Gość: p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:41 piszą o pociągach spółki IC a w "przewozach regionalnych" warsu nie uswiadczysz - dobrze że czasem kreca się jeszcze goście z torbami i okrzykiem "piwo jasne" ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Informatyk Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.chello.pl 02.07.08, 23:20 A po co tam wars? Kilka lat temu jak byłem jeszcze uczniem albo studentem to mnie nie było stać na IC, wiec na wakacje, koncerty, festiwale jeździłem przewozami regionalnymi. Nigdy nie był mi potrzebny wars, bo zawsze zabierałem ze sobą jakieś kanapki, chipsy, a do picia winko albo browar. Teraz mam dodbrą pracę i muszę raz albo dwa razy w miesiącu jechać do Warszawy, wiec wybieram IC a jak zgłodnieje to chętnie wybiorę sie do takiego "kulturalnego" WARSu, bo jeść coś w tym strarym to bym sie brzydził. Reasumyjąc klientów tanich pociągów i tak nie stać by kupić coś w WARSie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:41 jesze kilka lat temu PR miały warsy na wiekszości relacji - a teraz nie uświadczysz - jasne że drogo ale jednak klienci byli i fajna atmosfera ps. piwo tez było "z pod lady" ale słyszałem że mają zmienic przepisy i bedzie oficjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:46 Niestety jak jedziesz na wrocław, łodź czy rzeszów to IC nie uświadczysz więc na warsa nie ma szansy - i nie ma sensu dzielić klientów na takich i innych bo po prostu tylko jeżdza pociagi PR - IC to rzadkość (głownie te jadace za granice) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:13 Do Wroclawia i Rzeszowa PKP IC jezdzi. Nie jezdzi tylko do Lodzi, nie wiadomo czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Czemu IC nie jeździ do Łodzi? 04.07.08, 10:07 Może ze względu na to, że podróż trwająca raptem 5-7 minut krócej niż pośpiesznym kosztowałaby drożej o 25 - 30 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crimson_wind Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 02.07.08, 23:31 Wszystko super, pięknie... tylko dlaczego nie można się napić w Warsie piwa innego niż bezalkoholowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierman Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 03.07.08, 00:04 Można, tylko trzeba odpowiednio z babka zagadać, żeby spod lady sprzedałą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: 193.194.132.* 04.07.08, 15:33 rany, ludzie, nie wytrzymacie podrozy bez piwa ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alusia Podróż z nowym Warsem IP: *.chello.pl 03.07.08, 00:17 To teraz na nowo przeszkoleni kelnerzy, beda mogli piescic w lepszych warunkach podrozne :) A potem myk na wspolna kapiel do zmywarki :P PS. Tak moglaby wygladac rzeczywistosc podrozy, gdyby nie absurd takiego rozumowania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Menue włoskie??? to już po flakach i fasolce???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 09:55 No to będziem z własnym trójniaczkiem jeżdzić do Stolycy 6.55 IC KRAKUS. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Moze sie podobac ale .... 03.07.08, 12:39 Czy aby na pewno jest odpowiedni "rynek" by mialo szanse trwac w tej eleganckiej formie i na siebie zarabiac. Nawet w IC ilosc korzystajacych z posilkow w WARSU jest niewielka. Wiekszosc bierze cos do picia i jakas przekaske na czas podrozy. Taki wagon po prostu w zaden sposob nie pasuje do naszej rzeczywistosci i nie zmieni jej wprowadzanie elegancji zaspakajajacej potrzeby nielicznych tam gdzie po prostu nas na to nie stac: to tak na oko bez zadnych badan "rynku", ktore mam nadzieje poprzedzily ta inwestycje. Nam potrzebne sa Warsy dla wiekszosci w ktorych bedzie skromnie, schludnie i w ktorych bedzie mozna spokojnie zjesc posilek na miare naszych srednich zarobkow i diet. Wiekszosc "zamoznych" w naszym kraju woli "szpanowac" w samochodach niz narazac sie na zaczepki w pociagach. Podróż z nowym Warsem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:12 Po tylu lat zaniedbania kolei z winy Balcerowicza, wreszcie zaczyna sie w Polsce rozumiec, ze Europa oznacza tez nowoczesne, szybkie i czyste pociagi, chocby takie jak w sasiednich Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.as.kn.pl 04.07.08, 13:52 z czyjej winy?? stary, obudz sie, marchewke kupiles?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.icpnet.pl 04.07.08, 14:04 ale z ciebie jełop, wyjmij słomę z butów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Moze sie podobac ale .... IP: 81.219.116.* 04.07.08, 11:23 Guzik prawda. Wars w pociągach którymi jezdze jes zawsze zapchany ludzmi którzy albo w ciągu całego dnia pracy nie zdążyli nic zjeść albo nie bardzo chcą siedzies w przedziale z 6 innych pasażerów więc przychodza na kawe i coś zjedzą - ja uważam że jest to świetny interes i9 chetnych nie brakuje mimo tego że ceny są warszawskie. Wielki mi szpan jechać samochodem na delegacje z Krk do Waw! pięć godzin w jedną i pięć godzin w drugą - ciekawe czy starczyłoby ci czasu i ochoty na prace po takiej podróży - no chyba że mówisz o pracy przedstawicieli handlowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi-tu Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 08:38 próbowaliscie kiedyś dojechać z kołobrzegu do Lublina "przewozami regionalnymi"? 11 godz w pociągu bez Warsu to prawdziwa gehenna w tamtej chwili gotowa byłam zapłacić i 10 zł za kubek porządnej kawy...niestety aż do warszawy , kiedy to wsiadł jakiś pan z rozklekotanym wózkiem i lurą z "biedronki", pozostało to moim marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tusk-plusk Podróż z nowym Warsem 04.07.08, 09:26 Ale takie fotele tu pasują jak trampki do garnituru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg idiotów Re: Podróż z nowym Warsem IP: 85.222.86.* 04.07.08, 19:44 tusk-plusk napisał: > Ale takie fotele tu pasują jak trampki do garnituru Tak jak twoj nick do ciebie. Lepszy byłby kaczy_plusk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola No i rypną takie ceny, ze niewielu będzie stać na IP: *.59.jawnet.pl 04.07.08, 09:44 cokolwiek w tym Warsie. Chyba nie zarobią na siebie tymi paroma bogatszymi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 g.. bedzie a nie zaden luksus... to jest pkp ... 04.07.08, 09:45 czyli panstwowe... a co jest panstwowe w polsce zawsze bylo, jest i bedzie dziadowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: g.. bedzie a nie zaden luksus... to jest pkp IP: *.aster.pl 04.07.08, 10:48 NIe rozumiesz tekstu. Franczyza oznacza, że prywatna firma lub osoba będzie wynajmować od PKP wagony i sama prowadzić restaurację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapi Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.171.95.77.crowley.pl 04.07.08, 11:28 w kwietniu jechalam dwukrotnie ekspresem z Warszawy do Berlina. Stan wagonu restauracyjnego byl tragiczny. Wialo tak, ze nie dalo sie siedziec. kazdy jadl na stojaco i uciekal. Kawa cappucino ktora zamowilam zostala mi podana w plastikowym kubku i byla zrobiona z torebki- takich rzeczy mozna sie spodziewac na festynie, pikniku od chmurka ale chyba nie warsie na miedzynarodowej trasie. Trzymam jednak za nich kciuki- wiem ze zmiany wprowadza sie stopniowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek&Lolek Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.37.udn.pl 04.07.08, 12:40 Trasa 217 km - czas - od 3:50 do 4:30 TRAGEDIA!!! Spałić i zrównać z ziemią tego molocha komunizmu! Czas wpuśćić zagraniczne firmy, wiem że ceny nie spadna a wrecz pojda w góre, ale może trase 200km przejade w ok 2h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q'lejaż Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.08, 18:22 Jesteś nieszczęśliwy. Szczęśliwi czasu nie liczą, więc korzystają z PKP i nie narzekają na długotrwałe przejazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l mnie wystarczy hak będzie czystko i punktualnie IP: *.e-wro.net.pl 04.07.08, 13:02 luksusem w PKP jest obecnie wagon w którym nie śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja A piwo bedzie? IP: 194.181.0.* 04.07.08, 14:24 Czy ustawa o wychowaniu w trzezwosci pozwoli na jego wypicie dopiero po przekroczeiu granicy przez pociag... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars wita was Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.ols.vectranet.pl 04.07.08, 16:29 A konduktor pijany obija się o ściany... Żeby chociaż w wagonach pierwszej klasy były kompletne półki, wieszaki, w klozetach zamki, woda, papier toaletowy, mydło. Żeby w drugiej klasie chociaż nie śmierdziało. Żeby pociągi jeździły zgodnie z rozkładem. Póki co - w miarę możliwości jadę prywatnym autobusem z klimatyzacją, kawką i telewizją, który za pół ceny dojeżdża na czas. I niech mnie PiSmani przestaną straszyć prywatną służbą zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 05.07.08, 09:09 To już nie będzie spoconych warsmanów sprzedających piwo na wynos spod lady? Eeee, to zerwanie z tradycją marki. Odpowiedz Link Zgłoś