Gość: LiliMarlene Gdzie ci listonosze? IP: 195.250.54.* 16.12.07, 09:42 Ostatnio list z banku z W-wy do Piaseczna k. Warszawy szedł 2 tygodnie. W Piasecznie z podwodu braków kadrowych zamknięto jeden z urzędów i to co się teraz dzieje to istny horror. Teraz czekam na paczkę z allegro i nie wiem kiedy dojdzie czy wogóle dojedzie. Zaś w momencie jak robiłam zakupy w sklepie internetowym gdy zaproponowano mi dostawę PP za 12zł i kurierem za 15zł bez zastanowienia się wybrałam opcję drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dread nie ma już kasy z noszenia emerytur i rent więc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 10:13 to było przecież do przewidzenia. dośc wyzysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj0 A ja już wiem, dlaczego giną listy. IP: *.acn.waw.pl 16.12.07, 10:16 Zawsze się zastanawiałem, dlaczego część listów nie dociera do adresatów. Odkąd zacząłem pracę w sporej firmie, w której masa korespondencji przychodzi na skrytkę pocztową - już wiem. Ilość listów, która ląduje w naszej skrytce, a nie jest do nas adresowana jest naprawdę spora. Kiedyś wszystko było odsyłane do właściwego adresata z odpowiednia informacją, ale pewnego pięknego dnia zadzwoniła osoba, która dostała taką przesyłkę i zrównała z błotem jednego biednego ludka za to, że dostała kopertę otwartą. A koperty otwierane są wszystkie automatycznie przez specjalne urządzenie. Teraz więc cała "pomyłkowa" korespondencja ląduje w niszczarce. Wyjątki robione są np. dla kuponów promocyjnych HP, których dostaliśmy chyba z 5 (po zakupie sprzętu HP trzeba było wysłać do nich kupon + dowód zakupu. Na tej podstawie dostawało się 5 dych gotówką). Średnio dostajemy około 5 cudzych listów dziennie. Rocznie daje to ponad 1000 szt. korespondencji, która do adresata nigdy nie trafi. Pozdr DJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksx Obóz pracy-ul.Prokocimska PocztaKraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:33 skandaliczne warunki pracy w centrum ekspedycyjnym poniżenie psychiczne za byle co naganna praca ponad ludzkie siły Q....R....W......A gdzi PIP?????????????????????? to jest syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi "mogę tylko przeprosić i zapewnić że będzie lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 10:35 tak właśnie działa monopol, mogą tylko przeprosić i zapewnić. To samo mówiono w PRL-u. Ja osobiście jestem zainteresowany otrzymywaniem rachunków pocztą elektroniczną, czy jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O Re: "mogę tylko przeprosić i zapewnić że będzie l IP: *.inetaccess.pl 16.12.07, 11:54 piekny artykul sponsorowany firmy inpost... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantyka Zdrawstwujtie tow. Lenin, czyli witamy na Poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 12:25 Dlaczego Poczta nie ma pieniędzy dla listonoszy zrozumieć się nie da. Dlaczego naczelnicy zarabiają krocie za swoją indolencję, zrozumieć się nie da. Gdzie się podziewają pieniądze, które płacimy Poczcie bez targowania się, czyli tyle ile zechcą, zrozumieć się nie da. Dlaczego jest bałagan - aaa, to już jest zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Wszystkie paczki z zagranicy są rozgrzebane IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.07, 13:09 Niektórych wcale nie dostaję. Dziękuję Poczcie Polskiej za złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
deckardless Gdzie ci listonosze? 16.12.07, 14:20 Tak, osoby doręczające świetnie spisywały się na swoich stanowiskach - właśnie dlatego awizo z sądu zastałem nie w skrzynce, lecz wetknięte w drzwi wraz z plikiem ulotek reklamowych. Szczęśliwie wakat został już zlikwidowany i nie będę musiał "liczyć" na kolejne mądre posunięcia osób z zastępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Państwowa mafia nie dopuści do otwarcia tego rynku 16.12.07, 14:58 Lekarstwem byłaby konkurencja. Wszyscy byliby zadowoleni. No może poza pocztą, bo musiałby zacząć się bardzo starać, aby ktoś chciał tam pójść. Ale państwowa mafia do tego łatwo nie dopuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziona Poczta Polska to złodzieje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 15:44 Przekażcie swoim znajomym i rodzinie mieszkającym za granicą, żeby broń boże nie szarpali się na święta z wysyłaniem kosztownych podarunków, a zwłaszcza pieniędzy drogą pocztową. NIE DOCHODZĄ WCALE ALBO OKRADZIONE!!!!!!!!!!!!!!!! Od kilku miesięcy obserwujemy wzrost kradzieży listów z zagranicy, a teraz przed świętami z pewnością cholerni złodzieje się obłowią. Nie pozwólcie na to i powiedzcie swoim krewnym i znajomym żeby uważali co wysyłają. Nie dajmy szansy pocztowym złodziejom na łupy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus z Krakowa Co to ma być - żarty? IP: *.ists.pl 16.12.07, 23:31 Niewiasto! A kto przytomny wysyła kasę w listach, a? Tylko chyba idiota! jeszcze parę lat temu, rozumiem, nie miał konta, nie miał karty, mała suma, szkoda było fatygi. Dzisiaj założenie konta, z kartą visa jest darmowe i trwa kilka minut przez internet. Tak samo, jak konto np. w systemie "paypal". Przesyłanie kasy z Anglii w tę i nazad trwa dsłownie sekundy... Można ostatecznie wysłać kasę firmami kurierskimi - dochodzi zawsze, ale to już coś kosztuje. Żadna poczta ani jej niesolidni pracownicy Cię nie okradną. Okradli Cię, bo jakiś idiota wysłał Ci kasę listem. No a to jest już Twoja (i jego) wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziona Re: Co to ma być - żarty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 01:32 Spodziewałam się takiej wnikliwej odpowiedzi :) Akurat nie miałam pojęcia, że nadawca listu chce mi przesłać jakiekolwiek pieniądze. Tyle mojej (naszej) straty. Tu chodzi o coś innego - mnóstwo ludzi, mimo, że tak jak piszesz, są inne rozwiązania, i tak przesyła pieniądze zwykłą pocztą (nie wiem czego to zasługa - wygodnictwa? Chyba). Piszę o tym żeby OSTRZEC, by tego już nigdy nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
danaer Gdzie ci listonosze? 16.12.07, 16:19 Poczta polska to beznadziejnie zarządzany moloch. Jeżeli sie nie sprywatyzuje to jej koniec jest bliski. Tylko żal tych rozkradzionych i zmarnowanych pieniedzy. Listonosze i pracownicy urzędów( ci z okienek) pracują na bandę darmozjadów. Jak wchodzę do urzędu i widzę te koszmarne kolejki to zaraz się wycofuję. Kolejki, brak listonoszy, pokrętne tłumaczenia dyrekcji. Zarządzający pocztą robią wszystko, żeby rozwalić tą instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a tak sobie Gdzie ci listonosze? IP: *.debica228.tnp.pl 16.12.07, 16:30 trzeba zpytac dyrekcje bo zwalniaja listonoszy poto by zatrudnic ich po kilku miesiacach na nowych warunkach znam kilku takich co to ich spotkało taka mała propozycja ze strony dyrekcji nie do odrzucenia kasy szukaja jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Gdzie ci listonosze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 17:00 Za pensję pocztową to niedługo można będzie kupić paczkę papierosów i czapkę śliwek (może jeszcze na skarpetki starczy). Niedługo pan rzecznik i reszta tych oszołomów będą musieli sami zakasać rękawy i brać się za robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Gdzie ci listonosze? IP: *.chello.pl 16.12.07, 17:45 Żary na bok!!!Bartuś i reszta jest już dobrze ustawiona.W d..ę dostaną zwykli pracownicy.Związki tak zadziałały ,że zostaną nawet bez odpraw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expostman Gdzie ci listonosze? IP: 83.13.74.* 16.12.07, 19:34 Pracowałem 3 lata w "służbie doręczeń". Masz do wyboru albo skończyć prace w regulaminowym czasie i nie roznieść co najmniej 1/3 przesyłek, albo zasuwać po godzinach w czynie społecznym Tak było kilka lat temu, teraz pewnie jest gorzej. Za te pieniądze niech Państwowe Przedsiębiorstwo Użyteczności Publicznej pocałuje wszystkich listonoszy w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus z Krakowa A ja znam szczęśliwego doręczyciela IP: *.ists.pl 16.12.07, 23:37 Znam osobiscie doreczyciela, który NIE NARZEKA. Utrzymuje z "pracy" liczną rodzinę, wybudował duży dom wielorodzinny, wykończył, umeblował. Ma duży rewir, a gdy roznosi emerytury, to "zarabia na końcówkach" w 2 miesiace tyle, co Ty przez kilka lat na pensji... I jest szczęśliwym człowiekiem. I NIGDY nie strajkował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echh Re: Gdzie ci listonosze? IP: *.e-wro.net.pl 16.12.07, 21:30 Stojąc w kilometrowej kolejce na poczcie zawsze się zastanawiam, co by było, gdyby ktoś naprawdę - skusił się reklamą i zapragnął zamówić prenumeratę na poczcie - skusił się reklamą i wziął na poczcie kredyt - przyniósł pani w okienku weksel do oprotestowania (przepisy z lat 50.) kolejka z tyłu chyba by go zabiła. Wiem, bo kiedyś zachciałem nadać zwykłą paczkę wartościową - kartonik formatu a4, pani postanowiła ją okleić nalepkami W, co trwało 30 minut. Cudem uszedłem z życiem z tej poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-klient InPosta Gdzie ci listonosze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 21:51 co za bzdura z tym, że InPost jest rzekomo przygotowany do przyjęcia jeszcze większej ilości przesyłek... InPost nie daje sobie rady z tymi przesyłkami, które ma doręczać! Spóźnienia są ogromne - list eksproesowy powinien być doręczony do 2 dni, a mnie się regularnie zdarzało, że szedł 10-22 dni!!! Ja byłabym w stanie wybaczyć spóźnienie 1-2 dniowe, ale 22 dni na list z Tychów do Katowic (22km odległości) to już spora przesada. Piszę w czasie przeszłym, bo już nie korzystam z usług InPostu. Poczta co prawda spóźnia się często, ale te spóźnienia są krótsze, a poza tym - jako operator publiczny - ma jedną generalną zalet - we wszystkich procedurach sądowych i administracyjnych liczy się data nadania, więc w zasadzie nie obchodzi mnie, ile przesyłka idzie. A z uwagi na nieobliczalne spóźnienia InPosta nawet nadanie przesyłki z kilkudniowym wyprzedzeniem co do terminu nie gwarantuje dojścia na czas. Tak więc InPost niestety odpada. Nie powiem już o podwyżce cen, jakiej dokonali w ostatnich miesiącach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLu Re: Gdzie ci listonosze? IP: *.eranet.pl 16.12.07, 23:09 Drodzy Forumowicze! Wszyscy zwracacie uwagę na niedostarczanie w terminie, bądź w ogóle, przesyłek Pocztą Polską, co niewątpliwie jest faktem. Zwróćcie uwagę na to, że w Polskim prawie jest domniemanie skutecznego doręczenia przesyłki przez Pocztę Polską. Jeśli więc któregoś dnia zapuka do Was komornik i będzię licytował dorobek Waszego żyoia, to będzie już za późno na wyjaśnianie pomyłki, bo Poczta Polska nie doręczyła wcześniej kilku awiz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makx InPost juz od roku niewypłacił mi pensji:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:29 poczta polska przynajmniej wypłaca a pan jarosław dalej mi niezapłacił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiu 760zł... nie dziekuje Angila 7600zł :D IP: *.gb.net.pl 17.12.07, 00:32 za taką płace,,, pracowałem co roku, teraz jade do anglii... mam ich głęboko...w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Gdzie ci listonosze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:18 Poczta Polska jest do bani !!!!!!!!!!! Inpost górą, inpost nową pocztą polską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Gdzie ci listonosze? IP: *.chello.pl 28.12.07, 21:11 Pogięło cię pajacu ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Gdzie ci listonosze? IP: *.chello.pl 28.12.07, 21:12 Pogięło cię palancie ? Odpowiedz Link Zgłoś