Dodaj do ulubionych

Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.01.08, 14:55
Jak już muszę się telepać po mieście autobusem, to często zdarza mi się widzieć osoby gadające przez komórki; pół biedy, jeśli w zatłoczonym autobusie trafi się jedna czy dwie jednocześnie; siedzą i gadają. Ale w innym przypadku zwariować można. Dziś paniusia nawijająca przez komórkę i nie pilnująca (z braku wolnej ręki) walizy, co jakiś czas okulawiała przewracającym się bagażem stojących wokół podróżnych. Tydzień temu rosły chłopak z komórką w ręce, zamiast się trzymać drążka a nie telefonu, z impetem poleciał na ludzi podczas hamowania autobusu, mocno poturbował niektórych.
Czy, do cholerrry nie można się rozstać z telefonem choć na chwilę? Sama mam tel. służbowy i własny przy sobie, ale jakoś nie robię cyrków w autobusie czy innym zatłoczonym jak diabli miejscu.
Obserwuj wątek
    • gosia.43 Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 15:26
      Mam takie jedno niewinne pytanie : czy jest coś w życiu co Ci nie
      przeszkadza ?
      gosia
      • wampir72 Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 15:44
        Mnie nie przeszkadzałby kefir... idę do sklepu ;-)))
      • klaczkafiglaczka Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 15:49
        Może nie potrafię piać z zachwytu na forum, bo i rzadko jest nad czym piać... A zwracam uwagę na problemy, które nie są jedynie moimi; jeśli się je powszechnie przemilcza, to one się mnożą. Wielu ludzi na forum publikuje swoje uwagi. Jeśli nie akceptujesz tego, to nie czytaj takich postów i po sprawie.
        Tak na marginesie, źle mnie wyczuwasz, albo nie czytujesz moich innych postów: też potrafię się uśmiechnąć i pożartować.
        • gosia.43 Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 17:05
          Przesadzasz...snutas się zrobiłaś i narzekacz i tyle...
          Kiedyś sie więcej śmiałas i rozrabiałaś - wiem , bośmy się w
          niejednym wątku spotkały..:)
          gosia
          • klaczkafiglaczka Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 17:39
            Wiesz, mało mnie jakoś bawi rzeczywistość ostatnimi czasy - tyranie po kilkanaście godzin dziennie sześć dni w tygodniu i użeranie się z urzędami czy bankami o rzeczy oczywiste i logiczne nawet dla półdebila... smuci mnie dołek - nie mój, ale ogólnokrajowy. Ale to miłe, że ktoś taki jak ty ma wiele "powodów do mruczenia". Więc, moja droga - mrucz także za mruków na ile starczy ci radochy i zadowolenia z codzienności. A jeśli chodzi o to, co opisałam w autobusach, to w efekcie kultury pasażerko-telefonicznej łażę z rozbitą wargą i dzisiaj oberwałam zdrowo walizą paniusi. Nie zawsze można w tłoku się uchylić czy odsunąć. I nie zawsze można mieć radosny nastrój do podziwiania tej wspaniałej rzeczywistości. Zrozum.
            • gosia.43 Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.01.08, 17:57
              Figlaczko - Klaczko ! A przeciez ja się do Ciebie cały czas
              uśmiecham i oczko koleżeńskie puszczam....:)
              Nie złość się , wypij lampkę wina i przegryź serem na przykład...
              gosia
              no pewnie ,że rozumiem.. , no pewnie...:)
              g
              • allbundy A co z odtwarzaczmi MP3 tez Ci przeszkadzaja ?? 25.01.08, 18:22
                • amii2 Re: A co z odtwarzaczmi MP3 tez Ci przeszkadzaja 25.01.08, 20:54
                  Jakbyś do nich gadał, to pewnie przeszkadzałoby normalnym, no nie? I trochę radości by mieli!
                  A co do tych telefonów, to moim zdaniem od kultury posiadacza zależy mądre korzystanie. Mnie na przykład wkurza jak ktoś mi nad uchem głośno nawija do telefonu. Czemu mam słuchać ryku gadki która nie do mnie a koło mnie? Choćby w Klaczkowym autobusie czy pociągu.
                • r_s_t Re: A co z odtwarzaczmi MP3 tez Ci przeszkadzaja 29.01.08, 21:09
                  no cóż ludzie ze słuchawkami na uszach są naprawdę cudowni... szczególnie Ci co
                  mają jakieś uszkodzone... te słuchawki no i połowa autobusu jest zmuszona
                  słuchać tego co on...
                  • extravaganzaa Re: A co z odtwarzaczmi MP3 tez Ci przeszkadzaja 30.01.08, 01:17
                    Najlepsi są ci co sobie podśpiewują tak, że pół autobusu słyszy:DDD
    • gonic_krooliczka Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.08, 18:44
      Prawda. Wqrzające. Ja dodatkowo nie lubie gadać w autobusie, bo inni wokół podsłuchują..
      • szuwary4 Re: Telefony z autobusów precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.08, 16:12
        Tez jestem zdania, że autobus to miejsce, w którym rozmowy
        należałoby ograniczyć do minimum. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka