fugazzi 07.09.03, 10:40 Czy na Zakrzówku jest jakieś normalne zejście do wody, oprócz tego zamkniętego, którego używają nurkowie? Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kambodza Re: Zakrzówek IP: *.pool.mediaWays.net 07.09.03, 14:05 fugazzi napisał: > Czy na Zakrzówku jest jakieś normalne zejście do wody, oprócz tego > zamkniętego, którego używają nurkowie? > > > Pozdrawiam, Fugazzi... jesien za chwile:) odsylam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Zakrzówek 07.09.03, 14:10 z tego co wiem (a mieszkam bardzo blisko i czasem tam chodzę na spacer), nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupert23 Re: Zakrzówek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 10:24 fugazzi napisał: > Czy na Zakrzówku jest jakieś normalne zejście do wody, oprócz tego > zamkniętego, którego używają nurkowie? > > > Pozdrawiam, Fugazzi... Oczywiście, stojąc obok zamkniętej bramy prowadzącej do Centrum Nurkowego obróć się w lewo i wejdź na teren Zakrzówka. Zobaczysz kilka ścieżek rozchodzących się promieniście. Każda z nich zaprowadzi cię nad wodę, ale najłatwiej wejść najbardziej lewym szlakiem. Zakładam, że chcesz popływać, woda w Zakrzówku miała wczoraj 19 stopni, czyli tyle, że po 2-3 minutach pływania nie czuje się już zimna. A propos Zakrzówka, wciąż jestem pod wrażeniem piękna tego miejsca. Latem staram się pływać codziennie i za każdym razem, kiedy podchodzę do krawędzi kamieniołomu nie mogę uwierzyć, że to nie Capri. Woda cudowna, wspaniale rześka,seledynowo-błękitna i przejrzysta. Oprócz kąpieli uwielbiam na Zakrzówku patrzeć z góry na pływających ludzi. Perspektywa jak w obrazach Bruegela, a ruszające się ciała w wodzie prezentują się niezwykle. Wszystkich pływaków, z Zakrzówka, Kryspinowa i innych wód pozdrawiam serdecznie. Niedługo spotkamy się na basenach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Zakrzówek IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 09.09.03, 16:40 yennzfiolkowymioczami, rupert 23, czyżbyście też mieszkali we wspaniałej krainie zwanej Ruczaj? Pozdrawiam z chwilowego wypadu do dalekiej Wawy :) Odpowiedz Link Zgłoś