Dodaj do ulubionych

Sukienka z H&M

19.06.25, 09:01
Dziewczęta, czy ma lub macała któraś z was tę sukienkę i może mi powiedzieć, czy ona prześwituje?
Obserwuj wątek
    • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:04
      Len albo len z wiskozą?
      • szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:07
        Wiskoza (70%) z lnem ( 30%).
        • alpepe Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:20
          na 90 proc. będzie prześwitywać.
          • szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:21
            Tak mi się właśnie wydaje... Ale jest zawsze te 10% wink
        • 1papryczkachili Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:28
          Hmm tej nie widziałam, ale ostatnio kupiłam tam dwie sukienki 100%wiskoza i nie prześwitują. Tylko te moje wzorzyste a ta gładka i jasny kolor to różnie może być. Zamów, najwyżej odeślesz. Bardzo ładna jest.
    • primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:49
      Prześwituje.
      Jak się spojrzy "pod światło", to większość letnich kiecek bez podszewki przeswituje
      • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:59
        No dokładnie - pod światło, brodawka przy braku staniku będzie wygląda jak przebarwienie na sukience. Ale dramatu też nie będzie.
        • szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:02
          Brodawka mi nie przeszkadza, ale doopa na wierzchu już tak 😂 taka dziwna jestem 😅
          • danaide2.0 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:09
            No przecież masz jakieś majtki, a sukienka jest długa więc jakie na wierzchu? Wg mnie to raczej prześwitywanie "widzę zarysy sylwetki" niż "widzę wszystko ze szczegółami". Ale tak sobie gdybam na podstawie licznych ciuchów, które macam. H&M miewa czyste lny, ale większość ich spodni, sukienek, koszul to właśnie takie mieszanki.

• szarmszejk123 Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:16
              No mam ale nie lubię pokazywać ich światu, taki fiś 🤷
              • snakelilith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:24
                Jeżeli nie lubisz cielistej bielizny, to kolor zbliżony do tego niżej będzie pod białym totalnie niewidoczny. Serio. Gdzieś przeczytałam, wyśmiałam, a potem spróbowałam pod jedwabną bluzką.
          • hanusinamama Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:22
            NO az tak nie prześwituje. Jak masz cieliste majktki będzie ok
          • primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:34
            szarmszejk123 napisał(a):

> Brodawka mi nie przeszkadza, ale doopa na wierzchu już tak 😂 taka dziwna jeste
            > m 😅

To załóż majtki w cielistym kolorze.
            • mama-ola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 11:14
              Czy cieliste nie dają wrażenia, że duda jest goła?
              • primula.alpicola Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 11:48
                Wolę to, niż żeby prześwitywały czarne.
    • madame_edith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 09:53
      Mam podobną z H&M tylko 100% lnu, jest dość cienka, owszem prześwituje.
    • snakelilith Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:18
      To zwykła kolekcja H&M, czy coś od obcych marek, które oni też mają? Napiszę bez gwarancji. Mam, czy miałam kilka portek z H&M z podobnym składem, bo oni ten mieszany z wiskozą len mają od wielu sezonów w różnych kolorach, także jasnego beżu, albo prawie białym, bo ja całkiem białego nie lubię. Ale struktura podobna. Ostatnio te spodnie niżej (87% wiskoza, 13% len). U mnie nie prześwitują. Ale ja noszę do tego cielistą bieliznę. Pod biały możesz założyć też bieliznę różową. Wszystko co w kierunku czerwonego nie będzie pod białym widoczne.
      Jedyne co mogę tej tkaninie zarzucić, że się zbiega na długość, ale jak spodnie staną się z bardzo długich takie do kostek, to mi nie przeszkadza. Nie wiem jak to się zachowuje przy sukienkach.
    • hanusinamama Re: Sukienka z H&M 19.06.25, 10:21
      Mierzyłam ją, Prześwituje.
      Nie miescił mi się w niej biust, a rozmiar większa wisiała jak wór pokutny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka