Dodaj do ulubionych

Podróż z nowym Warsem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:41
piszą o pociągach spółki IC
a w "przewozach regionalnych" warsu nie uswiadczysz - dobrze że czasem kreca
się jeszcze goście z torbami i okrzykiem "piwo jasne" .....
Obserwuj wątek
    • Gość: Informatyk Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.chello.pl 02.07.08, 23:20
      A po co tam wars? Kilka lat temu jak byłem jeszcze uczniem albo studentem to mnie nie było stać na IC, wiec na wakacje, koncerty, festiwale jeździłem przewozami regionalnymi. Nigdy nie był mi potrzebny wars, bo zawsze zabierałem ze sobą jakieś kanapki, chipsy, a do picia winko albo browar. Teraz mam dodbrą pracę i muszę raz albo dwa razy w miesiącu jechać do Warszawy, wiec wybieram IC a jak zgłodnieje to chętnie wybiorę sie do takiego "kulturalnego" WARSu, bo jeść coś w tym strarym to bym sie brzydził. Reasumyjąc klientów tanich pociągów i tak nie stać by kupić coś w WARSie.
      • Gość: p Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:41
        jesze kilka lat temu PR miały warsy na wiekszości relacji - a teraz nie
        uświadczysz - jasne że drogo ale jednak klienci byli i fajna atmosfera
        ps.
        piwo tez było "z pod lady" ale słyszałem że mają zmienic przepisy i bedzie
        oficjalnie
      • Gość: p Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:46
        Niestety jak jedziesz na wrocław, łodź czy rzeszów to IC nie uświadczysz więc na
        warsa nie ma szansy - i nie ma sensu dzielić klientów na takich i innych bo po
        prostu tylko jeżdza pociagi PR - IC to rzadkość (głownie te jadace za granice)
        • Gość: Kagan Re: Podróż z nowym Warsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:13
          Do Wroclawia i Rzeszowa PKP IC jezdzi. Nie jezdzi tylko do Lodzi,
          nie wiadomo czemu...
          • tarantula01 Czemu IC nie jeździ do Łodzi? 04.07.08, 10:07
            Może ze względu na to, że podróż trwająca raptem 5-7 minut krócej niż
            pośpiesznym kosztowałaby drożej o 25 - 30 zł?
    • Gość: crimson_wind Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 02.07.08, 23:31
      Wszystko super, pięknie... tylko dlaczego nie można się napić w Warsie piwa
      innego niż bezalkoholowe?
      • Gość: Kierman Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 03.07.08, 00:04
        Można, tylko trzeba odpowiednio z babka zagadać, żeby spod lady sprzedałą :-)
        • Gość: gosc Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: 193.194.132.* 04.07.08, 15:33
          rany, ludzie, nie wytrzymacie podrozy bez piwa ????
    • Gość: alusia Podróż z nowym Warsem IP: *.chello.pl 03.07.08, 00:17
      To teraz na nowo przeszkoleni kelnerzy, beda mogli piescic w lepszych warunkach
      podrozne :) A potem myk na wspolna kapiel do zmywarki :P

PS. Tak moglaby wygladac rzeczywistosc podrozy, gdyby nie absurd takiego
      rozumowania :(
    • Gość: takitam Menue włoskie??? to już po flakach i fasolce???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 09:55
      No to będziem z własnym trójniaczkiem jeżdzić do Stolycy 6.55 IC
      KRAKUS.
    • 1europejczyk Moze sie podobac ale .... 03.07.08, 12:39
      Czy aby na pewno jest odpowiedni "rynek" by mialo szanse trwac w tej eleganckiej
      formie i na siebie zarabiac.
      Nawet w IC ilosc korzystajacych z posilkow w WARSU jest niewielka.
      Wiekszosc bierze cos do picia i jakas przekaske na czas podrozy.
      Taki wagon po prostu w zaden sposob nie pasuje do naszej rzeczywistosci i nie
      zmieni jej wprowadzanie elegancji zaspakajajacej potrzeby nielicznych tam gdzie
      po prostu nas na to nie stac: to tak na oko bez zadnych badan "rynku", ktore mam
      nadzieje poprzedzily ta inwestycje.
      Nam potrzebne sa Warsy dla wiekszosci w ktorych bedzie skromnie, schludnie i w
      ktorych bedzie mozna spokojnie zjesc posilek na miare naszych srednich zarobkow
      i diet.
      Wiekszosc "zamoznych" w naszym kraju woli "szpanowac" w samochodach niz narazac
      sie na zaczepki w pociagach.
      Podróż z nowym Warsem
      • Gość: Kagan Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:12
        Po tylu lat zaniedbania kolei z winy Balcerowicza, wreszcie zaczyna
        sie w Polsce rozumiec, ze Europa oznacza tez nowoczesne, szybkie i
        czyste pociagi, chocby takie jak w sasiednich Niemczech...
        • Gość: lukasz Re: Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.as.kn.pl 04.07.08, 13:52
          z czyjej winy?? stary, obudz sie, marchewke kupiles??
        • Gość: rob Re: Dobrze, ze sie poprawia! IP: *.icpnet.pl 04.07.08, 14:04
          ale z ciebie jełop, wyjmij słomę z butów
      • Gość: ratio Re: Moze sie podobac ale .... IP: 81.219.116.* 04.07.08, 11:23
        Guzik prawda. Wars w pociągach którymi jezdze jes zawsze zapchany
        ludzmi którzy albo w ciągu całego dnia pracy nie zdążyli nic zjeść
        albo nie bardzo chcą siedzies w przedziale z 6 innych pasażerów więc
        przychodza na kawe i coś zjedzą - ja uważam że jest to świetny
        interes i9 chetnych nie brakuje mimo tego że ceny są warszawskie.
        Wielki mi szpan jechać samochodem na delegacje z Krk do Waw! pięć
        godzin w jedną i pięć godzin w drugą - ciekawe czy starczyłoby ci
        czasu i ochoty na prace po takiej podróży - no chyba że mówisz o
        pracy przedstawicieli handlowych
    • Gość: pi-tu Podróż z nowym Warsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 08:38
      próbowaliscie kiedyś dojechać z kołobrzegu do Lublina "przewozami
      regionalnymi"? 11 godz w pociągu bez Warsu to prawdziwa gehenna w
      tamtej chwili gotowa byłam zapłacić i 10 zł za kubek porządnej
      kawy...niestety aż do warszawy , kiedy to wsiadł jakiś pan z
      rozklekotanym wózkiem i lurą z "biedronki", pozostało to moim
      marzeniem.
    • tusk-plusk Podróż z nowym Warsem 04.07.08, 09:26
      Ale takie fotele tu pasują jak trampki do garnituru
      • Gość: wróg idiotów Re: Podróż z nowym Warsem IP: 85.222.86.* 04.07.08, 19:44
        tusk-plusk napisał:

> Ale takie fotele tu pasują jak trampki do garnituru

Tak jak twoj nick do ciebie. Lepszy byłby kaczy_plusk.
    • Gość: Ola No i rypną takie ceny, ze niewielu będzie stać na IP: *.59.jawnet.pl 04.07.08, 09:44
      cokolwiek w tym Warsie. Chyba nie zarobią na siebie tymi paroma bogatszymi
      klientami.
    • uzdek98 g.. bedzie a nie zaden luksus... to jest pkp ... 04.07.08, 09:45
      czyli panstwowe... a co jest panstwowe w polsce zawsze bylo, jest i
      bedzie dziadowskie...
      • Gość: Piotr Re: g.. bedzie a nie zaden luksus... to jest pkp IP: *.aster.pl 04.07.08, 10:48
        NIe rozumiesz tekstu. Franczyza oznacza, że prywatna firma lub osoba
        będzie wynajmować od PKP wagony i sama prowadzić restaurację.
    • Gość: agapi Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.171.95.77.crowley.pl 04.07.08, 11:28
      w kwietniu jechalam dwukrotnie ekspresem z Warszawy do Berlina. Stan wagonu
      restauracyjnego byl tragiczny. Wialo tak, ze nie dalo sie siedziec. kazdy jadl
      na stojaco i uciekal. Kawa cappucino ktora zamowilam zostala mi podana w
      plastikowym kubku i byla zrobiona z torebki- takich rzeczy mozna sie
      spodziewac na festynie, pikniku od chmurka ale chyba nie warsie na
      miedzynarodowej trasie. Trzymam jednak za nich kciuki- wiem ze zmiany
      wprowadza sie stopniowo...
    • Gość: Bolek&Lolek Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.37.udn.pl 04.07.08, 12:40
      Trasa 217 km - czas - od 3:50 do 4:30 TRAGEDIA!!! Spałić i zrównać z ziemią
      tego molocha komunizmu! Czas wpuśćić zagraniczne firmy, wiem że ceny nie
      spadna a wrecz pojda w góre, ale może trase 200km przejade w ok 2h?
      • Gość: q'lejaż Re: Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.08, 18:22
        Jesteś nieszczęśliwy. Szczęśliwi czasu nie liczą, więc korzystają z PKP i nie
        narzekają na długotrwałe przejazdy.
    • Gość: r0b0l mnie wystarczy hak będzie czystko i punktualnie IP: *.e-wro.net.pl 04.07.08, 13:02
      luksusem w PKP jest obecnie wagon w którym nie śmierdzi
    • Gość: to ja A piwo bedzie? IP: 194.181.0.* 04.07.08, 14:24
      Czy ustawa o wychowaniu w trzezwosci pozwoli na jego wypicie dopiero po
      przekroczeiu granicy przez pociag...
    • Gość: Wars wita was Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.ols.vectranet.pl 04.07.08, 16:29
      A konduktor pijany obija się o ściany... Żeby chociaż w wagonach pierwszej
      klasy były kompletne półki, wieszaki, w klozetach zamki, woda, papier
      toaletowy, mydło. Żeby w drugiej klasie chociaż nie śmierdziało. Żeby pociągi
      jeździły zgodnie z rozkładem. Póki co - w miarę możliwości jadę prywatnym
      autobusem z klimatyzacją, kawką i telewizją, który za pół ceny dojeżdża na
      czas. I niech mnie PiSmani przestaną straszyć prywatną służbą zdrowia.
    • Gość: Waldemar Wars w wersji luksusowej: będzie porcelana IP: *.chello.pl 05.07.08, 09:09
      To już nie będzie spoconych warsmanów sprzedających piwo na wynos spod lady?
      Eeee, to zerwanie z tradycją marki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka