Dodaj do ulubionych

Zlikwidować linie podmiejskie

IP: 217.96.109.* 08.08.03, 23:27
ponieważ MPK coraz wyraźniej przegrywa z busiarnią, jego oferta dowozu do
centrum nie istnieje, wykonuje same stratne połaczenia, ponieważ dowozi
głównie uczniów i emerytów, nie proponuje dojazdu dalej niż Borek lub
Bronowice Nowe proponuję likwidację lub oddanie prywacie linii podmiejskich i
następujące zmiany:
109 co 15 minut
178 Podkamycze - Nowy kleparz co 30 minut
169 Salwator - Piekary co 60 minut
168 Azory - Pasternik co 20/40 minut
147 Nowy Kleparz - Węgrzce JW co 15/25 minut
153 do Czerwonego Prądnika
154 co 10/20 minut
122 co 20 minut
251 > 111
158 co 20/35 minut
204 bez zmian
116 i 166 co 30 minut
141 co 15 minut
135 co 30 minut duży
155 do Zbydniowic p. Krakówkę , co 40 minut
145 co 20 minut
165 co 20 minut
175 co 20 minut

A ile taboru się zaoszczędzi

Obserwuj wątek
    • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 08.08.03, 23:30
      spoko loko, od 2004 nie będzie wogóle 2XX, będzie OK ? ;) pozdrowienia!
      • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: 217.96.109.* 08.08.03, 23:34
        Co to oznacza? Hurrrrrrra!

i jeszcze jedna zaleta: mniejszy smród
        • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.08.03, 23:56
          Część linii podmiejskich bym zostawił - #204 i #201 na pewno. A najchętniej
          wydłużył je obie gdzieś do centrum. A reszta to na takie zadupia jeździ, że tam
          nawet psy dupami szczekają, a gołębie do góry nogami latają, bo nawet srać tam
          nie warto - w sam ras dla busiarzy, FB, CB i innych takich.

Pozdrawiam.
          LOKI
          • balsen Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:16
            Ja o niczym nie wiem, co się zmieni od 2004?
            • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:17
              Ja też nic nie wiem, ale ktoś sobie tu chyba jaja robi :)
              • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:19
                wszystko w swoim czasie, i tak za dużo powiedziałem :P
                • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:21
                  fassi napisał:

> wszystko w swoim czasie, i tak za dużo powiedziałem :P

Tak czułem i teraz się potwierdza. Gość z MPK, Fassi - przyznaj się.
                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:28
                    No kierman przecież. Sam o tym mówił. Kierman z KB
                    • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:28
                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> No kierman przecież. Sam o tym mówił. Kierman z KB

No wiem bąku, ale chciałem więcej się dowiedzieć.
                      Jak go można spotkać i pogadać ???
                      • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:30
                        To już nie tylko dziewczynki podrywasz, dupiarzu? Jego też chcesz przelecieć?

:-]
                        • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:31
                          po1 juz nie jestem Kierman (niestety)
                          po2 nie można mnie psotkać z takich czy innych względów
                          po3 chyba pozostanę na tym forum na dłużej, bo mi się podoba :)
                          • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:32
                            fassi napisał:

> po1 juz nie jestem Kierman (niestety)

a czemu już nie

> po2 nie można mnie psotkać z takich czy innych względów

szkoda

> po3 chyba pozostanę na tym forum na dłużej, bo mi się podoba :)

no to fajnie, ale czasem się tu ludzie kłócą - wtedy bądź na dystans, taka moja
                            rada
                          • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:42
                            fassi napisał:

> po1 juz nie jestem Kierman (niestety)
                            > po2 nie można mnie psotkać z takich czy innych względów
                            > po3 chyba pozostanę na tym forum na dłużej, bo mi się podoba :)

No ładny,nowy nick Panie Lestat. Czyżby forum Panów HW i IH tak szybko się
                            panu znudziło.
                            • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:43
                              buehehehe dobre posunięcie, niestety nie jestem Lestat, znam Lestata, jednak On się udziela tylko na EKK bo tu mu niewygodnie, natomiast ja się już przyzwyczaiłem :P
                              • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:49
                                fassi napisał:

> buehehehe dobre posunięcie, niestety nie jestem Lestat, znam Lestata, jednak
                                On się udziela tylko na EKK bo tu mu niewygodnie, natomiast ja się już
                                przyzwyczaiłem :P

Czyli pudło!? Niesamowite a jednak prawdziwe.
                                • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:52
                                  A niejaki Śledczy to kto ???
                                  Może motorman - jeśli tak to pozdrów Elunię, moją ulubioną motorwoman.
                                  • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:55
                                    Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> A niejaki Śledczy to kto ???
                                    > Może motorman - jeśli tak to pozdrów Elunię, moją ulubioną motorwoman.

Adaś, ciepło ale jeszcze nie gorąco. Śledź dalej. Jak bedzie gorąco to Ci
                                    powiem.
                                    • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:56
                                      Gość portalu: Śledczy napisał(a):

> Adaś, ciepło ale jeszcze nie gorąco. Śledź dalej. Jak bedzie gorąco to Ci
                                      > powiem.

Miałem iść spać. To też pewnie jezdeś kierman ???
                                      • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:00
                                        a ja myśle że to albo Kermit bynajmniej nie żaba, albo jakiś czlowieko z kontroli vel nadzoru ruchu :)
                                        • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:02
                                          fassi napisał:

> a ja myśle że to albo Kermit bynajmniej nie żaba, albo jakiś czlowieko z
                                          kontroli vel nadzoru ruchu :)

Wielce prawdopodobne.

Ciotki Filki nie podejrzewam hihihi
                                      • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 01:02

> Gość portalu: Śledczy napisał(a):
                                        >
                                        > > Adaś, ciepło ale jeszcze nie gorąco. Śledź dalej. Jak bedzie gorąco to Ci
                                        > > powiem.
                                        >
                                        > Miałem iść spać. To też pewnie jezdeś kierman ???

Adaś, strzelaj wyżej, a nie tak po nogach.
                                        Poza tym temperatura nawet nie drgneła.
                                        • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:04
                                          jak nie Ciotka Filka to może Wujek Zenek???

albo jakiś dyrektor, ale o tej porze... ciekawe ciekawe...
                                          • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 01:10
                                            fassi napisał:

> jak nie Ciotka Filka to może Wujek Zenek???
                                            Ciotkę to ja tam gdzieś mam, ale nie wiem czy jeszcze pracuje, Wujek Zenek to
                                            już nawet strzał nie w nogi tylko w powietrze

> albo jakiś dyrektor, ale o tej porze... ciekawe ciekawe...
                                            Eno, dyrektorzy o tej porze dyktują coś swoim sekretarkom

Fassi skup się, a trafisz.
                                            Dla podpowiedzi ja ciebie znam dobrze, ty mnie w ogóle, więc?
                                            • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:12
                                              znasz mnie dobrze? BUEHEHEHHE więc kim jestem?
                                              • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 01:16
                                                fassi napisał:

> znasz mnie dobrze? BUEHEHEHHE więc kim jestem?

Oj Fassi, odpowiedź jest bardzo prosta.
                                                Ja Ciebie nie znam i nie mam zielonego pojęcia kim jesteś i na odwrót Ty mnie
                                                nie znasz i nie masz zielonego pojęcia kim jestem.

Fassi i Adaś - sorry za głupi żart chłopaki.
                                                • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:18
                                                  no spoko loko, mnie się zabawa podoba, tylko teraz się przyznaj ktoś ty :)
                                                  • Gość: Śledczy Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 01:20
                                                    fassi napisał:

> no spoko loko, mnie się zabawa podoba, tylko teraz się przyznaj ktoś ty :)

Śledczy to ja czyli Beata.

Adaś jestem mężata więc wiesz........
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 01:22
                                                    Ale Adasiowi to naprawdę nie będzie przeszkadzało, uwierz mi. :-]
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:26
                                                    Adaś do boju!!!
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 09:58
                                                    fassi napisał:

> Adaś do boju!!!

Ale mnie podpuszczacie hihihi.
                                                    Wydaje mi się, że Beata to "kobieta z charakterem" - łatwo nie będzie.
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 10:07
                                                    śmiem wątpić że "ŚLEDCZY" to Beata, ale zobaczymy
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 09:57

> Ale Adasiowi to naprawdę nie będzie przeszkadzało, uwierz mi. :-]

Oj tak, wręcz przeciwnie, takie kobiety mnie wręcz przy(po)ciągają
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:23
                                                    Beata??!!??!! a jaka Beata przegląda EKK ??? i why nic nie pisze na EKK?? ja tam bywam, a komenty za mnie pisze Lestat, ak jak ja za Niego tutaj :)
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:37
                                                    Beatko bardzo proszę - kto Ty jesteś?
                                                  • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:58
                                                    fassi napisał:

> Beatko bardzo proszę - kto Ty jesteś?

Obserwuję pewne niezdrowe zainteresowanie ;P
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 04:09
                                                    Bardzo zdrowe. Co jest niezdrowego w pociągu do płci przeciwnej? :-P
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 09:56

> Adaś jestem mężata więc wiesz........

O rany bombek - Loki ma jednak rację - ludzie mnie postrzegają za lowelasa.
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 10:08
                                                    no co ty ludźmi się będziesz przejmował?? bhehehehe
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 10:09
                                                    fassi napisał:

> no co ty ludźmi się będziesz przejmował?? bhehehehe

w sumie nie przejmuję się, ale jak mówi to ktoś, z którego zdaniem się liczę to
                                                    wtedy daje mi to do myślenia
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 10:15
                                                    a czy Ktokolwiek powiedział Ci to wprost?? nie w żartach?? ;) hehehe
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 10:18
                                                    fassi napisał:

> a czy Ktokolwiek powiedział Ci to wprost?? nie w żartach?? ;) hehehe

Zdarzyło się, ale ta osoba zrobiła to bardzo grzecznie.
                                                    Poza tym jak pisałem przyjmuję słowa krytyki i wcale się nie obrażam.
                                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 10:22
                                                    heheh, ja nie zamierzam narazie Ciebie krytykować, nie widzę w Twoim zachowaniu nic złego ;) a pociąg do Kobiet jest chyba normalny... :)
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 01:13
                                                    Na ja też uważam, że jest to normalne... inna sprawa, że Adaś się może jakiegoś
                                                    syfilizmu nabawić... a z tym dupiarzem to ja akurat całkiem poważnie mówię - no
                                                    bo jak inaczej nazwać faceta, który podrywa kilka panien naraz?

Cmoxxx!
                                                    LOKI
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 09:11

> Na ja też uważam, że jest to normalne... inna sprawa, że Adaś się może
                                                    jakiegoś syfilizmu nabawić... a z tym dupiarzem to ja akurat całkiem poważnie
                                                    mówię - no bo jak inaczej nazwać faceta, który podrywa kilka panien naraz?

Dziękuję, że troszczysz się o mojego "bohatera".
                                                    Wiesz, że on "w błocie" nie pociągnie hihihi (sorry, za dosłowność).
                                                    Serio - uważam na siebie, zdrowie to nie zabawa.
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 23:11
                                                    No, stary, ale jak robisz pannie z adidasem, syfilizmem albo inną rzeżączką
                                                    minetę, to możesz się zarazić dokładnie tak samo... a na język chyba kondoma
                                                    nie zakładasz, prawda?

Pozdrawiam.
                                                    LOKI (zaniepokojony o swojego kumpla)
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:14

> No, stary, ale jak robisz pannie z adidasem, syfilizmem albo inną rzeżączką
                                                    > minetę, to możesz się zarazić dokładnie tak samo... a na język chyba kondoma
                                                    > nie zakładasz, prawda?
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam.
                                                    > LOKI (zaniepokojony o swojego kumpla)

RYZYKO ZAWODOWE hihihi
                                                    Dzięki, że się o mnie martwisz - to miłe i jestem wdzięczny.
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 23:19
                                                    A jak się mam nie martwić, jak nawet nie pamiętasz, jak ma Twoja Gwiazda na
                                                    imię :->
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:26
                                                    Akurat gadałem z taką jedną Kate na "tlenie"
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 23:48
                                                    Mhm... rozumiem :-]

Kuba też rozumie ]:->

Pzdr.
                                                    LOKI
                                        • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:05

> Adaś, strzelaj wyżej, a nie tak po nogach.
                                          > Poza tym temperatura nawet nie drgneła.

No to naprowadź chociaż jakoś.
                                          Może mistrz w zajezdni ???
                            • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 15:25

> No ładny,nowy nick Panie Lestat. Czyżby forum Panów HW i IH tak szybko się
                              > panu znudziło.

Tjaaaaaaaaaa, zaraz sobie sprawdzę to znajome IP
                              • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 15:32
                                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Tjaaaaaaaaaa, zaraz sobie sprawdzę to znajome IP

O! nie musiałem daleko szukać. To samo IP ma Michał Wojtaszek, co za zbieg
                                okoliczności
                        • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:31

> To już nie tylko dziewczynki podrywasz, dupiarzu? Jego też chcesz przelecieć?

Podupcony bąk !!!
                          Jakoś z Tobą się widziałem i Cię nie przeleciałem.
                          Ty to masz sprośne myśli.
                          • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:32
                            Bo się mnie czepiasz ciągle i od bąków wyzywasz! Kurwiszonie jeden! :-P

Cmoxxx!
                            LOKI
                            • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:33

> Bo się mnie czepiasz ciągle i od bąków wyzywasz! Kurwiszonie jeden! :-P

Dla Ciebie PANIE kurwiszonie, jak już coś.
                              Szacunek bąku dla starszych.
                            • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:34

> Bo się mnie czepiasz ciągle i od bąków wyzywasz! Kurwiszonie jeden! :-P

Nie umiesz sie normalnie wyslowic, kurwiszonie jeden? nie nauczyli cie rodzice
                              odnosic sie z kultura do drugiego czlowieka?

> Cmoxxx!

Zjezdzaj, pedale
                              • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:35
                                Adaś nie potrzebuje adwokata !!!
                                • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:43
                                  Adaś potrzebuje piwa!
                                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:44
                                    a ja wódki :P
                                    • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:45
                                      Ale spotkać to się nie chcesz :-P
                                      • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:46
                                        jak będę gdzieś na mieście to am znać - podrzucicie pół litry i obalimy na jakiejś pętli :P
                                        • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:50
                                          Jestem za. A może być Jasiu Wędrowniczek?
                                          • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:51

> Jestem za. A może być Jasiu Wędrowniczek?

lepiej nie, jeszcze zarzygasz jakis autobus....
                                            • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:52
                                              moze może, ale ja tam wolę czystą Polską produkcję :D
                                              • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:56
                                                Niech Ci świeci :-P
                                          • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 15:26

> Jestem za. A może być Jasiu Wędrowniczek?

A może byc na Walcowni?
                                • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:43

> Adaś nie potrzebuje adwokata !!!

Sorry, Adas, ale mnie to po prostu mowiac delikatnie wkurwia, ze taki
                                  niedouczony patafian pisze bzdury na forum, a do tego jeszcze obraza innych..l.
                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:45
                                    Ech, cieciu, szkoda że się jeszcze nie połapałeś, że sobie z Adasiem jaja
                                    robimy... widać inteligencji Ci na to nie starcza... no ale czegóż się
                                    spodziewać...
                                    • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:50

> Ech, cieciu, szkoda że się jeszcze nie połapałeś, że sobie z Adasiem jaja
                                      > robimy...

szkoda, ze ty sie jeszcze nie polapales, ze nie jestes tu przez niektorych
                                      mile widziany. aluzji odczytac nie umiesz, widac ci inteligencji nie starcza
                                      (zreszta locutus i inteligencja, mega lol), dopiero trzeba bylo takiego nicka
                                      stworzyc, zebys laskawie ruszyl dupsko i zauwazyl, ze cos jest nie tak....

> widać inteligencji Ci na to nie starcza... no ale czegóż się
                                      > spodziewać...
                                      nie pouczaj mnie o inteligencji, bo to tak, jakby mnie slepy o kolorach
                                      nauczal.
                                      • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 00:52
                                        Się połapałem, ale ci niektórzy, że się tak wyrażę, mi zwisają i powiewają.
                                        • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:01

> Się połapałem, ale ci niektórzy, że się tak wyrażę, mi zwisają i powiewają.

Nie, polapales sie w przypadku tych, ktorzy ci to wprost powiedzieli, a jest
                                          jeszcze spora grupa osob, ktora nie chciala ci robic przykrosci i dawala tylko
                                          delikatne aluzje, tego juz nie odebrales....
                                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 00:51
                                    Mnie akurat nie obraża, teksty bąka w kierunku mojej osoby odbieram jako żart
                                    (obrażanie się nie jest w moim stylu).
                                    Ty do niego nie pałasz sympatią jak widać zresztą.
                                    Ja jednak Lokiego poznałem z innej strony i muszę powiedzieć, że w paru
                                    kwestiach zrobił na mnie wrażenie. Język owszem cięty ma, ale w sumie to
                                    spotykałem gorszych.
                                    • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:59

> Mnie akurat nie obraża, teksty bąka w kierunku mojej osoby odbieram jako
                                      żart
                                      > (obrażanie się nie jest w moim stylu).

To dobrze :-) ale przyznasz chyba, ze nie wszyscy obrazeni przez niego moga to
                                      jako zart potraktowac...

> Ja jednak Lokiego poznałem z innej strony i muszę powiedzieć, że w paru
                                      > kwestiach zrobił na mnie wrażenie. Język owszem cięty ma, ale w sumie to
                                      > spotykałem gorszych.
                                      Tylko ze to niestety w zyciu nie moze byc tak, ze na forum zza monitora
                                      wypisuje sie rozne oszczerstwa i bluzgi pod adresem roznych osob, a potem w
                                      czasie rozmowy twarza w twarz udawac, ze nic sie nie stalo i kiwac potulnie
                                      glowa. albo sie cos uwaza naprawde, albo sie tylko odreagowuje kompleksy przy
                                      komputerze. ten drugi typ zachowan budzi moja pogarde, a chyba niestety nasz
                                      kolega go reprezentuje. :-(
                                      • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 01:02
                                        Czy ja wyglądam na samobójcę? Czy do czterdziestu miłośników o jednakowych
                                        Jedynie Słusznych poglądach mam podskakiwać w realu? Ani to miłe, ani skuteczne.

Pzdr.
                                        LOKI
                                        • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:09

> Czy ja wyglądam na samobójcę? Czy do czterdziestu miłośników o jednakowych
                                          > Jedynie Słusznych poglądach mam podskakiwać w realu? Ani to miłe, ani
                                          skuteczne
                                          > .

No ale zastanow sie, albo masz te poglady, albo ich nie masz, jesli masz, to
                                          wez i miej odwage je powtorzyc takze ludziom w twarz, to jest swietny sposob
                                          na zycie, powiewac jak choragiewka na wietrze dostosowujac sie do otoczenia,
                                          tylko ze to raczej ci przyjaciol nie przysporzy....
                                          • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:10
                                            chorągiewki to się zdajesie OIami nazywa....
                                          • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 01:14
                                            Pewne rzeczy naprawdę graniczą z samobójstwem. Tak jak profesorowi na uczelni,
                                            o którym wiesz, że jest zagorzałym katolikiem, nie będziesz opowiadał o
                                            zaletach ateizmu, tak samo maniakom, którym się wydaje, że najlepsze co mogą
                                            zrobić dla ludzi, to przywrócić zabytek na tory (no bo przecież każdy woli mieć
                                            enkę na dwójce niż trójskład na trzynastce) nie przetłumaczę, że MPK w
                                            połączeniu z ZDiK i UMK wycinają takie knoty, ze aż się smutno robi... chociaż
                                            na przykład z kolegą Wojtaszkiem w kulturalnej dyskusji zdążyliśmy się już w
                                            wielu punktach zgodzić...

Pozdrawiam.
                                            LOKI
                                            • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:16
                                              zapewne ze mna też byś się dogadał :)
                                            • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 01:26

> Pewne rzeczy naprawdę graniczą z samobójstwem. Tak jak profesorowi na
                                              uczelni,
                                              > o którym wiesz, że jest zagorzałym katolikiem, nie będziesz opowiadał o
                                              > zaletach ateizmu,

Dlaczego nie? To czyms grozi? Musialby byc naprawde strasznym fanatykiem, zeby
                                              udupic studenta za religie. Poza tym, porownanie jest nietrafne, bo czy cos ci
                                              grozilo, gdybys wtedy na spotkaniu powiedzial to, co mowisz stale na forum?
                                              Nic, dokladnie nic, bo i tak zostales znienawidzony przez wiekszosc obecnych
                                              tam osob, a tak to w najgorszym przypadku wycofalbys sie z honorem.

> tak samo maniakom, którym się wydaje, że najlepsze co mogą
                                              > zrobić dla ludzi, to przywrócić zabytek na tory (no bo przecież każdy woli
                                              mieć
                                              >
                                              > enkę na dwójce niż trójskład na trzynastce)
                                              Za przeproszeniem, pierdolisz glupoty, co ma jedno do drugiego? Czy KKMK
                                              powinno twoim zdaniem pikietowac siedzibe MPK, urzadzac blokady na torach i
                                              inne takie akcje walczac o "lepsza sprawe"? czy tez mamy z wlasnych kieszeni
                                              zaplacic za ten trzeci wagon? my po prostu rozumiemy przyczyny takiego stanu
                                              rzeczy, dlatego zamiast rzucac kurwami na prawo i lewo zajmujemy sie tym, czym
                                              mozemy.

> nie przetłumaczę, że MPK w
                                              > połączeniu z ZDiK i UMK wycinają takie knoty, ze aż się smutno robi...

Przeciez my sobie z tego zdajemy sprawe! ale poprawianie tego nie lezy w
                                              kompetencjach klubu, na litosc Boska! zreszta wiekszosc z tych "knotow" moze
                                              miec swoje logiczne uzasadnienie.

> chociaż
                                              > na przykład z kolegą Wojtaszkiem w kulturalnej dyskusji zdążyliśmy się już w
                                              > wielu punktach zgodzić...
                                              A widzisz, moze tu jest klucz do zrozumienia tematu? dyskusja byla
                                              kulturalna...
                                              • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.08.03, 04:17
                                                locutas napisał:

> Dlaczego nie? To czyms grozi? Musialby byc naprawde strasznym fanatykiem,
                                                zeby
                                                > udupic studenta za religie.

Grozi, grozi, uwierz mi na słowo.

> Poza tym, porownanie jest nietrafne, bo czy cos ci
                                                > grozilo, gdybys wtedy na spotkaniu powiedzial to, co mowisz stale na forum?
                                                > Nic, dokladnie nic, bo i tak zostales znienawidzony przez wiekszosc obecnych
                                                > tam osob, a tak to w najgorszym przypadku wycofalbys sie z honorem.

No więc co za różnica... zresztą towarzysz prezes powiedział wyraźnie, że NIE
                                                ŻYCZY SOBIE ŻADNEJ KRYTYKI MPK, BO MOGŁOBY TO NEGATYWNIE WPŁYNĄĆ NA WSPÓŁPRACĘ.
                                                To było polecenie nie uwzględniające krytyki... moglibyśmy się co najwyżej
                                                pokłócić. Poza tym to polecenie dało mi jasny obraz włazidupstwa - a tego się
                                                po prostu brzydzę. Wiem, że można wiele załatwić w ten sposób, ale swoje zasady
                                                mam.

> Za przeproszeniem, pierdolisz glupoty, co ma jedno do drugiego? Czy KKMK
                                                > powinno twoim zdaniem pikietowac siedzibe MPK, urzadzac blokady na torach i
                                                > inne takie akcje walczac o "lepsza sprawe"? czy tez mamy z wlasnych kieszeni
                                                > zaplacic za ten trzeci wagon? my po prostu rozumiemy przyczyny takiego stanu
                                                > rzeczy, dlatego zamiast rzucac kurwami na prawo i lewo zajmujemy sie tym,
                                                czym
                                                > mozemy.

Mogłoby słać pisma do odpowiednich instytucji w tej właśnie sprawie. Mouset w
                                                pojedynkę zdołał wywalczyć autobus na Kuźnicy. Wasz klub z wieloletnią tradycją
                                                miałby dużo większą szansę przebicia niż nieznany nikomu lekarz z małego
                                                osiedla.

> Przeciez my sobie z tego zdajemy sprawe! ale poprawianie tego nie lezy w
                                                > kompetencjach klubu, na litosc Boska! zreszta wiekszosc z tych "knotow" moze
                                                > miec swoje logiczne uzasadnienie.

Po pierwsze - przeczytaj powyżej.
                                                Po drugie - knoty nie mają logicznego uzasadnienia. Zawsze pozostaną knotami, a
                                                ktoś będzie za nie winny. A to MPK, a to ZDiK, a to wreszcie biurwy z UMK,
                                                które na wszystko skąpią pieniędzy. Z wyjątkiem własnych pensji oczywiście.

> A widzisz, moze tu jest klucz do zrozumienia tematu? dyskusja byla
                                                > kulturalna...

I tak zamierzam dyskutować. Co nie zmienia faktu, że kretynizmy będę nazywał
                                                kretynizmami, a debili - po imieniu - debilami.

Pozdrawiam.
                                                LOKI
                                                • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 15:31

> No więc co za różnica... zresztą towarzysz prezes powiedział wyraźnie, że NIE
                                                  > ŻYCZY SOBIE ŻADNEJ KRYTYKI MPK, BO MOGŁOBY TO NEGATYWNIE WPŁYNĄĆ NA
                                                  WSPÓŁPRACĘ.
                                                  A w następnym zdaniu mówił o demokracji? Buachachacha

> Mogłoby słać pisma do odpowiednich instytucji w tej właśnie sprawie. Mouset w
                                                  > pojedynkę zdołał wywalczyć autobus na Kuźnicy. Wasz klub z wieloletnią
                                                  tradycją miałby dużo większą szansę przebicia niż nieznany nikomu lekarz z
                                                  małego osiedla.
                                                  Hehehehe!!!! Czuję się jak dr Strosmajer ze szpitala na peryferiach,
                                                  dobre!!!!!!! Ale przyznasz Loki że już jestem znany, wystąpiłem w Krakowskiej
                                                  14 razy
                                                  • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 01:15
                                                    No przyznam, przyznam, panie doktorze! Jesteś sławny i w ogóle. Tylko do
                                                    Hollywood jeszcze może nie wyjeżdżaj na razie, co?
                        • locutas Re: Zlikwidować linie podmiejskie 09.08.03, 00:32

> To już nie tylko dziewczynki podrywasz, dupiarzu? Jego też chcesz przelecieć?

Nie mierz wszystkich swoja miara, gówniarzu!
    • Gość: mouset yyyyyyyy .. tego IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 12:20
      Kiedy zdążyliście wpisać się 70 razy???????
    • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.ghnet.pl 09.08.03, 15:43
      Oszczędzi się 38 wozów, w większości jelczy M120, można wycofać ikary z linii
      112 i 184 i wprowadzić obsługę krótką
    • Gość: Jakub K. Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: 213.25.129.* 10.08.03, 00:22
      Na szczęście dopóki gminy płacą, to linie podmiejskie będą. A większość gmin
      graniczących z Krakowem (z jedynie 3 niechlubnymi wyjątkami: Wielka Wieś,
      Niepołomice i Igołomia) płaci za te linie, bo wie, że to jest w interesie
      mieszkańców. Nawet, jeśli po tej samej trasie kursują busy (a w większości
      przypadków kursują po trasach linii podmiejskich MPK). Tak więc rozważania tego
      typu są zupełnie bezcelowe. Może jakaś pojedyńcza gmina zrezygnuje z MPK, to
      wszystko. Ale komunikacja podmiejska będzie istnieć
      • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 00:35
        Unia Europejska może narozrabiać niestety :(
        • Gość: Jakub K. Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: 213.25.129.* 10.08.03, 01:03
          A co ma unia do podmiejskich?
          Konkrety proszę!
          • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 01:06
            nie mogę niestety p;owiedziec, jednak będzie to dośc istotna )(jeśli nie rewolucyjna) rola w MPK Kraków :)
            • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 09:12
              Fajnie, wiem ale nie powiem, a może chociaż na maila mi zdradzisz? Nie bardzo
              rozumiem, a bo to w EU nie ma komunikacji podmiejskiej? Raczej busów tam nie
              ma :)
              • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 09:17
                kuba203 napisał:

> Fajnie, wiem ale nie powiem, a może chociaż na maila mi zdradzisz? Nie bardzo
                > rozumiem, a bo to w EU nie ma komunikacji podmiejskiej? Raczej busów tam nie
                > ma :)

Domniemywam, że chodzi o to, że w "nowej" rzeczywistości gminy nie będą musiały
                dopłacać do komunikacji, tym samym linie podmiejskie staną się miejskimi.

Proponuję nowy postulat klubu 428: MPK w gminie Wieliczka !!!
                • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 09:23

> Domniemywam, że chodzi o to, że w "nowej" rzeczywistości gminy nie będą
                  musiały
                  >
                  > dopłacać do komunikacji, tym samym linie podmiejskie staną się miejskimi.

To kto miałby te linie finansować? Kraków ma płacić za komunikację dla wioch?
                  Przecież w EU poziom dopłat do komunikacji miejskiej jest na wiele wyższym
                  poziomie, niż u nas :)

> Proponuję nowy postulat klubu 428: MPK w gminie Wieliczka !!!

A ja proponuję: PKP w gminie Wieliczka :)
                  204 i 205 jest, to i tak dużo, jak na sposób myślenia tamtejszych władz...
                  • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 09:25
                    Sam już nie wiem, może struktura finansów publicznych się zmieni. Kasa na linie
                    zostanie przesunięta z gmin ościennych na Kraków - kij wie.
                    Na jedno wychodzi, ale wiecie jak u nas kochają takie "rewolucyjne" zmiany,
                    które do niczego nie prowadzą.
                    • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 09:37

> Na jedno wychodzi, ale wiecie jak u nas kochają takie "rewolucyjne" zmiany,
                      > które do niczego nie prowadzą.

Dokładnie, no ale zobaczymy, co z tego wyjdzie :) W sumie ja nie chcę, żeby z
                      budżetu Krakowa wydawać kasę na komunikację dla wioch...
                      • Gość: Locutus Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 23:09
                        Coś tak słyszałem, że wg prawa unijnego zbiorkom musi dostać refundację ulg
                        (państwowych od państwa, miejskich od miasta)... to byłby potężny zastrzyk
                        finansowy dla MPK :-D

Ale z podmiejskimi nie ma to nic wspólnego... nie wiem zatem, co się może
                        szykować... nie obraziłbym się, gdyby fassi napisał o tym na forum...

Pozdrawiam.
                        LOKI
                • Gość: mouset Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: 217.96.109.* 10.08.03, 14:07

> Domniemywam, że chodzi o to, że w "nowej" rzeczywistości gminy nie będą
                  musiały dopłacać do komunikacji, tym samym linie podmiejskie staną się
                  miejskimi.
                  > Proponuję nowy postulat klubu 428: MPK w gminie Wieliczka !!!

Nie zgadzam się na MPK w wiochach dopóki miasto jest traktowane jak podwiocha
                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 22:16
                    no dobra, małe naprowadzenie - jak wejdziemy do Unii to linii wyjeżdżających poza granice miasta Krakowa nie będą mogły obsługiwać autobusy miejskie, lecz takie, które podpadają pod turystyczne - z firankami i kołem zapasowym.
                    • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 22:19
                      Fuckt, coś słyszałem, ale czy w związku z tym tramwaje w GOPie i Łodzi też
                      będą musiały mieć firanki i koła zapasowe? To przecież zakrawa na absurd,
                      autobusy komunikacji lokalnej w Niemczech nie mają żadnych firanek :)
                      • Gość: ADAŚ Firanki na bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:30
                        A było o tym - nawet w prasie.
                        Sądzę, że nic się nie zmieni. Będą nadal jeździć.
                        • fassi Re: Firanki na bis 10.08.03, 22:32
                          są dwie wersje - jedna: którać z zajezdni się przekfalifikuje - absurd, żeby np. Bieńczyce obsługiwały strefy z Borku F., druga: MPK połaczy się z PKS i PKS będzie zasówał na strefach :)
                        • kuba203 Re: Firanki na bis 10.08.03, 22:33

> A było o tym - nawet w prasie.
                          > Sądzę, że nic się nie zmieni. Będą nadal jeździć.

Też tak mi się wydaje, najwyżej zamontują w niektórych wozach firanki,
                          przykład DJ645 pokazuje, że się da :)
                          • fassi Re: Firanki na bis 10.08.03, 22:35
                            w Bieńczycach też są takie dwa, ale: po1 - kto rano będzie do autobusu wkładał koło zapasowe i firanki, bo akurat ten pojedzie na strefe, ile tego trzeba/ile w rezerwie z kołami i firankami, co z TACHOGRAFAMI, które też będą wymagane przy wyjazdach poza miasto - tu jest największy problem, bo w M120 nie ma TACHO, a większośc stref właśnieone obsługują...
                            • kuba203 Re: Firanki na bis 10.08.03, 22:38
                              fassi napisał:

> w M120 nie ma TACHO, a
                              > większośc stref właśnieone obsługują...

A nie dostaniemy jakiegoś okresu przejściowego, przecież 120M pójdą do
                              wycięcia? A co będzie z komunikacją na Śląsku, przecież gdyby weszły takie
                              przepisy, trzebaby ją całkowicie zlikwidować?
                              • Gość: ADAŚ Re: Firanki na bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:39
                                Zobaczycie - żadnych rewelacji nie będzie.

A może tak firanki w tramach do Pleszowa albo Walcowni hihihi.
                                • kuba203 Re: Firanki na bis 10.08.03, 22:40

> Zobaczycie - żadnych rewelacji nie będzie.

Jedyna sensowna odpowiedź: poczekamy, zobaczymy :D Ja też w żadne rewolucje
                                  nie wierzę :)
    • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 22:46
      hmmmm..... najgoirszy scenariusz to połaczenie z PKSem, wtedy to już będzie niezły bajzel...
      • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:48
        Już sobie wyobrażam autosana na "204" hehehe
        • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:49
          Ale w sumie taki autosan to będzie dobry na uściski z moją Kasią. Będzie
          bardziej intymnie hehehe
          • Gość: ADAŚ Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:52
            Myślę o mojej ulubionej Gwieździe, a piszę imię innej kobiety.
            Dobrze, że one tego nie czytają !!!
            Skazałyby mnie na wieczną izolację od kobiet - buuuuuu.
            • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 22:54
              Adaś - Twoje zachowanie niejako ieruje mnie na tok myślenia, który już został tu przedstawiony, a można go określić tak: masz tyle lasek, że już się sam gubisz :D
              • Gość: ADAŚ Re: Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:57
                fassi napisał:

> Adaś - Twoje zachowanie niejako ieruje mnie na tok myślenia, który już został
                tu przedstawiony, a można go określić tak: masz tyle lasek, że już się sam
                gubisz :D

Ja to ujmę tak: mam słabą pamięć do imion hihihi
                • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 22:59

> Ja to ujmę tak: mam słabą pamięć do imion hihihi

a może słabość do słabej płci??
                  • Gość: ADAŚ Re: Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:02
                    fassi napisał:

> a może słabość do słabej płci??

Słabość to mało powiedziane. Ja jestem nimi "sparaliżowany". Kocham te
                    wszystkie, które są cudowne.
                    • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 23:03
                      z drugiej strony czy ja wiem czyu ta płeć rzeczywiście jest taka słaba??
                      • Gość: ADAŚ Re: Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:04
                        fassi napisał:

> z drugiej strony czy ja wiem czyu ta płeć rzeczywiście jest taka słaba??

a to jest inna bajka - to fakt !!!
                        Ale i tak są kochane.
                        • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 23:15
                          kochane to mało powiedziane.... :) może i świat z Nimi jest czasem pokręcony, ale bez nich nie byloby go wcale... :)
                          • Gość: Locutus Re: Ale wtopa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.08.03, 23:16
                            Adaś nam po raz kolejny dowiódł, że jest strasznym niereformowalnym dupiarzem,
                            hihihihi...
                          • Gość: ADAŚ Re: Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:18
                            fassi napisał:

> kochane to mało powiedziane.... :) może i świat z Nimi jest czasem pokręcony,
                            ale bez nich nie byloby go wcale... :)

Świat bez kobiet - chyba się zerzygam.
                            BTW - ale sobie "komunikacyjną" rozmowę Fassi prowadzimy hihihi
                            • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 23:26
                              a co Tam... jest komunikacyjna, w końcu nie tylko chłopy korzystają z komunikacji :D
                              • Gość: ADAŚ Re: Ale wtopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:27
                                fassi napisał:

> a co Tam... jest komunikacyjna, w końcu nie tylko chłopy korzystają z
                                komunikacji :D

stare babsztyle też hihihi
                                • fassi Re: Ale wtopa 10.08.03, 23:35
                                  ehhhh....

dziisaj w 115 mi sie oberwało że się trzymam za rurkę pionową, a mogę spokojnie podnieść rękę do góry i nie blokować trzymania niższym, właśnie od takiego babsztyla.... ale ze nie byłemsam nie chciałem jej narobić kłopotów
          • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 22:53
            ale wyobraź sobie np. 202 z autosanem, który ma 2 drzwi, w tym jedne otwierane ręcznie i jest WYSOKOPODŁOGOWY, przecież jak się zbiiorą dziadki-działkowce na przystanku za Zesławicami, to nie wsiądą to niego przez pół godziny...
            • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:57
              BTWE linii "202" - pamiętam na niej pędzące ikarki.
              • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 23:00
                ja pamietam jak IK280 skosił wiade przed kocmyrzowem... wtedy skończyły się jazdy tych autobusów po tej linii :D
                • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:03
                  A to był prawdziwy powód wycofania tych wozów ???
                  Myślałem, że niska frekwencja.

Znów przy okazji.
                  Za 3 tygodnie "202" będzie miało na wyświetlaczu ŁOSOŚKOWICE.
                  Kuba, jedziemy na inspekcję 31 sierpnia - ok ???
                  • fassi Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 23:05
                    to ja też muszę się tam kopnąć :)

a tak wogóle to jakie są planowane zmiany w komunikacji, bo kompletnie sie juz pogubiłem
                  • kuba203 Re: Zlikwidować linie podmiejskie 10.08.03, 23:05

> Kuba, jedziemy na inspekcję 31 sierpnia - ok ???

Zmiany będą pewnie od 30.08., więc pojedziemy 29. :)
                    • Gość: ADAŚ Re: Zlikwidować linie podmiejskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:08
                      kuba203 napisał:

> Zmiany będą pewnie od 30.08., więc pojedziemy 29. :)

Z "202" wątpię (papierki się muszą zgadzać), ale spoko.
                      Tylko po południu, bo wiesz, że wtedy już będę normalnie chodzić do pracy.
                      Choć nie obiecuję, bo mogę wtedy się spotkać z moją Gwiazdą - Kuba ybaczysz ???
                      • Gość: ADAŚ Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:09
                        Kuba, a może lepiej już pojechać jak "202" tam będzie jeździć. Fotkę zaliczysz.

A przy okazji, co nam jeszcze zostało ?
                        Na pewno nieszczęsny Buków z "245".
                        Zastów, Trojanowice - co tam jeszcze ???
                        • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:12
                          a macie jakiś zbiór fotek dostępnych przez inet, chętnie pooglądam :)
                          • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:15
                            fassi napisał:

> a macie jakiś zbiór fotek dostępnych przez inet, chętnie pooglądam :)

Pytaj Kuby - on jest fotomistrz.
                            Ja tylko kieruję brygadą 339-05.

• fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:17
                              339-05 ???

no i do Kuby - Kuba masz coś na jakimś serwerze, albo tak zeby mi wysłać?? bardzo by mi zależało :)
                              • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:19
                                fassi napisał:

> 339-05 ???

Byłem pewny, że zapytasz !!!
                          • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:17
                            fassi napisał:

> a macie jakiś zbiór fotek dostępnych przez inet, chętnie pooglądam :)

Nie ma, brak skanera :)
                            • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:22
                              a planujesz wogóle kiedyś coś poskanować?
                              • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:25
                                fassi napisał:

> a planujesz wogóle kiedyś coś poskanować?

Jak tylko będę miał możliwość, to poskanuję. Ale od razu zaznaczam, że w
                                porównaniu z niektórymi osobami, to nie jest żaden imponujący zbiór :)
                                • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:29
                                  wiesz... ja mam mało zdjęć, więcej mi zrobili jak "kręciłem", niż sam ja komuś :)
                                  • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:30
                                    fassi napisał:

> wiesz... ja mam mało zdjęć, więcej mi zrobili jak "kręciłem", niż sam ja
                                    komuś
                                    > :)

Ja też dużo nie mam, jak tylko będzie jakaś okazja zeskanować za darmo, to się
                                    tym zajmę i wrzucę do fotogalerii :)
                                    • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:31
                                      kuba203 napisał:

> Ja też dużo nie mam, jak tylko będzie jakaś okazja zeskanować za darmo, to
                                      się tym zajmę i wrzucę do fotogalerii :)

A wiesz, że możesz to zrobić u mnie. Przecież mam skaner łosiu.
                                      • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:37

> A wiesz, że możesz to zrobić u mnie. Przecież mam skaner łosiu.

Qrwa, i teraz ja się dopiero o tym dowiaduję?? Ale podpadłeś ;P
                                        • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:43
                                          kuba203 napisał:

> Qrwa, i teraz ja się dopiero o tym dowiaduję?? Ale podpadłeś ;P

Qrwa - a pytałeś ???
                                          • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:46

> Qrwa - a pytałeś ???

Nie mam w zwyczaju pytać wszystkich znajomych, czy mogę skorzystać ze skanera
                                            (i czy w ogóle go posiadają) :D
                                            • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:47
                                              pogadali...
                                              • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:49
                                                fassi napisał:

> pogadali...

Hehehe, ale owoc tej dyskusji będzie konkretny :)
                                                • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:52
                                                  no no mam nadzieję że dojdzie do tego o co się rozchodzi, czyli do SCANu fotek :)
                                                  • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:54
                                                    Dojdzie, dojdzie, i to zapewne już niedługo :)
                        • kuba203 Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:18

> Kuba, a może lepiej już pojechać jak "202" tam będzie jeździć. Fotkę
                          zaliczysz.

Zobaczymy, nie ma co się umawiać teraz, jak już będą daty znane, wtedy
                          pogadamy :)

> Zastów, Trojanowice - co tam jeszcze ???

Pielgrzymowice :)
                          • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:21
                            no to jak z tym 339?
                            a do pielgrzymowic to chcecie tą zółtą SC się wybrać?? ;)
                            ostatnio widziałem jakiś wybryk - Scania CB z włączonym wyświetlaczem,a na nim normalne dane i końcówka linii 258 - czyżby sabotaż?
                            • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:23
                              Fassi

339-05 to brygada, którą obsługuje Zajezdnia Śródmieście.
                              Wyjeżdża tylko w "F" (F - kursuje na zarządzenie) i zabiera tylko specjalnych
                              pasażerów.
                              I tylko ja nią prowadzę.
                              • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:25
                                dobra, powiedzmy ze rozumiem mniej niz więcej ale OK zawsze coś, dzięki za wyjaśnienie :)
                                • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:27
                                  To moje (kochane) autko Fassi !!!
                                  • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:28
                                    a 339-05 wymyślił Mouset.

Kiedyś też jeździło jako 331-01 i "428 do piachu" hehehe
                                    • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:29
                                      a jakie to autko?
                                      • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:30
                                        fassi napisał:

> a jakie to autko?

dla mnie fajne (Kuba też nie narzeka), ale nie podam do publicznej wiadomości.
                                        Sorry.
                                    • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:29

331-01

sorry, 337-01 na turnee w Plaszowie i Walcowni, jeszcze w czerwcu.
                                      • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:34
                                        a na maila albo gg? ja się mogę przyznać że prywatnie wożę się warczyburgiem 353 sport :D
                                        • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:35
                                          fassi napisał:

> a na maila albo gg? ja się mogę przyznać że prywatnie wożę się warczyburgiem
                                          353 sport :D

dawaj adres e-mail.
                                          Z gadu gadu nie koszystam, bo mam tlena.
                                          • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:37
                                            det27@wp.pl :) a z tlenu możesz rozmawiać z GG przecież
                                            • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:44
                                              fassi napisał:

a z tlenu możesz rozmawiać z GG przecież

Niestety coś jest u mnie spier****
                                              Zaraz wysyłam maila
                                              • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:47
                                                zbacze, moze tlena odpale, musze ściągnąc i zainstalować...
                                                • fassi Re: Łosośkowice 10.08.03, 23:52
                                                  odpaliłem, jakby co to moj identyfikator: det27
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Łosośkowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 23:59
                                                    Mail został wysłany.
                                                  • fassi Re: Łosośkowice 11.08.03, 00:02
                                                    Dzięki Dzięki już odbieram :)
    • Gość: ADAŚ A może wójt kum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:31
      ... się kopsnie i wykupi linię np. "203" na trasie Węgrzce - Batowice -
      Somewhere in New Huta ???
      • fassi Re: A może wójt kum... 11.08.03, 16:37
        a właśnie - wie ktoś coś o planach stworzenia linii MPK do Proszowic??
        • Gość: mouset Re: A może wójt kum... IP: *.cm-uj.krakow.pl 12.08.03, 09:37
          Ja pamiętam próby linii interwiochowej: Wegrzce-Bibice-MARSZOWIEC-Zielonki-
          pękowice
          upadła po 2 tygodniach
    • mouset Tak się to robi w Warszawie 03.01.04, 17:40
      Niepewny los linii podmiejskich

Choć samorządy wciąż nie dogadały się ze stolicą w sprawie finansowania linii
      podmiejskich w 2004 roku, na początku stycznia wszystkie "siedemsetki" wyjadą
      na ulicę
      Jeszcze kilka dni temu groziło, że autobusy kilku linii podmiejskich 1 stycznia
      pozostaną w zajezdniach. Sześć gmin: Piaseczno, Jabłonna, Michałowice,
      Nadarzyn, Sulejówek i Ząbki nie podpisało z Zarządem Transportu Miejskiego
      porozumienia w sprawie finansowania komunikacji podmiejskiej. Taki obowiązek
      nakłada od 1 stycznia znowelizowana ustawa o transporcie drogowym.

- To jakaś paranoja. Nie wyobrażam sobie, że linia 709 przestałaby kursować.
      Przecież codziennie do Warszawy dojeżdża nią tysiące ludzi - mówi Arkadiusz
      Rybicki z Piaseczna.

Urzędnicy tego miasta twierdzą, że zostali postawieni pod ścianą. - Na początku
      stycznia tego roku Zarząd Transportu Miejskiego zażądał, byśmy zaczęli dopłacać
      do komunikacji 2 mln zł rocznie. Nie wymigujemy się od płacenia, ale uznaliśmy,
      że jest to kwota wzięta z sufitu - mówi Daniel Putkiewicz z biura informacji
      urzędu miasta w Piasecznie. - Poprosiliśmy o dokładne wyliczenia strat na
      liniach do Piaseczna. Do dzisiaj nie otrzymaliśmy takich danych. Na początku
      grudnia ZTM przysłał pismo, że musimy płacić rocznie milion złotych. Nie wiem,
      dlaczego tak późno nas poinformowali. To jest spora kwota i burmistrz musi się
      porozumieć w tej sprawie z radą miejską, która zbierze się w styczniu.

Według Marcina Bochenka, rzecznika ZTM, do wszystkich gmin były wysyłane pisma
      już w październiku. - Od tego czasu trwały negocjacje i z większością
      samorządów udało się dogadać. Co do wyliczeń strat finansowych na
      poszczególnych liniach to jesteśmy gotowi je wykonać. Najpierw trzeba jednak
      podpisać porozumienie - mówi Bochenek.

Zarząd Transportu Miejskiego przedłużył termin negocjacji z gminami do końca
      marca. - W autobusach pojawią się jednak informacje, że jeśli samorządy nie
      dogadają się z nami do tego czasu, to następnego dnia linie przestaną kursować -
      zaznacza rzecznik Marcin Bochenek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka