Dodaj do ulubionych

polecane licea

05.01.02, 22:32
no właśnie...
niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8?
czekam na opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: polecane licea IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 14:38
      jestem maturzystą w 1LO i sądzę, że ta szkoła jest całkiem spoko...
      nie chodzi tylko o to aby szkoła była stajnią kujonów... 1lo ma klimat, jest
      atmosfera i bardzo imprezowi uczniowie, po za tym u nas jest niezastapoiona
      szopka.....
    • Gość: MONIKA Re: polecane licea IP: *.chello.pl 12.04.02, 09:06
      JA KONCZYLAM II I POWIEM SZCZERZE NIE IDZ DO INNEJ SZKOLY. MA SWIETNA OPINIE I
      WCALE NIE JEST CIEZKO. I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE. NAWET NIE O TO
      CHODZI, W SOBKU JEST MILA ATMOSFERA. PODOBNE POZIOMY,A UCZNIA TRAKTUJA JAK
      CZLOWIEKA- RZADKOSC. DLACZEGO NIE 8,10? HMM WIDZIALAM, JAK WYGLADA MATURA W
      TAMTYCH SZKOLACH. KIEDY JA PILAM SOK I JADLAM KANAPKE, ONI UZERALI SIE Z
      NAUCZYCIELAMI.
      • mikolaj7 Re: polecane licea 13.04.02, 12:13
        Gość portalu: MONIKA napisał(a):

> JA KONCZYLAM II I POWIEM SZCZERZE NIE IDZ DO INNEJ SZKOLY. MA SWIETNA OPINIE I
        > WCALE NIE JEST CIEZKO. I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE.

buahahaha! a skad mozes zto wiedziec, skoro tam nie
        chodizlas? kretynski mit rozglaszany przez tych, ktorzy nie
        mogli sie dostac. zanim powtorzysz po innych pomysl
        troche.
        • Gość: LAURA1*8 Re: polecane licea IP: *.bn.krakow.pl 11.05.02, 17:20
          NO WŁAŚNIE BO JEDYNKA TO SUPER SZKOLA...CHOC WSZYSTKO ZALEZY OD TEGO CO LUBISZ
          ..BO PRZECIEZ NIE CHODZI O TO ZEBY NIC NIE UMIEC A TU NAWET CIE NAUCZĄ...I BEZ
          WIĘKSZEGO RYCIA
          A LUDZIE SĄ ZAJEBIŚCI I IMPREZKI TAKZE ZRESZTA PRAWDA JEST TAKA ZE KTO NIE
          SPROBUJE TEN NIE UWIERZY...BO JUZ TAK SIE TROCHE UTARLO ZE JEDYNKA TO KATORGA
          ...JA TAM NIE ZAŁUJE I NIE WYBRAŁABYM INNEJ SZKOLY

• mikolaj7 Re: polecane licea 11.05.02, 17:54
            a niejakiego cybulskiego znasz? podobno na kazda
            impreze chodzi i robi bydlo :D
      • Gość: ed Re: polecane licea IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 20:35
        >I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE.

wkurwia mnie strasznie jak ktoś takie pierdoły mi na forum wypisuje
        skąd możesz niby wiedzieć jak jest u nas
        jako absolwent 2002 wiem że lepszego miejsca nie mogło być
        najwięksi imprezowicze tu trafiają i wychodzą wyedukowanymi jescze większymi
        imprezowiczami.

ILO=impreza+zapewniony wstęp na studia

można w ILO nie uczyć się i przetrwać ale jak chcesz to cię wyuczą jak
        najbardziej porządnie (i bez rycia specjalnego)

czyżby 2LO zazdrościło 1LO renomy i sławy????
        • aagniecha Re: polecane licea 17.08.02, 00:43
          Gość portalu: ed napisał(a):

> można w ILO nie uczyć się i przetrwać ale jak chcesz to cię wyuczą jak
          > najbardziej porządnie (i bez rycia specjalnego)
          >
          Zgadzam się z Tobą w 100%

> czyżby 2LO zazdrościło 1LO renomy i sławy????
          >
          Na to wygląda...
    • bluetab70 Re: polecane licea 09.08.02, 23:54
      cóż, ja też kończyłam "sobka", ale to było daaawno temu. obecny dyro uczył mnie
      wtedy PO. Ale szkołę wspominam b. miło, a i atmosfera , i przede wszystkim
      ludzie byli zaje..fajni.
      pzdr.
    • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 02.09.02, 20:58
      mtq napisał(a):

> no właśnie...
      > niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8?
      > czekam na opinię

Może nie mam jeszcze pełnego prawa do wypowiadania się na ten temat, gdyz
      dopiero dziś zaczęłam naukę w liceum, ale chcę w odpowiedzi na Twoje pytanie
      podzielić się własnymi wrażeniami. Prezkroczyłam dziś- po raz pierwszy jako
      uczeń- progi szanowanego V LO. Drżałam ze strachu- nowe twarze, nowa szkoła...
      Na początku przemówił p.dyrektor, potem przenieśliśmy się do klas- i juz moge
      powiedzieć, że ta szkoła coś w sobie ma. Może to za sparwą "selekcji"- przyjęto
      najlepsze osoby, reprezentujące sobą jakiś poziom. Poza tym samo podejscie do
      ucznia jest inne niż w gimnazjum. No i czuć atmosferę... Wydaje mi się, że
      dobrze wybrałam- napisze za parę tygodni jak poznam lepiej mpje LO. Pozdrawiam.
      • mikolaj7 Re: polecane licea 02.09.02, 21:21
        Gość portalu: Renia napisał(a):

> mtq napisał(a):
        >
        > > no właśnie...
        > > niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8?
        > > czekam na opinię
        >
        > Może nie mam jeszcze pełnego prawa do wypowiadania się na ten temat, gdyz
        > dopiero dziś zaczęłam naukę w liceum, ale chcę w odpowiedzi na Twoje pytanie
        > podzielić się własnymi wrażeniami. Prezkroczyłam dziś- po raz pierwszy jako
        > uczeń- progi szanowanego V LO. Drżałam ze strachu- nowe twarze, nowa szkoła...
        > Na początku przemówił p.dyrektor, potem przenieśliśmy się do klas- i juz moge
        > powiedzieć, że ta szkoła coś w sobie ma. Może to za sparwą "selekcji"- przyjęto
        >
        > najlepsze osoby, reprezentujące sobą jakiś poziom. Poza tym samo podejscie do
        > ucznia jest inne niż w gimnazjum. No i czuć atmosferę... Wydaje mi się, że
        > dobrze wybrałam- napisze za parę tygodni jak poznam lepiej mpje LO. Pozdrawiam.

a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!!

w ktorej jestes klasie?
        • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 17:35
          mikolaj7 napisał:

> a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!!
          >
          > w ktorej jestes klasie?

jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem. Trudno nie
          zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając
          odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błyskiem w
          oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarze.
          Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie
          zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:)
          • mikolaj7 Re: polecane licea 04.09.02, 18:51

> mikolaj7 napisał:
            >
            > > a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!!
            > >
            > > w ktorej jestes klasie?
            >
            > jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem.

kto Cie uczy tych przedmiotow? :-)

nie wiedzialem, ze w szkole jest wos...

Trudno nie
            > zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając
            > odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błyskiem w
            >
            > oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarze.

w tym tolku to nawet nie widac, kto sie zagubil :-)

> Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie
            > zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:)

taak, do zobaczenia :-))
            • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 19:23
              mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: Renia napisał(a):
              >
              > > mikolaj7 napisał:
              > >
              > > > a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!!
              > > >
              > > > w ktorej jestes klasie?
              > >
              > > jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem.
              >
              > kto Cie uczy tych przedmiotow? :-)
              >
              > nie wiedzialem, ze w szkole jest wos...
              >
              > Trudno nie
              > > zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając
              > > odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błysk
              > iem w
              > >
              > > oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarz
              > e.
              >
              > w tym tolku to nawet nie widac, kto sie zagubil :-)
              >
              > > Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie
              > > zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:)
              >
              > taak, do zobaczenia :-))

Geografii uczy mnie p. Elżbieta Wolff- Zdzienicka, a historii i wosu p.
              J.Jaworski. Wos jest na pewno- to Ci mogę powiedzieć, bo dziś usłyszałam
              kryteria oceny i wymagania... Chwilowo straciłam dobry humor, ale mam nadzieję,
              że to szybko minie... choć poważnie zastanawiam się, czemu nie zdecydowałam się
              w końcu na mat- fiz- inf... ale cóż- musi być dobrze:-)
              a co do tego, że w tłoku nie widać kto się zagubił- zapewniam Cię, że pwidać-
              zanim dotarłam do klasy musiałam przejśc przez dwa piętra, spytać dzisięciu
              osób, ale udało się... wiem już gdzie mam polski:-)teraz będzie tylko lepiej:-)
              • mikolaj7 Re: polecane licea 04.09.02, 19:51

>
                > Geografii uczy mnie p. Elżbieta Wolff- Zdzienicka, a historii i wosu p.
                > J.Jaworski. Wos jest na pewno- to Ci mogę powiedzieć, bo dziś usłyszałam
                > kryteria oceny i wymagania... Chwilowo straciłam dobry humor, ale mam nadzieję,
                >
                > że to szybko minie...

kryteria oceniania zawsze robia zle wrazenie, ale potem nie
                jest tak strasznie :-))

na takie lekcje najlepiej zabrac gazete albo ksiazke :-))

mnie tez uczy od tego roku p Wolff, podobno bedzie zle i
                trzeba sie duzo uczyc, ale ja z geografia nie mam
                specjalnych problemow, duzo pamietam jeszcze z
                olimpiad...

tak z ciekawosci - dostalas sie do szkoly dzieki olimpiadzie,
                czy przebrnelas przez te wszystkie egzaminy?

choć poważnie zastanawiam się, czemu nie zdecydowałam
                się
                >
                > w końcu na mat- fiz- inf... ale cóż- musi być dobrze:-)

mat fiz inf to calkiem dobry kierunek, wiem z
                dosiwadczenia :-)) ale wiele zalezy od nauczycieli i klasy..

> a co do tego, że w tłoku nie widać kto się zagubił- zapewniam Cię, że pwidać-
                > zanim dotarłam do klasy musiałam przejśc przez dwa piętra, spytać dzisięciu
                > osób, ale udało się... wiem już gdzie mam polski:-)teraz będzie tylko lepiej:-)

zaraz juz bedziesz umiala caly rozklad sal w szkole :-))

ja sie tego uczylem obowiazkow na po ;-)

w ogole to sie ciesze, ze Ci sie podoba i jestes zadowolona,
                wiekszosc osob, ktore znam w szkole to chyba wieksi
                malkontenci :-)
                • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 20:31
                  malkontentką nie jestem z założenia, po prostu zazwyczaj uważam, że życie jest
                  piękne:-)A poza tym do piątki chciałam iśc od początku, zdawałam więc sobie
                  sprawę, że i nauki może być sporo...Slyszałam jednak od początku, że jest tu
                  genialna atmosfera i wielu świetnych pedagogów.
                  Do szkoły dostałam się głownie dzięki kompetencją (te udało mi sie napisać na
                  maksymalna ilość punktów), a także dzięki dobremu świadectwu. Co do olimpiad-
                  dostałam za nie jakieś punkty, ale ponieważ za bardzo się rozdrobniłam w
                  gimnazjum i przygotowywałam równocześnie z historii, polskiego i matmy, to nie
                  osiągnęłnam w nich jakiś oszałamiających wyników.
                  Nie mam takiego komfortu jak Ty, żeby pamiętać geografię z olimpiad, ale
                  wszystko jest dla ludzi, więc i to powinnam zrozumieć:-)
    • akcjaburza Re: polecane licea 04.09.02, 20:23
      najlepsze jest XII l.o. nie ma może tak dużo sławy jak 1. czy 5., ale trzyma
      dobry poziom.
      • Gość: Milena Re: polecane licea IP: *.joint.eu.org 07.09.02, 21:21
        jak macie kase to idzci do Pijarów, liceum fantastyczne pod kazdym względem,
        szczególnie jezel w wasze życie wkradła się nuda :) , afery gwarantowane a
        przy tym i dobra zabawa
        • dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 21:26
          Gość portalu: Milena napisał(a):

> jak macie kase to idzci do Pijarów, liceum fantastyczne pod kazdym względem,
          > szczególnie jezel w wasze życie wkradła się nuda :) , afery gwarantowane a
          > przy tym i dobra zabawa

Szczególnie te afery. Za moich czasów nauczycielki spały z maturzystami na
          rekolekcjach wielkopostnych (czyli 3-dniowych wyjazdach), dzięki czemu
          zwiększała się liczba małych obywateli.
          Ja trochę żałuję wyboru, a najbardziej wyrzuconych pieniędzy. Poza tym roiło
          się tam od syneczków i córeczek z bogatych rodzin (innymi słowy snobów), którym
          się wydawało, iż za pieniądze można kupić wszystko. Smutne i nie popieram.
          • Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:59
            > Ja trochę żałuję wyboru, a najbardziej wyrzuconych pieniędzy. Poza tym roiło
            > się tam od syneczków i córeczek z bogatych rodzin (innymi słowy snobów), którym
            > się wydawało, iż za pieniądze można kupić wszystko. Smutne i nie popieram.

Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie dostalem :D
            • dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:08
              Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie
              dostalem :D

No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moje
              słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszyscy
              wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor i
              tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się
              więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję.
              • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 08.09.02, 22:32
                dreamlover napisała:

> Gość portalu: tomCrac napisał(a):
                >
                > > Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie
                > dostalem :D
                >
                > No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moje
                > słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszyscy
                > wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor i
                > tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się
                > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję.

Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie
                rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną
                podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla
                biedniejszych, ale równie zdolnych.
                Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum do
                pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego
                gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi i
                nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego.
                • mikolaj7 Re: polecane licea 08.09.02, 22:35

> dreamlover napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: tomCrac napisał(a):
                  > >
                  > > > Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam n
                  > ie
                  > > dostalem :D
                  > >
                  > > No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moj
                  > e
                  > > słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszy
                  > scy
                  > > wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor
                  > i
                  > > tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła
                  > się
                  > > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję.
                  >
                  >
                  > Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie
                  > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną
                  > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla
                  > biedniejszych, ale równie zdolnych.
                  > Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum do
                  > pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego
                  > gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi i
                  > nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego.

wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!!
                  • Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:40
                    > wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!!

daj Reni troszke czasu Mikolaj ;P
                  • Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 08.09.02, 22:47
                    mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: Renia napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie
                    >
                    > > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną
                    > > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią d
                    > la
                    > > biedniejszych, ale równie zdolnych.
                    > > Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum d
                    > o
                    > > pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego
                    > > gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi
                    > i
                    > > nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego.
                    >
                    > wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!!

Powinieneś uwierzyć- albo może zobaczyć moją poprzednią klasę i szkołę. W
                    klasie miałam dwanaście osób, a pośród nich było może dwie, które naprawde
                    lubiłam. Nauczyciele byli świetni, choć zdarzyli się tez tacy, którzy nie
                    nauczyli mnie niczego. chemia na przykład... w każdym razie to co napisałam
                    wcześniej- dzięki selekcji przy rekrutacji można wybrać ludzi inteligentnych, o
                    ciekawych zainteresowaniach i interesujących poglądach oraz własnej osobowości.
                    a nie tylko takich, którzy zachwycają się britney spears, telenowelą
                    brazylijśką i grą komputerową na zasadzie- im więcej krwi, tym lepiej.
                • dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:46

> Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie
                  > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną
                  > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla
                  > biedniejszych, ale równie zdolnych.

Jeżeli chodzi o gimnazjum Pijarów, to bardzo dobrze zrobiłaś. Biedni
                  gimnazjaliści chodzą bez przerwy zestresowani, wpaja im się, iż wyścig szczurów
                  i rywalizacja pomiędzy sobą jest jedynie słuszną drogą ich rozwoju. Są jeszcze
                  młodzi i się tym przejmują. W liceum mieliśmy swój rozum i nikt się tym nie
                  przejmował.
              • Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:36
                > (...)wszyscy wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się > dyrektor

Ja mialem podobne perturbacje w VI LO: 3 dyrektorow, 4 nauczycieli od ang, 3 od historii.. teraz bylbym o wiele madrzejszy, gdyby nie to, ale... :)

> Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się
                > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję.

... z ludzmi naprawde nie moglo byc lepiej!
                • dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:54
                  Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> ... z ludzmi naprawde nie moglo byc lepiej!

Pozazdrościć! Ja się niestety sparzyłam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka