Gość: adi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 00:59 znowu negujecie krakow a wroclaw chwalicie - jak wam się tu nie podoba to nikt nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Smok Współczesny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:42 Wymiana pokoleniowa umożliwi rozwój Krakowa. Dopóki nie odejdą obecni hamulcowi decydenci,nic się nie zmieni.Nie pozwalanie na budowę WIEŻOWCÓW i projektowania METRA, jest sabotażem. Na szczęście czas szybko upływa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Współczesny Kraków IP: *.net.autocom.pl 09.03.08, 00:48 Kolejny malkontent! Tym razem Krakus (mowie o autorze). Ja nie wiem jesli ktos mysli inaczej to nie opublikuja tego bo nie bedzie plul i narzekal na miasto? ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Współczesny Kraków IP: *.chello.pl 09.03.08, 14:23 Od razu pluł, po prostu krytykuje. Ja jestem za rozwojem Krakowa, ale za miastem wieżowców, biznesu, metra nie chcę Krakowa turystycznego w dzisiejszym wydaniu. I nie ja jeden,jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Współczesny Kraków IP: *.net.autocom.pl 09.03.08, 15:15 Nie chodzi mi o to ze wszyscy maja byc za status quo. Bardziej chodzilo mi o to, ze w gazecie pojawiaja sie tylko glosy ludzi ktorzy promuja "wizje" gazety - pluja na miasto ze zle etc. Jak ktos chce pochwalic to nie ma takich artykulow. Ja nie narzekam bardzo na Krakow - mieszkam od urodzenia, pamietam jak bylo kiedys jak nie bylo komercji i wielkiego halo ze studentami - bylo pieknie, co nie znaczy ze teraz jest zle - miasto sie rozwija, swiat idzie na przod (pytanie czy nie tracimy czegos ze staromiejskiego charakteru) Owszem sciagamy inwestorow i sie rozwijamy ale czemu upychac wszystko w miescie (patrz Bronowice - w okolice z domkami jednorodzinnymi wcisneli wierzowce, wyglada smiesznie a problemy komunikacyjne niemale!). Czemu nie mozemyposzerzac miasta - przyklad Business Park Zabierzow - dojazd czesto szybszy niz z Krakowa do Krakowa. Nie musimy upychac wszystkeigo zeby bylo pozornie blisko bo korki beda rosly, lepiej to porozkladac i nie ingerowac w to co juz istnieje bez pomyslu tylko zeby zyskac - chodzi o WIZJE ktorej nie ma, o to ze inwestorzy chca tylko wybudowac gdziekolwiek jakkolwiek zeby zyskac etc) najpierw trzeba myslec o miescie - zeby nei bylo korkow, chaosu etc a potem o reszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Re: Współczesny Kraków IP: *.chello.pl 09.03.08, 19:49 To o czym piszesz to brak planowania i wizji, ale to można zmienić idąc na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś