Gość: truck IP: 77.119.60.* 27.07.08, 23:57 wstyd, że dopiero teraz w Krakowie organizuje się rzeczy, które funkcjonują od lat na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krk Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 00:12 Bardzo dobrze ze powstają trochę za późno ale dobrze i to. Sam często nie mam gdzie wyrzucić gruzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.multi-vision.pl 28.07.08, 00:25 Gdzie w Krakowie można pozbyć się zużytych baterii oraz niedziałającej elektroniki? Do zwykłego kosza wyrzucić nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: Odpady będziemy gromadzić po norwesku 28.07.08, 07:40 W Leroy Merlin w Rząsce zbierają baterie, świetlówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 09:36 wejdź na www.ekocentrum.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.crowley.pl 28.07.08, 09:41 Nie tyle nie możesz co będziesz zmuszony je wywalić do zwykłego kosza, chyba że chcesz być ekologiczny to: 1.możesz poczekać na ten festwial zbierania odpadów na Błoniach co chyba zwykle jest w czerwcu 2. trafić na zaimprowizowany kosz na baterie w którymś z hipermarketów, kiedyś był w Media Markt ale już dawno go nie widziałem. Ale nie wiem czy warto być tak maksymalnie ekologicznym, zanim znajdziesz odpowiedni kosz te baterie Ci się wyleją i będziesz miał zapaskudzone powietrze w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADZIO Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: 213.17.131.* 28.07.08, 07:48 Rewelacyjny pomysł.Przetestowałem go w Norwegi.Tam wszystko oddaje sie za darmo tylko za śmieci niesegregowane(pomieszane) płaci sie w przeliczeniu ok 25 zł/za jednorazową "wysypkę". Popieram i trzymam kciuki!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Super...wreszcie IP: *.171.9.10.crowley.pl 28.07.08, 11:38 Naprawdę super...że będzie normalnie. Ale serio, bez ironii, dobrze,że to wreszcie wprowadzą. Ja korzystam z pryw. firmy w Krakowie (MIKI) i płacę tylko za niesortowane śmieci. Bardzo mnie to zdopingowało do bycia ekologicznym:) Mam cztery worki: papier, metal, szkło i plastyk. Co dwa tygodnie przyjeżdżają i zabierają, ale był problem z tymi wielkimi śmieciami, to prawda... Pozdrawiam KKK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Re: Super...wreszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:44 I miejmy tylko nadzieję, że uczynni krakowianie nie zablokują i tej inwestycji, tak jak w przypadku spalarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złocienianka Re: Super...wreszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 14:58 Zadaj sobie pytanie, czy problemem są uczynni krakowianie (bo odnoszę wrażenie, że tak uważasz pisząc w ten sposób) czy nieodpowiedzialni urzędnicy krakowskiego magistratu, którzy bemyślnie i nieodpowiedzialnie podchodzą do tej inwestycji. Latami nie robili NIC w sprawie gospodarki odpadami - o spalarni była już mowa 10 lat temu, a teraz nagle obudzili się, ze unia nałoży kary i chcą megaspalarnię praktycznie bez wprowadzenia segregacji. To co miasto robi w zakresie segregacji to kpina - inne polskie miasta biją nas na głowę, ale nasi urzędnicy się tym w cale nie przejmują - nie chce się im pomyśleć... Spalarnia jest OSTATNIM ogniwem gospodarki odpadami, a nasi włodarze traktują ją jakby była jej najważniejszym ogniwem. NAJWAŻNIEJSZA JEST SEGREGACJA a nie spalanie. Mnie osobiście (i chyba nie tylko mnie) wystarczy jeden krakowski smok... ten od szewczyka Dratewki - drugiego nam nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewytrzymamtego jaki Dratewka?!?!?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:22 > Mnie osobiście (i chyba nie tylko mnie) wystarczy jeden krakowski > smok... ten od szewczyka Dratewki - drugiego nam nie potrzeba Krakowianie, Qrka wodna... ;-) to nie był żaden Dratewka Qrde!!!! Dratewka miał za zadanie uwolnić dziewczynę przetrzymywana w wysokiej wieży przez czarownicę, a w wykonaniu zadania pomogły mu mrówki, ryby i pszczoły. Co wy ludzie, bajek nie czytacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekokrak Re: Super...wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:57 "Uczynni krakowianie", to ludzie myślący, którzy nie chcą marnowania publicznych pieniędzy na technologie i filozofię pozbywania się śmieci, rodem z poczatku XX wieku. Należy iść do przodu a nie cofać sie, belkotając o unijnych karach, jak to ostatnio czynią magistraccy i niektórzy unijni urzędnicy. Pomysl "norweski" jest jak nabardziej trafiony. Lepiej późno niż... spalarnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 17:41 Następny punkt proponuje przy ul.Centralnej - obok planowanego birowca UM. Będą mieli na oku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:13 Wspaniały pomysł,za ZIkIT-em jest dużo miejsca po PREFABECIE,bo oni lubią lokalizacje w centrum miasta, w końcu też blisko MPO.Lokalizacja przy ul.Nowohuckiej jest nieprzemyślana i szkodliwa dla ludzi co tam mieszkają,bo tam są domy prawie obok.Oprócz tego blisko jest AWF,na ulicach będą jeszcz większe korki i tak już jest trudno przejechać.A potem sie dziwią,że ludziska protestują i mają rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Odpady będziemy gromadzić po norwesku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:06 Punkt Gromadzenia Odpadów Problemowych obok AWF i prawie w centrum Krakowa,w osiedlu domków jednorodzinnych to nieporozumienie.A może urzędnicy miejscy wybrali by lokalizację na obrzeżach miasta,chociażby w łęgu w miejscu planowanej spalarnii,lub strefa obok Mittala.MPO prawie w centrum Krakowa to już jest precedens.Za te działki w drodze przetargu miasto może wziąć niezłą kasę a nie planować kolejny kredyt! Witaj ekonomio urzędnicy i Zarząd Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś