Dodaj do ulubionych

Widziane 05.09.2003

IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 05.09.03, 17:33
17:15 rozkraczony DD442 na Slomianej

w DK563 istne oberwanie chmury :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Adasia powrót do korzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 17:49
      16.38 - Wieliczka Cmentarz, zdupczyła mi "204" (chyba jechała ciut za wcześnie,
      z minutkę, dwie - jednak to było na tyle dużo, że nie zdążyłem).

Postanowiłem przejechać się pociągiem do domu. Nawet sporo osób było w
      Wieliczce - około 15-20. Kupiłem sobie bilet (strasznie wielki - marnotrastwo
      papieru) za 2,30 zł.
      I uwaga jechała ze mną bardzo fajna laska, która miała MIESIĘCZNY !!! Oznacza
      to, że ciągle nim jeździ. Bardzo ładna dziewczyna w wieku 20-23 lata. Adaś
      niestety nie zagadał, bo zadzwoniła do mnie kobieta, z którą się umawiam na
      jutro na wieczór i pewnie niedzielny poranek też. Trochę pogadaliśmy, więc
      zeszło tak do Bieżanowa. A w Prokocimiu zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy i
      tak gadaliśmy już do samego Krakowa. No cóż, laska pewnie nim jeździ cały czas,
      więc kiedyś się znów porwę na pociąg.
      Aha - EN57 nr 1050, a więc NBC i co najważniejsze - JECHAŁ, nigdzie nie stał.
      A rono jechałem "24" (24-08, #2015 - ale mnie teraz rozpieszczają), a potem
      znów PS 069, jak wczoraj. Tylko inny kierman był.
      • kuba203 Re: Adasia powrót do korzeni 05.09.03, 18:01
        Połączono skład 189+539 :)
        • pavlack Re: Adasia powrót do korzeni 05.09.03, 18:28
          A w okolicach Huty testował się 347+348 :-)
          • kuba203 Re: Adasia powrót do korzeni 05.09.03, 18:30
            pavlack napisał:

> A w okolicach Huty testował się 347+348 :-)

Nie w okolicach Huty, tylko do b. MZNT pojechał, ale już wrócił :)
            • pavlack Re: Adasia powrót do korzeni 05.09.03, 19:01
              kuba203 napisał:

> > A w okolicach Huty testował się 347+348 :-)
              >
              > Nie w okolicach Huty, tylko do b. MZNT pojechał, ale już wrócił :)

A to nie wiem, bo ja go tylko widziałem jak około 16.10 przyjechał od CAHTS i
              zjechał do KH, a ja właśnie stałem tam i fociłem objazdowe 1 i 5 ;-)

A tak BTW, to skąd to wiesz? Zwiedzałeś dzisiaj b. MZNT, czy co? :D Czy może
              dalszy ciąg malowania 527? :-)
              • kuba203 Re: Adasia powrót do korzeni 06.09.03, 11:15
                pavlack napisał:

> A to nie wiem, bo ja go tylko widziałem jak około 16.10 przyjechał od CAHTS i
                > zjechał do KH,

No to właśnie wtedy wracał :)

> a ja właśnie stałem tam i fociłem objazdowe 1 i 5 ;-)

A był tam skład 449+450 na 1? :)

> Czy może
                > dalszy ciąg malowania 527? :-)

Nie dalszy ciąg, ale chyba już koniec :D
                • pavlack Re: Adasia powrót do korzeni 06.09.03, 18:00
                  kuba203 napisał:

> > a ja właśnie stałem tam i fociłem objazdowe 1 i 5 ;-)
                  >
                  > A był tam skład 449+450 na 1? :)

A nie pamiętam :-)

> > Czy może
                  > > dalszy ciąg malowania 527? :-)
                  >
                  > Nie dalszy ciąg, ale chyba już koniec :D

Ufff.... :-)
          • Gość: ADAŚ Re: Adasia powrót do korzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 20:07
            pavlack napisał:

> A w okolicach Huty testował się 347+348 :-)

który był kiedyś 889+890.
            (a czemu nie zapychają "świeżej" dziury i nie dają numeracji: 388+389 i
            390+391?)
        • Gość: ADAŚ Re: Adasia powrót do korzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 20:08
          kuba203 napisał:

> Połączono skład 189+539 :)

A przepraszam - a jaki ma to związek z "Adasia powrotem do korzeni" hehehehe?
          • kuba203 Re: Adasia powrót do korzeni 06.09.03, 11:16
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> A przepraszam - a jaki ma to związek z "Adasia powrotem do korzeni" hehehehe?

Ma związek z "widziane 05.09." :D
      • Gość: SW Re: Adasia powrót do korzeni IP: *.veranet.pl / 192.168.114.* 06.09.03, 10:17

> 16.38 - Wieliczka Cmentarz, zdupczyła mi "204" (chyba jechała ciut za
        wcześnie,
        >
        > z minutkę, dwie - jednak to było na tyle dużo, że nie zdążyłem).

a nie wiesz ktora to byla brygada? :D
        wczoraj mialem 204 ale mam nadzieje ze to nie ja :)

pzdr
        SW
        • Gość: ADAŚ Re: Adasia powrót do korzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 11:21
          Gość portalu: SW napisał(a):

> a nie wiesz ktora to byla brygada? :D
          > wczoraj mialem 204 ale mam nadzieje ze to nie ja :)

Niestety widziałem ją z daleka. Ale była to brygada z Płaszowa (Scania).
          Odjazd spod Cmentarza w kierunku Krakowa 16.38.
    • Gość: ADAŚ 9-08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 20:06
      Widziana dziś o 19.27 na Rondzie Kocmyrzowskim jadąca od Bieńczyc (489+490).
      Nic może w tym nadzwyczajnego oprócz tego, że już miała tablice "4".
      Chyba pędziła na Wzgórza.
      Natomiast w tramach do/ze Wzgórz puchy obok zajezdni w Ujastkowicach. W 4-01
      może 5 osób.
    • Gość: Tomek Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 172.23.0.* 05.09.03, 20:46
      O 7:25 na Pl.Wszystkich Św. w str. Borku ufo'k 13-11 na linii 8 - to norma?
      • yogy Re: Widziane 05.09.2003 05.09.03, 21:00
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> O 7:25 na Pl.Wszystkich Św. w str. Borku ufo'k 13-11 na linii 8 - to norma?

It's not ME! Ja się zawsze loguje;-)))
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:27
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> O 7:25 na Pl.Wszystkich Św. w str. Borku ufo'k 13-11 na linii 8 - to norma?

To norma - przed wakacjami 13-11 było dwuskładem, które odrabiało pańszczyznę
        na "8" w godzinach rannych. Teraz podmiana taka sama, ale na szczęście ufokowa.
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 22:01
          > To norma - przed wakacjami 13-11 było dwuskładem, które odrabiało pańszczyznę
          > na "8" w godzinach rannych. Teraz podmiana taka sama, ale na szczęście
          ufokowa.

I bardzo dobrze. Przyda się UFOk o tej porze na ósemce. Musze go sobie sfocić,
          tak samo jak tego na 24, tylko od roku nie mogę wstać...

Michał Wojtaszek
          • yogy Re: Widziane 05.09.2003 05.09.03, 22:33
            Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> > To norma - przed wakacjami 13-11 było dwuskładem, które odrabiało pańszczy
            > znę
            > > na "8" w godzinach rannych. Teraz podmiana taka sama, ale na szczęście
            > ufokowa.
            >
            > I bardzo dobrze. Przyda się UFOk o tej porze na ósemce. Musze go sobie
            sfocić,
            > tak samo jak tego na 24, tylko od roku nie mogę wstać...
            >
            > Michał Wojtaszek

Jak niedźwiedź! Od roku śpi!
          • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:35
            Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

>Musze go sobie sfocić,
            > tak samo jak tego na 24,

Od pięciu dni jak widuję "24" (tak przeważnie w okolicy budowanej estakady) ten
            kurs jest po prostu zajebany ludźmi - przepraszam za określenie, ale tłok jest
            niemiłosierny.
    • Gość: Fassi Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.chello.pl 05.09.03, 22:21
      muszę zmartwić klub 428 - w popularnie zwanym "tlenowozie" dzisiaj w okolicach 16 (2 kolejne autobusy) na Wiślickiej w stone ronda jechały BEZ PUSTYCH MIEJSC SIEDZĄCYCH a nawet z kilkoma "staczami"... cuż.... czyżby jednak 428 się czasem przydawał??
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:33
        Gość portalu: Fassi napisał(a):

> czyżby jednak 428 się czasem
        > przydawał??

No właśnie CZASEM !!!
        • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 05.09.03, 22:54

> Gość portalu: Fassi napisał(a):
          >
          > > czyżby jednak 428 się czasem
          > > przydawał??
          >
          > No właśnie CZASEM !!!

No właśnie że nie czasem, ale CZĘSTO. Tak się składa, że 428 widuję dużo
          częściej niż Wy (Adaś, mouset, nie mówiąc już o Lokim :D) - codziennie na
          trasie z i do szkoły (Rondo Młyńskie - Wiślicka), czasami jeżdzę (najczęściej
          są to godziny 7:00-7:30 i 14:30 - 16:00) i wiem, że ta linia jest potrzebna.
          Ale oczywiście Wy jesteście mądrzejsi, chociaż pewnie widujecie autobusy 428
          raz na tydzień albo i rzadziej...
          • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 23:04
            Drogi Pawełku.
            Nie zaprzeczę, że widzisz ją częściej niż ja, bo przecież ja zawsze jadę w
            innym kierunku.
            Jednak jeszcze raz podkreślam tego co nie możecie chyba przyjąć do wiadomości.

Nie chcemy skasować linii, tak aby pozostała jedna mniej na tej trasie (odnoszę
            wrażenie, że Wy właśnie to tak odbieracie). Pragniemy racjonalnie wykorzystać
            trasy do potrzeb i potoków pasażerskich. Jestem pewien, że każdy zapytany
            pasażer o skierowanie linii "192" do Mistrzejowic powiedziałby zdecydowanie
            TAK. Czemu ??? Bo nią gdzieś dojedzie. Obecnie jeśli już jedzie się tymi dwoma
            liniami (myślę o 192 i 428) jest tak, że na Rondzie Mogilskim przesiadają się z
            jednej do drugiej, albo do 5xx i tym podobne. Przesiadki do tramwaju są rzadsze
            (kto jedzie autobusem do Ronda i przesiada się na tram mając
            takie "udogodnienia" jak zlikwidowane przejścia dla pieszych - efekt jest taki,
            że wpycha się do już zapranego autobusu). Przecież lepiej już zaczekać na "152"
            lub "124" i dojechać do samego celu. Przecież to logiczne. A ile tymi liniami
            ludzi jeździ. Wszyscy widzimy.
            Ale Wy tak swoje będziecie twierdzić, więc nawet Was nie mam zamiaru
            przekonywać.
            Na koniec raz jeszcze - "192" na trasie MISTRZEJOWICE - BALICE to MUROWANA
            FREKWENCJA !!! (głowę sobie daję uciąć)
            428 do piachu - precz z marnotrastwem.
          • Gość: mouset Re: Widziane 05.09.2003 IP: 217.96.109.* 05.09.03, 23:05
            pavlack napisał:

> No właśnie że nie czasem, ale CZĘSTO. Tak się składa, że 428 widuję dużo
            > częściej niż Wy (Adaś, mouset, nie mówiąc już o Lokim :D) - codziennie na
            > trasie z i do szkoły (Rondo Młyńskie - Wiślicka), czasami jeżdzę (najczęściej
            > są to godziny 7:00-7:30 i 14:30 - 16:00) i wiem, że ta linia jest potrzebna.
            > Ale oczywiście Wy jesteście mądrzejsi, chociaż pewnie widujecie autobusy 428
            > raz na tydzień albo i rzadziej...

A ja widuję codziennie albo co drugi dzień, rano owszem nawet i pełne wozy się
            zdarzają, ale i tak wydłużenie 192 byłoby lepsze od funkcjonowania tego czegoś
            >
          • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.09.03, 02:18
            Śmiem twierdzić, że około godziny siódmej rano to nawet linia Mistrzejowice -
            Os. Piastów byłaby zaprana :-D

A my przecia nie chcemy tak po prostu spieprzyć komunikacji na trasie #428,
            zwyczajnie zabierając tę linię, ale chcemy ją ulepszyć, dając w zamian #192 aż
            do Mistrzejowic! Zarówno mieszkańcy Woli Justowskiej, pracownicy Balic jak i
            ludzie z os. Oświecenia i pokrewnych byliby bardzo zadowoleni!

Ja widze tylko jeden szkopuł, na który może mi odpowiedzieć Mouset: mianowicie
            TABOR - na takiej linii, zwłaszcza gdyby jeździła z f=20 niezbędny byłby tabor
            PRZEGUBOWY... pamiętacie, co się działo ze #152 przed wprowadzeniem tam
            przegubowców... a trasa się w znacznej części będzie pokrywać... :-/

Pzdr.
            LOKI
            • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 18:31
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Śmiem twierdzić, że około godziny siódmej rano to nawet linia Mistrzejowice -
              > Os. Piastów byłaby zaprana :-D

Śmiem twierdzić, że nie :-)

> A my przecia nie chcemy tak po prostu spieprzyć komunikacji na trasie #428,
              > zwyczajnie zabierając tę linię, ale chcemy ją ulepszyć, dając w zamian #192

> do Mistrzejowic! Zarówno mieszkańcy Woli Justowskiej, pracownicy Balic jak i
              > ludzie z os. Oświecenia i pokrewnych byliby bardzo zadowoleni!

Jasne, szczególnie mieszkańcy Mistrzejowic byliby bardzo zadowoleni z tego, że
              zamiast autobusu kursującego co 15 minut będą mieli kursujący co 20 i do tego
              nie skoordynowany ze 128...

> Ja widze tylko jeden szkopuł, na który może mi odpowiedzieć Mouset:
              mianowicie
              > TABOR - na takiej linii, zwłaszcza gdyby jeździła z f=20 niezbędny byłby
              tabor
              > PRZEGUBOWY... pamiętacie, co się działo ze #152 przed wprowadzeniem tam
              > przegubowców... a trasa się w znacznej części będzie pokrywać... :-/

A skąd weźmiesz te przegubowce? Już teraz trzeba reanimować Ikary, bo Jelcze
              M181MB się sypią...
              • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.09.03, 00:37
                pavlack napisał:

> Śmiem twierdzić, że nie :-)

:-D

> Jasne, szczególnie mieszkańcy Mistrzejowic byliby bardzo zadowoleni z tego,
                że
                > zamiast autobusu kursującego co 15 minut będą mieli kursujący co 20 i do tego
                > nie skoordynowany ze 128...

Tak właśnie sądzę - bo zamiast autobusu do dupy dostaliby świetną alternatywę
                dla tramwajów, które jeżdżą koszmarnie naokoło. I mogliby wreszcie dojechać do
                ścisłego centrum.

> A skąd weźmiesz te przegubowce? Już teraz trzeba reanimować Ikary, bo Jelcze
                > M181MB się sypią...

No toż ja właśnie mówię, że to jest dużym problemem. I liczę na to, że nasz
                brygadzista Mouset coś wykmini.

Pzdr.
                LOKI
                • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 13:55
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Tak właśnie sądzę - bo zamiast autobusu do dupy dostaliby świetną alternatywę
                  > dla tramwajów, które jeżdżą koszmarnie naokoło. I mogliby wreszcie dojechać
                  do
                  > ścisłego centrum.

A teraz nie mogą? Jadą 128 lub 428 i na Mogilskim przesiadka do tramwaju lub
                  152, 124, 192, 501. Co za problem? Czy każdy musi mieć autobus zewsząd dowsząd?

Poza tym myślę, że należałoby się zapytać najbardziej zainteresowanych, czyli
                  pasażerów 128, 428, 192 i 152. Jakieś ankiety lub coś w tym stylu :-) I
                  należałoby postawić sprawę jasno - dostaną autobus do centrum, ale kursujący
                  rzadziej i NIE przegubowy.

> No toż ja właśnie mówię, że to jest dużym problemem. I liczę na to, że nasz
                  > brygadzista Mouset coś wykmini.

No chyba nie wyczaruje tych autobusów :D Skąd je zdejmiesz? Potniesz bardziej
                  128? Czy może 152, 129, 159? Jedyna możliwa linia to jest 194... ale to i tak
                  za mało.
                  • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 14:49
                    pavlack napisał:

> Poza tym myślę, że należałoby się zapytać najbardziej zainteresowanych, czyli
                    > pasażerów 128, 428, 192 i 152. Jakieś ankiety lub coś w tym stylu :-) I
                    > należałoby postawić sprawę jasno - dostaną autobus do centrum, ale kursujący
                    > rzadziej i NIE przegubowy.

JESTEM PRZEKONANY, że odpowiedzieliby: "TAK, chcemy 192".
                    Pytanie do pasażerów "428" - a ile ich niby jest ???
                    • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 15:38

> JESTEM PRZEKONANY, że odpowiedzieliby: "TAK, chcemy 192".

Na czym opierasz to przekonanie? :-)

> Pytanie do pasażerów "428" - a ile ich niby jest ???

Wielu :D
                      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 16:09
                        pavlack napisał:

> Na czym opierasz to przekonanie? :-)

Ano na tym w jakich skandalicznych nierzadko warunkach podróżują ludzie w
                        liniach na odcinku I obwodnica - Olsza - Prądnik - Huta.
                        Po drugie ludzie są wygodni i chcą dotrzeć do celu, bez konieczności
                        przesiadki. Celu w tym wypadku czytaj centrum miasta. Rondo Mogilskie wbrew
                        pozorom to buraki. 90% ludzi wsiada od razu do właściwegoi pojazdu.

> Wielu :D

I każdy z nich ma nazwisko Tlen lub Azot.
                        Ciekawe ile osób ma wykupiony miesięczny na "428". Chyba nikt.
                        Pasażerowie "428" to potencjalni klienci "192" i innych linii, którzy jednak
                        widząc jadący pasożyt wsiadają z myślą, że po drodze gdzieś coś dołapią.
                        Raczej niewielu to robi, bo chyba lepiej wleźć do "128", "152" czy "501"
                        wcześniej tak, aby znaleźć się w ogóle w autobusie. Na Rondzie Mogilskim nieraz
                        graniczy to z cudem.
                        A przesiadki na tram na Rondzie to zjawisko rzadkie. Za dużo "przeszkód
                        infrastrukturalnych".

Zdania nigdy nie zmienię. "428" to najgłupsza linia w całym Krakowie i tak
                        naprawdę nie służy niczemu i nikomu.

A co do przegubów - nie ma ich, więc i tak ich się nie da na tę linię.
                        Ale "428" nie jeździ długi, więc krótkie na "192" wystarczą lub określę to tak
                        muszą wystarczyć.

• pavlack Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 18:29

> Ano na tym w jakich skandalicznych nierzadko warunkach podróżują ludzie w
                          > liniach na odcinku I obwodnica - Olsza - Prądnik - Huta.

Przepraszam bardzo, ale codziennie w szczycie popołudniowym podróżuję na
                          odcinku Olsza - Prądnik - Wiślicka (przez Dobrego Pasterza) i nie
                          powiedziałbym, że panują tu skandaliczne warunki. Owszem, jest tłok, ale w
                          godzinach szczytu taki tłok jest chyba na każdej ważniejszej linii w Krakowie.

Skandaliczne warunki to moze były jak 152 jeździł krótki i ludzie zostawali na
                          przystankach. Ale nie teraz.

> Po drugie ludzie są wygodni i chcą dotrzeć do celu, bez konieczności
                          > przesiadki. Celu w tym wypadku czytaj centrum miasta. Rondo Mogilskie wbrew
                          > pozorom to buraki. 90% ludzi wsiada od razu do właściwegoi pojazdu.

No niestety, ale nie będzie tak dobrze, żeby każdy miał linię zewsząd dowsząd.

> > Wielu :D
                          >
                          > I każdy z nich ma nazwisko Tlen lub Azot.
                          > Ciekawe ile osób ma wykupiony miesięczny na "428". Chyba nikt.

Może parę osób ma, ale wydaje mi się, że większość ma miesięczny na 128 więc
                          może jeździć też 428 ;-)

> Zdania nigdy nie zmienię. "428" to najgłupsza linia w całym Krakowie i tak
                          > naprawdę nie służy niczemu i nikomu.

Heh, ja tez raczej zdania nie zmienię, więc moze dajmy sobie spokój ;-)
                        • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.09.03, 02:32

> Ano na tym w jakich skandalicznych nierzadko warunkach podróżują ludzie w
                          > liniach na odcinku I obwodnica - Olsza - Prądnik - Huta.
                          > Po drugie ludzie są wygodni i chcą dotrzeć do celu, bez konieczności
                          > przesiadki. Celu w tym wypadku czytaj centrum miasta. Rondo Mogilskie wbrew
                          > pozorom to buraki. 90% ludzi wsiada od razu do właściwegoi pojazdu.

Ano trzeba przyznać, że mimo przegubów na #152 i tak sytuacja jest
                          dramatyczna... sporo moich kumpli dojeżdża z tamtych rejonów do szkoły i
                          opowiada o różnych ekstremalnych przeżyciach związanych z jazdą autobusem... a
                          raczej ze zgniataniem w autobusie...

> I każdy z nich ma nazwisko Tlen lub Azot.

Sporo jest tam także docentów z podwójnymi nazwiskami np. Dwutlenek-Węgla :-P

> Ciekawe ile osób ma wykupiony miesięczny na "428". Chyba nikt.

Na stówę nikt.

> Pasażerowie "428" to potencjalni klienci "192" i innych linii, którzy jednak
                          > widząc jadący pasożyt wsiadają z myślą, że po drodze gdzieś coś dołapią.

Dokładnie. Jazda tym "co pierwsze, byle do przodu" jest normalnym procederem
                          uprawianym przez ludzi z sieciówkami...

> Raczej niewielu to robi, bo chyba lepiej wleźć do "128", "152" czy "501"
                          > wcześniej tak, aby znaleźć się w ogóle w autobusie. Na Rondzie Mogilskim
                          nieraz
                          >
                          > graniczy to z cudem.

Przekonałem się o tym boleśnie parę razy...

> A przesiadki na tram na Rondzie to zjawisko rzadkie. Za dużo "przeszkód
                          > infrastrukturalnych".

Nie tak rzadkie, jakby się mogło wydawać... ale priorytetem zawsze powinno być
                          dowiezienie ludzi z sypialni do CENTRUM w jak najkrótszym czasie... a nasza
                          #192 spełni idealnie to zadanie.

> Zdania nigdy nie zmienię. "428" to najgłupsza linia w całym Krakowie i tak
                          > naprawdę nie służy niczemu i nikomu.

Dokładnie! Adaś swój chłop!

> A co do przegubów - nie ma ich, więc i tak ich się nie da na tę linię.
                          > Ale "428" nie jeździ długi, więc krótkie na "192" wystarczą lub określę to
                          tak
                          > muszą wystarczyć.

I tu jest cały problem. NIE WYSTARCZĄ ZA CHUJA PANA. Pamiętasz, co się działo w
                          #152 i #501 jak były krótkie? A jeździły co 10 minut... a my wprowadzimy linię
                          obsługującą DUŻE osiedla, komunikującą je ze ścisłym centrum (założę się, że
                          wszyscy pasażerowie jedynki czy czternastki by się na nią przesiedli), która
                          nie dość że będzie jeździła co 20 minut, to jeszcze krótka... obawiam się, że
                          solówki na trzynastce wyglądałyby lepiej niż to, co się tam będzie działo... :-/

Pzdr.
                          LOKI
      • Gość: mouset Re: Widziane 05.09.2003 IP: 217.96.109.* 05.09.03, 23:04
        Gość portalu: Fassi napisał(a):

> muszę zmartwić klub 428 - w popularnie zwanym "tlenowozie" dzisiaj w
        okolicach
        > 16 (2 kolejne autobusy) na Wiślickiej w stone ronda jechały BEZ PUSTYCH
        MIEJSC
        > SIEDZĄCYCH a nawet z kilkoma "staczami"... cuż.... czyżby jednak 428 się
        czasem
        > przydawał??

Dziwisz się jak sp...... 128
        • yogy Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 10:27
          #192 to powinna docelowo jeździć na DW Główny.Bo z tego co mnie udało się
          zaobserwowaćprzez ostatni rok, przyjezdni wsiadają do #208 i tłuką się 40 min
          na lotnisko. Niestety system informacji dla pazażerów nie działa na tyle
          sprawnie, żeby skierować ich na przystanek #192.
          • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 11:14
            yogy napisał:

> #192 to powinna docelowo jeździć na DW Główny.

To już problem przyjezdnych, ja jak jadę do innego miasta, to zawsze najpierw
            sprawdzam połączenia na trasach, którymi chcę jechać :)
            A 192 jeździ na Rondo właśnie po to, żeby pod dworcem była wygodna przesiadka
            do tramwajów :)
            • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 11:23
              kuba203 napisał:

> A 192 jeździ na Rondo właśnie po to, żeby pod dworcem była wygodna przesiadka
              > do tramwajów :)

Taaa - akurat się przesiadają pod Dworcem.
              "192" do Mistrzejowic !!!

• kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 11:45

> Taaa - akurat się przesiadają pod Dworcem.

A gdzie? Przecież nie tylko w Kierunku Mistrzejowic ludzie jadą, w kierunku
                Bieżanowa, Kurdwanowa, Borku Fałęckiego gdzie się mają przesiadać? :)
                • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 14:59
                  kuba203 napisał:
                  > A gdzie? Przecież nie tylko w Kierunku Mistrzejowic ludzie jadą, w kierunku
                  > Bieżanowa, Kurdwanowa, Borku Fałęckiego

Panie - a jest coś takiego jak CRACOVIA !!!
                  • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:17

> Panie - a jest coś takiego jak CRACOVIA !!!

I tam jest Twoim zdaniem dobra przesiadka na tramwaj? Ja o tramwaju mówię cały
                    czas, zresztą pod Cracovią na 115, 124 czy 501 się nie przesiądziesz :)
                    • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 15:27
                      kuba203 napisał:

124 czy 501 się nie przesiądziesz :)

No właśnie - w tym sęk. Chodzi o to, żeby się nie przesiadać na te linie, tylko
                      móc "192" dojechać dalej !!!
                      • yogy Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:32
                        #792 Dworzec Główny - Port Lotniczy bez przystanków po drodze (no, może kilka).
                        Tego jeszcze nie grali. Co wy na to?
                        • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:33
                          Bez sensu, taniej by wyszło taksówkę wynająć dla tych kilku osób dziennie.
                      • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:34

> No właśnie - w tym sęk. Chodzi o to, żeby się nie przesiadać na te linie,
                        tylko
                        >
                        > móc "192" dojechać dalej !!!

Chyba mnie źle zrozumiałeś, ja tłumaczę, dlaczego 192 jedzie na Rondo, zamiast
                        kończyć na dworcu :)
                        • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 15:36
                          Wiem, że jesteś zwolennikiem naszej opcji i to nie było do Ciebie.
                          Moje słowa były po raz kolejny po to, aby podkreślić, że "192" do Huty to
                          logiczne rozwiązanie.
                        • yogy Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:40
                          skąd weźmiecie przeguby na 192, gdyby jeździło do Huty? W takim wypadku 152
                          należałoby przekfalifikować na 492, bo trasa byłaby krótsza niż 192-ki i w
                          większości by się z nią pokrywała.
                          • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 15:43
                            Nie trzeba przegubów na "192". Wystarczy to co jest teraz.
                            • yogy Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 15:44

> Nie trzeba przegubów na "192". Wystarczy to co jest teraz.

Jesteś pewien? 192 zyska na znaczeniu jeżdżąc to NH.
                              • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 15:46
                                yogy napisał:

> Jesteś pewien? 192 zyska na znaczeniu jeżdżąc to NH.

Pewien jestem, że "192" to strzał w dziesiątkę. Jednak przegubów nie ma (no
                                chyba, że biorąc ze "194" (shit). Sądzę jednak, że omni i jelcze wystarczyłyby.
                                Trezba NAJPIERW spróbować, a nie upierać się przy tym idiotyźmie "192" + "428".

428 do piachu - WON
                                • yogy Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 20:43
                                  Zawsze można spróbować zdjąć Ikary ze 129, bo Manów ani Scanii to nie ma za
                                  bardzo skąd(poza 194):-)
                                  • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 20:47
                                    Zostawić 129 w spokoju, miałem okazje jeździć z Polibudy do akademików, wierz
                                    mi, luzu nie ma...
                                    • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 06.09.03, 21:16
                                      Zostawić 129 w spokoju!!!! Wiem co mówię, bo jeżdżę codziennie...
                                      • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.09.03, 00:43
                                        Ale na nowej #192 bez przegubów się za chuja-Pana nie obejdzie!

Pzdr.
                                        LOKI
                                      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 02:35
                                        pavlack napisał:

> Zostawić 129 w spokoju!!!! Wiem co mówię, bo jeżdżę codziennie...

Masz rację - tego ruszać nie można.
                                        • yogy Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 09:10
                                          To w takim razie trzeba zdjąć UFA z #13!
                                          • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.09.03, 02:33
                                            I solówki puścić na #24!!! I w ogóle co 20 minut tę linię, bo za często
                                            jeździ :-P
                                      • Gość: Clint Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 07.09.03, 09:29
                                        pavlack napisał:

> Zostawić 129 w spokoju!!!! Wiem co mówię, bo jeżdżę codziennie...

Ja go codziennie na Olszy II widze prawie pustego, moglbym sobie lezec na
                                        siedzeniach :)
                                        • pavlack Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 13:30
                                          Gość portalu: Clint napisał(a):

> Ja go codziennie na Olszy II widze prawie pustego, moglbym sobie lezec na
                                          > siedzeniach :)

Jaaaasne, może 128 też puste jeździ? :-)

A poza tym we wrześniu może faktycznie jeździ średnio napełniony, ale
                                          poczekajcie miesiąc jak się rok akademicki zacznie...
                                  • yogy Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 09:20
                                    yogy napisał:

> Zawsze można spróbować zdjąć Ikary ze 129, bo Manów ani Scanii to nie ma za
                                    > bardzo skąd(poza 194):-)

mała dygresja---> hehehe i widzisz Mickey?
                                    • yogy Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 09:35
                                      Nie, nie, to zróbmy inaczej... #429 na trasie DW główny - AR, poto, żeby na
                                      #129 mogły jeździć krótkie:-PPP
                                      • kuba203 Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 09:53
                                        Yogy, Ty coś piłeś/przypalałeś? :D
                                      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 11:04
                                        Żadnych nowych 4xx !!!
                                        Nigdy więcej pasożytów.
                                        • Gość: Clint Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 07.09.03, 13:29
                                          Chyba 444 nie byl pasozytem ??
                                          • yogy Re: Widziane 05.09.2003 07.09.03, 13:44
                                            Gość portalu: Clint napisał(a):

> Chyba 444 nie byl pasozytem ??

Nie, 444 nie, ale 144 tak:-PPP
                                            • Gość: Locutus Re: Widziane 05.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.09.03, 02:35
                                              O Ty bakaczu mały! :->

Pzdr.
                                              LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka