mainstreem 24.06.08, 09:36 Kupił tam ktoś może? Lokalizacja nie jest fatalna, bryła niestety jest fatalna, zastanawiam sie czy nie kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wujo Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 10:16 Lokalizacja jest świetna, bryła moim zdaniem niczego sobie. Problem to natomiast odległość od budowanego hotelu Park Inn. Niektóre okna są oddalone od tego budynku z 10-15 metrów i to jest dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA 29.07.08, 13:57 no i co, kupił Pan? Będziemy sąsiadami? a czy jest na forum jakiś inny sąsiad z Twardowskiego? pozdrawiam i oczekuję wieści, bastek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:19 Ludzie!!!!!! czy wy czytać nie potraficie czytać 3 linijki poniżej o leopardzie? Przecież ta firma jest dokładnie tam opisana. Naprawdze to trochę nie powazne dyskutować o bryle jak nie ma o czym - tego bloku po prostu nie ma z punktu widzenia księgowego. Kasa wzięta i kredyt zaciągnięty. Więc pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRO Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 12:11 rADZĘ WAM WSZYSTKIM PRZED KUPNEM PRZECZYTAĆ FORUM WIERZBOWA I AL. KIJOWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:08 AAA ! nie moge czytac tkaich rzeczy.. jak chcesz czlowieku mieszkac w centrum i miec okna daleko od sasiada ?!?!?! to jest miasto i do tego prawie ze centrum.. jak chcesz sie schowac zeby nikt cie nie widzial to kup sobie dom na dzialce 2 hektaorwej i najlepiej obuduj ja do okola 3 metrowym murem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawiec Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.eranet.pl 09.08.08, 20:44 Ludzie opamietajcie sie !!! wybijcie sobie z glowy tamte mieszkanie leopard to - złodzieje -a raczej jej wlasciciel ARENT TO zwykły zlodzieje ktory okrada ludzi z pieniedzy i robi coraz to nowsze walki na ludziach A do pracownikow Leoparda - wy też maczcie w tym palce i wierzcie .....wam też ludzi dobiora do d....y jak i ARENTOWI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 21:04 Kto to jest ten Arend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlec Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.eranet.pl 11.08.08, 22:33 popytaj w spoldzielni Dom dla Mlodych tam Ci dokladnie powiedza co to za jegomosc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA 19.08.08, 11:22 ludzie, którzy kupili mieszkania przy Kijowskiej i Wierzbowej organizują wspólny front działania wobec Leoparda. Czy bywa na tym forum ktoś z Twardowskiego? Może czas zająć jakieś stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA 22.08.08, 11:24 halo, halo! ktoś kupił mieszkanie przy Twardowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 12:55 UWAGA NA TA FIRME ONI NIEDLUGO UPADNA !!! WSZYSTKO MAJA ZADLUZLONE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUKANY KLIENT Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 12:57 UWAGA NA TA FIRME !!! ONI BANKRUTUJA !!! WSZYSTKO MAJA ZADLUZONE !! JAK COS KUPICIE TO TYLKO MOZECIE STRACIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.radioalfa.pl 24.08.08, 17:21 Ja kupiłem mieszkanie na Twardowskiego - tzn jestem w trakcie kupowania... i mój prawnik powiedział tak: jedyna rada w takiej sytuacji to zmienić umowę przedwstępną na notarialną, wpisać roszczenie do ksiąg wieczystych i płacić dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepaw Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.171.9.10.crowley.pl 29.08.08, 11:33 Przecież w umnowie przedstępnej jest paragraf XIX. mówiący o zgodzie spółki na wpisanie roszczeń do KS. Jak to ominąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK podaję sprawdzony sposób na przeniesienie własnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:57 Co prawda nie kupiłem od Leoparda mieszkania, ale mam z nimi na pieńku w zupełnie innej sprawie (nie, nie jestem z konkurencji, po prostu mam z nimi pewien zatarg), dlatego chętnie Wam pomogę i podam gotową receptę na Wasz problem: Po prostu wystąpcie do sądu o orzeczenie stwierdzające obowiązek złożenia oświadczenia woli, tj. przeniesienia prawa własności mieszkań na nabywców na podstawie art. 64 kodeksu cywilnego. To prawomocne orzeczenie sądu będzie podstawą do dokonania wpisu w księgach wieczystych bez konieczności jakiegokolwiek angażowania w to Leoparda. Możecie przedstawić to swoim prawnikom - zapewniam, że metoda jest prosta, stuprocentowo skuteczna i myślę, że dość szybka. A ja będę z przyjemnością patrzył, jak wymuszacie na Leopardzie swoją własność. Szkoda tylko, że konsekwencje nie dotkną faktycznych decydentów i właścicieli, ale przynajmniej figurantów się pozbędziemy. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w walce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: podaję sprawdzony sposób na przeniesienie wła IP: 81.219.149.* 27.08.08, 13:59 Kupilam mieszkanie o powierzchni ponad 70 m kw. i wczoraj dopiero dowiedzialam sie o problemach finansowych a wlasciwie wilkim oszustwie firmy leopard. Nie wiem co robic, zainwestowalam pieniadze mojego zycia, nie wiem czy wplacac kolejne pieniadze ktorymi szantazuje nas prezes firmy. Zasiegnelam juz poradu prawnej i radca powiedzial mi, ze sprawa jest wlasciwie przegrana. Musialby zdarzyc sie chyba cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: podaję sprawdzony sposób na przeniesienie wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 17:32 1. rozwiaz umowe - oczekuj na zwrot kasy w terminie z umowy. Nastepnie pilnie odaj sprawe adwokatowi - szybko wisz sie na kw nieruchomosci. 2. mozesz rowniez odmowis wplany - powolaj bieglego ktory stwierdzi ze leopard nie wybudowal tego poziomu co do ktorego chce wplaty. Ta budowa idzie tak aby wyciagac kase a nie budowac - zobacz gdzie jest czesc budynku? - bajka o drdze i innych bajerach. Bez probleby kazdy zgodzi sie z tym ze firma nie realizuje budowy ustalonych poziomow. Wpalcanie w przypadku twardzowskiego kolejnych rat jest wg mnie koloryzowaniem przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: podaję sprawdzony sposób na przeniesienie wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:16 Kasy nie dostaniecie niestety, bo jej nie ma. firma ma zero na koncie i zwrocila sie do swoich klientow (na razie tylko kijowska) o udzielenie im pozyczki 2k za metr2. Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA 27.08.08, 21:52 a można skutecznie wpisać roszczenie do KW bez zgody Prezesa, zaocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z wierzbowej Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:15 Sprawdzcie sobie KW, czy nie siedzi tam Manchester - kijowska i wierzbowa obie mialy wpisy w ksiedze zanim wzielismy kredyty i nie dalo sie juz dopisac, nie dalo sie nawet kredytu wziac na to mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:01 wips roszczenia moze wpisac sedzia lub nie wpisac- jak nie wpisze to mozna sie odwolac - umowa przedwstepna powinna byc w formie aktu notarialnego. Przy tych sprawach wpis nie wiele pomoze ale warto wpisac - male koszty. Nie wplacaj kolejnych rat! - podnies fakt ze nie zrealizowali kolejnego etapu - to co pisza w wezwaniu to ich punkt widzenia a sytuacja na budwie jest inna. W przypadku dalszego ich nacisku powalaj bieglego, ktory oceni ze nie buduja tak jak powinni - kazdy laik to widzi - buduja szpic zeby zbierac kase tak jak by budowali calosc. Odmowe wplaty wyslij listem poleconym z potwierdzeniem odbioru - nic na gebe - zbieraj dowody. Kasy nie maja zadnej - a wplaty z kijowskiej nie ida do Leoparda tylko na konto funduszu wiec nei ogladaja ani zlotowki. Twardzowskiego tez jest obciazone hipoteka - idz do sadu - wpisz w komputer nr ksiegi - czytaj w dziale 4 - podane szczegolowe kwoty. Nr ksiegi masz w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA 01.09.08, 13:06 szukam kontaktu do inwestorów z Twardowskiego, pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.171.9.10.crowley.pl 01.09.08, 14:17 Byłem na budowie. robota się posuwa na wrosaowej oraz twardowskiego. Może mają kase z dopłat z kijowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Twardowskiego Bułhaka Leopard SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:03 Witam Również jestem inwestorem inwestycji przy ul. Twardowskiego, dziś podjade na budowe i zobacze jak wygląda stan budowy. Podobno Manchester też trzyma łape na inwestycji przy ul. Twardowskiego. prosze o kontakt osoby które są inwestorami przy ul. Twardwowskiego. Podaj maila: franz001@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 22:14 Witam, Piszę do osob ktore nabyly mieszkanie na Twardowskiego. Zaliczam sie również do nich. Myślę, że warto spotkać się, poznać i porozmawiać w naszym wspólnym interesie. Piszcie na email xrc@o2.pl - zobowiązuje się zorganizować spotkanie w tej sprawie byśmy mogli zastanowić się co dalej zrobić z naszym problemem. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: 149.156.208.* 11.09.08, 09:47 Jakie Pan przewiduje kłopoty. Na razie jest jeden, prawdopodobnie nie oddadzą budynków w terminie, czyli w roku 2008. Reszta przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:18 1. Wg informacji prasowych firmie grozi upadłość - dlaczego nie można wycofać środków co gwarantuje umowa ? 2. Mieszkańcy Kijowskiej czy sąsiedniej Wierzbowej organizują się (pomijam ze rowniez dzialaja) - mysle ze to dobry pomysl, chociazby dlatego ze szybka komunikacja pomiedzy soba napewno nie zaszkodzi, a moze tylko pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 09:47 można wycofać się z umowy ale.. NIE OTRZYMA SIĘ ZWROTU PIENIĘDZY bo Leopard nie ma funfuszy. Wszyskim dysponuje Manchenster, więc lepiej nie wycofywać się z umowy bo w przypadku postępowania upadłościowego ma się jakieś szansze na odzyskanie choćby częsci pieniędzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.multi-play.net.pl 14.09.08, 16:31 radze nie dopłacac bo pewnie tej kasy juz nie zobaczycie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co 16.09.08, 10:28 podobno mury pną się do góry, więc nic się nie dzieje a poza wszystkim lada dzień powinno okazać się jaki jest finał Wierzbowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panika Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: 81.219.244.* 21.09.08, 23:32 Gepar was zastrasza. Nie dajcie sie. Syndyk upadłości bedzie trzymał waszą stronę. A władze Geparda trafią we właściwe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
bast_live Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co 15.10.08, 15:05 czy było może jakieś spotkanie w sprawie Twardowskiego? proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok_z_twardows Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:22 Witam, Wszyscy sasiedzi - "lokatorzy" nie wybudowanych jeszcze mieszkan - na Twardowskiego ktorzy zakupili je w firmie Leopard a jeszcze nie dolaczyli do naszej grupy (grupa lokatorow) prosze pisac na adres xrc@o2.pl Wkrotce kolejne spotkanie grupy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 17:57 a dają coś takie spotkania???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Spotkanie osób z Twardowskiego by ustalić co IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 23:56 nie daja, siedz w domu i czekaj na cud. Odpowiedz Link Zgłoś