspomóc podwykonawców z
                                              Piasta Kołodzieja środkami z oszałamiającego zysku z Ludwinowa
                                              (przecież sprzedają tam apartamenty od 10.000 PLN do 25.000 PLN)
                                              • Gość: . Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:58
                                                c.d.
                                                zabrakło informacji, że cena od 10.000 PLN do 25.000 PLN za m2, ale
                                                chyba nikt nie pomyślał, że za całość
                                                • Gość: ktos Re: Dziennik IP: *.chello.pl 30.11.07, 21:01
                                                  Nie boj sie juz oni znajda "nadzwyczajne okolicznosci"...
                                                  • Gość: megan Re: Dziennik IP: 82.177.191.* 02.12.07, 10:55
                                                    Zamiast debatować nad zerwaniem umów notarialnych, powinni rozwiązać
                                                    umowę z Kryjem i podziękować mu za jego nieocenione usługi.
                                                  • Gość: manamana Re: Dziennik IP: *.chello.pl 02.12.07, 13:08
                                                    Powinni mu przede wszystkim podziekowac za swietny pijar ktory dzieki niemu
                                                    firma ma w mediach, juz cały Kraków wie zeby obchodzic ich szerokim łukiem.
                                                  • Gość: mm Re: Dziennik IP: *.chello.pl 02.12.07, 20:57
                                                    Najlepszym przykladem profesjonalizmu na tej budowie jest blok G - 2 pietra w 8
                                                    miesiecy to chyba rekord w skali kraju - dobitnie jest to przyklad jak firma
                                                    chce obarczyc klientow kosztami za swoja nieporadnosc i kiepski dobor podwykonawcy.
                                                  • Gość: megan Re: Dziennik IP: 82.177.191.* 03.12.07, 08:57
                                                    Ciekawa jestem czy SEREMET wie na jaki teren wchodzi i czy przejmie
                                                    już zrobione kondygnacje bez poprawek na bloku G.
                                                  • Gość: . Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:25
                                                    a jest tam jeden blok, który od miesięcy nie wychodzi z ziemi
                                                    (dokładnie blok E). a może tam kupowało sie mieszkania w piwnicach i
                                                    ma się bezpłątne metro do centrum Krakowa?
                                                    o tym nie pomysleliśmy.
                                                  • Gość: megan Re: Dziennik IP: 82.177.191.* 04.12.07, 08:12
                                                    Czy to prawda, że TBS w ramach naszych kosztów buduje komercyjne
                                                    lokale usługowe, które za niezłą kasę będzie wynajmował?
                                                    Sprawdzaliście czy były one sprzedawane?
                                                  • plateje Re: Dziennik 04.12.07, 10:23
                                                    Jest to możliwe. Przecież firma udowodniła, że za nic ma
                                                    opinie "hołoty". Ruszyły prace na bloku e. Może zdąża przed Bożym
                                                    Narodzeniem 2008roku.
                                                  • Gość: kajtek Re: Dziennik IP: 213.180.137.* 05.12.07, 10:15
                                                    Na bloku G ponoc nowa ekipa i to nie Seremet, podejrzewam ze wrozy to nowymi
                                                    "nieprzewidzianymi okolicznosciami" i "nadzwyczjana zmiana stosunkow" a
                                                    odpowiedzialnosc generalnego wykonawcy coraz bardziej sie rozmyje....
                                                  • Gość: megan Re: Dziennik IP: 82.177.191.* 05.12.07, 10:44
                                                    Oby blok G nie podzielił losu słynnego Szkieletora...
                                                  • Gość: . TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 18:14
                                                    podobno na budowie ruuuuuszyło!
                                                    oby juz tak pozostało a zima nie szybko sypnęła śnieżkiem.
                                                    mam nadzieję, że słynne już bloki G i E pójdą do góry i proste będą
                                                    mury!!!!!
                                                  • Gość: ktos Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 213.180.137.* 06.12.07, 10:32
                                                    .....ruszylo - buda z zarciem i piwkiem - tak ruszylo
                                                  • Gość: megan Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 82.177.191.* 06.12.07, 18:37
                                                    Wyjaśniliście wszystkie sprawy na spotkaniu z prezesem?
                                                  • Gość: ciacho Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 06.12.07, 23:50
                                                    Tak - chca dowalic jednak kredyt i pozwac do sadu starych notarialnych i jeszcze
                                                    obciazyc ich tym kredytem
                                                  • Gość: megan Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 82.177.191.* 07.12.07, 09:03
                                                    Ciekaw jestem jaki bank podpisze taką umową o obciążeniu jednych mieszkań, a
                                                    drugich nie. Przecież oni też mają lepszych prawników niż K-R i nie potrzebują
                                                    później kłopotów.
                                                  • Gość: asia Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 07.12.07, 10:31
                                                    To nie ma się co cieszyć bo jak pójdą do sądu to budowa stoi minimum 2 lata.
                                                  • Gość: Jola Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 10:41
                                                    Ludzie, zastanówcie się! Przecież większość z Was ma na te
                                                    mieszkania wzięty kredyt. Żeby go wypłacić z Banku, TBS B3 podpisał
                                                    umowę cesji wierzytelności i zobowiązał się do bezobciążeniowego
                                                    wydzielenia KW dla każdego lokalu. Jak w związku z tym będzie chciał
                                                    obciążyć te mieszkania bez zgody Banku, który dal kredyt kupującemu?
                                                    Żaden bank na to nie pójdzie, bo nie będzie możliwości
                                                    zabezpieczenia kredytu ! Poza tym, na razie mogą tylko obciążyć
                                                    swoim kredytem KW gruntu ( całość inwestycji), bo nie ma jeszcze KW
                                                    lokali, bo ich jeszcze nie ma !Wydzielenie KW lokali powstanie
                                                    dopiero przy podpisaniu aktu notarialnego.
                                                  • Gość: ktos Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 213.180.137.* 07.12.07, 17:21
                                                    biznes.onet.pl/0,1654701,wiadomosci.html
                                                    ciekawe czy to tez bedzie dla prezesow nadzwyczjna zmiana okolicznosci ...
                                                  • Gość: megan Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 82.177.191.* 07.12.07, 17:59
                                                    Dowiedziałam się, że bardzo miłym spotkaniu notarialnych atmosfera była niemal
                                                    świąteczna. Grupa negocjacyjna, która załatwiła tą chamską kancelarię notarialną
                                                    i łyknęła śmiechu wartą gwarancję teraz będzie miała prawo do wglądu na
                                                    gwarancje z banku o braku zadłużenia hipoteki. Dają się znowu nabrać.
                                                    Korzystajcie dalej z usług swojej pani prawnik. Już trochę na was zarobiła.
                                                  • Gość: manfred Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 213.180.137.* 07.12.07, 18:10
                                                    Megan - hmm ale o so chodzi i co ta ostro?
                                                  • Gość: Anek Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 20:32
                                                    Droga Megan - przecież nikt Cie nie zmusza(ł) do korzystania z usług ani
                                                    naszego prawnika, ani wskazanej kancelarii prawnej, nikt nie zmusza cie do
                                                    ufania Budostalowi, nikt nie chcę wpłynąć na Twoje decyzje - więc skąd u Ciebie
                                                    tyle jadu???? Chcesz odreagować? Tylko nie zapomnij kto tu jest winny - BUDOSTAL
                                                    wiec moze tam skieruj swoje pretensje a nie do bogu ducha winnych ludzi.
                                                  • Gość: . Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 20:43
                                                    problem polega na tym, że już oficjalnie mowa jest o kredytach o
                                                    kolejnych opóżnieniach - i nikt nie protestuje - bo dadzą wam
                                                    przeczytać treść umowy kredytowej. czy wy myślicie że jak dadzą wam
                                                    przeczytać treść umowy kredytowej to nie bedziecie tego kredytu
                                                    spłacać kiedyś za budostal!? po raz kolejny wierzycie?
                                                  • Gość: ciacho Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 07.12.07, 22:23
                                                    megan co sie przejmujesz, bedzie kredycik, wszyscy pojedziemy na tym samym
                                                    wozeczku i nowi i starzy, jak sama widzisz zapewnienie ustne prezia swietsze niz
                                                    umowa notarialna....hehehe
                                                  • Gość: megan Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 82.177.191.* 08.12.07, 08:17
                                                    Wkurzam się, że kilku samozwańców znowu chce decydować za ponad 400 osób i
                                                    potulnie idzie na kolejny układ z prezesem.Kto im dał takie prawo?
                                                  • Gość: . Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:40
                                                    Teraz potulnie zezwolą na kredyt bo ktoś im da coś przeczytać! Może
                                                    trzeba było nie wybierać kogoś z budostalu?
                                                  • Gość: ciacho Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 08.12.07, 11:57
                                                    Poczekajmy spokojnie - myslisz ze da przeczytac, ja uwazam ze jak zwykle postawi
                                                    przed faktem dokonanym, jak sie nie zgodza na druga doplate to bach obciazone
                                                    mieszkanko ;)
                                                  • Gość: . Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:57
                                                    A póżniej budostal powie że grupa negocjacyjna zaakceptowała i
                                                    zgodziła się na kredyt i to nie ich wina - a powodów do nagłych
                                                    zmian okoliczności życie dostarczy dużo.
                                                  • Gość: lll Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 09.12.07, 11:55
                                                    gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,1588029.html
                                                    ja mysle ze to rozwiaze problemy, sami pisza ze nie maja za co dokonczyc
                                                    mieszkan, dokonczy kto inny za ich kase...
                                                  • Gość: Rr Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 14:11
                                                    jeżeli oni mają kasę, naiwni jesteście chyba że w to wierzycie... że
                                                    tak łatwo się to uda
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 14:18
                                                    Uważam, że jest to jakies wyjście. Przynajmniej będziemy mieli
                                                    pewność, że w końcu to będą nasze mieszkania bo jak do tej pory to
                                                    nic nie mamy, żadnej nawet pewności czy wogóle kiedyś tam
                                                    zamieszkamy nawet po tej dopłacie.
                                                  • Gość: F Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 14:32
                                                    jaką pewność?? o czym piszesz?? chyba że o tym że budowa będzie
                                                    trwała nie 1 rok, tylko 3-4 lata (minimum), że podwyzki będą ale nie
                                                    800 tylko 2000?
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 15:49
                                                    A masz taką pewność,że B3 nie wywinie kolejnego numeru skoro nie
                                                    miał żadnych skrupułów przy pierwszej podwyżce? Co robi z budową??
                                                    Można mieć obsuwę ale jaką?? Ja już im nie wierzę..
                                                    Każdej grupie prezes mówi to co chce usłyszeć a robi swoje!!!!
                                                  • Gość: remek Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 16:02
                                                    poradzcie...mam zamiar tam kupic wymarzone i wyczekane m od ludzi,ktorzy juz
                                                    doplacili zadana kwote. czy to jest gwarancja...?
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 16:15
                                                    szczerze- ja się w to wkopałem i bym tam tego mieszkania teraz już
                                                    nie kupił (ale to niestety zrobiłem)...
                                                    firma manipuleje nami jak chce a najgorsze jest to, że większość
                                                    wierzy w to co za każdym razem wymyślają, żeby się usprawiedliwić
                                                    przed swoimi kolejnymi posunięciami
                                                  • Gość: sąsiadka Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 16:31
                                                    mieskzania są fajne okolica oki szkoda tylko że tyle mnie to
                                                    kosztuje
                                                  • Gość: remek Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 16:41
                                                    a jak w koncu jest z terminem oddania? bo sa rozne wersje... mieszkanie nam sie
                                                    strasznie podoba,natomiast okolicznosci zastanawiajace...
                                                  • Gość: F Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 17:06
                                                    co za fantaści... policz sobie ile będzie kosztowało dokończenie tej
                                                    budowy, i podziel przez metry kwadratowe. To będzie minimum dopłaty,
                                                    jeżeli do czegokolowiek dojdzie. Bo syndyk może zdecydować inaczej,
                                                    a wtedy nie tylko za 3.250 a nawet za 6 nie ujrzysz M
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 17:08
                                                    No właśnie termin oddania.. to tak w skrócie jest chyba bliżej
                                                    niestety nieokreślony bo który raz mozna wierzyć deweloperowi -
                                                    ustalony PO RAZ DRUGI przez niego termin nie będzie dotrzymany!!
                                                    Dlatego ta upadłość jest niezłym pomysłem. Ile można??
                                                  • Gość: F Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 17:18
                                                    to wytłumacz nam wszystkim jak upadłość pomoże w dochowaniu terminu
                                                    oddania???
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 17:37
                                                    Termin przecież nie będzie dochowany skoro B3 ma pozwy dla starych
                                                    notarialnych- sprawa w sądzie to MINIMUM 2 lata+ dokończenie (raczej
                                                    grzebanie się z nią) budowy (po takim okresie tez nie wiadomo jak na
                                                    rynku wszystko będzie wyglądało). Nic do stracenia nie ma!!!
                                                  • Gość: F Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 17:45
                                                    raczej wszystko - jeżeli sydnyk uzna, że uzdrowienie spółki może
                                                    polegać tylko na sprzedaży majątku trwałego. A przy bardziej
                                                    optymistycznym wariancie do tego twojego 2 lat dołóż jeszcze ze 2-3,
                                                    czyli prędzej się zestarzejemy niż je zobaczymy
                                                  • Gość: megan Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 82.177.191.* 09.12.07, 17:50
                                                    Czy ma ktoś maila do osoby, która zaproponowała powołanie stowarzyszenia w celu
                                                    doprowadzenia dewelopera do upadłości?
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 17:54
                                                    ja też proszę o tego maila
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 09.12.07, 18:02
                                                    przy upadłości my mamy pierwszeństwo ze swoimi roszczeniami- sprawdź
                                                    to sobie
                                                  • Gość: F Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.citynet.pl 09.12.07, 21:02
                                                    nie wiesz co mówisz. takie rzeczy na forum... śmiechu warte
                                                  • Gość: Komornik Roszczenia perzy upadłości IP: 193.201.167.* 10.12.07, 14:06
                                                    Przy upadłości w pierwszej kolejności zabezpieczone są roszczenia
                                                    Sakrbu Państwa min. podatki, ZUS ( za pracowników), komornicy
                                                    ściagający wierzytelności z tyt. niedotrzymania płatności za
                                                    wykonane usług, bankowe tytuły egzekucyjne...... i na końcu dopiero
                                                    MY, potencjali mieszkańcy! Pomysł z upadłośćią jest strzałem w
                                                    kolano z naszego punktu widzenia.Wybijcie to sobie z głowy! Nikogo z
                                                    Was nie zastanowił fakt, ze no poczętku tej inwestycji żaden
                                                    szanujący bank nie chciał dać kredytu, dopóki w dziale IV KW
                                                    ( hipoteki) widniało obciązżenie na 9 000 000 pln z tyt.
                                                    kredytu ?
                                                  • Gość: kkk Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 213.180.137.* 10.12.07, 14:38
                                                    To co radzisz? bo po roaz drugi moze istniec hipoteka w IV KW, bo taki numer
                                                    chca wywinac.
                                                  • Gość: endrus Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.ksknet.pl 10.12.07, 22:20
                                                    Ale według niektórych- chyba większości hipoteka będzie dotyczyła
                                                    tylko niektórych-haha.... bo B3 kolejny raz pociska kity. Byłem u
                                                    czterech prawników i śmieją się z tego co mówi B3 ale ludzie
                                                    wierzcie im dalej!! I tak tam szybko nie zamieszkamy. A ja wolę
                                                    wziąść sprawy w swoje ręce a nie czekać co znowu B3 wymyśli za pół,
                                                    rok czy dłużej gdy budowa stanie a B3 będzie się procesował!!!
                                                  • Gość: martika Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:47
                                                    Witam

Czy mógłby mnie ktos oswiecic o co chodzi z tą upadłoscia budostalu?
                                                    I dlaczgo chcecie do niej doprowadzic? bo ja nie mam najmniejszej
                                                    ochoty zeby oni upadali bo bedziemy mogli całkowicie pozegnac sie ze
                                                    swoimi mieszkaniami i byc moze pieniedzmi
                                                    czekam na odpowiedz?

Pozdarwaim
                                                  • Gość: martika Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:48
                                                    I kto wogóle wpadł na taki durnowaty pomysł?
                                                  • Gość: . Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:11
                                                    Martika chyba masz pecha. Kiedyś pisałaś że będziesz spogladać ze
                                                    swojego balkonu na ludzi walczących z TBS pod US. Zobaczymy czy
                                                    będziesz stała na balkonie!!
                                                  • Gość: Komornik Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 193.201.167.* 11.12.07, 13:13
                                                    Tak jak wczesniej pisała Jola, hipoteka obciążą c a ł o ś ć KW
                                                    gruntu czyli działki, bo KW mieszkań jeszcze nie ma. Problem dla nas
                                                    WSZYSTKICH zrodzi sie wtedy, gdy bank dający im nowy kredyt nie
                                                    zgodzi się na bezobciążeniowe wydzielenie KW dla lokali i będzie to
                                                    problem zwłaszcza dla tych, którzy mają kredyty( ich banki moga
                                                    wypowiedzieć umowy z braku zabezpieczenia).
                                                  • Gość: kosa Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 82.177.191.* 11.12.07, 16:08
                                                    Żaden szanujący się bank nie udzieli pożyczki TBS B-3 jeśli zobaczy 400 wpisów o
                                                    roszczenia w KW gruntu.
                                                  • Gość: F Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.citynet.pl 11.12.07, 18:29
                                                    I tego sie trymajmy,- jak do tej pory to najsensowniejsze posty
                                                    tutaj. Przedmówca pisał że jestesmy uprzywilejowani - G. - prawda,
                                                    też pracuje trochę przy upadłościach. W tym układzie dla nas to
                                                    wybitnie niekorzystne, miejmy nadzieję że banki będa roztropne
                                                  • Gość: ciacho Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.chello.pl 11.12.07, 20:12
                                                    Myslisz ze wezma z banku?, jeszcze firma mamusia zostaje.
                                                  • Gość: Jola Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:51
                                                    Nic nie wezmą z B3 bo jest w upadłości! To ich 9 000 000 pln długu
                                                    było na hopotece naszej działki oraz w dziale III informacja o
                                                    prowadzonym postępowaniu upadłościowym. To dlatego powstała "
                                                    czysta " nowa firma pod nazwą TBS B3, która przejęłą działkę, a w
                                                    B3 zostały długi! Doradzam uważną lekturę KW I KRS obydwu spółek.
                                                  • Gość: kosa Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 82.177.191.* 12.12.07, 07:53
                                                    Jola niezłe dyrdymały wypisujesz....
                                                    Myślę, że mieszkańcy przyszłych bloków wobec postawy TBS B-3 powinni już
                                                    wystąpić do sądu o wydanie lokali. Termin podpisania umowy ostatecznej już dla
                                                    nich minął. Co o tym myślicie?
                                                  • Gość: Komornik Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 193.201.167.* 12.12.07, 16:08
                                                    Jola,niestety, ma rację.
                                                  • Gość: mm Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 213.180.137.* 13.12.07, 11:28
                                                    Jak widac sytuacja na budowie ulegla poprawie ale nie na bloku G ktory zaczyna
                                                    przypominac slynny szkieletor....
                                                  • Gość: kosa Re: Roszczenia perzy upadłości IP: 82.177.191.* 13.12.07, 13:48
                                                    Jest tam już nawet nowo otwarta filia słynnej sieci fast food.
                                                    Ale Harnasia tam chyba nie sprzedają...
                                                  • Gość: maxi Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.autocom.pl 15.12.07, 19:52
                                                    Pełnomocnik TBS B-3 znowu straszy przyszłych sądem w piśmie do Miejskiego
                                                    Rzecznika Konsumentów. Miejmy nadzieję, że na na święta wyjedzie na jakiś obóz
                                                    przetrwania lub coś podobnego. Jak oni mogą planować kolejne etapy budowy po
                                                    takim zszarganiu opinii?
                                                  • Gość: . Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:52
                                                    pewnie nie bedzie to budował budostal czy tbs a np. apartamenty
                                                    gudwinów lub bucwinów.
                                                  • Gość: p Re: Roszczenia perzy upadłości IP: *.chello.pl 15.12.07, 21:57
                                                    tak apartamenty na tym zadupiu i z tym developerem buehehehhe, oni zywklych
                                                    niskobudzetowych mieszkan nie potrafia wybudowac i umowy notarialnej dotrzymac ...
                                                  • Gość: . Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 11:49
                                                    Teraz dopiero będzie się liczył profesjonalizm i dobra opinia
                                                    kilentów zwłaszcza jak ceny spadają na łep na szyję.
                                                  • Gość: . Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.chello.pl 16.12.07, 13:30
                                                    Zrobia taki sam numer, najpierw sprzedadza tanio a pozniej zrobia podwyzke.
                                                  • Gość: pitagoras Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.autocom.pl 16.12.07, 15:10
                                                    Złapali ludzi na haczyk i teraz to nic innego jak szantaż, albo dopłacasz bez
                                                    dyskusji , albo będziesz miał problemy.

• Gość: iskierka Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.chello.pl 16.12.07, 17:05
                                                    Ja czegos nie rozumiem jak to czytam, dostali kupe forsy z nowych doplat, nie
                                                    wywiazuja sie z umow notarialnych, chca budowac nastepne osiedla, I ONI JESZCZE
                                                    ISTNIEJA??????
                                                  • Gość: ciacho Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.chello.pl 18.12.07, 12:30
                                                    Najlepsze jest to ze mieszkania tanieja (Nowa Huta 20%), materialy tanieja a oni
                                                    dalej w zaparte.....
                                                  • Gość: aaaaa Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.chello.pl 18.12.07, 16:12
                                                    To jest zwykłe wyłudzenie. Nie respektowali "starych" umów notarialnych więc
                                                    "nowych" pewnie też nie będą. Mieszkania tanieją, ceny materiałów idą w dół więc
                                                    teraz powinni pozwracać wpłacone pieniądze. Najlepiej zwrócić się z tym do K.R.
                                                    sprawa na pewno wygrana.
                                                  • Gość: pitagoras Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.autocom.pl 18.12.07, 16:34
                                                    Miejmy nadzieję, że KR weźmie deskę, parolotnię lub strzelbę i poleci na
                                                    Zanzibar i będziemy mogli od niego odpocząć. Generalnemu wykonawcy -
                                                    Budostalowi-3 SA grunt siebjuz pali pod nogami, bo GWARANTOWANYCH terminów nie
                                                    dotrzyma . W perspektywie-pozwy do sądu o odsetki i odszkodowanie.Spore sumy do
                                                    przegrania.
                                                  • Gość: marek Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.ksknet.pl 18.12.07, 22:15
                                                    póki pracodawca dalej w jego moc wierzy i buli mu kasę to pewno nie
                                                    odleci..
                                                  • Gość: . Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:24
                                                    Powinni się zająć budowaniem a nie straszeniem ludzi może wtedy
                                                    obeszło by się bez opóżnień.
                                                  • Gość: pitagoras Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.autocom.pl 20.12.07, 20:29
                                                    Niby coś się dzieje na budowie, ale na G jeszcze nie wkroczył SEREMET. Pewnie
                                                    nie mogą się dogadać co do kasy. Będą mieli znowu argument na kolejną podwyżkę,
                                                    bo są nadzwyczajne zmiany okoliczności -np. wejście do Shengen. Robotnicy będą
                                                    łatwiej uciekać z Polski, a Ukraińców nie wpuszczą. Już widzę jak Rysio pokazuje
                                                    to z jakiejś gazety.
                                                  • Gość: c Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.chello.pl 20.12.07, 20:34
                                                    i zamiast pisac w pismach bzdury nie majace nic wspolnego z prawem wziasc sie za
                                                    przyspieszenie budowy bo kolejna lekka zima a blok G stoi jak stal na poziomie 2
                                                    pietra
                                                  • Gość: maxi Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.autocom.pl 21.12.07, 20:29
                                                    Już ponad 300 wpisów w KW o roszczenia. Nikt uczciwy nie da im kredytu ,żeby
                                                    obciążyć mieszkania z premedytacją.
                                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:50
                                                    MINUS 20 % SZUKAM TAKIEJ OFERTY W NH 30 M 2 ZA 140 000 PLN DAJ NAMIAR
                                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: Roszczenia werzy upadłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:49
                                                    MIESZKANIE ZA 3200 TO MARZENIE, RACZEJ 5200 I PO KRZYKU,
                                                  • Gość: aaa Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:20
                                                    witam wszystkich!rzadko "tu" bywam i nie jestem na biezaco. rozumiem ze...czyli
                                                    co... marzec 2008 nieaktualny? dotyczy wszystkich blokow? czy jest ktos kto to
                                                    wie...? tak na prawde!
                                                  • Gość: iii Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 09.12.07, 16:39
                                                    Jakie 2000, srednia cena wybudowania mieszkania to 3150 zl - to w najgorszym
                                                    wypadku doplace 150 zl a nie 800, malo tego ciekawe co powiedza podwykonawcy
                                                    ktorzy maja podpisane umowy z developerem jak ten wywinie orla.
                                                  • Gość: biba Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 19:42
                                                    moim zdaniem budostal ma kasę żeby budować tylko straszy żeby jeszce
                                                    wyrwać co się da od starych notarialnych, kireonik budowy mówi że A
                                                    C H są na ukończeniu, sam widziałem jak już płytki na korytarzach
                                                    robią
                                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:45
                                                    PROSTE ONI ZAROBIA A WY STARACICIE, TO TYLKO BUISNESS, NIKT NIE DA
                                                    CENY <4800 W TYM MIESCIE POZDR.
                                                  • checinska16 Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. 11.12.14, 12:23
                                                    Witam forumowiczów.
                                                    Czytam wasze wypowiedzi na temat spółki Budostal 3 i mam pytanie o to jak się zakończyły perypetie z budową osiedla. Czy ta spółka w konsekwencji upadła czy w dalszym ciągu coś buduje?
                                                    Pytam o to ponieważ w zeszłym tygodniu firma STAV BORN zaproponowała naszej spółdzielni mieszkaniowej wspólne przystąpienie do wykupu osiedla przy ul. Chęcińskiej 16 w Kielcach (szczegóły sprawy dot. upadłości ŚTBS: kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,11856204,Bloki_STBS_sprzedane___Tanie_mieszkania__Pojdziemy.html
                                                    hasla.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/%C5%9Btbs
                                                    kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8104368,Kawalek_STBS_sprzedany__Wystarczy_tylko_na_czesc_dlugu.html#TRrelSST).
                                                    Poszperałam trochę w internecie i znalazłam informację odnośnie powiązania członków zarządu STAV BORN ze spółką TBS BUDOSTAL 3 i tak np.: Prezesem Zarządu STAV BORN jest członkiem zarządu TBS BUDOSTAL 3, największy udziałowiec w spółce STAV BORN jest członkiem rady nadzorczej spółki TBS BUDOSTAL 3 (źródło informacji www.infoveriti.pl/osoba-krs/Schab-Jolanta-Beata/2bf2ff46af3bd9ed3664063aecd70976.html?language=en).
                                                    Może ma ktoś informację na temat spółki STAV BORN albo spółek, w których rada nadzorcza zasiada.
                                                    Będę bardzo wdzięczna za informację bo mnie zaczyna ta sprawa przerażać
                                                  • Gość: gość Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.malopolska.policja.gov.pl 04.02.08, 19:54
                                                    Treba mieć pretensje do banku , inflacji a nie do Budostalu .
                                                    Budostal to nie dobry wujek. Skoro materiały zdrożaly i kredyty to
                                                    jak mogą wybudowac po starej cenie
                                                  • Gość: hhh Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 04.02.08, 21:01
                                                    ooooo no prosze z ciekawego adresu kolega pisze....
                                                  • Gość: gosc Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 07:38
                                                    piękna opinia!!
                                                  • Gość: d Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 213.180.137.* 05.02.08, 10:22
                                                    Widze ze klakierzy dewelopera ruszyli na front
                                                  • Gość: buras Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 195.117.97.* 05.02.08, 11:06
                                                    Hmmm

Nasz deweloper rozpoczyna budowe z prawie 3 miesiecznym opoznieniem,
                                                    nie przedstawia harmonogramu robot (twierdzi ze to jest wewn.
                                                    sprawa), klamliwie ustami prezesow zaprzecza o opoznieniach, w miare
                                                    sprzedazy nastepnych etapow podnosi cene (czyli jedna kalkuluje
                                                    cene), nie zapewnia sobie praw w umowach z podwykonawcami (kar
                                                    umownych), zrzuca odpowiedzialnosc za swoja nieudolnosc na klientow,
                                                    nie respektuje zapisow umow notarialnych, nie honoruje wpisow do
                                                    ksiag wieczystych, straszy klinetow pozwami z art 357 KC, straszy
                                                    upadloscia i problamami jakie to spowoduje, chce zaciagnac kredyt na
                                                    calosc inwestycji i ow kredytu nie zamierza splacac (punkt 7
                                                    projektu umowy z porzyczkodawca) co przestawia Miejskiemu
                                                    Rzecznikowi Konsumenta z usmiechem na twarzy - choc jest to lamanie
                                                    prawa (art 300 - 302 KK), wreszcie HITY - na glownego wykonawce
                                                    wybiera spolke matke (PBP Budostal3) i ta podpisuje umowy z
                                                    podwykonwcami a nastepnie PBP Budostal3 straszy spolke corke (TBS-
                                                    B3 - naszego developera) ze wstrzyma budowe bo braklo pieniedzy,
                                                    Rade Nadzorcza spolki matki tworza prezesi spolki matki - co nie
                                                    dziwi i jest zgodne z prawem - dziwi jednak to ze sami siebie
                                                    strasza ze i potem sami ze soba negocjuja - czyli PRZEKRET.
                                                    Wiec gdzie jest DOBRE IMIE ŁOBUZIKU!!!
                                                  • Gość: buras Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 195.117.97.* 05.02.08, 11:10
                                                    Mialo byc:
                                                    Rade Nadzorcza spolki corki tworza prezesi spolki matki.

Dodam ze czekam na odpowiedzi rzeczowe.
                                                  • Gość: CHWDP Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 195.117.97.* 05.02.08, 12:10
                                                    Odpowiedział bym ci "jak człowiek policjantowi", ale widzę że już mnie buras
                                                    uprzedził :)
                                                    Jeśli wszyscy koledzy z twojego teamu są równie bystrzy jak ty to proszę abyście
                                                    na patrole brali ze sobą psa, przynajmniej podwyższy IQ drużyny.
                                                    HEHEHE
                                                  • Gość: iruś Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 05.02.08, 22:59
                                                    To chyba jakaś hiperinflacja miała miejsce skoro podwyżka to 1/3
                                                    ceny mieszkań:):)!
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 06.02.08, 16:30
                                                    Nie wiem jak w tak żenujący sposób być klakierem dewelopera. Argumenty na
                                                    poziomie szkoły podstawowej, a argumenty o inflacji z lat 80-tych.
                                                    Przemyśl człowieku zanim coś kolejny raz napiszesz.I nie rób tego z pracy , bo
                                                    możesz mieć problemy.
                                                  • Gość: KC Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.mynet.com.pl 11.02.08, 21:47
                                                    A ja podbijam, właśnie dostaliśmy info że developer zaciągnął kredyt
                                                    pod hipotekę budowy do której my mamy roszczenia wpisane w Księdze
                                                    wieczystej, ale przecież oni mogą wszystko.
                                                  • Gość: maxi Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 12.02.08, 20:30
                                                    Niech się jeszcze potwierdzi,że wzięli to od głównego wykonawcy (?)- swojego
                                                    właściciela, to będzie burleska. Może jutro prezes coś wyjaśni bo po wzięciu
                                                    pożyczki(?) nie było go w pracy.
                                                  • Gość: ggg Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.chello.pl 13.02.08, 08:43
                                                    wzieli ponoc od siostrzyczki Optimy w ktorej 100% udzialu ma Budostal, sprawa
                                                    ewidentna.
                                                  • Gość: Jolka Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 13.02.08, 22:16
                                                    Budostal kombinuje jak może normalnie mafia
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 14.02.08, 17:12
                                                    5.02.08r. złożony został wniosek o wpisanie pożyczki do hipoteki.
                                                    Bardzo dobrą reklamę zrobili sobie przed sprzedażą II etapu budowy. Czy ktoś to
                                                    kupi?
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 15.02.08, 18:33
                                                    "Kup u nas mieszkanie 3 mln zł w hipotece gratis"
                                                  • Gość: emi Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 19:19
                                                    Do gościa z policji - kolego powinineś się nimi (Budostal-3)zająć
                                                    ale jako policjant prowadząc postępowanie przeciwko tym oszustom i
                                                    wsadzić ich do paki WSTYD WSTYD WSTYD Akty notarialne nie
                                                    respektowane a policjant staje po stronie złodzei koniec świata czy
                                                    tylko nasz kochany kraj?
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 19.02.08, 20:56
                                                    Cała ta pożyczka to chyba jedna wielka ściema. Wierzyć się nie chce, że firma,
                                                    która pożyczyła ma takie pieniądze.
                                                  • Gość: iruś Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 23.02.08, 11:10
                                                    Też mi się wydaje, że to ściema ale deweloper teraz za wszelką cenę
                                                    musi udowodnić rażącą stratę i odegrać się na swoich klientach. To
                                                    chwyta się takich sztuczek na granicy prawa. Jakie to przykre. Żaden
                                                    podmiot gospodarczy dbając o swoją renomę, reputacje i dalszą w
                                                    perspektywie działalność tak nie postępuję zastraszając klientów.
                                                    Ludzie nie kupujcie mieszkań od B3. Brawa dla pana z policji!-
                                                    masakra.
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 24.02.08, 11:03
                                                    Mam informację dla Pana z Policji, że pani prokurator zajęła się sprawą i jak ma
                                                    jakieś informacje w zakresie obrony dewelopera to niech się kontaktuje z
                                                    Prokuraturą w Nowej Hucie na os.Stalowym.
                                                  • Gość: dfds Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: 213.180.137.* 26.02.08, 12:29
                                                    chyba prokuratra sie nimi zajmie, najwyzszy czas skonczyc z kretactwem
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 28.02.08, 15:44
                                                    Zgadza się, zbierają cała dokumentację, będą decydować czy prawo zostało załamane.
                                                  • Gość: marek Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 03.03.08, 18:37
                                                    Przecież Pan z policji już zdecydował, że to wina banków (chyba tych
                                                    w których mamy kredyty??.. i spłacamy coś co nam się normalnie i
                                                    przede wszystkim uczciwie należy) no i tej ewidentnej hiperinflacji.
                                                    Podwyżka ceny metra o 1/3, niedotrzymanie terminów oddania i
                                                    hipoteka... ciekawe co jeszcze będzie????
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 15.03.08, 17:35
                                                    Wiecie ,że prezes Budostalu-5 został zatrzymany przez prokuraturę?
                                                  • Gość: endrus Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.ksknet.pl 22.03.08, 17:45
                                                    widocznie są granice przeginania:):)
                                                  • Gość: ania Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 29.03.08, 07:06
                                                    Uwagi i przestrogi dla, tych którzy myślą o zakupie mieszkania z II etapu
                                                    inwestycji:
                                                    1. Do ceny ofertowej dolicz 30%, które będą chcieli od Ciebie w trakcie budowy.
                                                    2. Nie wierz, że umowa przedwstępna daje Ci jakiekolwiek gwarancje.
                                                    3. Rozejrzyj się za dobrym prawnikiem, przygotuj się na koszty za jego usługi
                                                    oraz opłaty sądowe, ponieważ jak się będziesz opierał to tylko w ten sposób
                                                    odbierzesz lokal.
                                                    4.Mieszkanie dostaniesz bez ogrzewania , wody , prądu i windy. Odbiór kluczy i
                                                    odbiór techniczny to dwie różne sprawy dla tego dewelopera.
                                                    5.Niektórzy deweloperzy w ramach pozbywania się ostatnich mieszkań oferują
                                                    darmowy sprzęt AGD, tutaj możesz dostać zadłużoną hipotekę gratis.
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 11.04.08, 21:03
                                                    Niedziela godzina 12.00 pod US będzie fotograf z Gazety Krakowskiej. Czym więcej
                                                    ludzi tym lepiej.

Proszę tych, którzy w swoich lokalach mają spore usterki, bo potem może pokażą
                                                    je fotografowi i też zrobi zdjęcie!!!!

Artykuł będzie tyczył nie tylko traktowania przez B3 umów notarialnych, ale i
                                                    stanu inwestycji.

Proszę potraktujcie to serio!!!! Godzina 12 niedziela!!!
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 04.05.08, 19:32
                                                    Nadal wielki syf w oddanych budynkach. Ta inwestycja to porażka!!!
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.autocom.pl 11.05.08, 07:52
                                                    Czy wiadomo kto będzie budował drugi etap tej amatorskiej inwestycji?
                                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:58
                                                    BEZ ZLOSLIWOSCI, TO TYLKO BUISNESS, KTO CI SPRZEDA W MIESCIE PO
                                                    3200, BRAKUJE JESZCZE 2000 DO RACHUNKU, I NIE MA GRATISÓW, NIE LICZ
                                                    NA CUDA. ROZSADNIEJ BYŁOBY GDYBY INWESTYCJA ZOSTAŁA SZYBKO
                                                    ZAKOŃCZONA I ROZLICZONA, I MOGLIBYSCIE DYSKUTOWAC W SADACH ZE
                                                    SPÓŁKA KTÓRA BY ZNIKNEŁA W 5 MINUT, CIEKAWE DLACZEGO DEVELOPER
                                                    JESZCZE NIE UPADL, I CIEKAWE KTO POPRAWI USTERKI / ZA TAKA CENA 1 M
                                                    2 PRYWATNY NAWET BY SIE DO ROBOTY NIE ZABRAŁ.
                                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal 3 sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 13:56
                                                    JESZCZE NIE UPADL
    • Gość: gs Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 11:02
      jak myślicie o ile po raz kolejny przesuną oddanie bloku G?
      - pierwszy raz o 8 miesięcy
      - drugi raz o ......
      - trzeci?

A co mogę zrobić z tą ich gwarancją?
      • Gość: ciacho Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 05.01.08, 13:18
        Bardzo ciekawe co z gwarantowanymi przez nowe, lepsze notarialne terminami....
        • Gość: iruś Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ksknet.pl 07.01.08, 18:24
          Terminy ze starych umow notarialnych są tak samo ważne jak z nowych
          a z tego wynika, że zapisy we wszystkich notarialnych są dla super
          dewelopera tak samo ważne! Po nich wszystko spływa. Póki co jak G
          nie będzie to reszta bloków też nie będzie oddana. A to może jak
          widac trochę potrwać. Nie wiem jak można było do tego dopuścić
          wiedząc, że oddanie mieszkań zależy od budowy poszczególnych bloków
          i wiedząc co się dzieje na budowie. Ale to są jak zawsze przecież te
          ciągle prześladujące -nieprzewidziane okolicznosci.
          • Gość: gosc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 19:19
            a może wy się niepotrzebnie czepiacie kilka czy kilkanaście
            miesięcy opóżnienia i już taki wrzask.
            • Gość: pitagoras Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 08.01.08, 09:21
              Kolejny skandal to brak ogrzewania w prawie wykończonych blokach . Żeby nie
              oznaczało to kolejnych lat walki o naprawę usterek.
            • Gość: ciacho Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 08.01.08, 13:00
              O wreszcie developer cos napisal...
            • Gość: iruś Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ksknet.pl 08.01.08, 20:41
              deweloper czyta i żadnych wniosków:)
              kilkanaście m-cy opóźnienia- to może "mówmy" już o latach
              • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 12.01.08, 18:29
                Czy to prawda ,że od 1 stycznia zrezygnowali z tego prawnika, który zatruwał nam
                życie w 2007 roku, pisząc kolejne pisma z księżycową argumentacją?
                • Gość: gośc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 10:58
                  to pytanie najlepiej skierować do budostalu.
                  • Gość: pitagoras Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 16.01.08, 06:21
                    Nie wiem czy skończyli, ale zaczął ktoś budować II etap osiedla.
                    Zapisał się ktoś naiwny?
                    • Gość: ciacho Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 16.01.08, 11:29
                      Na pewno beda robic pod inym szyldem bo przeciez kto kupi od firmy ktora nie
                      respektuje nawet umow notarialnych
                    • Gość: marek Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ksknet.pl 16.01.08, 19:04
                      Pewno się jacyś naiwni znajdą. Wyskoczą z trochę niższą ceną i w
                      miarę szybkim terminem realizacji co by szybko sprzedać taką dużą
                      ilość mieszkań a potem nie dotrzymają ani ceny ani terminu kolejnego
                      już!! ustalonego i będą zastraszani przez prawnika. A i jeszcze
                      odpadające tynki są gratis.
                      • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 18.01.08, 22:25
                        Nadal chcą obciążyć hipotekę kredytem. Jak to zrobią to będzie to są w Polsce
                        organy ścigania
                        • Gość: gosc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:26
                          Nadal chcą obciążyć hipotekę kredytem. Jak to zrobią to będzie to są
                          w Polsce organy ścigania (spodni???). to jest to i to jest to
                          zwłaszcza to bo to!
                          • Gość: gosc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:30
                            A tak na marginesie sorry za głupi żart - ale mi się kojarzyło
                            zwłaszcza że tyle górników teraz w telewizji.
                            • Gość: Marzena Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 23.01.08, 06:32
                              Czy ktoś z was zawiadomił już w tej sprawie prokuraturę? Przecież jest to
                              ewidentne wyłudzenie i oszustwo.
                              • Gość: Isia Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 81.15.202.* 24.01.08, 20:09
                                Jest już ponoć zawiadomienie do prokuratury w związku z planowanym oszustwem,
                                polegającym na dodatkowym obciążeniu lokali kredytem, przed ich wydzieleniem.
                                • Gość: ździsiu Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 24.01.08, 21:39
                                  no i bardzo dobrze, taka akcja chyba podpada pod artykuł 300 KK
                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 25.01.08, 17:16
                                    Dzisiaj TBS Budostal-3 miał pierwszą rozprawę przed sądem o wydanie lokalu.
                                    • Gość: ździsiu Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 25.01.08, 22:01
                                      Tak i ponoc oglosili ze beda musieli upadac bo bidulki nie maja kasy
                                      • Gość: gość Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:23
                                        dobrze, a co to oznacza dla Nas...? - "potencjalnych" mieszkancow...?
                                        • Gość: prawnik Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 26.01.08, 14:40
                                          Ciekawostki z kodeksu karnego. Być może mogą mieć związek z tematem:
                                          Art. 300. § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości,
                                          udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa,
                                          ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo
                                          uszkadza składniki swojego majątku, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
                                          § 2. Kto, w celu udaremnienia wykonania orzeczenia sądu lub innego organu
                                          państwowego, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to,
                                          że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża
                                          albo uszkadza składniki swojego majątku zajęte lub zagrożone zajęciem,
                                          podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
                                          § 3. Jeżeli czyn określony w § 1 wyrządził szkodę wielu wierzycielom, sprawca
                                          podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
                                          Art.301 § 2. Tej samej karze podlega, kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli
                                          doprowadza do swojej upadłości lub niewypłacalności.
                                          § 3. Kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli w sposób lekkomyślny doprowadza do
                                          swojej upadłości lub niewypłacalności, w szczególności przez trwonienie części
                                          składowych majątku, zaciąganie zobowiązań lub zawieranie transakcji oczywiście
                                          sprzecznych z zasadami gospodarowania,podlega grzywnie, karze ograniczenia
                                          wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                                          • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 30.01.08, 05:57
                                            Endrju pisze w innym temacie o skierowaniu sprawy do prokuratury. Może ktoś to
                                            potwierdzić? Z tego co widzę to się nie przejęli , a nawet poprawili tempo na
                                            budowie.
                                            • Gość: sąsiadka Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 12:41
                                              coś się tu nie zgadza, tempo przyspieszyli a na A i H już
                                              sprzątają , jeszcze tylko klatka i majster mówił ze będą przekazywać
                                              klucze
                                              • Gość: maxi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 03.02.08, 16:58
                                                Sprzątają, a płytek nie ma wszędzie , drzwi także. Naciągają te terminy na siłę.
                                                • Gość: Jolka Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ksknet.pl 03.02.08, 18:12
                                                  B3 pozamykał A i H bo sam tam wykańcza. Płytek na klatkach nie ma
                                                  ale już będzie oddawał mieszkania.Ta.. Do oddania to jeszcze trochę
                                                  czasu. A z drugiej strony co z tego, że dostane klucze jak nie będą
                                                  miała aktu własności. Będę je wykańczać a potem B3 znowu coś wymyśli?
                                                  • Gość: ccc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 213.180.137.* 04.02.08, 16:09
                                                    nadzwyczajna zmiane okolicznosci bo ostra zima byla normalnie...
                                                  • Gość: Marzena Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 04.02.08, 16:25
                                                    I co może jeszcze każą płacić czynsz od kwietnia za mieszkanie w tym kołchozie?
                                  • Gość: PAUL@WP.EU Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 14:09
                                    JESZCZE NIE UPADL, I CIEKAWE KTO POPRAWI USTERKI / ZA TAKA CENA 1 M
                                    2 PRYWATNY NAWET BY SIE DO ROBOTY NIE ZABRAŁ.
                                    • Gość: Eryk Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.ver.airbites.pl 25.05.08, 18:10
                                      Skąd się Ty parówo pojawiłaś na tym forum !!!!!!! Rozmawiamy o
                                      cenach sprzed 2,5 roku matole !!!!!!!!
                                      • Gość: gh Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 27.05.08, 07:43
                                        PAUL - jak sie jest w stanie "wskazujacym" to nie siada sie sie do komputera bo
                                        pozniej wychodzi belkot bez skladu i ladu. Po drugie - naucz sie dziecko ze
                                        CapsLock czasem warto wylaczyc.
                                        • Gość: mieszkaniec Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 30.05.08, 20:51
                                          Deweloper w tarapatach . Sprawa trafia do sądu.
                                          • Gość: marzena Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 81.15.202.* 04.07.08, 09:05
                                            Zapraszam wszystkich pokrzywdzonych przez dewelopera i
                                            zainteresowanych na posiedzenie sądu rejonwego dla Nowej Huty-
                                            ul.Przy Rondzie (pomiędzy rondem Mogilskim i Grzegórzeckim) - sala
                                            e335 w poniedziałek 7lipca 2008r o godz.8.30.
                                            Będzie rostrzygane odwołanie od decyzji prokuratury.
                                            • Gość: mieszkaniec Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.autocom.pl 06.08.08, 07:50
                                              Opóźnienie na tej budowie coraz większe. Kompletna amatorszczyzna.
                                              • Gość: miki Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.aon.edu.pl 09.09.08, 21:04
                                                Dogadaliście się z tym "deweloperem"?
                                                • bucostal3sa Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand 11.09.08, 23:47
                                                  nie .
                                                  jedyna droga to pozwy sadowe ! dodatkowo b3 z wszelkimi przynaleznosciami typu
                                                  tbs b3 , APARTAMENTY LUDWINOW , maja coraz wieksze problemy finansowe - pozwy od
                                                  wykonawcow za niezaplacone 3 000 000 SEREMETOWI . OMIJAC Z DALEKA !!!! ZWLASZCZA
                                                  ZE PLANUJA COS JESZCE BUDOWAC !!!!! SMIERDZI I TO STRASZNIE !!!!
                                                  • Gość: aldi Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 11:41
                                                    Wiadomo ile osób złożyło pozwy do sądów?
                                                  • Gość: BUCOSTAL Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 07.10.08, 16:13
                                                    W SUMIE OKOLO 20

UWAGA W KOLEJNYM ETAPIE INWESTYCJI NA PIASTA KOLODZIEJA ZOSTANIE POWOLONA
                                                    ZAPEWNE KOLEJNA FIRMA "KRZAK " ZALECAM ZDECYDOWANA OSTROZNOSC !!!!!!!!!!!WOBEC
                                                    Budostal-3 SA
                                                    Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego
                                                    ul. Igołomska 1,
                                                    30-969 Kraków
                                                    DLA TEGO PSEUDODEVELOPERA UMOWY NOTARIALNE Z WPISEM DO KW NIE SA W ZADEN
                                                    SPOSOB ZOBOWIAZUJACE !!!
                                                    polecam lektura na necie !!!!!
                                                    UUUWWWAAAAGGGGAAAAA!!!!!!!!!!!
    • Gość: BUDOSTAL 3 SA Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.08, 10:22
      UWAGA W KOLEJNYM ETAPIE INWESTYCJI NA PIASTA KOLODZIEJA ZOSTANIE POWOLONA
      NAPEWNO KOLEJNA FIRMA "KRZAK " SPOLKA CELOWA !!!!!ZALECAM ZDECYDOWANA OSTROZNOSC
      !!!!!!!!!!!WOBEC
      BUDOSTAL -3 SA
      Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego
      ul. Igołomska 1,
      30-969 Kraków
      DLA TEGO PSEUDODEVELOPERA UMOWY NOTARIALNE Z WPISEM DO KW NIE SA W ZADEN
      SPOSOB ZOBOWIAZUJACE !!!

polecam lektura na necie !!!!!
      UUUWWWAAAAGGGGAAAAA!!!!!!!!!!!
    • Gość: adam Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 188.33.74.* 02.07.09, 19:52
      W końcu deweloper uzyskał pozwolenie na zamieszkanie. Opóźnienie w oddaniu
      wyniosło ponad półtora roku! Żądali za to jeszcze dopłaty po 800 zł za metr kw.
      Próby wyegzekwowania umów notarialnych na drodze sądowej nie powiodły się. Mam
      nadzieję, że to ostatnia inwestycja mieszkaniowa grupy B-3.
      • Gość: gosc Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: *.chello.pl 07.07.09, 22:27
        no nie pisz ze sie nie powiodlo bo kilka osob ok 10 jeszcze walczy
        • Gość: Electric Re: TBS Budostal chce zadłużyć mieszkania - skand IP: 94.254.151.* 30.07.09, 20:52
          Nowy adres osiedlowego forum Piastów 65 to:
          www.piastow.hostit.pl
          Dla starych użytkowników loginy i hasła bez zmian.
          Zapraszam nowych mieszkańców osiedla do założenia konta.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka