mtq 05.01.02, 22:32 no właśnie... niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8? czekam na opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: polecane licea IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 14:38 jestem maturzystą w 1LO i sądzę, że ta szkoła jest całkiem spoko... nie chodzi tylko o to aby szkoła była stajnią kujonów... 1lo ma klimat, jest atmosfera i bardzo imprezowi uczniowie, po za tym u nas jest niezastapoiona szopka..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKA Re: polecane licea IP: *.chello.pl 12.04.02, 09:06 JA KONCZYLAM II I POWIEM SZCZERZE NIE IDZ DO INNEJ SZKOLY. MA SWIETNA OPINIE I WCALE NIE JEST CIEZKO. I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE. NAWET NIE O TO CHODZI, W SOBKU JEST MILA ATMOSFERA. PODOBNE POZIOMY,A UCZNIA TRAKTUJA JAK CZLOWIEKA- RZADKOSC. DLACZEGO NIE 8,10? HMM WIDZIALAM, JAK WYGLADA MATURA W TAMTYCH SZKOLACH. KIEDY JA PILAM SOK I JADLAM KANAPKE, ONI UZERALI SIE Z NAUCZYCIELAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 13.04.02, 12:13 Gość portalu: MONIKA napisał(a): > JA KONCZYLAM II I POWIEM SZCZERZE NIE IDZ DO INNEJ SZKOLY. MA SWIETNA OPINIE I > WCALE NIE JEST CIEZKO. I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE. buahahaha! a skad mozes zto wiedziec, skoro tam nie chodizlas? kretynski mit rozglaszany przez tych, ktorzy nie mogli sie dostac. zanim powtorzysz po innych pomysl troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAURA1*8 Re: polecane licea IP: *.bn.krakow.pl 11.05.02, 17:20 NO WŁAŚNIE BO JEDYNKA TO SUPER SZKOLA...CHOC WSZYSTKO ZALEZY OD TEGO CO LUBISZ ..BO PRZECIEZ NIE CHODZI O TO ZEBY NIC NIE UMIEC A TU NAWET CIE NAUCZĄ...I BEZ WIĘKSZEGO RYCIA A LUDZIE SĄ ZAJEBIŚCI I IMPREZKI TAKZE ZRESZTA PRAWDA JEST TAKA ZE KTO NIE SPROBUJE TEN NIE UWIERZY...BO JUZ TAK SIE TROCHE UTARLO ZE JEDYNKA TO KATORGA ...JA TAM NIE ZAŁUJE I NIE WYBRAŁABYM INNEJ SZKOLY Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 11.05.02, 17:54 a niejakiego cybulskiego znasz? podobno na kazda impreze chodzi i robi bydlo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: polecane licea IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 20:35 >I,V PRZECHLAPANE- CALY CZAS RYCIE. wkurwia mnie strasznie jak ktoś takie pierdoły mi na forum wypisuje skąd możesz niby wiedzieć jak jest u nas jako absolwent 2002 wiem że lepszego miejsca nie mogło być najwięksi imprezowicze tu trafiają i wychodzą wyedukowanymi jescze większymi imprezowiczami. ILO=impreza+zapewniony wstęp na studia można w ILO nie uczyć się i przetrwać ale jak chcesz to cię wyuczą jak najbardziej porządnie (i bez rycia specjalnego) czyżby 2LO zazdrościło 1LO renomy i sławy???? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniecha Re: polecane licea 17.08.02, 00:43 Gość portalu: ed napisał(a): > można w ILO nie uczyć się i przetrwać ale jak chcesz to cię wyuczą jak > najbardziej porządnie (i bez rycia specjalnego) > Zgadzam się z Tobą w 100% > czyżby 2LO zazdrościło 1LO renomy i sławy???? > Na to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: polecane licea 09.08.02, 23:54 cóż, ja też kończyłam "sobka", ale to było daaawno temu. obecny dyro uczył mnie wtedy PO. Ale szkołę wspominam b. miło, a i atmosfera , i przede wszystkim ludzie byli zaje..fajni. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 02.09.02, 20:58 mtq napisał(a): > no właśnie... > niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8? > czekam na opinię Może nie mam jeszcze pełnego prawa do wypowiadania się na ten temat, gdyz dopiero dziś zaczęłam naukę w liceum, ale chcę w odpowiedzi na Twoje pytanie podzielić się własnymi wrażeniami. Prezkroczyłam dziś- po raz pierwszy jako uczeń- progi szanowanego V LO. Drżałam ze strachu- nowe twarze, nowa szkoła... Na początku przemówił p.dyrektor, potem przenieśliśmy się do klas- i juz moge powiedzieć, że ta szkoła coś w sobie ma. Może to za sparwą "selekcji"- przyjęto najlepsze osoby, reprezentujące sobą jakiś poziom. Poza tym samo podejscie do ucznia jest inne niż w gimnazjum. No i czuć atmosferę... Wydaje mi się, że dobrze wybrałam- napisze za parę tygodni jak poznam lepiej mpje LO. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 02.09.02, 21:21 Gość portalu: Renia napisał(a): > mtq napisał(a): > > > no właśnie... > > niektórzy mówią, że 1, inni że 5 a jeszcze inni, że tylko 2. A 10? 8? > > czekam na opinię > > Może nie mam jeszcze pełnego prawa do wypowiadania się na ten temat, gdyz > dopiero dziś zaczęłam naukę w liceum, ale chcę w odpowiedzi na Twoje pytanie > podzielić się własnymi wrażeniami. Prezkroczyłam dziś- po raz pierwszy jako > uczeń- progi szanowanego V LO. Drżałam ze strachu- nowe twarze, nowa szkoła... > Na początku przemówił p.dyrektor, potem przenieśliśmy się do klas- i juz moge > powiedzieć, że ta szkoła coś w sobie ma. Może to za sparwą "selekcji"- przyjęto > > najlepsze osoby, reprezentujące sobą jakiś poziom. Poza tym samo podejscie do > ucznia jest inne niż w gimnazjum. No i czuć atmosferę... Wydaje mi się, że > dobrze wybrałam- napisze za parę tygodni jak poznam lepiej mpje LO. Pozdrawiam. a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!! w ktorej jestes klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 17:35 mikolaj7 napisał: > a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!! > > w ktorej jestes klasie? jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem. Trudno nie zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błyskiem w oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarze. Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 04.09.02, 18:51 Gość portalu: Renia napisał(a): > mikolaj7 napisał: > > > a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!! > > > > w ktorej jestes klasie? > > jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem. kto Cie uczy tych przedmiotow? :-) nie wiedzialem, ze w szkole jest wos... Trudno nie > zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając > odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błyskiem w > > oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarze. w tym tolku to nawet nie widac, kto sie zagubil :-) > Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie > zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:) taak, do zobaczenia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 19:23 mikolaj7 napisał: > Gość portalu: Renia napisał(a): > > > mikolaj7 napisał: > > > > > a ja dzisiaj nie widzialem nikogo nowego w tej szkole!! > > > > > > w ktorej jestes klasie? > > > > jestem w klasie IC- z poszerzoną historią, geografią i wosem. > > kto Cie uczy tych przedmiotow? :-) > > nie wiedzialem, ze w szkole jest wos... > > Trudno nie > > zauważyć "nowych" w szkole- biegamy zagubieni po korytarzach, szukając > > odpowiedniej sali, drżymy z obawy przed nieznanymi nauczycielami i z błysk > iem w > > > > oku próbujemy wyłowic z tłumu przyjazne (a czasem także przystojne!) twarz > e. > > w tym tolku to nawet nie widac, kto sie zagubil :-) > > > Jednak póki co jestem zachwycona- nauczyciele wydają się świetni, ludzie > > zresztą też. Pozdrawiam, do zobaczenia na szkolnym korytarzu:) > > taak, do zobaczenia :-)) Geografii uczy mnie p. Elżbieta Wolff- Zdzienicka, a historii i wosu p. J.Jaworski. Wos jest na pewno- to Ci mogę powiedzieć, bo dziś usłyszałam kryteria oceny i wymagania... Chwilowo straciłam dobry humor, ale mam nadzieję, że to szybko minie... choć poważnie zastanawiam się, czemu nie zdecydowałam się w końcu na mat- fiz- inf... ale cóż- musi być dobrze:-) a co do tego, że w tłoku nie widać kto się zagubił- zapewniam Cię, że pwidać- zanim dotarłam do klasy musiałam przejśc przez dwa piętra, spytać dzisięciu osób, ale udało się... wiem już gdzie mam polski:-)teraz będzie tylko lepiej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 04.09.02, 19:51 > > Geografii uczy mnie p. Elżbieta Wolff- Zdzienicka, a historii i wosu p. > J.Jaworski. Wos jest na pewno- to Ci mogę powiedzieć, bo dziś usłyszałam > kryteria oceny i wymagania... Chwilowo straciłam dobry humor, ale mam nadzieję, > > że to szybko minie... kryteria oceniania zawsze robia zle wrazenie, ale potem nie jest tak strasznie :-)) na takie lekcje najlepiej zabrac gazete albo ksiazke :-)) mnie tez uczy od tego roku p Wolff, podobno bedzie zle i trzeba sie duzo uczyc, ale ja z geografia nie mam specjalnych problemow, duzo pamietam jeszcze z olimpiad... tak z ciekawosci - dostalas sie do szkoly dzieki olimpiadzie, czy przebrnelas przez te wszystkie egzaminy? choć poważnie zastanawiam się, czemu nie zdecydowałam się > > w końcu na mat- fiz- inf... ale cóż- musi być dobrze:-) mat fiz inf to calkiem dobry kierunek, wiem z dosiwadczenia :-)) ale wiele zalezy od nauczycieli i klasy.. > a co do tego, że w tłoku nie widać kto się zagubił- zapewniam Cię, że pwidać- > zanim dotarłam do klasy musiałam przejśc przez dwa piętra, spytać dzisięciu > osób, ale udało się... wiem już gdzie mam polski:-)teraz będzie tylko lepiej:-) zaraz juz bedziesz umiala caly rozklad sal w szkole :-)) ja sie tego uczylem obowiazkow na po ;-) w ogole to sie ciesze, ze Ci sie podoba i jestes zadowolona, wiekszosc osob, ktore znam w szkole to chyba wieksi malkontenci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 04.09.02, 20:31 malkontentką nie jestem z założenia, po prostu zazwyczaj uważam, że życie jest piękne:-)A poza tym do piątki chciałam iśc od początku, zdawałam więc sobie sprawę, że i nauki może być sporo...Slyszałam jednak od początku, że jest tu genialna atmosfera i wielu świetnych pedagogów. Do szkoły dostałam się głownie dzięki kompetencją (te udało mi sie napisać na maksymalna ilość punktów), a także dzięki dobremu świadectwu. Co do olimpiad- dostałam za nie jakieś punkty, ale ponieważ za bardzo się rozdrobniłam w gimnazjum i przygotowywałam równocześnie z historii, polskiego i matmy, to nie osiągnęłnam w nich jakiś oszałamiających wyników. Nie mam takiego komfortu jak Ty, żeby pamiętać geografię z olimpiad, ale wszystko jest dla ludzi, więc i to powinnam zrozumieć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
akcjaburza Re: polecane licea 04.09.02, 20:23 najlepsze jest XII l.o. nie ma może tak dużo sławy jak 1. czy 5., ale trzyma dobry poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: polecane licea IP: *.joint.eu.org 07.09.02, 21:21 jak macie kase to idzci do Pijarów, liceum fantastyczne pod kazdym względem, szczególnie jezel w wasze życie wkradła się nuda :) , afery gwarantowane a przy tym i dobra zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 21:26 Gość portalu: Milena napisał(a): > jak macie kase to idzci do Pijarów, liceum fantastyczne pod kazdym względem, > szczególnie jezel w wasze życie wkradła się nuda :) , afery gwarantowane a > przy tym i dobra zabawa Szczególnie te afery. Za moich czasów nauczycielki spały z maturzystami na rekolekcjach wielkopostnych (czyli 3-dniowych wyjazdach), dzięki czemu zwiększała się liczba małych obywateli. Ja trochę żałuję wyboru, a najbardziej wyrzuconych pieniędzy. Poza tym roiło się tam od syneczków i córeczek z bogatych rodzin (innymi słowy snobów), którym się wydawało, iż za pieniądze można kupić wszystko. Smutne i nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:59 > Ja trochę żałuję wyboru, a najbardziej wyrzuconych pieniędzy. Poza tym roiło > się tam od syneczków i córeczek z bogatych rodzin (innymi słowy snobów), którym > się wydawało, iż za pieniądze można kupić wszystko. Smutne i nie popieram. Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie dostalem :D Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:08 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie dostalem :D No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moje słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszyscy wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor i tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 08.09.02, 22:32 dreamlover napisała: > Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > > Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam nie > dostalem :D > > No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moje > słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszyscy > wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor i > tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję. Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla biedniejszych, ale równie zdolnych. Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum do pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi i nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: polecane licea 08.09.02, 22:35 Gość portalu: Renia napisał(a): > dreamlover napisała: > > > Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > > > > Wiedzialem, iz to zrzadzenie boskie pokierowalo mna tak, ze sie tam n > ie > > dostalem :D > > > > No to ja mam jeszcze gorzej, bo mogłam sobie wybrać. Wystarczyło jedno moj > e > > słowo, a byłabym w II lub V. Ale Pijarzy naprawdę mieli dobrą renomę, wszy > scy > > wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się dyrektor > i > > tylko szmal zaczął się liczyć. Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła > się > > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję. > > > Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla > biedniejszych, ale równie zdolnych. > Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum do > pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego > gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi i > nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego. wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:40 > wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!! daj Reni troszke czasu Mikolaj ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: polecane licea IP: *.tele2.pl 08.09.02, 22:47 mikolaj7 napisał: > Gość portalu: Renia napisał(a): > > > > > Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie > > > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną > > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią d > la > > biedniejszych, ale równie zdolnych. > > Wtedy był to dla mnie prawdziwy problem, lecz psotanowiłam, że do liceum d > o > > pijarów na pewno nie pójdę. I stało się- trzy lata chodziłam do mojego > > gimnazjum, a teraz jestem w V LO. Dzięki temu poznałam rewelacyjnych ludzi > i > > nauczycieli. I nie zamieniłabym tego na nic innego. > > wow.. az tak dobre wrazenia? nie wierze!!! Powinieneś uwierzyć- albo może zobaczyć moją poprzednią klasę i szkołę. W klasie miałam dwanaście osób, a pośród nich było może dwie, które naprawde lubiłam. Nauczyciele byli świetni, choć zdarzyli się tez tacy, którzy nie nauczyli mnie niczego. chemia na przykład... w każdym razie to co napisałam wcześniej- dzięki selekcji przy rekrutacji można wybrać ludzi inteligentnych, o ciekawych zainteresowaniach i interesujących poglądach oraz własnej osobowości. a nie tylko takich, którzy zachwycają się britney spears, telenowelą brazylijśką i grą komputerową na zasadzie- im więcej krwi, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:46 Gość portalu: Renia napisał(a): > Do pijarów miałam pójść do gimazjum, lecz nie poszczęściło mi się w czasie > rekrutacji- ksiądz orzekł, że skoro moich rodziców było stać na prywatną > podstawówkę, to i za gimnazjum płacić mogą, a miejsca u pijarów zostawią dla > biedniejszych, ale równie zdolnych. Jeżeli chodzi o gimnazjum Pijarów, to bardzo dobrze zrobiłaś. Biedni gimnazjaliści chodzą bez przerwy zestresowani, wpaja im się, iż wyścig szczurów i rywalizacja pomiędzy sobą jest jedynie słuszną drogą ich rozwoju. Są jeszcze młodzi i się tym przejmują. W liceum mieliśmy swój rozum i nikt się tym nie przejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: polecane licea IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:36 > (...)wszyscy wkoło mi ją chwalili, ale właśnie jak ja się dostałam zmienił się > dyrektor Ja mialem podobne perturbacje w VI LO: 3 dyrektorow, 4 nauczycieli od ang, 3 od historii.. teraz bylbym o wiele madrzejszy, gdyby nie to, ale... :) > Nie sądzę, żebym w innych liceach nayczyła się > więcej, ale z pewnością poznałabym ciekawszych ludzi. I tego żałuję. ... z ludzmi naprawde nie moglo byc lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: polecane licea 08.09.02, 22:54 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > ... z ludzmi naprawde nie moglo byc lepiej! Pozazdrościć! Ja się niestety sparzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś