Dodaj do ulubionych

polecane podstawówki

05.01.02, 22:29
proponuję, aby w tym i następnych dwóch wątkach polecać lub przestrzegać przed róznymi szkołami. Ja
chciałem polecić podstawówkę nr.4 przy ul. Smoleńsk - w samym centrum. Są tam w miarę dobrzy
nauczyciele a szkoła jest duża. Szkoda, że nie powstało tam gimnazjum....
Obserwuj wątek
    • Gość: Mama 6 Re: polecane podstawówki IP: 62.233.182.* 16.02.02, 21:24
      Dobry pomysł, popieram i dorzucam : warto posłac dziecko do Szokły Podstawowej
      nr 2 na Czerwonym Prądniku. Wysoki poziom nauczania, dobrzy nauczyciele, dużo
      możliwości spędzania czasu po lekcjach. Dość ostra dyscyplina, ale za to nie ma
      patologii. Mój syn lubi chodzić do tej szkoły, ale już ją właśnie będzie
      kończył. a ja z kolei szukam dobrego gimnazjum. Pozdrawiam .
      • Gość: Anna Re: polecane podstawówki IP: *.chello.pl 17.02.02, 20:16
        Tak popieram. To najlepsza szkoła podstawowa w całym Krakowie. SP nr 2 na
        Czerwonym Prądniku to przede wszystkim doskonali nauczyciele, doświadczeni,
        mobilizujący uczniów, pobudzający do myslenia, a z drugiej strony utrzymujący
        dyscyplinę. Pracują tam od lat i może dlatego są tak lubiani. Kiedyś, kiedy
        szkoła miała 8 klas, fantastycznych profesorów było więcej. Potem jednak
        odeszli do Gimnazjum nr 9, również na Czerwonym Prądniku. Naprawdę polecam.
    • Gość: buziak Re: polecane podstawówki IP: *.chello.pl 21.02.02, 17:30
      niezła też jest "10", dobra kadra - zwłaszcza w nauczaniu poczatkowym, dużo
      zajęc sportowych,miła atmosfera, polecam - moje dzieciak byly bardzo zadowolone;
    • Gość: Nastia Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.02.02, 18:36
      Co sądzicie o społecznej podstawówce przy ul. Smoleńsk? Muszę gdzieś zapisać
      dziecko, a nie chcę go narażać na 36-os. klasę i sfrustrowaną wychowawczynię. A
      może znacie jakąś dobrą i fajną podstawówkę w Śródmieściu/Krowodrzy?
      • mikolaj7 Re: polecane podstawówki 21.02.02, 23:05
        Gość portalu: Nastia napisał(a):

> Co sądzicie o społecznej podstawówce przy ul. Smoleńsk? Muszę gdzieś zapisać
        > dziecko, a nie chcę go narażać na 36-os. klasę i sfrustrowaną wychowawczynię. A
        >
        > może znacie jakąś dobrą i fajną podstawówkę w Śródmieściu/Krowodrzy?

chodzi Ci o czworke, ta co pisze o niej mtq? ja ja
        skonczylem. pierwsze trzy klasy byly beznadziejne, ale
        faktem jest, ze trafilem na najgorsza nauczycielke, a gdy
        chodzil tam mtq przyszlo pare nowych nauczycielek. teraz
        jest ok. po nauczaniu poczatkowym nastepne klasy byly na
        bardzo wysokim poziomie, teraz moze byc juz gorzej, bo ja
        mowie o czasch, gdy bylo jeszcze 8 klas... niemniej jednak
        uwazam, ze nauczanie poczatkowe w czworce jest na
        wysokim poziomie. przynajmniej bylo dobrze jeszcze dwa-
        trzy lata temu.
      • Gość: mtq Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 15:23
        Gość portalu: Nastia napisał(a):

> Co sądzicie o społecznej podstawówce przy ul. Smoleńsk? Muszę gdzieś zapisać
        > dziecko, a nie chcę go narażać na 36-os. klasę i sfrustrowaną wychowawczynię. A
        >
        > może znacie jakąś dobrą i fajną podstawówkę w Śródmieściu/Krowodrzy?

oh, daj spokój, 32osobowe klasy sa w gim1 a na smolensk mialem klase 20-osobowa super luz.
    • Gość: sun Re: polecane podstawówki IP: *.interklub.pl 21.02.02, 20:48
      NAjlepsza moim zdaniem podstawowka w miescie to 85.
      Osiedle Złotego Wieku 4
      Chodziłem tam moja mama, tata ciocia ja i pelno moich wspaialych znajmoych
      którzy sie teraz psują w GM37.
      Szkoła 85 jest wpsaniala malo osob lekcje krotko dzieci nie przesiaduja
      popoludniami. Wspaniali nauczyciele niedościgniony wzór matematyka- Andzrej
      Kosmala, wspaniały geograf i wychowawca, kobieta której nigdy sie nie zapomina-
      Barbara Prucia, oraz inni równie wspaniali.
      Tam naprawdę dba się o dzieci, ja mam jak najlepsze wspomnienia o tej szkole.
      Mogłbym je wymieniac godzinami. Po za tym szkoła osiągnęła bardzo dużo
      w wszelich zawodach Sportowych (mistrzostwa dzielnicy, miasta indwywidualnie
      m.in. siatkowka i biegi ) a takze w olimoiadach przedmiotowych.
      Polecam , atmosfera wspaniała, wszyscy się znają a to bardzo dobrze, nie tylk
      owychowawca jest zainteresowany twoim dzieckiem.
    • Gość: aligator Re: polecane podstawówki IP: *.interklub.pl 22.02.02, 21:01
      zgadam sie SP85 to najlepsza w okolocy moze nawet wiecej niz w okolocy i moje
      dziecko napewno tam pojdzie
      pozdrawiam
      • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 13:37
        czy ktos moze cos powiedziec o 64?
    • Gość: rodzic Re: polecane podstawówki IP: *.chello.pl 16.03.02, 16:34
      ja mam dziecko w spolecznej 3 na dywizjonu. duzy nacisk na przedmioty
      artystyczne-teatr, taniec itp. aha.. i angielski, ktory dla nas jest b. wazny
      prowadzi gama bell
      • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 11:30
        Gość portalu: rodzic napisał(a):

> ja mam dziecko w spolecznej 3 na dywizjonu. duzy nacisk na przedmioty
        > artystyczne-teatr, taniec itp. aha.. i angielski, ktory dla nas jest b. wazny
        > prowadzi gama bell

niestety ostatnio zszedl na psy - angielski przynajmniej w klasach czwartych!!
        • Gość: Natalia Re: polecane podstawówki IP: 213.25.207.* 19.03.02, 19:39
          A ja polecam SP nr.97 na ulicy Judyma 10 nie jest może za wielka ale za to
          nauczyciele są tam mili itp
        • Gość: rodzic Re: polecane podstawówki IP: *.chello.pl 02.04.02, 13:22
          o przepraszam...o ile wiem to wlasnie w klasie czwartej jest na wysokim
          poziomie..
          i nie w "klasach" Droga\i agaw bo tu jest po jednej klasie na kazdym poziomie.
          • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 11:40

> o przepraszam...o ile wiem to wlasnie w klasie czwartej jest na wysokim
            > poziomie..
            > i nie w "klasach" Droga\i agaw bo tu jest po jednej klasie na kazdym poziomie.

Zgadza sie mialam na mysli grupy klasy czwartej - niestety w porownaniu z latami
            wczesniejszymi jest gorzej -taka jest moja opinia.
            Jestem anglista, takie mam odczucie porownujac zajecia z tymi z lat
            wczesniejszych.
            Jak pewnie wiesz bylo spotkanie rodzicow z koordynatorem poniewaz rodzice nie
            byli zadowoleni.
            Twoje zdanie Drogi rodzicu moze byc inne.
            :))
            • Gość: ania Re: polecane podstawówki IP: *.bphpbk.pl 19.04.02, 14:29
              O co chodziło z tym koordynatorem w spawie angielskiego w zespole szkół
              społecznych nr 3. Właśnie rozważam zapisanie dziecka do piątej klasy i
              wszystkie informacje na temat tej szkoły są dla mnie cenne. Proszę o odpowiedź.
      • Gość: ania Re: polecane podstawówki IP: *.bphpbk.pl 19.04.02, 14:23

> ja mam dziecko w spolecznej 3 na dywizjonu. duzy nacisk na przedmioty
        > artystyczne-teatr, taniec itp. aha.. i angielski, ktory dla nas jest b. wazny
        > prowadzi gama bell

Właśnie zastanawiam się nad zapisaniem dziecka do klasy piątej w tej szkole. Czy
        możesz mi ją polecić?
        • Gość: rodzic Re: polecane podstawówki IP: *.chello.pl 20.04.02, 19:49
          szkola jest po prostu fajna, nie znam sytuacji klasy czwartej ale wiem ze moja
          corka lubi chodzic do tej szkoly, aha...dyrektor jest bardzo OK
          a angielski jest (byl? ) tam prowadzony przez studentow gama bell. teraz sie do
          zmienia i beda uczyc nie studenci tylko nauczyciele po studiach.
          spotkanie z koordynatorem to pewnie z paniami ktore sie opiekowaly studentami-
          teraz one beda tam uczyc i bardzo dobrze
          moze agaw sie wypowie bo my nalezymy do mniej zorientowanych
          • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 22:54

> szkola jest po prostu fajna, nie znam sytuacji klasy czwartej ale wiem ze moja
            > corka lubi chodzic do tej szkoly, aha...dyrektor jest bardzo OK
            > a angielski jest (byl? ) tam prowadzony przez studentow gama bell. teraz sie do
            >
            > zmienia i beda uczyc nie studenci tylko nauczyciele po studiach.
            > spotkanie z koordynatorem to pewnie z paniami ktore sie opiekowaly studentami-
            > teraz one beda tam uczyc i bardzo dobrze
            > moze agaw sie wypowie bo my nalezymy do mniej zorientowanych

Tak w przyszlym roku uczyc beda nie studencie lecz nauczyciele. Mysle ze moze
            angielski bedzie znowu atutem tej szkoly, poza tym slyszalam same dobre
            opinie..:))
    • bonzaj1 Re: polecane podstawówki 21.03.02, 08:58
      A ja polecam podstawową nr.91 na oś.Handlowym ...Szkoła o profilu sportowym są
      tam dwie klasy :lekkoatletyczna ,i z piłka ręczna...Najlepsza szkoła w
      Hucie ,porządek ,bez wybryków ,twarda dyscyplina...:)
      • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 12:11
        bonzaj1 napisał(a):

> A ja polecam podstawową nr.91 na oś.Handlowym ...Szkoła o profilu sportowym są
        > tam dwie klasy :lekkoatletyczna ,i z piłka ręczna...Najlepsza szkoła w
        > Hucie ,porządek ,bez wybryków ,twarda dyscyplina...:)

niestety o tej szkole nie slyszalam dobrych opinii, a znam ja troche od srodka..
        :))
        • Gość: bonzaj1 Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.pl 27.03.02, 22:34
          tzn.??
          ja tez znam ja od srodka i jestem bardzo zadowolony...
          zreszta w hucie nie ma lepszej wszedzie chodzi holota ,bandyci,zlodzieje a nie
          uczniowie.A tam to przynajmniej sie sportem zajma i wiekszosci to wyszlo na
          dobre.Dla zorientowanych powiem tylko ze ta szkole skonczył M.Urbas...
          • Gość: agaw Re: polecane podstawówki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 19:52
            Gość portalu: bonzaj1 napisał(a):

> tzn.??
            > ja tez znam ja od srodka i jestem bardzo zadowolony...
            > zreszta w hucie nie ma lepszej wszedzie chodzi holota ,bandyci,zlodzieje a nie
            > uczniowie.A tam to przynajmniej sie sportem zajma i wiekszosci to wyszlo na
            > dobre.Dla zorientowanych powiem tylko ze ta szkole skonczył M.Urbas...

To dziwne masz wiadomosci o INNYCH szkolach - nie zgadzam sie ze wszedzie chodza
            zlodzieje,holota i bandyci!!!!
            Tylko ta informacja pokazuje jak bardzo jestes stronniczy!!
            • mikolaj7 Re: polecane podstawówki 29.03.02, 13:29
              Gość portalu: agaw napisał(a):

> Gość portalu: bonzaj1 napisał(a):
              >
              > > tzn.??
              > > ja tez znam ja od srodka i jestem bardzo zadowolony...
              > > zreszta w hucie nie ma lepszej wszedzie chodzi holota ,bandyci,zlodzieje a
              > nie
              > > uczniowie.A tam to przynajmniej sie sportem zajma i wiekszosci to wyszlo n
              > a
              > > dobre.Dla zorientowanych powiem tylko ze ta szkole skonczył M.Urbas...
              >
              > To dziwne masz wiadomosci o INNYCH szkolach - nie zgadzam sie ze wszedzie chodz
              > a
              > zlodzieje,holota i bandyci!!!!
              > Tylko ta informacja pokazuje jak bardzo jestes stronniczy!!

nie wkurzaj sie tak. sama piszesz, ze znasz szkole od
              srodka i jest slaba, a bonzaj smial sie sprzeciwic... nie ma co
              sie tak irytowac. jakos sama mowisz, ze ta szkole znasz
              najlepiej, wiec czemu teraz mowisz o innych szkolach, he?
              • agaw Re: polecane podstawówki 30.03.02, 11:09
                mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: agaw napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: bonzaj1 napisał(a):
                > >
                > > > tzn.??
                > > > ja tez znam ja od srodka i jestem bardzo zadowolony...
                > > > zreszta w hucie nie ma lepszej wszedzie chodzi holota ,bandyci,zlodzi
                > eje a
                > > nie
                > > > uczniowie.A tam to przynajmniej sie sportem zajma i wiekszosci to wys
                > zlo n
                > > a
                > > > dobre.Dla zorientowanych powiem tylko ze ta szkole skonczył M.Urbas..
                > .
                > >
                > > To dziwne masz wiadomosci o INNYCH szkolach - nie zgadzam sie ze wszedzie
                > chodz
                > > a
                > > zlodzieje,holota i bandyci!!!!
                > > Tylko ta informacja pokazuje jak bardzo jestes stronniczy!!
                >
                > nie wkurzaj sie tak. sama piszesz, ze znasz szkole od
                > srodka i jest slaba, a bonzaj smial sie sprzeciwic... nie ma co
                > sie tak irytowac. jakos sama mowisz, ze ta szkole znasz
                > najlepiej, wiec czemu teraz mowisz o innych szkolach, he?

To nie bylo sprzeciwienie sie on po prostu stwierdzil cos z czym ja sie nie
                zgodzilam. Poza tym nie powiedzialam ze znam te szkole najlepiej!! tylko ze
                troche ja znam od srodka - a lepiej znam inne szkoly i dlatego z bonzajem nie
                moge sie zgodzic!!
                Smacznego jajka:))
                • mikolaj7 Re: polecane podstawówki 30.03.02, 19:55
                  agaw napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: agaw napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: bonzaj1 napisał(a):
                  > > >
                  > > > > tzn.??
                  > > > > ja tez znam ja od srodka i jestem bardzo zadowolony...
                  > > > > zreszta w hucie nie ma lepszej wszedzie chodzi holota ,bandyci,z
                  > lodzi
                  > > eje a
                  > > > nie
                  > > > > uczniowie.A tam to przynajmniej sie sportem zajma i wiekszosci t
                  > o wys
                  > > zlo n
                  > > > a
                  > > > > dobre.Dla zorientowanych powiem tylko ze ta szkole skonczył M.Ur
                  > bas..
                  > > .
                  > > >
                  > > > To dziwne masz wiadomosci o INNYCH szkolach - nie zgadzam sie ze wsze
                  > dzie
                  > > chodz
                  > > > a
                  > > > zlodzieje,holota i bandyci!!!!
                  > > > Tylko ta informacja pokazuje jak bardzo jestes stronniczy!!
                  > >
                  > > nie wkurzaj sie tak. sama piszesz, ze znasz szkole od
                  > > srodka i jest slaba, a bonzaj smial sie sprzeciwic... nie ma co
                  > > sie tak irytowac. jakos sama mowisz, ze ta szkole znasz
                  > > najlepiej, wiec czemu teraz mowisz o innych szkolach, he?
                  >
                  >
                  >
                  > To nie bylo sprzeciwienie sie on po prostu stwierdzil cos z czym ja sie nie
                  > zgodzilam. Poza tym nie powiedzialam ze znam te szkole najlepiej!! tylko ze
                  > troche ja znam od srodka - a lepiej znam inne szkoly i dlatego z bonzajem nie
                  > moge sie zgodzic!!

ale zeby z taka agresja? :-)))

zreszta, co ja sie bede wtracal.

> Smacznego jajka:))

wzajemnie :-)))

• bonzaj1 Re: polecane podstawówki 29.03.02, 14:32
              A i owszem jestem stronniczy bo wiem jak bylo w innych podstawówkach...jak
              np.przychodzili na biegi przełajowe na skarpe to porostu strach bylo kolo nich
              przechodzic ...Zreszta może nie jest tak we wszystkich szkołach w hucie ale ja
              mam zdecydowanie negatywne odczucia co do szkół w hucie wogole ....
    • Gość: Newport NIE MA JAK SP. 33 NA KONARSKIEGO IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 24.04.02, 11:37
      To absolutnie najlepsza z bud. Ostatnio robilem badania statystyczne dla
      potrzeb pewnego projektu, i wychodzi na to ze 68% jej uczniow konczy pozniej
      studia. To laboratorium WSP. Nauczyciele na wysokim poziomie, bez
      kompleksow.Tylko nie wiem czy tam teraz nie ma przypadkiem gimnazjum... Sprawdz
      to Mamuska.
      Newport
    • Gość: ania czy ktoś zna szkołę nr 25 na oś. Podwawelskim? IP: 62.148.86.* 09.05.02, 15:11
      mam zamier posłać tam córkę do I klasy, bo niedługo się tam przeprowadzimy.
      Nikogo jednak nie znam z tego osiedla kto miały dzieci, więc nie moge zapytać -
      ile osób liczą klasy, czy nauczyciele są OK, jaka jest atmosfera. Gdyby ktoś
      znał tę szkołę, to bardzo proszę o informacje.
    • Gość: b24w Re: polecane podstawówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.02, 10:08
      Ja chciałabym spytać o szkoły podstawowe z klasami integracyjnymi.Moje dziecko
      od września ma pójść do pierwszej klasy integracyjnej. Chciałabym wybrać
      najlepszą szkołę, najlepiej w centrum. Słyszałam,że na Kijowskiej jest dobra.
      Proszę o opinię i podpowiedź.
    • Gość: ja Re: polecane podstawówki IP: *.cache 02.12.02, 14:58
      W S.P. nr 68 jest mało ludzi w klasach, nauczyciel ma szansę indywidualnego
      podejścia do ucznia, atomsfera w gruncie rzeczy niezła tylko...szkoda, ze nikt
      tego dobrze nie wykorzystał. Skończyłam tą szkołę 2 lata temu i miałam problem
      z dostosowaniem się do wysokiego poziomu gimnazjum.
    • Gość: Renia Re: polecane podstawówki IP: *.tele2.pl 26.12.02, 22:53
      konczylam prywatna podstawowke i gimanzjum nr.2. Co moge powiedziec?! Że w
      porownaniu do panstwowej szkoly (chodzilam do panstwowej podstawowki trzy lata)
      jest duzo lepiej- przede wszystkim atmosfera. Kameralna i przyjacielska, a
      takze pozbawiona wszelkiej anonimowosci... Z nauczycielami kontakt rewelacyjny-
      dzieki maylm klasom, czestym wyjazdom (dwa razy w roku zielone szkoly)... Do
      tej pory tesknie za Nimi- byli cudowni jako ludzie i pedagodzy... Zalety
      szkoly?! Przede wszystkim poziom nauczania- wart wszelkich pieniedzy- piec
      godzin angielskiego, trzy niemieckiego, informatyka... Zreszta kazdy przedmiot
      byl nauczany rewelacyjnie, nauczyciele porzykladali sie i starali sie
      zaszczepic w nas zainteresowanie danym materialem (pewnie dlatego tako kocham
      informatyke...). Poza tym szkola zapewnila mase zajec dodatkowych- kolka
      zainteresowan,basen,lodowisko.
      Trzeba przyznac, ze wiele godzin lekcyjnych (jak mi sie zawsze wydawalo- za
      wiele...) dalo efekty- jestem w V LO, moje kolezanki i koledzy bez trudu
      podostawali sie do II czy I... Obalilismy mit i streotyp, ktory pokazywal
      uczniow prywatnych szkol jako tych, co 'placa za oceny'...
      Sczzerze polecam- minusem moze byc jedynie fakt, ze mala szkola to malo
      znajomosci (w klasie byla nas dwunastka), ale przeciez kolegow mozna zaleźc
      wszedzie.a wiedze juz nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka