j.wrona 30.07.03, 13:30 Witam Zamierzam otworzyc bar piwny i nie bardzo wiem co podawac do piwa tz: jakies przekaski na ciepło i zimno jakies konkretniejsze dania Co proponujecie????????? Prosze o sugestie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boldhead Re: co najlepsze do piwa !!!!! 30.07.03, 13:41 topinky, utopency, nakladany hermelin, pivni syr, Odpowiedz Link Zgłoś
j.wrona Re: co najlepsze do piwa !!!!! 30.07.03, 13:55 dzieki tylko gdzie to kupic? i jak przyrzadzic? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Re: co najlepsze do piwa !!!!! 30.07.03, 14:54 Moim skromnym zdaniem: - twarożki ołomunieckie smażone w cieście piwnym (strasznie śmierdzą), - parówki z musztatdą (najlepiej kilka par), - golonka peklowana pieczona na ruszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: co najlepsze do piwa !!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 19:57 a jesli chodzi o siakies zakaski, to ja preferuje wszelkiego rodzaju rzeczy z sola- np. paluszki, jakies ciasteczka itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka i pewnie 31.07.03, 12:36 jeszcze ma to postawić za darmo autorom cennych sugestii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: i pewnie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 15:41 jottka napisała: > jeszcze ma to postawić za darmo autorom cennych sugestii :) hahaha, najpierw trzebaby ten bar otworzyc:) kiedys bylem na jakims swiecie w stuttgracie i tam sprzedawali takie pyszne precle (ale nie to dziadostwo, co w krakowie:), z sola, mmm, to by bylo cos wspanialego do piwa:D Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: i pewnie 31.07.03, 21:17 Gość portalu: 7 napisał(a): > hahaha, najpierw trzebaby ten bar otworzyc:) teraz to sie pewnie ze 3 razy zastanowi, zanim sie zdecyduje na tak pochopne działania a niemieckim preclom mówimy nie, za dużo soli i wszelkich innych dosypek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: i pewnie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 21:25 > > a niemieckim preclom mówimy nie, za dużo soli i wszelkich innych dosypek trzeba czerpac z zachodu dobre (smaczne tez:) pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: i pewnie 31.07.03, 21:28 kiedy one niedobre :( cienkie, twarde i przeprzyprawione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: i pewnie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 22:22 jottka napisała: > kiedy one niedobre :( cienkie, twarde i przeprzyprawione moze mialas bliskie spotkanie z nie tymi, co ja:) bo moje faktycznie- twarda skorka, ale w srodku, mmm, delikatne ciasto, wcale nie przeprzyprawione!:) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka boja 01.08.03, 00:05 patriotka jezdem, krakowski obwarzanek typu solidna buła to je ono :) tyle że nie do piwa, a np na sniadanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.wrona Re: co najlepsze do piwa !!!!! IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 01.08.03, 19:40 witam wszystkich Dzieki za rady Jezeli tylko uda mi sie otworzyc takowy bar to wszystkich zapraszam na jedzonko i piwki Pozdrawiam Yaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: co najlepsze do piwa !!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 20:04 nie zapomnij podac adresu ;)) btw. na rajskiej jest bar piwny, ja bym sie nie wzorowal.. podaje tylko jaka mialbys "konkurencje" Odpowiedz Link Zgłoś