Dodaj do ulubionych

Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu

01.07.08, 14:51
Witam.
Zapraszam do nowego Domowego Mini - Przedszkole na ul. Chmieleniec 19a/27.
Miejsce to jest alternatywą dla dużych przedszkoli, ze względu na małą ilość
dzieci w grupie tj 10 - 12 (grupa jest tylko jedna!!), ciekawą ofertę zajęc
programowych i dodatkowych prowadzoanych przez wykwalifikowaną kadrę
pedagogiczną, która poza doświadczeniem i wiedzą posiada również serce i zapał
do pracy z dziećmi. Korzystamy z wielu ciekawych, oryginalnych, a przede
wszystkim świetnie sprawdzających się i skutecznych w pracy z dziećmi metod.
To, co nas wyróżnia to domowa atmosfera i indywidualne podejście do dzieci,
ponieważ nad naszą malutką grupą (10 - 12 dzieci) opiekę sprawują 2 panie pedagog.
Zapraszam do zapoznania się z naszą zczegółowa ofertą www.fantasia.com.pl./
Obserwuj wątek
    • blackolive Re: Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu 06.08.08, 22:41
      milo by bylo, jakby najpierw osoby odpowiedzialne za stworzenie "przedszkola" w
      mieszkaniu w bloku zapytali wczesniej o zgode lub chociaż o opinie wlascicieli
      mieszkan tego bloku...
      • azille Re: Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu 11.08.08, 20:45
        przedszkoe w bloku to dla mnie POMYŁKA
        dzieci zamknięte w 4 ścianach przez 8h
        dziennie np?
        paranoja
        • papelc Re: Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu 18.08.08, 22:21
          Witam.
          Postanowilam odpowiedziac na te jakże bezpodstawne zarzuty:
          po pierwsze przedszkola w blokach powstawaly juz 20 lat temu i nadal funkcjonują!!
          po drugie dzieci sa zmkniete w cztrech scianach niezaleznie od tego czy
          przedszkole znajduje sie w mieszkaniu w bloku czy tez w lokalu czy w domu;
          wychodzimy z dziecmi na spacery jeden raz dziennie na dlugi spacer okolo 1,5h
          lub dwa razy na okolo 30 - 40 minutowe spacery. Wazne jest zanim sie cos oceni
          aby zorientowac sie jak to funkcjonuje, chociaz moze to zbyt trudne...
          po trzecie kazdy wybiera sobie przedszkole dla swojego dziecka wedlug
          indywidualnych potrzeb i gustu, dlatego my kierujemy swoja oferte do osob dla
          ktorych wazna jest fachowa i troskliwa opieka, mala grupka, w ktorej dziecko
          latwo sie adaptuje, gdzie dziecko czuje sie dobrze, w ktorej zauwazane sa jego
          potrzeby i problemy.
          Mysle, ze osoby, ktore korzystaly z Wakacyjnego Przedszkola podczas wakacji sa
          najlepszym przykladem, ze wazne jest to CO sie robi, a nie gdzie.
          • blackolive Re: Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu 02.11.08, 22:22
            szczególnie miłe jest jak oglądałam taki spacer, rozpoczęty przejściem "na
            skróty" przez świeżo porośnięty trawką kawałek ziemi przy klatce IV tegoż bloku,
            wcześniej zorany autem przez jakiegoś debila... Dobry przykład. A poza tym to
            przedszkole nie ma kurateli MEN'u, odbioru Sanepidu i straży pożarnej. Catering
            nie mam osobnego wejścia, nie mam małych sedesików dla dzieci tylko nakładki na
            "normalny sedes", otwartą kuchnię i jedną grupę dzieciaczków, w której przekrój
            wiekowy ( wedle ulotki) to 3-5 lat... Wiem , bo byłam w środku i rozmawiałam na
            temat odbioru lokalu przez w/w instytucje. To się powinno nazywać Klub a nie
            MINI-PRZEDSZKOLE!
          • blackolive Re: Domowe Mini - Przedszkole na Chmieleńcu 02.11.08, 22:23
            szczególnie miłe jest jak oglądałam taki spacer, rozpoczęty przejściem "na
            skróty" przez świeżo porośnięty trawką kawałek ziemi przy klatce IV tego bloku,
            wcześniej zorany autem przez jakiegoś debila.Poza tym to
            przedszkole nie ma kurateli MEN'u,odbioru Sanepidu i straży pożarnej. Catering
            nie mam osobnego wejścia,nie mam małych sedesików dla dzieci tylko nakładki na
            "normalny sedes",otwartą kuchnię i jedną grupę, w której przekrój
            wiekowy (wedle ulotki) to 3-5 lat.Wiem,bo byłam i rozmawiałam na
            temat odbioru przez w/w instytucje. To się powinno nazywać Klub a nie
            MINI-PRZEDSZKOLE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka