Dodaj do ulubionych

Macanie, gniecenie, potrząsanie

19.11.07, 10:16
Jest taka reklama w TV pokazująca facetów testujących sprzęt agd poprzez zabawne ekstrema. Tu się można pośmiać, ale śmiech zamiera na uściech, gdy widzę baby w marketach, najczęściej energiczne starsze damy, które muszą obowiązkowo wymacać i pougniatać pieczywko, popotrząsać śmietaną czy kefirem, poprzerzucać drożdżówki... potem trudno znaleźć nieodkształcony chleb czy niesplaskaconą drożdżówkę. (Co ciekawe, faceci nie robią takich czarów-marów macających i gniotących a pono lubią.) Bidne są pracownice sklepu, bo nawet jeśli zwrócą uwagę klientce, ta najczęściej rozdziawia się we wrzasku. Może by tak znaleźć jakieś zajęcie tym specjalistkom od macania i gniecenia? Salon masażu odpada, bo przeważnie te kobitki są leciwe...
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 10:23
      Ja nie jestem baba a sprawdzam zawsze na przykład, czy któreś jajco w foremce
      nie jest stłuczone i nie przykleiło się do kartonika.
      Robię tak zarówno u nasz w Polszcze jak i za granicą i jeszcze nikt nie miał do
      mnie o to pretensji.
      Bywają naturalnie przegięcia, jak choćby macanie pieczywa gołą, brudną ręką.
      Mąż mojej znajomej (chłop, Niemiec!) przekładał większe jaja do opakowania z
      mniejszymi, żeby zaoszczędzić 10 eurocentów na opakowaniu!
      Nie dziwię się, że od niego odeszła;)
      • klaczkafiglaczka Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 10:33
        No jeśli facet sam maca sobie jajka, to też bym od niego odeszła...
        • krzychut Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 11:03
          Nie widzę w tym nic złego.
          Są to klejnoty tak delikatne, że trzeba mieć duże zaufanie żeby oddać je w ręce
          innej osoby;)
          • laenia Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 11:08
            Może powinno się powrócić do tradycyjnych peerelowskich tabliczek "Towar macany
            należy do macanta" :)
            • krzychut Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 11:09
              W innej wersji do "macadora";)
          • elfiefigle Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 21.11.07, 01:11
            ale on nie macał swoich, tylko cudze! Fuuuuuj!!!
    • janigor1 Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 19.11.07, 11:23
      No, macanie chleba (przez foliowy woreczek oczywiście) rozumiem, bo często między świeże poutykane jest stare. Ale po co się potrząsa śmietaną??? Swieza głośniej chlupie czy co?
      • klaczkafiglaczka Re: Macanie, gniecenie, potrząsanie 20.11.07, 00:07
        Chyba test na szczelność wieczka? A może próba, czy się masło z tego dobrze robi, znaczy śmietanka palce lizać...

A co do nabiału, słuszne to stwierdzenie, że delikatny. To ja już rozumiem skąd moda na te spodnie wiszące w kroku. Pono prawdziwy mężczyzna "ma klejnoty jak z mosiądza, jak ten ułan spod Grudziądza", więc wytrzymalsze niż dzisiejszy wydelikacony nabiał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka