Gość: Cham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 00:14 Hmm, przykra sprawa. Ale chyba większa dla rodziców 13-latki. A smarkula z prawkiem, 5 lat paki minimum i odebranie PJ dożywotnio, przecież mogła ją uratować gdyby nie uciekła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: francjosef Kamizelki ochronne- nie komentuj dzika.nieubłagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 07:50 W rejonie Niepołomic kiedykolwiek przejeżdżając widzę jak większość dzieci chodzi, nawet chodnikiem, w kamizelkach odblaskowych lub z odpowiednimi elementami. Koło Wieliczki to rzadkość. I niestety brak wyobraźni może święcić wątpliwe triumfy. Mam nadzieje że ta dziewczynka miała kamizelkę czy jakiś inny odblask. Wtedy jej rodzice napewno nie będą mieli sobie nic do zarzucenia. A tak... A SPRAWCZYNI wypadku - w tragiczny sposób nabiera doświadczeń życiowych. Ale widać nie miała innej możliwości. Dlatego wszyscy musimy pamiętać o tych z mniejszą dozą wyobraźni i rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm 13 latkowie nie mają już kamizelek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 08:05 z tego co wiem - kamizelki otrzymały dzieci z zerówek i pierwszych trzech klas podstawówki - a więc do 10 roku życia... sam mam dzieci w tym wieku więc wiem jak to pomaga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: 13 latkowie nie mają już kamizelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 08:19 Można takowe kamizelki czy inne elementy odblaskowe kupić w każdym hipermarkecie, że o innych sklepach nie wspomnę. Że starsi ludzie nie mają wyobraźni, czasem to można zrozumieć i wytłumaczyć zaawansowaniem w latach- ale rodzice?? I nie bardzo rozumiem tytuł: 13 latkowie nie mają już kamizelek. Czy 13 latnie dzieci wyrosły z nich?? Dodam, że takich elemetów używają moi znajomi - mieszkają pod Wieliczką, np. w drodze do sklepu, a trzeba iść poboczem bo w pawlikowocach chodnika nie uświadczy. Mogliby by podjechać autkiem jak miejscowi z dziada-pradziada, ale taka już natura "nowych". Pozdrawiam i apeluje- rodzice pomyślcie czasem, może mniej takich tragedii będzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Potrąciła 13-latkę i odjechała IP: *.fema.krakow.pl 08.12.07, 01:36 W końcu jednak zgłosiła się na komisariat (po paru minutach?). Nie oceniajmy jej zbyt pochopnie. To straszna tragedia dla rodziców dziewczynki, ale i dla młodej kobiety, właściwie jeszcze dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś