Dodaj do ulubionych

1 listopada co raz bliżej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 21:12
Niby dopiero wrzesień, ale czas zapieprza tak, że zanim obejrzymy się już
będzie Wszystkich Świętych.
Jak myślicie - czym tym razem zaskoczy nas MPK.
Przede wszystkim chciałbym wzorem roku 2001, aby linie "2" i "11" już na
tydzień przed jeździły dwuwagonowe - nacieszyłbym swoje oczy (o to tylko mi
chodzi - przyznaję)
Chciałbym także, aby już od 25.10. kursowała "12" pod numerem "92". Wówczas
można byłoby dokonać weryfikacji i naocznie stwierdzić zapełnienie w wozach
tej linii.
Wiem, że ten element przewinął się już rok temu, ale nadal twierdzę, że
linia "97" z Rakowic przez al. Pokoju, gdzieś do Huty, powinna być.
A z autobusów (bo "dziewięćdziesiątki" będą raczej te same co rok temu)
ciekawi mnie czy pojawią się linie "910" (jest teraz "136"), "908" i "912".
Reszta będzie chyba tradycyjnie. Choć jakiś czas temu zlikwidowano autobus
jadący z Dworca na Pasternik "903" a wcześniej "U".

No cóż, pozostaje zaczekać jeszcze troszkę.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.09.03, 21:25
      Uuuuuuuuu uuuupadł, hihihihi, na mój gust trasa była dziwna

Czekam wreszcie kiedy ktoś wymyśli wzmocnienie 107
      • Gość: bobo Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 14:27
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Uuuuuuuuu uuuupadł, hihihihi, na mój gust trasa była dziwna
        >
        > Czekam wreszcie kiedy ktoś wymyśli wzmocnienie 107

Obawiam się, że będziesz długo czekał. Z powodu braku pieniędzy po wakacjach
        jeździ po Krakowie o 10 autobusów mniej.
        Z tych samych powodów nie wykonuje się zimowych przejść (prawdopodobnie ich
        nie będzie). Planuje się również zaniechanie wykonywanie OT (obsług
        technicznych po przejechaniu 5 000 km).
        Zajezdnie mają limit pieniędzy na dobę na naprawę autobusów. Np wymiana
        chłodnicy w Scani krótkiej załatwia całodobowy limit - 4 000 zł.
    • Gość: mj Re: 1 listopada co raz bliżej IP: 62.181.178.* 14.09.03, 16:05
      No właśnie! 1 listopada coraz bliżej, więc ruch w stronę cmentarzy też się
      zwiększa. Tak też dziś 14.09.2003, (niedziela, ładna pogoda) w 184 duży tłok. I
      tu mam kilka pytań:
      1. czy ta linia musi być obsługiwana w weekendy tymi beznadziejnymi 120M?
      2. Czy nie można dać przegubu, albo chociaż niskiej podłogi, a nie traktować
      ludzi jak bydło?
      3. Czy ktoś wogóle myśli w tym Zdik?

> ciekawi mnie czy pojawią się linie "910" (jest teraz "136"),
      Pewnie nie będzie już 910, tylko wzmocnią 136, no bo po co dawać teraz 910?

• Gość: Michał Wojtaszek Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 17:40
        > 1. czy ta linia musi być obsługiwana w weekendy tymi beznadziejnymi 120M?
        Może być kłopot ze znaleznieniem czegoś innego.

> 2. Czy nie można dać przegubu, albo chociaż niskiej podłogi, a nie traktować
        > ludzi jak bydło?
        Jak ktoś zapłaci za przeguby, to bardzo chętnie.

> 3. Czy ktoś wogóle myśli w tym Zdik?
        NIE!

Michał Wojtaszek
        • Gość: mouset Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.ghnet.pl 20.09.03, 21:10
          Tylko 1 i 2.11 świadczą o świetności (dawnej) 184, buuuuuuu, gdzie ta brygada
          184-25, którą jeździłem?
          • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 20.09.03, 22:29

> Tylko 1 i 2.11 świadczą o świetności (dawnej) 184, buuuuuuu, gdzie ta
            brygada
            > 184-25, którą jeździłem?

No jeszcze nie tak dawno temu były kursy co 7-8 minut.
        • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:41
          Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> 3. Czy ktoś wogóle myśli w tym Zdik?
          > NIE!

I tu bym nie był taki pewien, bo to samo można powiedzieć o MPK. Jak nie masz
          pojęcia co się dzieje w tej firmie to się nie WYPOWIADAJ !!!
          • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:48
            A Ty co, pracujesz może w ZDiK, że tak bronisz tej firemki???
            Jak to kiedyś powiedział jeden z pracowników ZDiK: "Pracuję tu tylko dlatego,
            że mam darmowy bilet roczny na wszystkie linie"...

A przekładem NIE myślenia ZDiK jest chociażby przetarg na Kalwaryjską...
            • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:53
              pavlack napisał:

> A Ty co, pracujesz może w ZDiK, że tak bronisz tej firemki???
              > Jak to kiedyś powiedział jeden z pracowników ZDiK: "Pracuję tu tylko dlatego,
              > że mam darmowy bilet roczny na wszystkie linie"...
              >
              > A przekładem NIE myślenia ZDiK jest chociażby przetarg na Kalwaryjską...

Co tylko na tym forum mogą być obrońcy MPK ? Jak mnie się wydaje to ty nie
              pracujesz w MPK a strasznie go bronisz. Tak więc chyba każdy może mieć swoje
              zdanie i czy to się komuś podoba czy nie !!!
              • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:56
                Napisałeś: "Jak nie masz pojęcia co się dzieje w tej firmie to się nie
                WYPOWIADAJ !!!"

Wnisokuję z tego, że masz pojęcie o tym co się dzieje w ZDiKu.

A czy masz pojęcie co się dzieje w MPK? Bo ja mam, i to zapewne dużo większe
                niż Ty, i dlatego wiem, że o MPK nie można powiedzieć że tam się nie myśli.
                • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:59
                  pavlack napisał:

> A czy masz pojęcie co się dzieje w MPK? Bo ja mam, i to zapewne dużo większe
                  > niż Ty, i dlatego wiem, że o MPK nie można powiedzieć że tam się nie myśli.

Ciekawe, ale wiem MPK jest cacy !!!!
                  • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:03
                    Szkoda z Wami gadać, jak na wszystko są odpowiedzi w takim stylu jak ta
                    powyżej. Ech...
                    • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:08
                      pavlack napisał:

> Szkoda z Wami gadać, jak na wszystko są odpowiedzi w takim stylu jak ta
                      > powyżej. Ech...

To po co się udzielasz jak Ci się gadać nie chce. A co prawda w oczy kole ?!
                      • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:14
                        krzysiek164 napisał:

> To po co się udzielasz jak Ci się gadać nie chce. A co prawda w oczy kole ?!

To Ty zacząłeś, ja przedstawiłem swoje zdanie, które oczywiście musiałeś
                        skomentowac głupawym "MPK jest cacy". I to chyba Ciebie kole w oczy prawda
                        dotycząca ZDiK...
                        • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:17
                          pavlack napisał:

> krzysiek164 napisał:
                          >
                          > > To po co się udzielasz jak Ci się gadać nie chce. A co prawda w oczy kole
                          > ?!
                          >
                          > To Ty zacząłeś, ja przedstawiłem swoje zdanie, które oczywiście musiałeś
                          > skomentowac głupawym "MPK jest cacy". I to chyba Ciebie kole w oczy prawda
                          > dotycząca ZDiK...

I tu jesteś w błędzie, bo nie ma żadnej instytucji gdzie by wszystko grało od
                          początku do końca, czy to jest MPK, ZDIK, UM, policja, służba zdrowia i tdk.
                          Tylko trzeba być obiektywnym a nie jednemu się soli a drugiego wybiela!!!!
                          • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:24
                            No jasne, najlepiej powiedzieć "MPK jest do dupy, ZDiK jest do dupy" itd.

Wiem, że nie ma idealnej instytucji, ale wg mojej opinii MPK jest jedną z
                            lepszych. A ZDiK jedną z gorszych (jeśli chodzi o sprawy związane z KM
                            oczywiście).
                            • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:38
                              pavlack napisał:

> No jasne, najlepiej powiedzieć "MPK jest do dupy, ZDiK jest do dupy" itd.
                              >
                              > Wiem, że nie ma idealnej instytucji, ale wg mojej opinii MPK jest jedną z
                              > lepszych. A ZDiK jedną z gorszych (jeśli chodzi o sprawy związane z KM
                              > oczywiście).

Kończę dyskusję na ten temat bo potwierdza się moje stwierdzenie w poprzednich
                              postach.
                              • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:42
                                No jasne, Krzysiu164 jest nieomylny.

Może byś jakiś przykład podał na to, że w ZDiK myślą?
                              • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:44
                                krzysiek164 napisał:

> Kończę dyskusję na ten temat bo potwierdza się moje stwierdzenie w
                                poprzednich
                                > postach.

> Jak nie masz
                                > pojęcia co się dzieje w tej firmie to się nie WYPOWIADAJ !!!

> Co tylko na tym forum mogą być obrońcy MPK ? Jak mnie się wydaje to ty nie
                                > pracujesz w MPK a strasznie go bronisz. Tak więc chyba każdy może mieć swoje
                                > zdanie i czy to się komuś podoba czy nie !!!

> Ciekawe, ale wiem MPK jest cacy !!!!

> To po co się udzielasz jak Ci się gadać nie chce. A co prawda w oczy kole ?!

Cóż to, argumenty się skończyły? Widać skończyły się one jeszcze zanim się
                                zaczęły, bo ja w powyższych wypowiedziach żadnego nie widzę, tylko same
                                frazesy, natomiast Pavlack i kilka innych osób wielokrotnie udowadniało swoje
                                teorie, chcesz, to poszukaj na forum, jak już nie pamiętasz.
                • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:55
                  Nie będę się wtrącać w dyskusję, bo to nie ma sensu.
                  Jedno tylko raz jeszcze przypomnę.
                  To, że odwiedza się daną firmę NIE OZNACZA WCALE, że się wie, jak się w niej
                  pracuje. Dopiero wtedy, gdy samemu się zacznie tam pracować można będzie
                  stwierdzić jak jest naprawdę. Jednak niektórzy Panowie upierają się przy swoim.
                  Niech im będzie - mnie to strzyka.

I to wsio "łodemnie".

Pozdrawiam !!!
                  ADAŚ

A MPK ??? ... i tak jest CACY.
            • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 15:55
              pavlack napisał:

> Jak to kiedyś powiedział jeden z pracowników ZDiK: "Pracuję tu tylko dlatego,
              > że mam darmowy bilet roczny na wszystkie linie"...

Ciekawe, bo jak mi wiadomo to ZDIK takich przywilejów nie ma w przeciwieństwie
              do MPK.
          • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:37
            krzysiek164 napisał:

> I tu bym nie był taki pewien, bo to samo można powiedzieć o MPK. Jak nie
            masz
            > pojęcia co się dzieje w tej firmie to się nie WYPOWIADAJ !!!

Zapewne Krzysiu 164 wie wszystko najlepiej...
            A pokażesz mi o wielki efekty tej wspaniałej pracy ZDiKu?
            • krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:54
              kuba203 napisał:

> krzysiek164 napisał:
              >
              > > I tu bym nie był taki pewien, bo to samo można powiedzieć o MPK. Jak nie
              > masz
              > > pojęcia co się dzieje w tej firmie to się nie WYPOWIADAJ !!!
              >
              > Zapewne Krzysiu 164 wie wszystko najlepiej...
              > A pokażesz mi o wielki efekty tej wspaniałej pracy ZDiKu?

Na pewno nie wiem wszystkiego najlepiej tylko jednych nie wybielam a po drugich
              ujeżdżam. Jak dorośniecie to może pogadamy poważnie.
              • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:59
                Może lepiej Ty dorośnij... i nie chodzi mi tutaj o wiek, a o poziom wypowiedzi.
              • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 16:59
                krzysiek164 napisał:

> Na pewno nie wiem wszystkiego najlepiej tylko jednych nie wybielam a po
                drugich
                >
                > ujeżdżam. Jak dorośniecie to może pogadamy poważnie.

Sam dorośnij, ja po pierwsze nie rzucam nie popartych niczym oskarżeń, a po
                drugie też nikogo nie wybielam! Więc schowaj sobie te swoje teksty.
                • Gość: Krzysiek164 Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 18:16
                  Jako wolny człowiek mam prawo do wyrażania swoich opinii i jak Kubusiowi 203
                  się to nie podoba to niech ich nie czyta. Co do wieku widzę, że kolegów ubodło,
                  ale jak faktycznie dorośniecie ( nie tylko wiekowo, ale intelektualnie) to
                  będziecie dostrzegać nie tylko czarne i białe (odcienie szarości też istnieją),
                  a nie jak do tej pory - koń z klapkami na oczach (jedzie upatrzonym torem i nic
                  więcej nie zauważa).
                  • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 20:50
                    Jak na razie to Ty się zachowujesz jak jakiś szczyl, bo nie napisałes nic
                    sensownego, tylko same nie poparte żadnymi argumentami ani przykładami
                    oskarżenia.

Proszę Cię bardzo, udowodnij na przykładzie:
                    1) przetargu na Kalwaryjską,
                    2) rozdysponowania taboru na różne linie (to ZDiK robi),
                    3) remontu Dobrego Pasterza, który miał być a go nie ma,
                    4) wielu spieprzonych w tym mieście ustawień świateł na skrzyżowaniach,
                    5) i innych bzdur,

ze w ZDiK ktoś myśli.

Jezeli nie potrafisz, to podaj argumenty/przykłady na to, że w MPK nikt nie
                    myśli.

A jeśli masz pisac jakieś pierdoły o klapkach na oczach, czy o tym, że każdy ma
                    prawo mieć swoje zdanie itp. itd., to daruj sobie, bo nie chce mi się kolejny
                    raz czytać tego samego.
                    • Gość: mouset Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.ghnet.pl 23.09.03, 21:06
                      > Proszę Cię bardzo, udowodnij na przykładzie:
                      > 1) przetargu na Kalwaryjską,
                      tu winne są procedury przetargowe i papierki

> 2) rozdysponowania taboru na różne linie (to ZDiK robi),
                      tu akurat ZDIK nie ma więcej do powiedzenia niż MPK

> 3) remontu Dobrego Pasterza, który miał być a go nie ma,
                      bo nie ma kasy

> 4) wielu spieprzonych w tym mieście ustawień świateł na skrzyżowaniach,
                      Ooo to prawda, tu 100% winę ponosi ZDIk

> Jezeli nie potrafisz, to podaj argumenty/przykłady na to, że w MPK nikt nie
                      > myśli.
                      Wystarczy spojrzeć na niektóre rozkłady jazdy i upór przy proponowanych przez
                      siebie rozwiązania z jednoczesnym tępieniem innych
                      • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 21:23

> > Proszę Cię bardzo, udowodnij na przykładzie:
                        > > 1) przetargu na Kalwaryjską,
                        > tu winne są procedury przetargowe i papierki

No nie wiem... a co było w lipcu z odwołaniem Tajstera, hmmm? A później pan
                        Hanczakowski który sam nie wiedział jakie ma uprawnienia, bo najpierw niby mógł
                        podpisać papierek bez zgody Majchra, a później już nie.

> > 2) rozdysponowania taboru na różne linie (to ZDiK robi),
                        > tu akurat ZDIK nie ma więcej do powiedzenia niż MPK

No nie byłbym taki pewien.

> > 3) remontu Dobrego Pasterza, który miał być a go nie ma,
                        > bo nie ma kasy

Oki, przykład nietrafiony.

> > 4) wielu spieprzonych w tym mieście ustawień świateł na skrzyżowaniach,
                        > Ooo to prawda, tu 100% winę ponosi ZDIk

No właśnie.

> > Jezeli nie potrafisz, to podaj argumenty/przykłady na to, że w MPK nikt ni
                        > e
                        > > myśli.
                        > Wystarczy spojrzeć na niektóre rozkłady jazdy i upór przy proponowanych przez
                        > siebie rozwiązania z jednoczesnym tępieniem innych

Przykład, przykład, przykład poproszę.
                        • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:25
                          Przykład: linia "137" i jej iście debilny rozkład jazdy.
                          • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 21:27
                            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Przykład: linia "137" i jej iście debilny rozkład jazdy.

A co Wy chcecie, żeby tam Omnia co 10 minut jeździła????
                            Co to znaczy debilny?
                            • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:30
                              No właśnie - takie stwierdzenia są właśnie bardziej głupawe niż nasz "MPK jest
                              cacy".
                              Nie chcemy Omni ani innego taboru (Mouset - już się wczuwam rolę przed
                              poniedziałkiem hihihi), ale żeby "137" nie odjeżdżało o tych samych porach co
                              wiochy. Mouset trąbi od wieków o stadach na swoim osiedlu, ale MPK i tak nadal
                              swoje mądrości z "137" zastosowało, kiedy ta odjeżdża dokładnie o tych samych
                              porach co wiochy. I to jest właśnie debilizm.
                              • Gość: ADAŚ "137" i wiochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:36
                                Dla przykładu

"137" i "247" odjeżdżają o 7.55 a "137" i "217" o 7.14 i 7.15.
                                • Gość: Michał Wojtaszek Re: & & #35 34137;" i wiochy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 21:41
                                  > "137" i "247" odjeżdżają o 7.55 a "137" i "217" o 7.14 i 7.15.

No i co w związku z tym. Przeciez Kuźnica płakała, że nie ma własnego auobusu i
                                  musi w strefowych w tłoku między gęsiami a kurami się tłuc, a jak jej dali
                                  autobus to dalej jej źle, bo teraz dla odmiany chce jeździć wiochami ;)

Michał Wojtaszek
                                  • Gość: ADAŚ "137" i wiochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:47
                                    Ale Ty Michał pierdolisz (przepraszam za dosłowność).Czasami zastanów się nad
                                    logiką Twojej wypowiedzi zanim ją zamieścisz.
                                    Co ty opowiadasz o jakimś tam jeżdżeniu wiochami przez Kuźnicę, że nagle teraz
                                    chcą nimi jeździć. A co do ma do tego ??? Walczyli o normalny autobus, a czy on
                                    jest normalny - niezupełnie.
                                    Po prostu chyba publicznie nie przyznasz się do tego, że rozkład został
                                    ustalony niefortunnie, bo mogą Cię do zajezdni nie wpuścić. Nigdy nie
                                    zrozumiesz sytuacji dopóki sam jej nie odczujesz na własnej skórze (co kurwa
                                    cały czas Wam uparte istoty powtarzam). Zamieszkaj tam to się przekonasz jak
                                    jest. Teraz masz to w dupie, bo u Ciebie w pizdu tramwajów jeździ i wali Cię,
                                    że równy człowiek o takich samych prawach jak Ty musi walczyć z takimi
                                    bareizmami. Tą wypowiedzią się ośmieszyłeś, szkoda.
                                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: & & #35 34137;" i wiochy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 21:51
                                      Co to na żartach się Adaś nie znasz?? A mówiłeś, że to ja jestem zbyt poważny :)

Michał Wojtaszek
                                      • Gość: ADAŚ Re: & & & #35 35 34137;" i wiochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:54
                                        Mój drogi, niestety styl Twojej wypowiedzi oraz to co pisałeś kiedyś o Kuźnicy,
                                        no i to, że właśnie jesteś często zbyt poważny w swoich wypowiedziach daje mi
                                        wyraźnie do myślenia, że piszesz to na serio.
                                        Poza tym gdzie np. "hihihi" lub "ROFTL". Wtedy wiemy o co biega.
                                        A tak serio - problem Kuźnicy to mie tylko kwestia autubusu, a właściwie jego
                                        braku, ale całkowitej bezmyślności budujących to osiedle.
                                        • kuba203 Re: & & & & #35 35 35 34137;" i wiochy 23.09.03, 22:04

> Poza tym gdzie np. "hihihi" lub "ROFTL". Wtedy wiemy o co biega.

Było ' ;) ', proszę przeprosić kolegę ;PP
                                          • Gość: ADAŚ Re: & & & & & #35 35 35 35 34137;" i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:10
                                            Dziwne, bo u mnie się nie pojawiło. A w niektórych słowach jakieś dziwne znaki.
                                            Ale jeśli taka jest prawda to zwracam honor i przepraszam Michała.

BTW - patrzcie na dziwny tytuł posta. Też tak macie, czy tylko to u mnie takie
                                            bzdury się wyświetlają.
                                            • kuba203 Re: & & & & & & #35 35 35 35 3 23.09.03, 22:18

> BTW - patrzcie na dziwny tytuł posta. Też tak macie, czy tylko to u mnie
                                              takie
                                              > bzdury się wyświetlają.

U mnie też krzaczki...
                                              • Gość: ADAŚ Re: & & & & & & & #35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:20
                                                Panie Admin - zrobić coś z tym zanim wojna na forum wybuchnie hihihi !!!
                                                • Gość: Locutus & #35 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.09.03, 02:05
                                                  Już dawno było wiadomo, że znaczek '#' jest błędnie przetwarzany przez skrypt
                                                  forum w nagłówkach...

Pzdr.
                                                  LOKI
                                  • Gość: mouset Re: & & & #35 35 34137;" i wiochy IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 18:49
                                    Nie no spoko , rasowa MPKowska wypowiedź, narzekają na tłok w wiochach
                                    to "wzmocnimy" wiochę małym wozem, tylko qrwa oba kursy o 7.55 wiozą powietrze
                            • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 21:33
                              pavlack napisał:

> A co Wy chcecie, żeby tam Omnia co 10 minut jeździła????

Tu nie przesadzaj, bo rzeczywiście rozkład jest idiotyczny :)
                              Natomiast co do Krzyśka164 i odcieni szarości, właśnie jeden z odcieni
                              szarości na nim testuję, nawet nieźle wygląda. W związku z tym apeluję do
                              kolegi, aby się logował :DDD

• Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:38
                                Rozkład jest idiotyczny i można spokojnie go pozmieniać (i tak się pewnie
                                stanie). A z tego co wiem, to mądre i nieomylne głowy z MPK niestety prawie
                                zawsze zza biurka je ustalają
                                • Gość: Michał Wojtaszek Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 21:44
                                  > Rozkład jest idiotyczny i można spokojnie go pozmieniać (i tak się pewnie
                                  > stanie). A z tego co wiem, to mądre i nieomylne głowy z MPK niestety prawie
                                  > zawsze zza biurka je ustalają

A gdzie mają je ustalać?? Nie wiem, za wiatą przystankową, za tramwajem, za...

Michał Wojtaszek
                                  • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:49
                                    Ale Ty jesteś dziecinny chłopczyku. Ośmieszasz się dzisiaj totalnie.
                                    Nie wiem, chyba masz zły dzień. Zdarza się (choć myślałem, że tylko kobietom)
                                    • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 21:53
                                      Podsumuję to Twoimi własnymi słowami Adaś: "wyluzuj chłopie"

:D
                                      • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:56
                                        Paweł - chyba nie przeczytałeś mojego całego postu. Coś w nim wspomniałem o
                                        kobietach. Tak więc spoko, luzik zachowany hihihi.
                                  • Gość: Locutus Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.09.03, 02:06
                                    Błuhhuhuhuhahahahaha!!!

To Ci się udało! :-D

Pzdr.
                                    LOKI
                        • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 21:25
                          P.S. Dalej czekam aż się Krzysiek164 wypowie...
                          • Gość: krzysiek 164 Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 21:55
                            Mouset ma rację i nie będę go powielał, a co do pkt. 4 to nie wiem czy chodzi
                            Ci o oświetlenie skrzyżowań czy złe zaprogramowanie sterowników sygnalizacji
                            świetlnych. Jeśli chodzi o sterowniki to faktycznie dla zwykłego użytkownika
                            drogi może wydawać się, że są one w niektórych przypadkach źle skonfigurowane,
                            ale nikt nie bierze pod uwagę, że wymaga tego np. geometria skrzyżowania.
                            Dlatego kolejny raz powtarzam, że nie ma firmy gdzie wszystko jest idealne.

A co do MPK to :
                            - debilne rozkłady jazdy na dłuższych ciągach komunikacyjnych np. 115,114,164;
                            132,138,172; itd.

- idiotyczne wyjazdy i zjazdy z pętli np. 164,184, itd.

- rozmieszczenie taboru na poszczególne linie : 16,164 krótkie w wakacje, 19
                            solówki w dni powszednie itd.

Więcej nie będę podawał przykładów gdyż szkoda mojego czasu - bo i tak wiem, że
                            w Waszych oczach MPK jest cacy. W przeciwieństwie do Waszego zapatrzenia w MPK,
                            ja potrafię dostrzec także wady i zalety ...

• Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:00
                              Adaś używa hasła "MPK jest cacy", ale dostrzegam mnóstwo zalet w komunikacji.
                              Po pierwsze dobry stan taboru, ufa na "4" i "13", istnienie "204" hihihi itp.
                              Jest wiele pozytywów, które się chwalą. Sporo jednak trzeba zrobić. Zacznijmy
                              od walki z biurwami, pocięciem "16" i "428" do piachu hehehe. Serio. Trzeba się
                              poprawiać, naciskać na biurwy miejskie i walczyć o rozwiązania korzystne i
                              konieczne.
                            • Gość: Michał Wojtaszek Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 22:10
                              Brakuje tu jeszcze tekstu:
                              "Niektórzy nie widzą rzeczy oczywistych"

Jeden z niewielu tekstów w życiu, który na prawdę mnie dojechała ;)
                              Normalnie nie wiedziałem co powiedzieć ;D

Michał Wojtaszek
                            • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 22:11
                              Gość portalu: krzysiek 164 napisał(a):

> Mouset ma rację i nie będę go powielał, a co do pkt. 4 to nie wiem czy chodzi
                              > Ci o oświetlenie skrzyżowań czy złe zaprogramowanie sterowników sygnalizacji
                              > świetlnych. Jeśli chodzi o sterowniki to faktycznie dla zwykłego użytkownika
                              > drogi może wydawać się, że są one w niektórych przypadkach źle
                              skonfigurowane,
                              > ale nikt nie bierze pod uwagę, że wymaga tego np. geometria skrzyżowania.

Tak, chodzi mi o sterowniki sygnalizacji świetlnych. Mnie jako użytkownika nie
                              obchodzi geometria, tylko to, czy nie czekam na światło 5 minut.
                              Podam przykład: przejście dla pieszych przez na ul. Ćwiklińskiej. Geometria
                              skryżowania jest tam skomplikowana jak jasna cholera (zwykłe przejście dla
                              pieszych po prostu..) a pomimo to czeka się tam nieraz po 3-4 minuty albo
                              dłużej, aż się światło dla pieszych zielone zapali... Zresztą Kuba się może
                              dokładniej na ten temat wypowiedzieć, bo mieszka niedaleko.

> Dlatego kolejny raz powtarzam, że nie ma firmy gdzie wszystko jest idealne.

A ja to wiem.

> A co do MPK to :
                              > - debilne rozkłady jazdy na dłuższych ciągach komunikacyjnych np. 115,114,164;
                              > 132,138,172; itd.

Co to znaczy debilne? Powiedz dlaczego są debilne?

> - idiotyczne wyjazdy i zjazdy z pętli np. 164,184, itd.

Tu się mogę zgodzić, choć nie we wszystkich przypadkach.
                              Czasami nawet taniej jest jak autobus zjedzie na pusto do zajezdni, niż gdyby
                              miał się wszędzie zatrzymywać jeśli i tak nikt nie wsiada.

> - rozmieszczenie taboru na poszczególne linie : 16,164 krótkie w wakacje, 19
                              > solówki w dni powszednie itd.

Na 16 zgodzę się co do GT6+B4 w soboty. Pozostałe nie wiem, nie korzystam.
                              • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 22:15
                                pavlack napisał:

> Na 16 zgodzę się co do GT6+B4 w soboty. Pozostałe nie wiem, nie korzystam.

No i zapomniałem dodać, że MPK nie zawsze jest odpowiedzialne za przydział
                                taboru.
                                • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:18
                                  To prawda, ale czy MPK nie może powiedzieć wprost, że GT6+B4 na "16" jest
                                  debilne i bardziej potrzebne na "4". Na dobrą sprawę, wychodzi to dużo taniej,
                                  pomimo że trasa jest dłuższa.
                              • Gość: krzysiek 164 Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 22:28
                                pavlack napisał:

> Tak, chodzi mi o sterowniki sygnalizacji świetlnych. Mnie jako użytkownika
                                nie
                                > obchodzi geometria, tylko to, czy nie czekam na światło 5 minut.
                                > Podam przykład: przejście dla pieszych przez na ul. Ćwiklińskiej. Geometria
                                > skryżowania jest tam skomplikowana jak jasna cholera (zwykłe przejście dla
                                > pieszych po prostu..) a pomimo to czeka się tam nieraz po 3-4 minuty albo
                                > dłużej, aż się światło dla pieszych zielone zapali... Zresztą Kuba się może
                                > dokładniej na ten temat wypowiedzieć, bo mieszka niedaleko.

A czy Kolega zauważył, że w celu przejścia przez "zwykłe" przejście dla
                                pieszych należy wcisnąć taki mały, czerwony guziczek.
                                To przejście dobrze znam i chciałbym nadmienić, że jeszcze kursują tramwaje
                                przez to "zwykłe" przejście. Jak znajdziesz ten guziczek to zwróć uwagę, że gdy
                                dla pieszych zmienia się na zielone, to tramwaj automatycznie ma czerwone i
                                będzie musiał na Ciebie poczekać.
                                Proszę Cię rówmnież o podanie niezwykłych przejść dla pieszych.

> > A co do MPK to :
                                > > - debilne rozkłady jazdy na dłuższych ciągach komunikacyjnych np. 115,114,
                                > 164;
                                > > 132,138,172; itd.
                                >
                                > Co to znaczy debilne? Powiedz dlaczego są debilne?
                                To chyba koledzy wytłumaczyli w poprzednich postach, przeczytaj je sobie
                                uważnie, a jak nie będziesz mógł ich rozumieć, to wytłumaczę Ci, gdy znajdę
                                trochę wolnego czasu.

• pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 22:38

> To chyba koledzy wytłumaczyli w poprzednich postach, przeczytaj je sobie
                                  > uważnie, a jak nie będziesz mógł ich rozumieć, to wytłumaczę Ci, gdy znajdę
                                  > trochę wolnego czasu.

Chodzi Ci o stada jak mniemam.

A więc bierzemy ciąg: 132, 138, 172. (bo tutaj jeżdżę częściej niż 114, 115 i
                                  164)
                                  138 i 132 jeżdżą co 15 minut i są dość dobrze skoordynowane. 172 jeździ co 10 i
                                  to przez Bora Komorowskiego. 138 jeździ dodatkowo przez Okulickiego itp.
                                  Więc trasy trochę się różnią, a mimo to jest to w miarę możliwości
                                  skoordynowane. Nie widzę z czym możnaby skoordynować 172 i jak (nie da się
                                  skoordynować linii jeżdżącej co 10 z linią jeżdżącą co 15 minut).
                                • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 22:39

> A czy Kolega zauważył, że w celu przejścia przez "zwykłe" przejście dla
                                  > pieszych należy wcisnąć taki mały, czerwony guziczek.

Nie błaźnij się, dobrze wiemy, gdzie jest i do czego służy ten guziczek.
                                  Problem w tym, że on nie działa tak, jak powinien.

> To przejście dobrze znam

Tak, właśnie widzę, jak dobrze je znasz...

> Jak znajdziesz ten guziczek to zwróć uwagę, że gdy
                                  >
                                  > dla pieszych zmienia się na zielone, to tramwaj automatycznie ma czerwone i
                                  > będzie musiał na Ciebie poczekać.

A ty jakbyś kiedyś jednak był w tej okolicy, to zwróć uwagę, że przejście
                                  przez tory ma niezależną od przejścia przez jezdnię sygnalizację, i ta na
                                  przejściu przez tory działa bez zarzutu.
                                  Chodzi wyłącznie o przejście przez jezdnię, gdzie po naciśnięciu owego
                                  magicznego guziczka nic się nie dzieje, dopóki pętla indukcyjna wykrywa
                                  jakiekolwiek nadjeżdżające samochody, a ponieważ ruch jest spory, to można
                                  sobie tak czekać, aż kogoś pierwszy śnieg tam zastanie.
                                • Gość: Misiek K Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.chello.pl 23.09.03, 23:00
                                  maly czerwony guziczek...
                                  o .... o ja.... buhahahahaha
                                  ROTFL
                                  łomatko boska elektryczna.

w ogole to cieszy mnie ze wzrok Ci sie poprawia i juz oprocz "odcieni szarosci"
                                  widujesz rowniez kolor czerwony, powinszowac dobrego okulisty !
                            • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 23.09.03, 22:31

> - idiotyczne wyjazdy i zjazdy z pętli np. 164,184, itd.

I jeszcz jedna rzecz w kwestii idootycznych wyjazdów i zjazdów oraz przydziału
                              taboru.

Sam kiedyś zaproponowałeś na forum, zeby na 164 zamiast Jelczy M181MB jeździły
                              OmniCity, cytuję:

"> właśnie dlaczego nie ma omni na 164??

bo w naszym ukochanym MPK są prawie same poj........ parapety (no może z małymi
                              wyjątkami)"
                              "A dla mnie nie, ponieważ w MPK jest wszystko możliwe !!!!!!!!! np. brak omni
                              przegub. na 164 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
                              "Ok, a tak ciężko jest, aby wola zamieniła się z płaszowem np. 124,152, oddać
                              ze cztery brygady woli i na 164 OMNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

To jest moim zdaniem dopiero debilizm żądać takich rzeczy. Nie zauważyłeś
                              czasem, że Wola na 164 jest dlatego, żeby było jak najbliżej do zajezdni? Gdyby
                              Płaszów był na 164 to dojazdy byłyby dużo dłuższe...
                              • Gość: mouset Płaszów na 164 IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 19:21
                                Co do Płaszowa na 164 to niestety Krzychu nie masz racji, bo wszystkie wjazdy
                                są na maksa wykorzystane: mianowicie 164-06, 09 i 01 zaczynają już 4.27 trase
                                od MAW w kierunku Górki, i ten pierwszy kurs 5.00 z Górki wykonuje własnie 164-
                                06
                                Jedyny błąd na 164 to zjazd 269-02 z Górki, ale na ten temat już pisałem
                            • Gość: Misiek K Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.chello.pl 23.09.03, 22:56
                              Krzysiek 164, chlopcze, jak ja czytam jak Ty pierrrrwiosnkujesz o geometrii
                              skrzyzowan
                              to mi sie ziemniaki w piwnicy same obieraja i tra na placki!!!

Widziales kiedys skrzyzowanie Teligi / Jerzmanowskiego?
                              Pierdolnik taki ze przechodzc mozna tylem z zawiazanymi oczami a swiatla
                              zalozyli tak podupane ze tramwaje nieraz po 3 minuty tam stoja.

Takie wlasnie bujdy na resorach to przyklad nieuctwa i zzabiurkowego
                              pseudomyslenia. nie widzial a nawija makaron na uszy o "geometrii skrzyzowan"
                              no w ramki ja sobie to oprawie.
                              ja przepraszam za wyrazenie - ja pierdole z gory na dol geometrie skrzyzowania
                              a nawet jego algebre- swiatla maja byc wlasnie dla zwyklego uzytkownika drogi!!!
                              • Gość: iwona25 Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 23:09
                                Drodzy koledzy !
                                Dziękuję Wam za tak wspaniałą rozrywkę. Dawno się tak nie ubawiłam.
                                Śledziłam pilnie Waszą dyskusję i muszę stwierdzić, że wygląda to jak rozmowa z
                                ślepym o kolorach. Kubusiu jeśli czegoś nie jesteś pewien to lepiej się nie
                                wypowiadaj na ten temat. Dziwnym zrządzeniem losu ja też znam bardzo dobrze to
                                przejście.
                                Adaś masz rację jak zwykle oczywiście.!!!!
                                • kuba203 Re: 1 listopada co raz bliżej 24.09.03, 17:04
                                  Gość portalu: iwona25 napisał(a):

> Kubusiu jeśli czegoś nie jesteś pewien to lepiej się nie
                                  > wypowiadaj na ten temat. Dziwnym zrządzeniem losu ja też znam bardzo dobrze
                                  to
                                  > przejście.

No więc Słoneczko uświadom mnie, czego ja o tym przejściu nie wiem, a co Ty
                                  wiesz :)
                                  Widzisz, mieszkam od niego kilkaset metrów, i chodzę tam zwykle po kilka razy
                                  dziennie...
                                • Gość: ADAŚ Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 17:23
                                  Jezuuu - chyba rozkochałem w sobie co najmniej pół kobiecej populacji miasta
                                  Krakowa. Fajnie, no nie hihihi.

Dzięki Iwonka za miłe słowa.
                                  Całuski i buziaczki dla Ciebie.
                                  ADAŚ
                              • Gość: Locutus Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.09.03, 02:10
                                Ano to przejście jest podupcone na maksa... podobnie jak to na Ćwiklińskiej...
                                jakbym dorwał kretonga, który tak zaprogramował sterownik, to kazałbym mu cały
                                dzień chodzić w kółko po tych światłach, poganiając batem, jak będzie za długo
                                stał po jednej stronie :-P

Pzdr.
                                LOKI
                            • Gość: mouset Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 18:51
                              Popieram Krzycha 164, w końcu członka naszego klubu.
                              Zwłaszcza to rozdysponowanie taboru, chociaż na 164 jest ciut lepiej niż w maju
                              i czerwcu
                        • Gość: mouset Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.ghnet.pl 24.09.03, 18:48
                          pavlack napisał:

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                          >
                          > > > Proszę Cię bardzo, udowodnij na przykładzie:
                          > > > 1) przetargu na Kalwaryjską,
                          > > tu winne są procedury przetargowe i papierki
                          >
                          > No nie wiem... a co było w lipcu z odwołaniem Tajstera, hmmm? A później pan
                          > Hanczakowski który sam nie wiedział jakie ma uprawnienia, bo najpierw niby
                          mógł podpisać papierek bez zgody Majchra, a później już nie.

Oj, Paweł Paweł, TV nie oglądasz, walka o stolki jest ponadczasowa i ponad
                          wszystko
                      • Gość: Locutus Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.09.03, 02:03

> tu winne są procedury przetargowe i papierki

Jeden chuj. ZDiK jest odpowiedzialne za takie przeprowadzenie przetargu, żeby
                        nie było kłopotów... zresztą mam lepszy przykład - remont mostu na Wildze,
                        gdzie ekipa nie pojawiała się przez 2 tygodnie na placu robót :-/

> tu akurat ZDIK nie ma więcej do powiedzenia niż MPK

Ano chyba masz rację - za to odpowiada Wydział Gospodarki Komunalnej i Ochrony
                        Środowiska UMK (na os. Zgody 2)...

> bo nie ma kasy

Dupa-Jaś. Popatrz się na współczynniki wykorzystania finansów przez Majchra...
                        jak na razie wykorzystał jakieś 50% kasy na inwestycje drogowe... a co z
                        resztą? Ma przepaść?

> Wystarczy spojrzeć na niektóre rozkłady jazdy i upór przy proponowanych przez
                        > siebie rozwiązania z jednoczesnym tępieniem innych

Dokładnie... A GT6+B4 nie mogą jeździć na #4 w sobotę w dzień, ale wieczorem
                        już tak :-D

Pzdr.
                        LOKI
                        • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 24.09.03, 13:09
                          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ano chyba masz rację - za to odpowiada Wydział Gospodarki Komunalnej i
                          Ochrony
                          > Środowiska UMK (na os. Zgody 2)...

Za przydział taboru na konkretne linie??????
                        • Gość: Michał Wojtaszek Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 15:42
                          > Dokładnie... A GT6+B4 nie mogą jeździć na #4 w sobotę w dzień, ale wieczorem
                          > już tak :-D

Jerzy, do cholery jasnej, tłumaczyłem ci to w knajpie ostatnio. Chyba jednak
                          byłeś bardziej pijany ode mnie!

Co innego jest, jeżeli jeden skład jeździe dwa razy w tygodniu, a co innego
                          jeżeli siedem składów jeździ przez cały dzień. W pełni popieram skierowanie
                          GT6+B4 na czwórkę w sobotę, bardzo bym chciało żeby MPK to zrobiło. Należy
                          pamietać jednak, że wagony z Norymbergii to zupełny złom. Jeżdżą u nas bo
                          muszą. Zgadza się, przez trzy lata jeździł na czwórce, ale dlatego, bo nie było
                          innego wyjścia. Te wagony powinny być już dawno skasowane w Niemczech. Myślisz,
                          że Niemcy oddaliby nam coś za marne grosze, gdyby to mogłoby u nich jeszcze
                          pojeździć. Te wozy trzeba oszczędzać, żeby jeździły jak najdłużej, a właśnie
                          największe problemy są z częściami do elementów jezdnych. Od lat mówi się o
                          problemach z silnikami, z przekładniami czy z gumowymi sprzęgłami, których nie
                          ma skąd zdobyć. A takie rzeczy szczególnie mocno zuużywają się na takich
                          podjazdach jakie są na trasie na Wzgórza, zwłaszcza gdy ciągnie się jeszcze
                          doczepę.

Michał Wojtaszek
                          • adas29 Ufa na "4" w weekendy 24.09.03, 15:50
                            Przyjmuję tłumaczenie Michała do wiadomości i uważam za rzeczowe.
                            W związku z tym muszę zmienić postulat.
                            UFA na "4" przez cały tydzień !!! (albo przynajmniej chociaż w soboty jak to
                            kiedyś było na "13" - pamiętacie ?)
                            • Gość: Michał Wojtaszek Re: Ufa na Ř" w weekendy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:35
                              Oni niestety na to nie pójdą. A szkoda. Może jednak dałoby się ich przekonać do
                              tych GT6+B4 chociaż w sobotę. Jest 20 składów, na 22 jeździ chyba 7, na czwórce
                              też 7, no więc 6 im zostaje w Hucie. W sumie nie wszystkie jeżdżą.

Michał Wojtaszek
                              • Gość: ADAŚ Re: Ufa na Ř" w weekendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 21:41
                                Kurde - znowu jakieś dziwolągi w tytule wychodzą.

Nawet niech tylko te kilka brygad z Ujastkowic będzie "niemiecka". To już coś.
                                Wkurza mnie to - naprawdę, bo w "4" na większości jej trasy jest tłok. Pod
                                moją "zajezdnią 339-05" niemal zawsze. Jedynie jadąca przed nią "15" trochę
                                ratuje sytuację i "rozluźnia atmosferę".
                                Tu trzeba byłoby popracować nad lepszym rozwiązaniem w weekendy. Kasy trzeba,
                                ale przyznajcie, to jednak konieczność.
                          • Gość: Locutus Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.09.03, 23:43
                            A ja ci tłumaczyłem, że takie tłumaczenie wydaje mi się cokolwiek mętne...
                            wierzę, że się bardziej zużywają podczas podjazdów na te nieszczęsne Wzgórza,
                            ale, powiedzmy sobie szczerze - to i tak jest złom i nie uciekniemy przed
                            tym... niezależnie od tego, gdzie toto będzie jeździć :-/

Efekty tego "oszczędzania" są takie, że idzie więcej kasy na energię (2*105Na
                            jest bardziej energochłonne od GT6+B4), a pasażerowie w #4 czują się podobnie
                            jak sardynki w puszce...

Zresztą mówiłem już, że można by się dogadać z AGH - są w stanie skonstruować
                            mikroskop skaningowy, to części do GT6 skołują też bez problema... a gdyby dać
                            to jako element pracy magisterskiej studenciakom, to mogłoby być prawie że za
                            darmo :->

Pozdrawiam.
                            LOKI
    • Gość: ADAŚ Kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:22
      Adaś chciał o 1 listopada pogadać, a my to ZDi-Kach i innych biurwach.
      A KYSZ KYSZ.
      Wrócmy może do sedna sprawy.
      • Gość: Misiek K Re: Kurde IP: *.chello.pl 23.09.03, 22:57
        Racja Adas ;)
        ale powiem Ci ze sie na wieczor ubawilem,
        wlasnie ogladnalem "asterix i obelix contra kleopatra" i sadzilem ze nic
        bardziej smiesznego mnie juz nie spotka, a tu wlaczam forum i prosze ;d
        mega ROTFL!!! ;)

a 1 listopad obdarzy nas w tym roku piekna pogoda ;D
    • Gość: carver Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.chello.pl 05.10.03, 14:13
      a ja mam takie pytanie. w zeszlym roku na 94 chodzily 105 Na. Teraz mamy 26
      Bombowcow i moje pytanie, jak myslicie, gdzie bedzie mozna je spotkac 1
      listopada ?? moze beda jakies niespodzianki ?
      • pavlack Re: 1 listopada co raz bliżej 05.10.03, 15:34
        Ja stawiam na 3, 6, 8, 13 + może 23.
        • Gość: Impuls Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 22:05
          Pamiętam lata 70 te i 80 wtedy już od września sukcesywnie wzmacniano linie 2,
          11 i 12. Od października jeżdziły wagony N z dwoma przczepami a na 11 N czasami
          z przyczepą N i drugą sanokie, teraz marzycie aby tydzień przed wzmacniano 2 i
          11.
          • adas29 Re: 1 listopada co raz bliżej 06.10.03, 06:46
            Dwa lata temu nie musieliśmy nawet marzyć, bo dwuskłady na "2", "11" a
            także "12" w ubranku "92" pojawiły się w weekend poprzedzający Wszystkich
            Świętych i do 2.XI kursowały cały czas. Dla mnie to był także szok, ale jak
            najbardziej pozytywny. Może też się na to skuszą po rocznej przerwie. OBY !!!
            • Gość: aa Re: 1 listopada co raz bliżej IP: *.x / 81.21.194.* 06.10.03, 07:41
              ja obstawiam 136 wedlug specjalnego rozkładu, moze nawet przeguby 1 i 2XI
    • Gość: ADAŚ A jak 2 listopad ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 18:55
      2 listopad akurat wypada w niedzielę. Ciekaw jestem czy tym razem wszystkie
      linie cmentarne wyjadą w swoje trasy. Moim zdaniem powinny, bo to dzień
      świąteczny. A ludzie bez "5" i "24" na pewno przeżyją.
      A zatem 2 LISTOPADA KOMUNIKACJA TAK JAK 1-EGO !!!
      • Gość: Locutus Re: A jak 2 listopad ??? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.10.03, 00:08
        Marzyciel...

Pzdr.
        LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka