Dodaj do ulubionych

Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd

IP: *.chello.pl 14.03.08, 23:51
Pamietam pierwsze fajki i wypady "na rury" na "łąkach" ehhh
Obserwuj wątek
    • Gość: ołówek Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 06:04
      Ja pamiętam jak tam o mały włos bencków za szalik nie dostałem,
      uratował mnie kask i WSK :D
    • Gość: mx Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:20
      Robienie parku w miejscu gdzie prędzej dostanie się po głowie, a nie pospaceruje
      jest absurdem. Ten kto go tam zaprojektował niech przejdzie się tam w szaliku
      Wisły lub Cracovii. Powodzenia :)
      • Gość: gość Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.chello.pl 15.03.08, 09:38
        A kto ci każe chodzić tam w szaliku klubów sportowych? To się
        zakłada na mecz a nie do parku. ewnie lepiej by było gdyby powstały
        tam wieżowce jak chciał jeden z developerów? A może o to chodzi
        żeby zdyskredytować park i postawic bloki? Będzie bezpieczniej?
        • Gość: mart Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 11:54
          Który konkretnie deweloper miał takie plany?
        • Gość: oo Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: 213.199.205.* 16.03.08, 19:17
          To przejdź się bez szalika i tak w pałę dostaniesz, jak nie wiesz co piszesz to
          się nie wypowiadaj. Widać że nie chodziłeś tam nigdy. Polecam spacer :)
    • Gość: Al mieszkaniec Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.tktelekom.pl 15.03.08, 10:10
      Przydalby sie tam park z prawdziwego zdarzenia. Wiadomo, wieczorem w kazdym
      parku mozna klepke zaliczyc ale w dzień na Bieżanowie nie ma gdzie się wybrać na
      spacerek. Więc radni... bierzcie się do roboty!
    • Gość: veto Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.broker.com.pl 15.03.08, 14:37
      To po co zaczynano prace, jeżeli kwestie własności nie są uregulowane...?
      Czy to znów nie jest niegospodarność urzędasów?
      A może firma, która wykonywała prace, to znajomi kogoś z włodarzy?
    • Gość: K. dużo terenów zielonych (z bronzowymi domieszkami) IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 15.03.08, 15:52
      zamiast parków z prawdziwego zdarzenia
      mamy dużo łąk gdzie łatwiej zostać okradzionym i pobitym niż odpocząć

wg mnie trzeba część takich pastwisk oddać pod zabudowę w zamian za inwestycje
      (duże) w niektóre tereny zielone
      • martvica Re: dużo terenów zielonych (z bronzowymi domieszk 15.03.08, 16:22
        Z takim podejściem to to miasto by się udusiło :/
    • Gość: x Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:16
      Ja też, zwało się to "na kumeta" :). Ludzie zróbcie tam boisko ze sztuczną
      nawierzchnią, balonem. Wynajmujcie grupom, dajcie za darmo dzieciakom!
    • Gość: Duży Maju Nowe możliwości IP: *.lama.net.pl 16.03.08, 01:06
      Teraz niewykupione grunty to nie problem - trzeba jedynie włączyć projekt budowy
      parku na listę inwestycji strategicznych z uwagi na Euro 2012 i na mocy tzw.
      "specustawy" wydzierżawić właścicieli. :-P
      A w nawiązaniu do piłki nożnej - może lepiej było zaplanować powstający właśnie
      komisariat nie na uboczu, a w samym środku naszych "łąk" i na dodatek z
      wieżyczkami dla snajperów, co by blisko mieli i wygodnie, żeby polować na
      latających po meczach w tę i z powrotem szalikowców...
    • Gość: Bartek Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: *.pl 16.03.08, 09:08
      Sam mieszkam na Bieżanowie i bardzo interesuję się tematem parku. Niestety, jak
      się okazuje, za obecny stan rzeczy odpowiedzialni są po trochu sami radni
      dzielnicy - niektórzy z nich są właścielami działek na których ma powstać park,
      ale nie chcą ich sprzedać! Oczywiście chodzi o pieniądze - skoro miastu zależy
      na parku, to przecież może zapłacić więcej... Niektórzy z nich powystępowali
      nawet o WuZetki, żeby zwiększyć wartość swoich gruntów!

Co tu dużo pisać - wystarczy pójść do siedziby rady dzielnicy i porozmawiać np.
      z panem Dziobem, żeby zobaczyć pełen obraz prywaty i interesów własnych, jakimi
      kierują się działacze.

W związku z kłopotami z wykupem gruntów miasto w zeszłym roku cofnęło 3mln
      złotych przeznaczonych na budowę parku... :-/
    • Gość: ja Re: Bieżanów: Niby-park i ścieżki donikąd IP: 213.199.205.* 16.03.08, 19:15
      A gdzie te pieniądze się podziały? Bo chyba coś za drogo jak na to co tam
      zrobiono. Kto widział te ścieżki donikąd to wie o czym piszę. Może lepiej było
      się mieszkańców zapytać czy taki park ma sens.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka