szarmszejk123 19.06.25, 09:01 Dziewczęta, czy ma lub macała któraś z was tę sukienkę i może mi powiedzieć, czy ona prześwituje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:21 Tak mi się właśnie wydaje... Ale jest zawsze te 10% Odpowiedz Link Zgłoś
1papryczkachili Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:28 Hmm tej nie widziałam, ale ostatnio kupiłam tam dwie sukienki 100%wiskoza i nie prześwitują. Tylko te moje wzorzyste a ta gładka i jasny kolor to różnie może być. Zamów, najwyżej odeślesz. Bardzo ładna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:49 Prześwituje. Jak się spojrzy "pod światło", to większość letnich kiecek bez podszewki przeswituje Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:59 No dokładnie - pod światło, brodawka przy braku staniku będzie wygląda jak przebarwienie na sukience. Ale dramatu też nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:02 Brodawka mi nie przeszkadza, ale doopa na wierzchu już tak 😂 taka dziwna jestem 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:09 No przecież masz jakieś majtki, a sukienka jest długa więc jakie na wierzchu? Wg mnie to raczej prześwitywanie "widzę zarysy sylwetki" niż "widzę wszystko ze szczegółami". Ale tak sobie gdybam na podstawie licznych ciuchów, które macam. H&M miewa czyste lny, ale większość ich spodni, sukienek, koszul to właśnie takie mieszanki. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:16 No mam ale nie lubię pokazywać ich światu, taki fiś 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:24 Jeżeli nie lubisz cielistej bielizny, to kolor zbliżony do tego niżej będzie pod białym totalnie niewidoczny. Serio. Gdzieś przeczytałam, wyśmiałam, a potem spróbowałam pod jedwabną bluzką. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:22 NO az tak nie prześwituje. Jak masz cieliste majktki będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:34 szarmszejk123 napisał(a): > Brodawka mi nie przeszkadza, ale doopa na wierzchu już tak 😂 taka dziwna jeste > m 😅 To załóż majtki w cielistym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 11:14 Czy cieliste nie dają wrażenia, że duda jest goła? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 11:48 Wolę to, niż żeby prześwitywały czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:53 Mam podobną z H&M tylko 100% lnu, jest dość cienka, owszem prześwituje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:18 To zwykła kolekcja H&M, czy coś od obcych marek, które oni też mają? Napiszę bez gwarancji. Mam, czy miałam kilka portek z H&M z podobnym składem, bo oni ten mieszany z wiskozą len mają od wielu sezonów w różnych kolorach, także jasnego beżu, albo prawie białym, bo ja całkiem białego nie lubię. Ale struktura podobna. Ostatnio te spodnie niżej (87% wiskoza, 13% len). U mnie nie prześwitują. Ale ja noszę do tego cielistą bieliznę. Pod biały możesz założyć też bieliznę różową. Wszystko co w kierunku czerwonego nie będzie pod białym widoczne. Jedyne co mogę tej tkaninie zarzucić, że się zbiega na długość, ale jak spodnie staną się z bardzo długich takie do kostek, to mi nie przeszkadza. Nie wiem jak to się zachowuje przy sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:21 Mierzyłam ją, Prześwituje. Nie miescił mi się w niej biust, a rozmiar większa wisiała jak wór pokutny Odpowiedz Link Zgłoś