Gość: p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:46 Zapomnieli napisać że miasto oddało teren błoń za darmo, a normalnie by się należała okrągła sumka, a do tego jeszcze zakaz parkowawia przy 3-maja od 18.06 do 3.07 ....... a zresztaą szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rzygacz Rzygam na te chamskie mordy ktore nami rzadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:46 nt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakusy.pl Czasem ich nie wybrałeś? IP: *.chello.pl 11.07.08, 00:16 To nie zapomnij ich na następnych wyborach odwołać. Moja kobieta powiedziała mi kiedyś, że ma wrażenie jakby w Krakowie rządzili ludzie z Warszawy i celowo nic tu nie robili lub działali na szkodę miasta i mieszkańców. Dla mnie po prostu to ludzie, którzy nie kochaja miasta, nie podchodzą z sercem do niego. Liczy się tylko kasa i posada. Zapamiętajcie ich by wiedzieć kogo nie wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Czasem ich nie wybrałeś? - po co liczba mnoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 00:39 po co liczba mnoga ? wszak chodzi tylko o JEDNO nazwisko MAJCHROWSKI to jemu podlegają wszystkie urzedy miejskie - wszyscy radni nie mają tu nic do powiedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A cóż wy chcecie od "organizatora" IP: *.chello.pl 11.07.08, 06:26 A cóż wy chcecie od organizatora... przecie łapówki zapłacił wszelkie wymagane to i co go to obchodzi... zapewne /o ile w ogóle/ kiedyś dziury połata Miasto... A tak w ogóle nie ma się co spieszyć bo przecież następne koncerty już czekają w kolejce - dziury połata się hurtem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulryk Jeździsz na rolkach przy Błoniach? Uważaj! IP: *.crowley.pl 11.07.08, 08:25 W tym mieście nie ma żadnej kultury. Tylko układziki i przepływ kasy z ręki do ręki :( Zepsuć łatwo naprawić nikomu się nie chce ehhh szkoda ze tu mieszkam, ale nie stać mnie żeby się wyprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Jeździsz na rolkach przy Błoniach? Uważaj! IP: *.devs.futuro.pl 11.07.08, 09:54 W tym przypadku jest przynajmniej nadzieja że prędziej czy później naprawa będzie. Od trzech lat asfalt na bulwarach wiślanych jest dewastowany podczas organizacji wianków a ostatnio imprezy redbula, niestety z uwagi na "charakter" organizatora imprezy nie ma nadziei na bezpieczną jazdę na rolkach i naprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jeździsz na rolkach przy Błoniach? Uważaj! IP: *.de.ibm.com 11.07.08, 10:11 Problem nie jest w ciężarówkach z ciężkim sprzętem tylko ze złej jakości nawierzchnią. W każdym cywilizowanym kraju nie ma takich problemów. Spędziłam duzo czasu na Florydzie gdzie słońce świeci okrągły rok, upały są dużo większe niż w Polsce w najcieplejszym okresie, jeżdzi tam mnóstwo wielkich samochodów, ciężarówek i tirów non stop, a wszystkie drogi, zarówno autostrady jak i drogi boczne, są bez dziur, bez kolein i płaskie jak stół. Kiedy Państwo weźmie się za to? Problem nie jest w wysokiej temperaturze, ciężkich autach, ale dziadostwie firm, które nie wiadomo dlaczego wygrywają w Polsce przetargi. Już dawno wymyślono technologie budowy trwałych dróg, to nie jest problem nie do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: Jeździsz na rolkach przy Błoniach? Uważaj! IP: *.crowley.pl 11.07.08, 10:27 Ale to nie jest droga krajowa tylko alejka, siłą rzecz robiona najtańszym kosztem i najprymitywniejszą technologią (lanie smoły na kamyczki). Jak już jest i służyła specerowiczom/rolkarzom/cyklistom to można ją było poszanować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawka technologie budowy trwałych dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:41 dokładnie! Dotyczy to też nowych nawierzchni np. na alejach - remontowanych chyba w zeszłym roku, a już koleiny się tworzą. Za taki stan odpowiedzialni są urzędnicy zamawiający i nadzorujący budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
prober Selektywna uwaga 11.07.08, 11:18 Rolkarze uważajcie. Co tam rowerzyści, oni mogą się pozabijać na dziurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Selektywna uwaga do Probera :-) IP: *.chello.pl 11.07.08, 12:33 Obywatelu Proberze dużo łatwiej jest wywrócić się na dziurze takiej jak na tej alejce jadąc na kołach o średnicy 7-9 cm /taka jest zazwyczaj średnica kółek w rolkach/ niż jadąc na kołach o średnicy 60 cm czy więcej /rowerowych/ NAPRAWDĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Gdzie jest droga dla rolkarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:13 Widziałem tylko drogę dla rowerów wydzieloną z alejki dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy? Re: Gdzie jest droga dla rolkarzy? IP: *.chello.pl 11.07.08, 18:23 do fałszywego ?: Rolkarz jest... pieszym.... w rozumieniu Prawa o Ruchu Drogowym... pieszym w dziwnych butach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zauważyłem Re: Gdzie jest droga dla rolkarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 23:36 Ups; nie miałem zamiaru klonować nicka - przeprzaszam Odpowiedz Link Zgłoś