Gość: k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 22:55 gdzie mozna w Krakowie dobrze i tanio zjesc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_q Zależy, o co Ci chodzi... 21.08.03, 10:37 ... ale osobiście mogę polecić Z restauracji: "La Strada" na Stradomskiej (włoska), "Rooster" na Szczepańskiej (amerykańska, dania z kurczaka) "CK Dezerter" na Brackiej (prawie CK) "Sushi Bar" przy Rynku obok TePSA (wiadomo co) Z barów (ale nie mlecznych): "Chimera" na Św. Anny (sałatki) "Naleśniqi" przy Kościele Mariackim (naleśniki z różnego ciasta z różnym nadzieniem) "U Stasi" na Mikołajskiej (klasyka, zwłaszcza ruskie i knedle) "Natalia" na Grodzkiej (duży wybór pierogów i świetny rosół z kołdunami - nie najtaniej ale wart swojej ceny) Taki nowy bar w stylu węgierskim na Starym Kleparzu obok poczty kiełbaski koło hali targowej na Grzegórzeckiej (po 21:00) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen no, jeśli twoim zdanierm sushi jest tani... 21.08.03, 14:15 to gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Re: Cena Sushi 21.08.03, 14:30 Jeśli za 30 zł dostaję porcję sushi wystarczającą na dwie osoby to jest tanio (zwłaszcza jak na sushi). Odpowiedz Link Zgłoś
peteen dwie porcje z piwem dają prawie stówę... 21.08.03, 15:25 przynajmniej mnie tyle zawsze wychodzi, ale może mam pecha... a facet pytał o tanie jedzenie, tanie... nie relatywnie tanie... Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Re: dwie porcje z piwem dają prawie stówę... 21.08.03, 15:58 peteen napisał: > przynajmniej mnie tyle zawsze wychodzi, ale może mam pecha... Widocznie ja i moja Pani mamy mniejsze żołądki ;-D > a facet pytał o tanie jedzenie, tanie... > nie relatywnie tanie... Tanie i dobre, dlatego prosiłem go (ją?) o skonkretyzowanie potrzeb. Na razie podałem tanie i dobre z mojego osobistego punktu widzenia. A supertani jest BAR MLECZNY na rogu Rynku Podgórskiego i ul. Brodzińskiego. I nawet smaczny (jak na bar mleczny). Pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud Re: dwie porcje z piwem dają prawie stówę... IP: 195.243.* / *.bauerfeind-orthopaedie.de 31.10.03, 08:58 te mleczne zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAS Re: dobrze i tanio zjesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 15:12 TANO I DUZE PORCJE DAJA W SFINKSIE NA RYNKU GL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: dobrze i tanio zjesc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.03, 14:18 U BABCI MALINY !!! :-))) na Slawkowkiej (budynek PAU), i o ile dobrze sie orientuje, filia pod AGH. Pyszne, domowe, niedrogie zarcie. Plus fajny wystroj - jak w starej chacie (tylko co w takiej chacie robi akwarium? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan6 Re: dobrze i tanio zjesc IP: *.wes.citynet.pl / 10.2.1.* 11.09.03, 17:26 jak chcesz pierogi to do Stasi,a jak coś wykwintniejszego -tarty,sałatki i bajerskie kanapki to do Botaniki na Bracką.Moi goście z warszawki padli ze śmiechu bo takie niskie ceny.Można iść tam nawet z wLasną babcią na ciacho Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: dobrze i tanio zjesc 06.10.03, 09:27 Znalazłam knajpę z niezłym i tanim żarciem. Nie zgadniecie gdzie !!!! W budynku Sądu przy Mogilskiej. W podziemiach. Człowiek to się zdziwić czasem może :)))) Dużo fajnych pieczonych rybek, sałatki jak w chimerze, mięska i gotowane jarzynki. A wszystko widać i można nawet paluchem pokazać na co ma się ochotę. Ciekawe ile jeszcze takich zakamuflowanych miejsc w Krakowie jest :))) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratm Re: dobrze i tanio zjesc IP: 195.136.1.* 10.11.03, 18:20 SPHINX rynek głóny (20 zl a nie mozesz wstac od stolu) Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: dobrze i tanio zjesc 17.10.03, 20:06 A ja dziś zjadłem w "Dookoła Świata" na Szewskiej, 17 zł średni talerz + picie, małym za 10 też można sobie pojeść - i bardzo miła obsługa i jedzienie też pyszne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: dobrze i tanio zjesc IP: 212.244.173.* 25.10.03, 18:37 Oczywiście bar Barcelona róg Lubicz i Ariańskiej. Bardzo tanio, duży wybór i dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: dobrze i tanio zjesc IP: 212.244.173.* 25.10.03, 18:37 Oczywiście bar Barcelona róg Lubicz i Ariańskiej. Bardzo tanio, duży wybór i dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katuu Re: dobrze i tanio zjesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 19:55 W budzie na Kazimierzu. 2.5zl za duuuzy talerz grochowki :-) Mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Polakowski na Miodowej 31.10.03, 16:32 Pyszne i niedrogo. Polecam czulent, naleśniki ze szpinakiem i sztukę mięsa z chrzanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Polakowski na Miodowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:08 Niestety z Polakowskiego przegonił mnie zapach kuchenny spowijający całą salę. Byłam tam raptem niecałą minutę, a ubranie całkowicie przeniknięte zostało waporami. Brrr... Jedzenie podobno rzeczywiście dobre - dlatego tam zaglądnęłam. Natomiast ostatnie miłe odktrycie kulinarne przeżyłam kilka ulic dalej na Józefa "U Vincenta". Podali tam pierogi ze szpinakiem. Bardzo zadawalające. Do tego cena - za dziesięć sztuk niecałe siedem złotych - tanio. Minusem jest fakt, że tylko te ze szpinakiem były dobre - próbowałam z mięsem (przeciętne), z kapustą i grzybami (farszu niewiele, do tegu zupełnie bez wyrazu) i pieczone z kapusta i grzybami (zdecydowanie najgorsze, dużo ciasta, mało środka, a to z kolei nijakie). Nie wiem jak inne z dość dużego wyboru w karcie. Może ktoś jadł i sugestiami się podzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anielica82 Re: dobrze i tanio zjesc IP: *.min.pl / *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 26.08.04, 21:44 Na przeciwko Kościoła Maryjackiego jest bar z naleśnikami! Pycha! Można z różnym farszem... moje ulubione to: z musem wiśniowym polale bitą śmietaną:) Pychotka! dobre też są z farszem meksykańskim:) i pycha z orzechami i miodkiem:) Mniam, aż jutro wyskocze:) na nie! Odpowiedz Link Zgłoś