Dodaj do ulubionych

aby solowka nie byla samotna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:15
19.59 - wsiadam na dworcu do 2 ( chyba 2-03)
soloweczka sobie jedzie - na poczatku slysze komunikat z radia do motormana
ze cos sie zablokowalo w faustynowicach i ze czekaja na amblans a potem
podaja ze jest dokladnie 20.00.
jade sobie basztowa a tu buch wyskakuje 7-demeczka z dlugiej przed nas,
jedziemy dalej - bagatela - a tu wyskakuje przed nas 8-meczka, ale co tam
dalej sie wleczemy - filharmonia - a tu przed nas wskakuje bomba 2001 - 6
stka - co za swietna koordynacja wszystkie tramwajki naraz sie spotykaja mimo
ze jezdza wszystkie obrocz 6 co 20 minut (6 chyba co 10 chociarz nie wiem jak
to jest w wakacje) i akurat musza trafic wszystkie na siebie i robi sie
koreczek :)))
ps. mpk jak mpk ale co by nie powiedziec to po wizycie na pkp mpk i tak sie
super prezentuje - jak patrze na te kibelki na dworcu to nie trzeba owsika
aby sie zalamac stanem kolei - o brudzie na dworcu nawet nie wspomne...
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 04.08.03, 22:40
      Gość portalu: piter napisał(a):

> co za swietna koordynacja wszystkie tramwajki naraz sie spotykaja

Właśnie dlatego jest świetna koordynacja, żebyś mógł się przesiąść, zamiast
      bzdury wypisywać, nie wiesz, to nie pisz.
      • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.08.03, 00:35
        Jasne... a jak sterczysz na przystanku i chcesz gdzieś podjechać, to stój sobie
        20 minutek... mniam!

Pzdr.
        LOKI
      • Gość: piter Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 06:48
        tylko po co masz sie przesiadac z 7 na 2 czy z 8 na 2 - a tymbardziej z 6- na
        2 - w druga strone przesiadka i tak nie jest wykonalna bo wczesniejszy tramwaj
        ucieka. zreszta nie sadze aby ktokolwiek sobie taki przesiadki planowal wszak
        jadac np z bronowic to ma jeszcze kilka duzo czesciej jadacych tramwajkow niz 8
        czy jadac z krowodrzy wiecen niz 7 ktora jezdzi rzadko (f=20) szczegolnie ze sa
        jeszcze autobusy tak samo nie ma sensu przsiadka z 7 na 8, a po za tym przy tak
        malych odstepach czasowych miedzy tramwajami nie wiadomo ktory pojedzie
        pierwszy wiec albo zalapiesz sie na przesiadke od razu albo czekasz 20 minut na
        kolejna brygade.
        • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.08.03, 10:14
          Po to to kurna zrobiono, abyś z krowodrzy na Salwator wygodnie dojechał, albo z
          Bronowic
          • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 05.08.03, 16:40
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Po to to kurna zrobiono, abyś z krowodrzy na Salwator wygodnie dojechał,
            albo z
            >
            > Bronowic

No więc dokładnie o to chodzi, kto jeździ stale na tej trasie, to wie o tym, a
            argumenty Locutusa są zupełnie bez sensu, bo 2 i 7 mają wspólne raptem 2
            przystanki i nie ma nich NIKOGO, komu by obydwie te linie pasowały, bo jadą
            zwyczajnie w różnych kierunkach.
            • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.08.03, 00:32
              Dobrze, już dobrze... faktycznie dawne #21 było obleganą linią...

Pozdrawiam.
              LOKI
              • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 06.08.03, 00:35
                Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Dobrze, już dobrze... faktycznie dawne #21 było obleganą linią...

Właśnie, czasem jest nawet lepiej, żeby pojazdy jechały razem :) Mnie się np
                rozkład autobusów z Bieżanowa w sobty przed wakacjami podobał, musiałem
                pamiętać tylko 1, a obowiązywał on dla wszystkich linii, nawet bym chciał,
                żeby to wróciło.
                • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.08.03, 00:38
                  Jak Cię spotkam, to masz kopala w dupala... zdążyliśmy już wspólnie z kolegą
                  Wojtaszkiem wypracować porozumienie brzmiące "SOBOTNIE STADO W BIEŻANOWIE JEST
                  DO DUPY", a Ty mi tu takie herezje... uwielbiałem po prostu ten widok - jestem
                  dwa kroki od pętli i nagle uciekają mi wszystkie trzy autobusy naraz... mało
                  mnie tam chuj nie strzelił... i czekaj sobie 20 minut...

Pozdrawiam
                  LOKI (podkuwa buty na spotkanie z Kubą203)
                  • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 06.08.03, 00:40
                    A czy to wina MPK, że Ty się spóźniasz na autobus? Trzeba punktualnie
                    przychodzić...
                    • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.08.03, 03:55
                      A czy ja mam obowiązek znać rozkłady na pamięć? Jeżeli autobusy są co 20 minut,
                      to mam prawo oczekiwać, że coś mi będzie odjeżdżać z pętli co jakieś 6-7 minut.
                      A tu klapa - wsio naraz odjeżdża, a ja muszę sterczeć 20 minut, żeby COKOLWIEK
                      przyjechało...

Możesz się zadrudnić w MPK z takim myśleniem - po co synchronizować rozkłady,
                      po co likwidować stada, jak ludzie przecież mogą przychodzić punktualnie...
                      żałosne :-(

Pozdrawiam.
                      LOKI
                      • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.08.03, 10:38
                        A jak sie nie podoba kurs 7.18 to proszę jechać następnym
                      • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 06.08.03, 16:09

> A czy ja mam obowiązek znać rozkłady na pamięć?

A może sobie sprawdź w necie przed wyjściem? Dużo to nie kosztuje, ja tak
                        robię i jakoś nigdy nie mam problemów z autobusami odjeżdżającymi
                        niespodziewanie sprzed nosa.

> Możesz się zadrudnić w MPK z takim myśleniem - po co synchronizować
                        rozkłady,
                        > po co likwidować stada, jak ludzie przecież mogą przychodzić punktualnie...
                        > żałosne :-(

Czytaj uważnie, przecież mnie nie o to chodzi, z tym podobaniem czy
                        niepodobaniem się rozkładu to tylko moja subiektywna opinia, ale chyba
                        przyznasz, że to nie MPK jest winne, kiedy pasażer się spóźnia na autobus?
                        • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.08.03, 01:06
                          MPK ma zapewnić godziwy dojazd niezależnie od tego o jakiej godzinie ktoś się
                          zjawia na przystanku. Nie każdy ma dostęp do internetu. Za to jak ktoś ma trzy
                          linie, to może się spodziewać, że będą odjeżdżały w regularnych odstępach czasu
                          od siebie.

Pozdrawiam.
                          LOKI
                          • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 07.08.03, 05:01
                            To powodzenia, skarż MPK do sądu, że jak wyjdziesz o 2 na przystanek, będziesz
                            czekał 3 godziny na tramwaj. Sorry, ale MPK ma zapewnić godziwy dowóz zgodnie
                            z rozkładem, a nie wtedy, kiedy pasażer będzie łaskaw się zjawić na
                            przystanku. To nie jest taksówka.
                            • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 07.08.03, 09:18
                              Hihihie
                            • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.08.03, 00:31
                              Ale ROZKŁAD MA BYĆ DOSTOSOWANY DO POTRZEB PASAŻERA, a nie odwrotnie!!!

Pozdrawiam.
                              LOKI
                              • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 08.08.03, 10:55

> Ale ROZKŁAD MA BYĆ DOSTOSOWANY DO POTRZEB PASAŻERA, a nie odwrotnie!!!

No to został dostosowany przecież, o co chodzi? Zresztą, myślę, że gdybyś
                                popytał ludzi na pętli, pewnie większości by to zwisało, dlatego, że
                                zdecydowana większość osób czeka na konkretną linię, a nie na "co przyjedzie".
                                Po prostu wspólny odcinek jest za krótki :)
                                • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 08.08.03, 10:59
                                  Ach, a zastanowiłeś się, że to mogło wynikać np z koordynacji 163 i 174 oraz
                                  173 i 444? Wygląda, że faktycznie nosa poza 13 i 502 nie wystawiasz :(
                                  • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: 217.96.109.* 08.08.03, 22:55
                                    173 i 444 są skoordynowane
                                    • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 08.08.03, 22:58
                                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> 173 i 444 są skoordynowane

Teraz to już chyba 144 :) Ale właśnie, przecież ważniejsza jest koordynacja
                                      173 ze 144 niż ze 163, prawda Loki?
                                      • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:48
                                        Tia, ale np #173 i #502 powinny być skoordynowane - obydwa jadą do centrum.
                                        Często jadąc do Rynku jadę właśnie jednym z nich. I pewnie nie ja jeden
                                        wybieram pomiędzy tymi dwoma liniami.

Pozdrawiam.
                                        LOKI
                                        • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 09.08.03, 02:04
                                          Jadą tak różnymi trasami, że koordynacja robiona specjalnie dla jednego tylko
                                          przystanku (no bo dla większej ilości się nie da) zwyczajnie nie ma sensu. 502
                                          głównie powinien być skoordynowany z 501, i tego się należy trzymać.
                                          • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 04:07
                                            #502 z #501... ależ to mi w Bieżanowie zupełnie niepotrzebne... ROTFL*

A mnie się ta koordynacja #173 i #502 naprawdę wydaje potrzebna - fakt, że
                                            różne trasy, ale obie jadą do centrum... i dla przystanku początkowego powinny
                                            być jakoś skordynowane. Zwłaszcza w soboty i święta, kiedy obydwie kursują co
                                            20 minut.

Pozdrawiam.
                                            LOKI

* - wszelkim locutasom i innym niewykazującym inteligencji tłumaczę, że zdanie
                                            zakończone gwiazdką jest wyłącznie ŻARTEM. Proszę mi nie zarzucać patrzenia
                                            końca własnego nosa.
                                            • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 09.08.03, 09:32

> A mnie się ta koordynacja #173 i #502 naprawdę wydaje potrzebna
                                              > - fakt, że
                                              > różne trasy, ale obie jadą do centrum... i dla przystanku początkowego
                                              powinny
                                              > być jakoś skordynowane. Zwłaszcza w soboty i święta, kiedy obydwie kursują
                                              co
                                              > 20 minut.

Czy naprawdę jest tak dużo osób, które czekają na jedną z tych 2 linii? Nie
                                              wydaje mi się, w końcu jechać na Rynek, i wysiadać pod Cracovią, trochę to
                                              niewygodne :)
                                              • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 00:27
                                                Jak się ma zdrowe młode Locutusowe nogi i się spieszy, to nawet bardzo
                                                wygodne :-P
                                                • kuba203 Re: aby solowka nie byla samotna 10.08.03, 09:04

> Jak się ma zdrowe młode Locutusowe nogi i się spieszy, to nawet bardzo
                                                  > wygodne :-P

Ja też jeszcze nie bardzo schorowany jestem, ale za wygodny, żeby tak
                                                  kombinować :D
                                                  • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.08.03, 01:25
                                                    No ja też generalnie jestem wygodny - i dlatego poproszę omnie na #173 a
                                                    trójskłady (docelowo bombardiery NGT8 lub NGT12) na trzynastkę.

Pzdr.
                                                    LOKI
                                        • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 12:34
                                          173 i 502 nie skoordynujesz bo różnią sie f
                                          • Gość: Locutus Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 00:27
                                            Ale W SOBOTY!!! Jak oba są co dwadzieścia minut!
                                            • Gość: mouset Re: aby solowka nie byla samotna IP: *.cm-uj.krakow.pl 12.08.03, 14:48
                                              No fakt, wczoraj widziałem skoordynowane w stadzie 164 i 179, taaaaaaaaaaaaaaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka