Gość: uuu IP: *.chello.pl 14.03.08, 23:51 Pamietam pierwsze fajki i wypady "na rury" na "łąkach" ehhh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ołówek Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 06:04 Ja pamiętam jak tam o mały włos bencków za szalik nie dostałem, uratował mnie kask i WSK :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:20 Robienie parku w miejscu gdzie prędzej dostanie się po głowie, a nie pospaceruje jest absurdem. Ten kto go tam zaprojektował niech przejdzie się tam w szaliku Wisły lub Cracovii. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.chello.pl 15.03.08, 09:38 A kto ci każe chodzić tam w szaliku klubów sportowych? To się zakłada na mecz a nie do parku. ewnie lepiej by było gdyby powstały tam wieżowce jak chciał jeden z developerów? A może o to chodzi żeby zdyskredytować park i postawic bloki? Będzie bezpieczniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 11:54 Który konkretnie deweloper miał takie plany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: 213.199.205.* 16.03.08, 19:17 To przejdź się bez szalika i tak w pałę dostaniesz, jak nie wiesz co piszesz to się nie wypowiadaj. Widać że nie chodziłeś tam nigdy. Polecam spacer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al mieszkaniec Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.tktelekom.pl 15.03.08, 10:10 Przydalby sie tam park z prawdziwego zdarzenia. Wiadomo, wieczorem w kazdym parku mozna klepke zaliczyc ale w dzień na Bieżanowie nie ma gdzie się wybrać na spacerek. Więc radni... bierzcie się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veto Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.broker.com.pl 15.03.08, 14:37 To po co zaczynano prace, jeżeli kwestie własności nie są uregulowane...? Czy to znów nie jest niegospodarność urzędasów? A może firma, która wykonywała prace, to znajomi kogoś z włodarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. dużo terenów zielonych (z bronzowymi domieszkami) IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 15.03.08, 15:52 zamiast parków z prawdziwego zdarzenia mamy dużo łąk gdzie łatwiej zostać okradzionym i pobitym niż odpocząć wg mnie trzeba część takich pastwisk oddać pod zabudowę w zamian za inwestycje (duże) w niektóre tereny zielone Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: dużo terenów zielonych (z bronzowymi domieszk 15.03.08, 16:22 Z takim podejściem to to miasto by się udusiło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:16 Ja też, zwało się to "na kumeta" :). Ludzie zróbcie tam boisko ze sztuczną nawierzchnią, balonem. Wynajmujcie grupom, dajcie za darmo dzieciakom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Maju Nowe możliwości IP: *.lama.net.pl 16.03.08, 01:06 Teraz niewykupione grunty to nie problem - trzeba jedynie włączyć projekt budowy parku na listę inwestycji strategicznych z uwagi na Euro 2012 i na mocy tzw. "specustawy" wydzierżawić właścicieli. :-P A w nawiązaniu do piłki nożnej - może lepiej było zaplanować powstający właśnie komisariat nie na uboczu, a w samym środku naszych "łąk" i na dodatek z wieżyczkami dla snajperów, co by blisko mieli i wygodnie, żeby polować na latających po meczach w tę i z powrotem szalikowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.pl 16.03.08, 09:08 Sam mieszkam na Bieżanowie i bardzo interesuję się tematem parku. Niestety, jak się okazuje, za obecny stan rzeczy odpowiedzialni są po trochu sami radni dzielnicy - niektórzy z nich są właścielami działek na których ma powstać park, ale nie chcą ich sprzedać! Oczywiście chodzi o pieniądze - skoro miastu zależy na parku, to przecież może zapłacić więcej... Niektórzy z nich powystępowali nawet o WuZetki, żeby zwiększyć wartość swoich gruntów! Co tu dużo pisać - wystarczy pójść do siedziby rady dzielnicy i porozmawiać np. z panem Dziobem, żeby zobaczyć pełen obraz prywaty i interesów własnych, jakimi kierują się działacze. W związku z kłopotami z wykupem gruntów miasto w zeszłym roku cofnęło 3mln złotych przeznaczonych na budowę parku... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: 213.199.205.* 16.03.08, 19:15 A gdzie te pieniądze się podziały? Bo chyba coś za drogo jak na to co tam zrobiono. Kto widział te ścieżki donikąd to wie o czym piszę. Może lepiej było się mieszkańców zapytać czy taki park ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś