Dodaj do ulubionych

Os. Mozarta , Kraków, Salwator

IP: *.telnet.krakow.pl 25.01.08, 21:04
www.siewna.fora.pl/
Jest juz prawie 200 osob, jesli mieszkasz na os Mozarta zapisz sie
do naszego forum mieszkancow! Niedlugo 2 zebranie wspolnoty i
Salwator trzeba uswiadomic ze nie oni sa wlascicielami naszych
mieszkan ale MY, i ze to MY dyktujemy warunki a nie salwator.
Obserwuj wątek
    • Gość: dobry wójek Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.chello.pl 26.01.08, 12:05
      chyba nie wiesz o czym piszesz jak myślisz że będziesz dyktować
      warunki takim firmom to powodzenia!!!!!!!!
      • Gość: sloim Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 27.01.08, 18:01
        Ja jestem zadowolony bo mieszkam na pieknym czystym osiedlu gdzie ochroniarz jest pod domofonem. Gdzie indziej za ta cenę moge mieć podobnie? W Hucie, na kurdwanowie czy na złocieniu?

Po przeciwnej str ulicy ludzie płaca za 35 metrów 350 zł do spółdzielni.

Ja mam 58 metrów i za wszystko prócz prądu płace 260.

Narzekanie to typowo polska mentalność.

staropolski komentarz:
        NIE WIDZIAŁA DUPA SŁOŃCA OGORZAŁA OD MIESIĄCA.

pozdrawiam
        • Gość: Eryk Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ver.airbites.pl 27.01.08, 19:55
          . . . a kto tu mówi że jest niezadowolony zakompleksiony
          palancie !!!!!!
    • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 28.01.08, 15:44
      Przypuszczam ze salwator utworzyl jeszcze jedno stanowisko pracy:
      specjalista od forow internetowych.... ;)
      Pozniej tacy siedza i klikaja jak to S. jest cudowny.

Ponawiam apel do mieszkancow. :) Pozdarawiam Joasia etap III
      • Gość: Krakowianin Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.chello.pl 10.09.10, 14:21
        SALWATOR złodziej? mimo obietnic nie oddają zaliczki wpłaconej na mieszkanie mimo, że w każdej chwili można było się wycofać, mimo umowy sprawdzonej przez prawnika, mimo 2 MIESIĘCY, które upłynęły od złożenia pisma. Żadnej informacji, mimo obietnicy księgowej nic nie przelali a teraz nawet ona nie chce rozmawiać!, nie łączą z Zarządem -nic! Jak to można określić jednym słowem....? chyba każdy zna odpowiedź. Nie mówiąc, że budowa miała się rozpocząć 2 miesiące temu i cisza... Sprawa skończy się w sądzie
    • Gość: lucy Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: 83.238.175.* 29.01.08, 12:17

TAK TRZYMAJ
      • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 30.01.08, 11:27
        Chcemy doprowadzic do spotkania mieszkancow w sprawie zmian w
        administracji. Zainteresowani proszeni sa o zarejestrowanie sie na
        forum os. Mozarta i napisanie do admina on przesle wam pw.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: Lukasz Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 05.02.08, 14:03
          .
    • Gość: Krzys Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 14.02.08, 16:25
      ;0
      • Gość: eryk Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ver.airbites.pl 14.02.08, 20:24
        . . . debile !!
        • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 05.03.08, 11:53

Z A P R A S Z A M Y :)
    • tuja444 ......Cała Trudna Prawda O Naszym Osiedlu..... 05.03.08, 12:22
      Długo nic nie pisałam bo to forum niestety już dawno zeszło na psy a o "siewna
      fora" lepiej nie dyskutować.
      Kilka osób strasznie sie nudzi i łazi po mieszkaniach podburzając mieszkańców.
      Do mnie przychodzą od ubiegłej wiosny ale na szczęście nie dałam się wciągnąć w
      jakieś chore rozgrywki na które mogą sobie pozwolić nie pracujące mamusie i
      tatusiowie z nadmiarem pracy. Normalni ludzie cieszą się z tego co mają i
      uśmiechają do sąsiadów.

Ale cóż. Na Mozarcie same nowobogackie Paniska z 40 letnimi kredytami i
      zawiścią w oczach!
      • Gość: Joasia Re: ......Cała Trudna Prawda O Naszym Osiedlu.... IP: *.telnet.krakow.pl 05.03.08, 13:04
        Oj Tuja zawsze czytajac twoje wypociny wiedzialam ze jestes
        pracownikiem Salwatora, a teraz to juz pewna jestem.

Ludzie chca wywalczyc to co im sie nalezy, jak smiesz pisac jakies
        glupoty!
        • tuja444 Re: ......Cała Trudna Prawda O Naszym Osiedlu.... 05.03.08, 15:44
          Nie Joasia, nie jestem pracownikiem Salwatora i nawet nie czuja się zobowiązana żeby ci to udowadniać.
          Po prostu ciesze sie z mieszkania, tak jak inni moi sąsiedzi, którzy mimo iż wprost Ci tego nie mówią, uważają wasze działania za śmieszne i obrażające nas jako wspólnotę.
          Wszystko można osiągnąć ale nie "wywalczaniem" a negocjowaniem. Uważam, że wprowadzacie w sprawę jakąś chorą paranoje i ja w niej udziału nie wezmę! Niedługo zostaniecie sami z tymi pismami petycjami i skargami.
          • Gość: Lucy Paranoja jest chora, tuja sio.. IP: *.telnet.krakow.pl 05.03.08, 16:09
            Ignorujcie tego podszywacza niech się kisi we własnych wątkach i tam niech sama
            z sobą dyskutuje. Pisma nie widziała na oczy a szczeka. To prawo decyduje co
            może członek wspólnoty a nie jakiś jakas paranoiczka. A jeśli ją ktos do czegos
            złego podżega niech zgłosi na policję a nie pluje na forum.
            • Gość: benzynowa Ojej IP: *.multimo.pl 21.02.10, 08:05
              "...niech..."
              Co za cudowne słowo.

A gdzie margines przyrodzonej wolności?
        • Gość: benzynowa Joasiu? IP: *.multimo.pl 21.02.10, 08:02
          Czy to Ty wydajesz pozwolenia na pisanie tutaj?
          To ja chciałabym jedno pozwolenie.
          Bezterminowe - jeśli łaska.
          Mogę przedstawić zaświadczenie, że nie jestem pracownikiem Zbawiciela.
      • baradziej Re: ......Cała Trudna Prawda O Naszym Osiedlu.... 05.03.08, 15:40
        salwator jest developerem, który sprzedał mi mieszkanie, zarządcą
        osiedla na którym się ono znajduje, administratorem tegoż oraz
        większościowym udziałowcem we wspólnocie mieszkaniowej. Sam ze sobą
        zawiera umowy i sam ze sobą się rozlicza. A ja (między innymi) za to
        wszystko płacę i niczego nie jestem w stanie wyegzekwować. Zaiste
        wielki to powód do radości.
    • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 05.03.08, 16:16
      :)

Nie znam NIKOGO na tym osiedlu kto bylby zadowolony z tego ze
      Salwator wciaz zarzadza os. Mozarta.... A My placimy , placimy ,
      placimy.....

Zapraszamy na naprawde aktualne forum, juz jest ponad 200
      mieszkancow :)
      • Gość: zadowolony Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.unregistered.net.exatel.pl 05.03.08, 17:20
        Ja jestem zadowolony:)

Podzielam zdanie TUJI. Mieszkam na V etapie i jestem zadowolony i nie wstydzę
        się tego. Lista do mnie jeszcze nie dotarła ale nawet gdyby nie będę niczego
        podpisywał.
        • Gość: Grzegorz Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.eranet.pl 05.03.08, 22:39
          Ja też lubię to osiedle. A jak czytam na innych wątkach co deweloperzy potrafią
          robić z klientami to modle się że wybrałem Salwator i jedyne co to mogę mieć
          nadzieje że "drzewa i krzewy" posadzą jeszcze w marcu a nie np. w lipcu.
          Podzielam również zdanie że jest spora część ludzi zadowolonych. Pozdrawiam
          • baradziej Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 06.03.08, 10:50
            No mam nadzieję, że wogóle kiedyś posadzą bo póki co to tylko
            karczują. A jak liczysz na to, że będzie to w tym roku to się pewnie
            przeliczysz.
            A osiedle ja też lubię - nie lubię tylko salwatora.
        • baradziej Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 06.03.08, 11:10
          Gość portalu: zadowolony napisał(a):

> Ja jestem zadowolony:)
          >
          > Podzielam zdanie TUJI. Mieszkam na V etapie i jestem zadowolony i
          nie wstydzę
          > się tego. Lista do mnie jeszcze nie dotarła ale nawet gdyby nie
          będę niczego
          > podpisywał.

Świetne podejście: nie wiesz nawet co jest na liście ale nie
          będziesz podpisywał. A są tam rzeczy dość oczywiste np. zobowiązanie
          salwatora (zarządcy) do wyegzekwowania od developera nasadzeń drzew
          i krzewów, wystąpienie do Urzędu Miasta o zorganizowanie przejścia
          dla pieszych albo zobowiązanie zarządcy do sporządzenia pisemnego
          opracowania dotyczącego zakresu wykonywanych prac i obowiązków (np.
          firmy ochroniarskiej) bo w tej chwili nie wiadomo właściwie za co
          płacimy i czego możemy wymagać.

Poza tym naprawdę nie rozumiem z czego jesteście tacy zadowoleni? Z
          ochrony, która nic nie robi? Czy może z tego, że salwator okradł nas
          z miejsc postojowych? Napiszcie konkretnie co w działaniach
          salwatora tak bardzo wam się podoba.

PS. Zdaję sobie sprawę, że są osoby opłacane przez salwator, które
          wypisują głupoty i przyprawiają nam gębę pieniaczy. Nie ma sensu z
          nimi dyskutować. Piszę to natomiast tylko dlatego, żeby ewentualni
          mieszkańcy czytający ten wątek mieli właściwy obraz sytuacji i tego
          co próbujemy zrobić.
          • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 06.03.08, 16:30
            :) No wlasnie ja tez bardzo lubie to osiedle, lubie moje mieszkanie,
            moich sasiadow ale do pelni szczescia brakuje mi "normalnej" firmy
            zarzadzajacej i administrujacej naszymi mieszkaniami, bo to my im
            placimy i chyba powinnismy egzekwowac to co chcemy. Dzieki Baradziej
            swietnie to ujales ;)
        • Gość: Lala Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 13:04
          Masz prawo płacić za co chcesz, nawet za słodycze dla administratorek, na szczęscie istnieje ustawa o własnosci lokali!!!!
      • Gość: Kasia 1202 Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 05.05.08, 22:25
        Fajne forum :)
    • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 15.03.08, 10:48
      Zebranie Wspólnoty Mieszkaniowej: 19.03.2008 godz 18, Hotel Aspel,
      ul Bratyslawska 2.
      • grace76 Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 20.03.08, 20:03
        Hmmm, kiedy czytam, co tu niektórzy wypisują, to naprawdę włos mi się jeży na głowie, jakie bzdury ludzie wypisuja.
        Moja opnia jest następująca:
        1. Osiedle jest super, jest ładne, czyste, zadbane, choć rzeczywiście trochę brakuje zieleni.
        2. Za dwa tyg. minie rok odkąd tu miesszkam we własnym mieszkanku i naprawdę jestem zadowolona. Nie chciałabym mieszkać gdzie indziej, ale uważam, że zmiany i ulepszenia są konieczne (jak w każdej sferze życia - nic zaskakującego chyba!!)
        3. Salwator Nieruchomości (córeczkę Salwatora) uważam za firmę, która naciąga na kasę gdzie się da, póki może ściąga z nas ile może i to mnie potwornie irytuje. Co z tego, że płacimy mniej niż ludzie po drugiej stronie Siewnej? SN podaje nam kosmiczne kwoty za poszczególne usługi, a doprosić się o cokolowiek jest naprawdę ciężko.
        4. Irytuje mnie ignorancja ze strony zarządcy, a cieszę się, że jest na osiedlu grupa osób, które coś chcą uzyskać. I to nie koniecznie tocząc wojnę.

PS. Wydawało mi się, że Tuja jest rozsądna - niestety musiałam zmienić zdanie.
        • Gość: sąsiad Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 23:38
          a jak się podoba ogrodek jordanowski?
          • Gość: Kasia 1202 Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 12.05.08, 21:52
            co???
        • Gość: kamil Os. Mozarta IP: *.telnet.krakow.pl 16.05.08, 11:39
          nie ująłbym tego lepiej, osiedle jest dla mieszkańców a nie dla salwatora
    • Gość: ala Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.office.streamcn.pl 23.09.08, 10:17
      Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć do jakiej firmy mam sie
      zgłosic, żeby podłączyć sobie telewizję kablową i internet???
      Niestety od nikogo nie mogę takich wiadomości uzyskać
      • Gość: s Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.unregistered.net.exatel.pl 23.09.08, 10:35
        Meiselsa 16 31-058 Kraków. NIP: 676-225-58-42. telefon: 0502-791-294. fax:
        (0/12) 633-84-77. e-mail: biuro@telnet.krakow.pl ...

Albo u administracji osiedla. Dwie miłe Panie na pewno Ci pomogą.
      • Gość: helka Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:56
        Dziwna jesteś, ponaklejali się na osiedlu wszedzie gdzie tylko
        mogli i nie mozesz do nich trafić?
        • Gość: mozart Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 13.10.08, 16:41
          jak nie była na osiedlu i pisze z meisselsa to nie wie o naklejkach
    • Gość: Joasia Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.telnet.krakow.pl 01.11.08, 21:39
      :)
      • architektura Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 25.11.08, 22:57
        POSZUKUJĘ MIESZKANIE DO WYNAJĘCIA - na os. Mozarta... interesuje mnie mieszkanie
        jedno pokojowe ( z oddzielną kuchnią) lub dwu pokojowe ( z aneksem lub oddzielną
        kuchnią ) cena rozsądna, bez pośredników, dla pracującej pary.

tel : 603096347
        • Gość: mmk Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: 188.33.25.* 24.08.09, 14:35
          Jaki czynsz płacicie na tym osiedlu? Czy opłata za m2 mieszkania sumuje się z
          miejscem postojowym?. Czy SN dodatkowo wliczają do czynszu za prace
          "inne"/dodatkowe. Czy jest coś takiego jak satelita zbiorcza (bo gniazdka tv są)
          wystarczy mieć dekoder? Z góry dziekuje gdyby jakiś mieszkaniec był tak miły i
          odpowiedział, pzdr
          • Gość: aga Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ghnet.pl 28.08.09, 20:29
            Gość portalu: mmk napisał(a):

> Jaki czynsz płacicie na tym osiedlu?

Opłaty zależą od metrażu i skladaja sie z kilku elementówa:
            a) opłaty za zarzadzanie nieruchomoscia wspólna 0,61 zł za m2
            + opłaty za swiadczenie uslug zarzadczych 2,65 zł za m2
            + zaliczka na remonty 0,50 za m2

b) oplata stała CO 0,39zł za m2
            + opłata stała za ciepła wodę 0, 25 zł za m2

c) rzeczywiste zużycie zimnej i cieplej wody oraz CO, opłaty za m3 wg
            liczników i cenników

> Czy opłata za m2 mieszkania sumuje się z miejscem postojowym?.

Opłaty za miejsce postojowe obliczane sa osobno tez za kazdy metr j.w. oprócz
            mediów (opłaty za zarzadzanie nieruchomoscia wspólna + opłaty za swiadczenie
            uslug zarzadczych+ zaliczka na remonty)

> Czy SN dodatkowo wliczają do czynszu za prace
            > "inne"/dodatkowe.

Wszelkie prace i usługi mieszczą się oplatach za świadczenie uslug zarządczych

>Czy jest coś takiego jak satelita zbiorcza (bo gniazdka tv są)
            > wystarczy mieć dekoder?

Jest zbiorcza instalacja rtv z mozliwością odbioru satelitarnych programów
            cyfrowych (szczegoły u dostawcy, T elnet)
            • Gość: mmk Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: 188.33.119.* 01.09.09, 09:16
              Dziękuje serdecznie za pomoc, pozdrawiam
              • Gość: monika Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.147.43.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.10, 18:31
                witam,

chcę kupić mieszkanie na os. mozarta, prosze o opinie czy z tym
                deweloperem jest ok? słyszalam że podnosi czynsze, czy sytuacja jest
                dramatyczna?
                pozdrawia, monika
                • Gość: Gość portalu Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.10, 12:47
                  Witam

Jestem mieszkańcem tego osiedla i niestaty szczerze tego żałuję.
                  Administracja osiedla jest na usługach dewelopera i obecnie
                  nastawiła sie na utrudnienie nam zycia jeśli chodzi o parkowanie
                  mieszkańców (o parkowaniu naszych gości na osiedlu nie ma mowy)
                  ochrona skupia się na roli parkingowych. A ostatnio zamknęli wjazd
                  na osiedle przez bramy na pilota w godzinach nocnych. To zaczyna
                  przypominać więzienie lub jakiś obóz...
                  • Gość: wika Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.236.spine.pl 30.08.10, 16:33
                    Super są te ogradzane-odgradzane osiedla.
                    • Gość: Misza Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.10, 13:20
                      Mam nadzięję że piszesz to z ironią. Nam w nocy każą wjeżdżać jedną
                      bramą i kontrolują nas strażnicy jak w więzieniu jakimś. Ja mam
                      teraz do domu 600 metrów dalej i zamierzam co miesiąc wysyłać
                      rachunek salwatorowi za ten dodatkowy koszt. W dodatku gdzie nasza
                      prywatność. Kupując mieszkanie zapewniano mnie że wszystkie bramy
                      będą otwierane na pilota !!! I jakim prawem je zamknięto ??!!!
                      • Gość: wika Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.236.spine.pl 31.08.10, 14:20
                        MOże zmienić nazwę osiedla na.... oś.Alternatywy :))
                  • Gość: Lala Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:59
                    Cholerne getto. Za prawie 1/2 miliona sprawiłam sobie mieszkanie w gettcie. Skandal, koniecznie trzeba cos z tym zrobić.
    • Gość: Andrew Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.10, 13:14
      Niestety deweloper nadal poprzez swojego pseudo Zarządcę robi co
      chce. Ostatnio zależy mu na sprzedaży podziemnych miejsc postojowych
      więc gnębi wszystkich, którzy takich miejsc nie mają !!! To jakaś
      kpina, żeby zamykać bramy wjazdowe na pilota na osiedle pomiędzy
      godziną 22 a 6 tą. Dlaczego mam się tłumaczyć przed jakimś cieciem,
      że jadę do własnego domu. Mam pilota i mogę sobie sam otworzyć bramę.
      Zarządca tak bardzo przejął się rolą sprzedawcy miejsc parkingowych
      że zapomniał o mieszkańcach i swoich zadaniach. Sprzedawcy mieszkań
      zapewniali, że nie będzie problemu z parkowaniem na osiedlu.
      Niestety zaostaliśmy oszukani...
      • Gość: staszek Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:09
        nie placzcie ale zbierzcie sie do kupy i usuncie pasozytow tak jak na gorce
        • Gość: wika Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.236.spine.pl 02.09.10, 17:36
          Jakiej górce ?
        • Gość: Krakowianin Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.chello.pl 10.09.10, 14:23
          nie znam os. Mozarta ale chcieliśmy kupić inną inwestycję. Niestety..... SALWATOR złodziej? mimo obietnic nie oddają zaliczki wpłaconej na mieszkanie mimo, że w każdej chwili można było się wycofać, mimo umowy sprawdzonej przez prawnika, mimo 2 MIESIĘCY, które upłynęły od złożenia pisma. Żadnej informacji, mimo obietnicy księgowej nic nie przelali a teraz nawet ona nie chce rozmawiać!, nie łączą z Zarządem -nic! Jak to można określić jednym słowem....? chyba każdy zna odpowiedź. Nie mówiąc, że budowa miała się rozpocząć 2 miesiące temu i cisza... Sprawa skończy się w sądzie
        • Gość: Krakowianin Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.chello.pl 10.09.10, 14:34
          SALWATOR - mimo obietnic nie oddają zaliczki wpłaconej na mieszkanie mimo, że w każdej chwili można było się wycofać, mimo umowy sprawdzonej przez prawnika, mimo 2 miesięcy, które upłynęły od złożenia pisma. Księgowa obiecała, teraz już nei chce rozmawiac, nie łączą z Zarządem...! Jak to można określić jednym słowem....? chyba każdy zna odpowiedź. Nie mówić, że budowa miała się rozpocząć 2 miesiące temu i cisza... Sprawa skończy się w sądzie
      • fifinka2 Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 07.09.10, 22:18
        Zgadzam sie!

Miejsc parkingowych juz zabraklo, ludzie parkuja poza osiedlem bo jak zaparkuja na chodniku maja mandat! A naprawde nie ma miejsc do parkowania , wszystko zastawili donicami .
        Porazka .
        • Gość: goil Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ghnet.pl 13.11.10, 14:29
          W dniu 8 listopada br. zwróciliśmy się do Zarządcy Wspólnoty z wnioskiem o zwołanie zebrania właścicieli lokali, pod wnioskiem tym podpisało się ponad sto osób - członków naszej Wspólnoty.
          Na zebraniu chcieliśmy Państwu przedstawić wnioski z przeprowadzonej przez współwłaścicieli kontroli finansów Wspólnoty. Jej wyniki wskazują naszym zdaniem na świadome działanie przez Zarządcę na szkodę Wspólnoty, o którym to fakcie zawiadomiliśmy odpowiednie organy. Ponadto na zebraniu chcieliśmy zastanowić się nad kwestią parkowania na naszym Osiedlu i przedstawić propozycje rozwiązania problemu zgłoszone przez mieszkańców. Na zebraniu bulwersującą sprawę włamania do swojego mieszkania chciała przedstawić jedna z naszych mieszkanek.
          W dniu wczorajszym(10.11br) drogą e-mailową doręczono mi pismo o odmowie zwołania zebrania w wyznaczonym przez nas terminie. Zarządca dopuszcza się w ten sposób łamania prawa, gdyż takie działanie jest sprzeczne z Ustawą o własności lokali. Zgodnie z tą ustawą zebrania właścicieli zwoływane są przez zarządcę na wniosek mieszkańców posiadających co najmniej 1/10 udziałów w nieruchomości wspólnej. Jest to bezwzględny obowiązek zarządcy.

Szanowni Państwo, prosimy o kontakt wszystkie osoby zainteresowane sprawą i mogące przyłączyć się do naszych działań

tel 518 727 454

• Gość: Lala Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:55
          Ciekawe kto finansowł te donice? Raczej nie Salwator tylko wspólnota. Ta mogała podjąć taka decyzję tak jak każdą inną tylko w formie uchwały, a takiej nikt nie widział. Salwator robi co chce za piniądze wspónoty. W nie złe bagno wdepneliśmy kupując tam mieszkanie.
          • Gość: ela Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ghnet.pl 21.08.11, 15:43
            Masz racje "nie złe bagno "wpadłam!
      • Gość: Lala Odwołać zarzadcę koniecznie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:57
    • g.wozniak Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 13.11.10, 23:23
      SALWATOR - FIRMA - DEWELOPER Z KRAKOWA OSZUKUJE LUDZI I OKRADA SPRZEDAJĄC ZADŁUŻONE NIERUCHOMOŚCI. LUDZIE WPŁACAJĄ PIENIĄDZE NA NOWE BUDOWY A ONI WYDAJĄ TE PIENIĄDZE NA STARE ZALEGŁOŚCI. NASTĘPNI OSZUKANI PŁACĄ NA BUDOWY TYCH WCZEŚNIEJSZYCH. OSTATNIM BRAKNIE. ZOSTANĄ BEZ MIESZKAŃ. COŚ JAK W PIRAMIDZIE OSTATNIM ZOSTANIE FIGA Z MAKIEM. NIE WYWIĄZUJĄ SIĘ Z ZAWARTYCH UMÓW LATAMI. ZAKŁADAJĄ SPÓŁKI CÓRKI I WYPROWADZAJĄ Z NICH PIENIĄDZE. JAK KTOŚ CHCE POCZYTAĆ WIĘCEJ TO PROSZĘ SPRAWDZIĆ ICH ZADŁUŻENIE U ŹRÓDŁA. SPRZEDAJĄ APARTAMENTY HOTELOWE W ZAMIAN ZA COMIESIĘCZNE CZYNSZE. ZBIERAJĄ KASĘ A CZYNSZÓW LUDZIOM NIE PŁACĄ PO DWA TRZY LATA. NA KONIEC POZDRAWIAM WŁAŚCICIELI OSZUSTÓW - SUŁOWSKICH. LUDZIE TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA.
    • Gość: Dżoana Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 16:18
      Gość portalu: Joasia napisał(a):
      > Salwator trzeba uswiadomic ze nie oni sa wlascicielami naszych
      > mieszkan ale MY, i ze to MY dyktujemy warunki a nie salwator.

brawo, mozna uznac juz ten etap za zakonczony
      w koncu wspolnota pozbyła sie zarzadcy narzuconego przez dewelopera
      • Gość: edward Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ghnet.pl 21.12.10, 01:50
        pytanie tylko co zmieni się na lepsze?
        • Gość: Karola Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.biblioteka.tarman.pl 05.07.11, 11:31
          jak czas pokazuje ktoś problemy mnoży zamiast rozwiązać
    • Gość: tuja Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.aster.pl 23.12.11, 10:52
      Joasiu nie zrzedła ci mina po latach?
      masz jeszcze zludzenia gdzie skonczy ta zbieranina?
      • czarna-mysza Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator 21.01.12, 09:23
        MAM PILNE PYTANIE - KTO JEST DOSTAWCĄ INTERNETU NA TYM OSIEDLU?
        Niedługo się przeprowadzamy na os. Mozarta i praktycznie od razu musimy mieć podpięty internet (jest nam potrzebny do pracy). Do kogo w tej kwestii się zwrócić?
        • Gość: yoki-doki Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 12:01
          przeczytaj dokładnie pierwszy post i szukaj mieszkańców na ich własnym forum
          • Gość: czarna-mysza Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.home.aster.pl 17.02.12, 11:43
            Jasne, założyłam tam konto i od 2 tygodni czekam aż admin je łaskawie aktywuje...
            • Gość: benzynowa Ach jakiż tu tłok u Państwa,na tem forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 18:30
              ... cztery wpisy po pół roku ciszy.
            • Gość: Joo Anna Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.bj.uj.edu.pl 05.03.12, 13:28
              admin to akurat był solidny, co to się stało?
    • Gość: Na zamieszkanie Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: 91.198.177.* 29.08.12, 16:59
      Kupić czy nie kupić?
      Oto jest moje pytanie
      • Gość: nieszczęśliwy Re: Os. Mozarta , Kraków, Salwator IP: *.ists.pl 01.05.13, 14:22
        Nie kupowac. Małe odległości między blokami powodują, że ludzie zaglądają sobie w okna, ściany cieniutkie, wszystko słychac (z pierdnieciem włącznie) a te dziwne wywietrzniki w kuchni i łazience to mogą robic z powodzeniem za kołchoźniki. Dla kogoś ceniącego spokojny, intymny nastrój to jak męka. Tyle w tym temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka