Gość: lucuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:41 Może niech najpierw nauczą się matematyki i czytania ze zrozumieniem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: John Re: Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: *.aster.pl 03.03.08, 23:59 Jedno drugiemu nie przeszkadza, a może nawet pomóc. Czy masz inne zdanie na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Magic: The Gathering IP: 62.148.79.* 04.03.08, 11:45 Pomysl fajny. Naprawde. Mozna takze wprowadzic Magic: The Gathering jezeli ludziom brydz kojarzy sie z hazardem. Fajnie jest jak sie uczniow czyms zainteresuje. Jak pilka nozna nie zdaje egzaminu to czemu nie gry karciane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j50 Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: 80.54.88.* 04.03.08, 10:05 Ciemnogrodu u nas nie brakuje. Nie wiedziałem, że także w Krakowie. Niekompetentni ludzie zajmują lukratywne stanowiska. Brydż to hazard, a jazz to wymysł amerykańskich imperialistów. Brydż to zajęcie dla myślących ludzi. Szkoda, że wielu niedouczonym ludziom kojarzy się z kartograjstwem. Wymaga logicznego myślenia i znajomości psychologii. Bardzo dobra rozrywka dla młodzieży. Zamiast oglądać sieczkę w telewizji, niech uczą się tej pięknej i pożytecznej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manieek Re: Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: *.gorzow.mm.pl 02.06.09, 13:30 Zapraszam na stronę z angielskim dla brydżystów brydzowy-angielski.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXe Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: 192.165.213.* 04.03.08, 10:41 My mielismy klase brydzowa w liceum juz z 10 lat temu i jakos nikt sie nie podniecal - trenowal nas arcymistrz brydzowy z Gdanska i po pol roku zajelismy 2 i 3 miejsce w juniorach w wojewodztwie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.iwa Re: Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża 04.03.08, 11:17 Kolejna glupota.W Danii 40 lat temu w najlepszej szkole- prywatnej- uczono bridgea .Ciemni i zacofani ludzie nadal rzadza Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś W latach 60-tych grałem w brydża w liceum IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 04.03.08, 11:35 ewa.iwa napisała: > Ciemni i zacofani ludzie nadal rzadza Polska. Do liceum ogólnokształcącego chodziłem w latach 1959-63. Gdy byłem w 10-tej klasie to przekonałem dyrektora aby pozwolił nam legalnie grać w bydża. To nieprawda, że wszyscy ludzie w Polsce są ciemni i zacofani. W każdym kraju są ludzie mądrzy i głupi, w Polsce też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wildcatApollo Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: *.pool.mediaWays.net 04.03.08, 11:33 10 lat temu moj kolega robil mature w USA, jest zapalonym brydzysta. W ciagu kilku tygodni przekonal wladze uczelnii do otwarcia kolka brydzowego, a pod koniec roku szkolnego jego college awansowal do mistrzostw stanowych. Nie wiem, jaki byl poziom, ale liczy sie inicjatywa. Co do pokera i jego "przypadkowosci" - tak to jest, jesli gra sie wylacznie NL Hold´em 25/50$ i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: *.nhs.uk 04.03.08, 12:23 A co z gra w szachy? Czy moze ktos wie gdzie w Polsce jast szkola, w ktorej programie nauczania sa zajecia z szachow? Prosze tylko o powazne odpowiedzi. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j. Gimnazjaliści nauczą się grać w brydża IP: *.chello.pl 04.03.08, 18:55 I tak to jest. Mogliśmy od 5 lat uczyć myślenia logicznego - ucząc brydża. Ale wtedy mi się nie udało. Mam nadzieję, że teraz to przejdzie w Wydziale Edukacji i dziękuję za Państwa poparcie. M.J Odpowiedz Link Zgłoś