IP: *.chello.pl 21.08.08, 02:22
Taaaa... niech ktoś porówna to z cenami w Warszawie na codzień. Dopiero co wróciłam z Krakowa gdzie zdarzało mi się pić 0,5l piwo w lokalu oddalonym 15 metrow od rynku za 6 pln, w Warszawie nie znajdzie się lokalu w centrum gdzie pół litra piwa kosztowało by mniej niż 7 pln [a i to trzeba się dobrze rozejrzeć] a na starówce normalną ceną jest 8-10 zl za taką szklaneczkę [i nie mówię tu o bardziej wyrafinowanych markach]zresztą ceny na obrzeżach nie różnią się znów tak bardzo od tych w centrum 7pln to ogólnie standart za pół litrowe piwo w warszawskich pubach. Żarcie w Krakowie w tym roku raczej tanie [wyjątek stanowi tu pieczywo] w lokalach różnica w daniach dochodzi nawet do 5-6 pln za potrawę na korzyść Krakowa... i gdzie tu jest naprawdę drogo? Może po prostu wciąż za mało zarabiamy a zł jak zwykle za mocny ;)
Ale to prawda zdzierstwo się u nas szerzy... Wieliczka rzeczywiście droga nawet ze zniżką dla studenta [35 pln od studenta] a gonią po niej takim tempem, że więcej zapamięta się ze zdjęć niż samemu oglądając. Dziwi mnie tylko, że Kraków narzeka na brak turystów jak dla mnie to wciąż tłoczno.
Obserwuj wątek
    • Gość: havi Re: Ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:21
      ciekawe ile w kosztuje wstęp na zamek w warszawie, czy w malborku?
      wtedy porównujmy... ale zgodze sie ze ceny wawelu czy wieliczki sa
      na iscie europejskim poziomie,
      tu glownie chodzi ze w krakowie spadla jakosc przy wyzszych cenach.
      dla porownania wiedeń:
      np. wejscie do schonnbrun w wiedniu to 9E, + wozownia 6E, pełna
      trasa razem z hofburgiem i palacami sissi to 12E
      • Gość: Aniołeq Re: Ceny IP: *.chello.pl 22.08.08, 23:01
        Zacznijmy od tego, że niestety w zamku królewskim w Warszawie nie ma nic
        ciekawego... no niestety jest to tylko odtworzona symboliczna budowla...
        wszystkie inne zabytki [z małymi wyjątkami zazwyczaj mniej znanymi] podlegają w
        Warszawie pod tą samą usługę.

Jakość usług... bądźmy szczerzy dopóki nasza mentalność się nie zmieni to ona
        już nie wzrośnie i tyczy sie to całego kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka