Gość: luza Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:02 brawo za reakcję przypadkowych ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Zaraz, zaraz. Wy psy wieszacie a co jeśli... IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 11:06 Zaraz, zaraz. Wy psy wieszacie na podejrzanym a co jeśli gość jest niewinny a dziewczyna go pomawia o gwałt? Ocena tego, czy jest winny, czy nie leży w kwestii sądu - przed wydaniem wyroku gość jest tylko oskarżony o gwałt - w każdym normalnym kraju istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności - póki nie jest się skazanym wyrokiem sądowym jest się niewinnym i to zadaniem prokuratora jest udowodnienie, że oskarżony popełnił zarzucany mu czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:16 Ja mam tylko nadzieję, że artykuł i oczywiście komentarze przeczyta wiele młodych dziewcząt budujących swoje portfolia, będących na początku drogi w branży modelingu i fotomodelingu. Myślę, że artykuł i komentarze przeczytają również i początkujący fotografowie - dla nich też tu masa przestróg między wierszami i przy okazji. Moim zdaniem sąd bez powodu nie dałby wiary zeznaniom dziewczyny i nie wydałby wyroku skazującego "fotografa" na 3 miesiące aresztu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick-t Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:31 > Ja mam tylko nadzieję, że artykuł i oczywiście komentarze przeczyta > wiele młodych dziewcząt budujących swoje portfolia, będących na > początku drogi w branży modelingu i fotomodelingu. Biorąc pod uwagę to, co "kandydatki na modelki" wypisują na różnych forach, mam obawy, czy zrozumieją te komentarze... > Myślę, że artykuł i komentarze przeczytają również i początkujący > fotografowie - dla nich też tu masa przestróg między wierszami i > przy okazji. Fakt, np. monitoring firmy bywa niezastąpiony, a nie jest kosztowny. > Moim zdaniem sąd bez powodu nie dałby wiary zeznaniom dziewczyny i > nie wydałby wyroku skazującego "fotografa" na 3 miesiące aresztu. Powodem jest oskarżenie - chyba jesteś z branży, więc nie życzę Ci, aby po jakiejś sesji modelka wpadła na pomysł, że chce trochę więcej zarobić (albo, że nie chce, aby jej zdjęcia były publikowane). Wtedy przekonasz się, ile dowodów potrzeba, aby podjąć decyzję o aresztowaniu, a dokładniej, że czasem nie trzeba praktycznie żadnych dowodów. Jeśli A zgwałci B, to sprawa najczęściej nie zyskuje dużego rozgłosu, co innego, gdy jest "fotograf" i "modelka" - to jest temat, na którym można zarobić. Jeśli po miesiącach okaże się, że to było pomówienie, albo efekt szantażu, być może wzmianka o finale sprawy pojawi się gdzieś w lokalnej gazecie, ale na pewno nie będzie wiadomością dnia na takim portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Po przeczytaniu artykułu IP: *.zelmer.pl 18.04.08, 11:19 Po przeczytaniu artykułu wszyscy już zdążyli osądzić faceta i wsadzić go do więzienia.. Spokojnie. Na tej sesji mogło stac się wszystko. Jeśli sąd go skaże to dopiero wtedy będzie można powiedzieć że to zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Po przeczytaniu artykułu 18.04.08, 11:48 Patrząc po wpisach w tym wątku, osądzili raczej tę dziewczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Po przeczytaniu artykułu IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:04 Jest coś takiego jak DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI. Oskarżać dziewczyna to sobie może do woli, póki sąd nie orzeknie inaczej oskarżony jest niewinny. A to że laska całkiem głupia to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Po przeczytaniu artykułu 18.04.08, 12:15 Właśnie o tym mówię. Facet jest, póki co, "niewinny". Za to dziewczyna jest: durna, puszczalska, a zapewne w ogóle kłamie. Co kto woli. Eh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Po przeczytaniu artykułu IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:22 Jest niewinny bo takie jest prawo - czy tego chcesz czy nie. Być oskarżonym o cokolwiek może być każdy - Ciebie też ktoś może oskarżyć o cokolwiek, ale ocena w kwestii tego czy jesteś winny leży tylko i wyłącznie w kwestii niezawisłego sądu. Nie rozumiem gdzie tu masz problem ze zrozumieniem takiego prostego faktu. Nikt nie mówi, że laska jest puszczalska i że kłamie. Co do tego ostatniego to też sąd rozstrzygnie. A to, że jest głupia to chyba jest fakt, bo jak inaczej można nazwać brak instynktu samozachowawczego? Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Po przeczytaniu artykułu 18.04.08, 12:28 Gość portalu: Alfa napisał(a): > Nikt nie mówi, że laska jest puszczalska i że kłamie. Przeczytaj ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Po przeczytaniu artykułu IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:32 Ok, nikt posiadający minimum wiedzy na temat prawa, jego funkcjonowania oraz kierujący się normalną ludzka empatią. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Po przeczytaniu artykułu 18.04.08, 12:54 Tak. Właśnie powszechny brak normalnej ludzkiej empatii (widoczny w tym wątku) zasmuca mnie i przeraża. Oczywiście nie do ciebie piję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: Po przeczytaniu artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:05 Pozwól, że się wtrącę. Nie tylko dziewczyna była nieostrożna - fotograf, którego tu wiele osób broni, sugerując, że to on może być ofiarą - również. Wystarczyło, aby na sesję zaproszona była trzecia osoba (wizażystka, stylista) i to nie w celu dania powodu do przekwalifikowania czynu z gwałtu na gwałt zbiorowy. Ktoś mi tam, w którymś poście napisał, że areszt stosuje się niejako automatycznie - dobrze, że niejako, czy prawie bo to robi różnicę. Sędziowie to nie leszcze i jestem głęboko przekonany o tym, że wiedzieli co robią, zatrzymując gościa do sprawy, i że nie zrobili tego z automatu, a po wnikliwej ocenie dowodów w sprawie, doniesienia o popełnieniu przestępstwa również. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_traktor Pewnie zdjęcia jej się nie spodobały... 18.04.08, 11:34 ...to wrobiła fotografa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.botany.gu.se 18.04.08, 11:44 Nie mozna madra nazwac dziewczyny, ktora idzie sama do mieszkania jakiegos faceta (bez sprawdzenia kim on jest) i rozbiera sie. Minimum instynktu samozachowawczego chyba trzeba miec? Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej 18.04.08, 11:47 Gość portalu: M napisał(a): > Mądra dziewczyna. Brawo! Bezdennie głupia i naiwna. Jak to z Elbląga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:01 No jak można tak pisać? A może ta dziewczyna jest ufna jedynie, może młoda, może facet był bardzo przekonujący i przebiegły, może nigdy nie słyszała, nie spotkała się z podobnym przypadkiem? W końcu to nie ją aresztowano za pomówienie czy fałszywe oskarżanie, a jego za gwałt. Nie widzę żadnego powodu, dającego podstawy do potępiania dziewczyny, nazywania jej bezdennie głupią i przy okazji innych z Elbląga - hurtem. Ona już wie, że musi być ostrożna - róbmy coś, żeby inne się tez dowiedziały o zagrożeniach bez takiego namacalnego doświadczania - np. wyślijmy link do artykułu i komentarzy swoim przyjaciołom z gg, napiszmy o nim na forach o tematyce fotografia, modeling, fotomodeling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:14 Aresztowany jest podejrzanym o gwałt. A nie skazanym za gwałt. A to spora różnica. Poczytaj o czymś takim jak domniemanie niewinności. A abstrahując od tego czy laska faktycznie została zgwałcona czy nie, to jej zachowanie i "ufność" zasługują na miano głupoty. Totalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampirek Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:23 Nie nadinterpretuj i nie domyslaj sie tego co ja akurat o sprawie sądzę. Nie ma przecież potrzeby - napisałem to. Powtórzę. Wobec "fotografa" sąd zastosował 3 miesięce aresztu - to jest fakt. Chcesz z tym dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:31 Areszt to nie jest skazanie ani więzienie. Ty też możesz trafić do aresztu. Dosłownie za nic, lub za bycie w złym miejscu o złej porze. Generalnie areszt powinno się stosować w przypadku gdy zachodzi o podejrzenie o matactwo i wpływanie przez oskarżonego na świadków lub ofiarę przestępstwa. Przy bezpośrednim wskazaniu potencjalnego sprawcy przez ofiarę areszt w przypadku takiego oskarżenia stosuje się automatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToHell Mądra dziwczyna ?? IP: *.era.pl 18.04.08, 11:53 Mądra to by była gdyby tyle gó..ara nie spędzała czasu w necie i nie jechała z El. do Krakowa. Z artykułu wynika że jechała na ROZBIERANĄ sesję (tzn. SAMA się rozebrała) ! Super 20-tka chciała se ciałkiem dorobić .. ciekawe co na to tatuś ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka może i gwałt, ale.... 18.04.08, 12:03 razem weszli, razem wyszli.... I dopiero na ulicy się zorientowała? Generalnie bystra laska :-D Przecież już w trakcie "do atelier" już coś było nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Prawidłowa reakcja PO, wątpliwe dowody, głupota 18.04.08, 12:19 1. Dziewczyna zareagowała prawidłowo PO FAKCIE. Postąpiła bardzo, BARDZO nierozważnie PRZED gwałtem: - obcy facet - niedwuznaczne propozycje - rozbierana sesja - sam na sam z obcym i to nago To nijak nie usprawiedliwia gwałciciela, ale świadczy o toalnym braku rozwagi. 2. Dowody. Byli sam na sam, ona sama się rozebrała, być może nie ma śladów pobicia, przyjechała do faceta z drugiego końca Polski - w tym wypadku mamy jej słowo przeciwko słowu "fotografa". On może twierdzić, że chciała pieniędzy za usługę, itd. Tak przy okazji: rozmaite "feministki" często twierdzą, że ofiara gwałtu nigdy nie jest winna, że krótka spódniczka nie jest okolicznością łagodzącą, itd. To nie do końca prawda! Krótka spódniczka i zabawa w parku z nieznajomymi nie stanowią okoliczności łagodzących dla gwałciciela, ale STANOWIĄ O GŁUPOCIE OFIARY. Wyobraźmy sobie, że ktoś trzyma plik pieniędzy w ręku, jest sam, podcięty i idzie sobie na Pragę w Wawie, Plac Bema we Wrocku, czy inne miejsca z gatunku "strzeż się tych miejsc". Dostaje po ryju, traci kasę. Napastnicy są winni, ale wszyscy by zadawali pytanie: "Głąbie, po coś tam lazł?". Podobnie z ofiarami wróżących Cyganek. I podobie z gwałtem: NIE NALEŻY DAWAĆ OKAZJI. Jeżeli już musisz wracać nocą przez park, to nie zakładaj różowej miniówki, zadbaj o towarzystwo (ochronę), UNIKAJ ZAGROŻEŃ. MYŚL! Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Prawidłowa reakcja PO, wątpliwe dowody, głupo 18.04.08, 12:27 Czyli jak zgwałcę dziewczynę ubraną w spodnie od dresu, to powinienem dostać sroższy wyrok, niż za gwałt na dziewczynie ubranej w spódnicę mini? A to ci heca. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Minimalizacja ryzyka 18.04.08, 12:34 i8 napisał: > Czyli jak zgwałcę dziewczynę ubraną w spodnie od dresu, to > powinienem dostać sroższy wyrok, niż za gwałt na dziewczynie ubranej > w spódnicę mini? A to ci heca. No widzisz. Tyle tłumaczyłem , a i tak nie zrozumiałeś. Od strony gwałciciela NIC SIĘ NIE ZMIENIA, ale dziewczyna "w dresie" była mądrzejsza. Różnica jest po stronie ofiary. To tak jakby rozważać karę za włamanie. Jednemu wyłamali drzwi z dykty zamknięte na zamek Lobo, a innemu wywalili drzwi Gerdy z zamkiem Gerdy. W obu wypadkach mamy włamanie i paragraf. W jednym ubezpieczalnia ODMÓWI WYPŁATY ODSZKODOWANIA twierdząc, że mienie było niedostatecznie zabezpieczone. Dlaczego? Bo jest inne RYZYKO. Każdej MĄDREJ dziewczynie powinno zależeć na minimalizacji ryzyka gwałtu. Czyżbym się mylił ??? W tym konktekscie rozbieranie się przed obcym facetem, który wcześniej składał niedwuznaczne propozycje jest ciężką głupotą, dużym ryzykiem. Pomimo to nie stanowi żadnej okoliczności łagodzącej dla gwałciciela (o ile historia jest prawdziwa i gwałt miał miejsce). Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Minimalizacja ryzyka 18.04.08, 13:10 Wiem, o co ci chodzi. Po prostu kiedy przy okazji takiej sprawy wspominasz o głupocie ofiary, przyczyniasz się do tzw. "wtórnej wiktymizacji ofiary". Bo w końcu sama jest sobie winna, głupia zdzira. Święty by skorzystał. Nie? Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Minimalizacja ryzyka 18.04.08, 13:27 i8 napisał: > Wiem, o co ci chodzi. Po prostu kiedy przy okazji takiej sprawy > wspominasz o głupocie ofiary, przyczyniasz się do tzw. "wtórnej > wiktymizacji ofiary". Bo w końcu sama jest sobie winna, głupia > zdzira. Święty by skorzystał. Nie? Tyle. A ty znowu swoje! Właśnie na tym polega cały problem, że okradzionemu można powiedzieć "dlaczego nie kupiłeś dobrego zamka", a zgwałconej nie wypada zapytać "po coś lazła z obcymi pić wino w parku". Każdy kto zapyta, "wtórnie wiktymizuje" (trudne słowo ;-) ), jest wręcz współwinny gwałtu bo "stwarza atmosferę przyzwolenia". To może jeszcze raz: słaby zamek nijak nie rozgrzesza włamywacza, ale ułatwia mu proceder. Zwiększa prawdopodobieństwo bycia okradzionym. Właśnie takie myślenie jak twoje droga i8 uważam za szkodliwe! Szkodliwe, bo zdejmuje z potencjalnych ofiar obowiązek zapobiegliwości. Dbania o siebie, o własny tyłek dosłownie i w przenośni. Ja się chcę przyczynić do MYŚLENIA. Przewidywania zagrożeń. Bohaterka artykułu mogła po prostu przyjechać z chłopakiem/bratem/koleżanką. Kosztowało by to jeden bilet więcej. O ile w ogóle musi zarabiać pozowaniem nago. Odpowiedz Link Zgłoś
i8 Re: Minimalizacja ryzyka 18.04.08, 16:07 > okradzionemu można > powiedzieć "dlaczego nie kupiłeś dobrego zamka", a zgwałconej nie wypada zapytać > "po coś lazła z obcymi pić wino w parku". > Każdy kto zapyta, "wtórnie wiktymizuje" (trudne słowo ;-) [wybacz]), jest wręcz > współwinny gwałtu bo "stwarza atmosferę przyzwolenia". Dokładnie tak. Natomiast czym innym jest profilaktyka. Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick-t Re: Minimalizacja ryzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:55 >Bohaterka artykułu mogła po prostu przyjechać z > chłopakiem/bratem/koleżanką. Kosztowało by to jeden bilet więcej. Niech zgadnę, pracę fotografa znasz przez pryzmat zdjęć legitymacyjnych i reporterów na dużych imprezach? Dość często normalny fotograf przy pracy nie życzy sobie "kibiców", więc nawet cała rodzina dostałaby propozycję zwiedzenia np. Wawelu, co w niczym by nie zmieniło sytuacji dziewczyny. > O ile w ogóle musi zarabiać pozowaniem nago. Z tego co wiem, to tylko dwie "polskie" telewizje cenzurują filmy, wycinając "odważne sceny" (trwam,puls), nawet w publicznej tv możesz znaleźć reklamy z elementami nagości. Chyba mamy odmienny światopogląd - jeśli nagość byłaby "grzeszna", to człowiek miałby gęste futro :D Problemem nie jest to, że ona chciała pozować nago, ale to, że spora część komentatorów myśli o niej per "szmata" a z drugiej strony bardzo chętnie obejrzeliby każde zdjęcia nagiej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Minimalizacja ryzyka IP: *.piotrkow.net.pl 19.04.08, 10:56 Jak mówił powodzianom w 1997 roku premier Leszek M.: "Trzeba się było ubezpieczyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Minimalizacja ryzyka IP: *.chello.pl 20.04.08, 02:30 >>>Re: Minimalizacja ryzyka Gość: Krzychu 19.04.08, 10:56 Odpowiedz Jak mówił powodzianom w 1997 roku premier Leszek M.: "Trzeba się było ubezpieczyć". To akurat powiedział premier Cimoszewicz, potem to mu wypomniano w kampanii wyborczej. Wracając do sprawy - fotografowie już dawno się ubezpieczają - asystenci, nagrania z sesji i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemyslaca Re: Minimalizacja ryzyka IP: *.autocom.pl 18.04.08, 17:31 czyli rozumiem, ze "glupia" dziewczyna moze byc zgwalcona? tzn tacy ludzie /kobiety/, moze czasem zbyt naiwni lub wolno myslacy / jak o nich piszesz/ nie maja prawa zyc? a to haslo o feminizmie po co do tej tyrady? dla wzmocnienia szowinistycznego efektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Prawidłowa reakcja PO, wątpliwe dowody, głupo IP: *.globalconnect.pl 18.04.08, 12:35 Inaczej: statystycznie rzecz biorąc dziewczyna w dresie ma mniejsze szanse na gwałt od tej w różowej mini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick-t Re: Prawidłowa reakcja PO, wątpliwe dowody, głupo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:42 and_nowak napisał: > 1. Dziewczyna zareagowała prawidłowo PO FAKCIE. Postąpiła bardzo, BARDZO > nierozważnie PRZED gwałtem: > - obcy facet > - niedwuznaczne propozycje > - rozbierana sesja > - sam na sam z obcym i to nago > To nijak nie usprawiedliwia gwałciciela, ale świadczy o toalnym braku rozwagi. Nie jestem pewien czy o tym wiesz, ale zajęcie modelki dość często polega na tym, że dziewczyna jedzie z miejsca zamieszkania do miejsca wykonania zlecenia, po dotarciu na miejsce wykonuje swoje zlecenie (pozuje) w uzgodniony sposób (w ubraniu lub bez) przez obcą osobą (kobietą lub mężczyzną); dość często takie sesje odbywają się bez towarzystwa ekipy (bo nie ten poziom, nie te pieniądze, nie ma takich wymagań technicznych itd) - i wiesz, to jest najzupełniej normalne. Znakiem ostrzegawczym byłyby propozycje w trakcie drogi do studia, ale w tym momencie wiemy tylko tyle, ile podano w artykule najprawdopodobniej z relacji jednej strony. > 2. Dowody. Byli sam na sam, ona sama się rozebrała, być może nie ma śladów > pobicia, przyjechała do faceta z drugiego końca Polski - w tym wypadku mamy jej > słowo przeciwko słowu "fotografa". On może twierdzić, że chciała pieniędzy za > usługę, itd. Dokładnie tak - nietrudno sobie wyobrazić sytuację po zdjęciach typu "dopłać 1000, a jak nie to masz przesrane, bo idę na psiarnię" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aamek Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: 78.151.161.* 18.04.08, 12:40 Ma szczescie ten zboczeniec ze go ludzie na miejscu nie zabili chwile po zlapaniu. Mam nadzieje ze czeka go ciekawa przygoda z nowymi kolegami z celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komu wierzyc? Skad wiecie jak bylo naprawde? IP: *.crowley.pl 18.04.08, 13:18 Oczywiscie teczowa poprawnosc GW i jej poplecznikow spowodowala ze moj stonowany post zostal usuniety,a posty w ktorych nazywa sie mnie debilem tryumfuja.Mimo waszych bezmyslnych prob zakrzyczenia,pytanie pozostaje aktualne.Mloda kobieta jedzie do nieznanego faceta,ktorego poznala na internecie w celu rozebrania sie.Pretekstem sa niby zdjecia wykonywane przez profesjonaliste (koles ma 28 lat)Po drodze podobno sklada jej dwyznaczne propozycje.Ona niby nie zwraca na to uwagi(po prostu szok).W czasie "sesji zdjeciowej" dochodzi zdaniem kobiety do gwaltu.Wychodza razem,a ona krzyczy on mnie zgwalcil.Tyle wiemy.Wysnuwanie z tego wniosku ze ja zgwalcil jest pochopne.Jedno jest pewne.Kobieta ktora niby zgwalcono jest albo kompletna idiotka,albo cwaniara.Tak czy owak ja z takimi kobietami nie chce miec nic wspolnego...ZENUA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądek Re: Skad wiecie jak bylo naprawde? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 13:26 To oczywiście tylko hipoteza, tak samo jak hipotetyczna jest wina "fotografa". Niemniej pewien gatunek Pań już by gościa kastrował, nabijał na pal, skazywał na dożywocie itd... Gość portalu: komu wierzyc? napisał(a): > Oczywiscie teczowa poprawnosc GW i jej poplecznikow spowodowala ze moj stonowan > y > post zostal usuniety,a posty w ktorych nazywa sie mnie debilem tryumfuja.Mimo > waszych bezmyslnych prob zakrzyczenia,pytanie pozostaje aktualne.Mloda kobieta > jedzie do nieznanego faceta,ktorego poznala na internecie w celu rozebrania > sie.Pretekstem sa niby zdjecia wykonywane przez profesjonaliste (koles ma 28 > lat)Po drodze podobno sklada jej dwyznaczne propozycje.Ona niby nie zwraca na t > o > uwagi(po prostu szok).W czasie "sesji zdjeciowej" dochodzi zdaniem kobiety do > gwaltu.Wychodza razem,a ona krzyczy on mnie zgwalcil.Tyle wiemy.Wysnuwanie z > tego wniosku ze ja zgwalcil jest pochopne.Jedno jest pewne.Kobieta ktora niby > zgwalcono jest albo kompletna idiotka,albo cwaniara.Tak czy owak ja z ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery A moze jej po prostu nie zaplacil. IP: *.crowley.pl 18.04.08, 13:20 Pachnie mi to sexanonsami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właśnie Re: To było tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 14:43 Myślę że to był bardzo możliwy przebieg zdarzeń... Sperma też nie jest dowodem gwałtu tylko stosunku który mógł przecież być dobrowolny. O gwałcie to chyba stanowi przymus gwałciciela i sprzeciw ofiary. I raczej nie wystarczającym jest delikatne: "nie... nie..." gdyż jak wiemy to często oznacza "TAK!" Rozumiem że zgwałcona była posiniaczona i miała naskórek gwałciciela pod paznokciami a ten drań był cały podrapany... I tak sobie razem wyszli na ulicę... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Mogło być inaczej 18.04.08, 14:58 Gość portalu: właśnie napisał(a): [...] > Rozumiem że zgwałcona była posiniaczona i miała naskórek > gwałciciela pod paznokciami a ten drań był cały podrapany... >I tak sobie razem wyszli na ulicę... Mylisz DOWODY z przymusem. Można sobie wyobrazić sytuację, że ofiara jest przymuszona, a nie zostaną żadne ślady pobicia, itp. Choćby pistolet przy skroni Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mogło być inaczej 18.04.08, 16:03 A jeśli istnieje przymus ekonomiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ekshibicjonistka i gwalciciel mieli wspolna sesje 18.04.08, 16:34 Ekshibicjnistka-nudystka i gwalciciel spotkali sie i kazde zrobilo swoja robote jak umialo najlepiej. To, ze odmiennie odebrali swoje wystepy zaowocowal sprawa karna. Jak dotad kobiety ekshibicjonistki nie sa karane, ale dosc dobrze moga zarabiac. Zalosny jest tylko los ich wielbicieli-gwalcicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia123456 Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 16:48 Dziewczyno zlituj się! Dlaczego poszłaś do mieszkania z tym facetem. Naiwność i głupota. Przecież nie ukrywał o co mu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.autocom.pl 18.04.08, 17:37 czyli rozumiem, ze "glupia" dziewczyna moze byc zgwalcona? tzn tacy ludzie /kobiety/, moze czasem zbyt naiwni lub wolno myslacy / jak o nich piszesz/ nie maja prawa zyc? a to haslo o feminizmie po co do tej tyrady? dla wzmocnienia szowinistycznego efektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat no i w pace zrobią z nim to co z filipiakiem IP: *.citynet.pl 18.04.08, 18:13 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peryskop Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:24 Przeczytałem wszystkie (no może prawie wszystkie) komentarze i jakoś nikt nie dopuszcza myśli że mogli po prostu nie dogadać się w kwestii honorarium. Bardzo proszę nie osądzajcie nie znając wszystkich faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.a Gwałt finałem sesji fotograficznej 18.04.08, 19:18 a ja się zastanawiam, czy ten pan ma coś wspólnego z pewym osobnikiem, który już dwa razy z rzędu wytropił mnie w Galerii Krakowskiej, gdzie przechadza się popołudniami (wracam tamtedy z pracy i często go widzę) i zaczepia młode dziewczyny proponując zdjęcia. Też reklamuje się jako fotograf, pokazuje niby swoje dokumenty, opowiada coś o studiu na Topolowej... aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam artykuł, zastanawiam się czy to nie on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.dslgb.com 19.04.08, 00:42 Zuch dziewczyna! Gratuluje przytomnosci umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.socal.res.rr.com 19.04.08, 03:46 a dlaczego nie 24 lata, te smiesznie niskie wyroki w Polsce nie sa zadnym zrodlem strachu bandytow przed kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:16 Chyba nie do końca mądra skoro nie znając gościa jedzie pół Polski do Krakowa, na "sesję". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Pojechala na drugi koniec Polski i sie rozebrala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:53 przed obcym facetem a potem krzyczy ze gwalt! To jakas kompletna idiotka! Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo najpierw bydlaka wykastrować na żywca 19.04.08, 13:12 i następnie powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemekbialek.pl Gwałt finałem sesji fotograficznej IP: *.uznam.net.pl 22.04.08, 21:09 tylko wstyd przynosi fotografom, tyle że takich pro to coraz więcej, sprzęt coraz tańszy a i dziewczyna bardziej naiwne, ale to nie zwalnia z winy sprawcy. wielu to odpowiadało że jeśli się kobieta rozbiera przy mężczyźnie to jeśli ten mężczyzna jest fotografem a nie tylko erotomanem to dziewczyna wyjdzie zadowolona z sesji i jej efektów w przeciwnym razie pozostaną tylko nie miłe wspomnienia i wstręt do tego co kochała wcześniej robić dla mnie kumatych czyt.(foto modeling) Odpowiedz Link Zgłoś
max469 trzeba korzystać ze sprawdzonych agencji 24.06.08, 12:41 Branie udziału w sesjach u nieznanych fotografów może się tak skończyć. Dlatego jeśli chcecie zaistnieć jako modelki to polecam stronę www.models.pl Znajdują się tam tylko sprawdzone agencje, które byc może będa chętne do współpracy z Wami. Jest to z pewnością o wiele lepszy sposób szukania pracy w modelingu niż owe sesje u nieznanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś