Gość: violka IP: 194.42.110.* 12.07.08, 00:08 a po ten wydzial w urzedzie, nie maja na co wydać piniedzy? stanowiska kierownicze, dyrektorskie po co komu jaki meldunek, widac dyrektor broni swojego stołka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ufo Absurdy prawne: Wyjeżdżasz? Zamelduj się IP: *.chello.pl 12.07.08, 09:09 Kompletny bezsens. Czy obywatel musi być inwigilowani na każdym kroku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shithead Re: Absurdy prawne: Wyjeżdżasz? Zamelduj się IP: *.ppp.tiscali.fr 12.07.08, 20:43 Stary super-komuszy prikaz, aby wiedziec gdzie cie mozna znalezc i udupic. Mieszkalem w kilku zachodnich krajach i jedyne moje zameldownie to adres w prawo jazdy i u listonosza aby korespondencje otrzymywac. What-ever, who-ever, when-ever, where-ever and finally how-ever: and all this in the middle of nowhere called Poland!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Absurdy prawne: Wyjeżdżasz? Zamelduj się IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.08, 10:12 Najwyższy czas likwidować absurdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Gangsterom przy korycie zalezalo, zeby robic IP: 81.171.165.* 12.07.08, 10:33 z ludzi "przestepcow". Mogli wtedy ukrywac swoje machlije. W Polsce kazdy moze zostac kryminalista, nie zostaja nimi tylko prawdziwi kryminalisci bo ci maja odpowiednie uklady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Pani Ałtorko... Tytuł nielogiczny:-) IP: *.chello.pl 12.07.08, 11:28 Pani Ałtorko!!!! tytuł bardzo nielogiczny... bardziej by pasował "Przyjeżdżasz zamelduj się" bo zameldować - zgłosić - trzeba swój przyjazd... przy wyjeżdżaniu ewentualnie trzeba się wymeldować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Maju Re: Pani Ałtorko... Tytuł nielogiczny:-) IP: *.centertel.pl 13.07.08, 17:32 Słuszna uwaga Panie AŁtorze / Pani AŁtorko. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A ja nawet nie wymienilem dowodu osobistego IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.07.08, 12:25 Mam gdzies to socjalistyczne panstwo, ktore rosci sobie prawo do decydowania o moim zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Można ten przepis odpuścić bo za kilka IP: *.acn.waw.pl 12.07.08, 16:09 lat wszyscy zostaną zakolczykowani jak krowy i nie będzie porblemu. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy [...] 12.07.08, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Ta Kijowska to pijana w trupa musi być. IP: *.res.nb.dhcp.sigecom.net 12.07.08, 23:49 A ja wyjechalem na kontrakt za granice nie wiedzac, ze wciaz mieszkam w totalitarnym panstwie. Wczasie mego pobytu zostalem droga administracyjna wymeldowany z mieszkania lokatorskiego za ktore placony byl czynsz, rzekomo w celu dopelnienia ustawowego obowiazku wlasciciela. Po powrocie odmowiono mi zameldowania w mieszkaniu w ktorym mieszkalem od 1986 roku, w zwiazku z czym zostalem obywatelem drugiej kategorii bez nowego dowodu, mozliwosci zaciagniecia kredytu, znalezienia pracy etc. Spowodowalo to koniecznosc ponownego wyjazdu za granice. Zaznaczam, ze nie jestem pijakiem i lumpem tylko lekarzem a czynsz byl placony bez zaleglosci a mieszkanie zadbane jak wlasne. Teraz mam dwa wyjscia: mieszkac bez meldunku i ryzykowac eksmisje na bruk, bez pracy, mozliwosci kredytu na samochod lub mieszkanie albo odpuscic moj dom rodzinny i do Polski nigdy nie wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Ta Kijowska to pijana w trupa musi być. 13.07.08, 01:30 Gość portalu: tj napisał(a): > Teraz mam dwa wyjscia: mieszkac bez meldunku i ryzykowac eksmisje na > bruk, bez pracy, mozliwosci kredytu na samochod lub mieszkanie albo > odpuscic moj dom rodzinny i do Polski nigdy nie wrocic. zemsta jest słodka. nie wierz tym co mówią, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Re: Ta Kijowska to pijana w trupa musi być. IP: 82.160.57.* 13.07.08, 11:36 Jeśli lekarz pisze tak bełkotliwym językiem to współczuję pacjentom. Ja nie zrozumiałem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmiM Absurdy prawne: Wyjeżdżasz? Zamelduj się IP: *.elartnet.pl 13.07.08, 11:50 Tak śmiejcie się... Ale jeśli mieszkacie w wynajętym mieszkaniu i nie jesteście zameldowani, a wasz sąsiad-neurotyk stwierdzi, że uporczywie zakłócacie mu spokój za głośno chodząc po mieszkaniu/odbijając o podłogę "tak jakby jakieś kauczukowe piłki", zmywając naczynia po godz. 23.00 itd. bzdury, po czym łamiącym się głosem maltretowanego przez chuliganów chorego, przekona Policję do interwencji, to grzywnę za brak meldunku macie jak banku - WCIĄŻ SIĘ JĄ ORZEKA (niejako przy okazji grzywny za hałasowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? zaraz pęknę ze śmiechu wycięto mój komentarz IP: *.chello.pl 13.07.08, 17:04 zaraz pęknę ze śmiechu zniknął bez śladu mój komentarz do tego: "Zastępca dyrektora wydziału spraw administracyjnych krakowskiego magistratu Anna Broś-Milec zaznacza jednak, że jest kilka plusów meldowania się. Zameldowani dysponujemy danymi adresowymi, które są niezbędne, by np. skorzystać z opieki zdrowotnej." :-) :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś