Dodaj do ulubionych

Niechcenie i koszula

09.02.25, 21:02
Dziewczyny, jak mi się nie chce, to tylko ja wiem. Tak strasznie mi się nie chce. Może jakieś porady, jak zrobić, żeby się chciało. Niedzielny wieczór, ech....
Drugi temat z tych bardziej przyziemnych. Czy można ukrochmalić bawełnianą koszulę i czy to jest coś warte. Będzie się wtedy łatwiej prasować i mniej gnieść? Zdania w necie podzielone.
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Niechcenie i koszula 09.02.25, 22:31
      Możesz ukrochmalić. Czy lepiej się prasuje? To sprawa dyskusyjna. Dłużej w ciagu dnia ładną jest
      • wakacje_50 Re: Niechcenie i koszula 09.02.25, 22:48
        A nie jest sztywna?
        • aqua48 Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 09:16
          wakacje_50 napisała:

> A nie jest sztywna?

Jest, ale jak bardzo to zależy od intensywności krochmalu.
        • qwirkle Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 12:15
          Jak zrobisz krochmalek z jednej łyżeczki mąki ziemniaczanej w kubku i rozpuścisz w misce wody w której zamoczysz koszulę przeznaczoną do krochmalenia - uzyskasz bardzo delikatne uszywnienie. Prasować najlepiej lekko wilgotną krochmaloną koszulę.
    • krwawy.lolo Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 00:16
      Jak się ukrochmala koszulę? Robi jej się tulu-tulu w tym obrzydliwym, spermopodobnym środowisku?
      • primula.alpicola Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 15:26
        Sperma jest dla ciebie obrzydliwa, lolo? To może popracuj nad dietą, fajki rzuć i alkohol?
    • alina460 Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 15:10
      Weź, chce Ci się tak paprać tym krochmaleniem? Starata życia.
    • danaide2.0 Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 15:15
      Każda koszula zadziała inaczej. Sprawdź, będziesz wiedziała. To, jak prasuje się koszula zależy od jakości, bawełny, splotu. Mam takie, które prasuje się cudnie i dłużej lepiej wyglądają, męskie z crew clothing co. np.
    • primula.alpicola Re: Niechcenie i koszula 10.02.25, 15:22
      Nie wiem jak Ci pomóc. Nie ma jakiegoś suplementu na niechcenie?
      Na myśl o wykrochmalonej koszuli mi słabo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka