obozow-y
02.09.08, 21:45
Ponieważ wątek związany z protestem przeciwko budowie anteny rozrósł się mocno i przeglądanie go stało się niewygodne, pozwoliłem sobie założyć nowy wątek mający być miejscem, gdzie moglibyśmy się przede wszyskim dzielić POMYSŁAMI ZWIĄZANYMI Z NASZYM PROTESTEM PRZECIWKO PLANOWANEJ BUDOWIE ANTENY NA BUDYNKU SOBOLA /LEWIATAN-A (firma Play złożyła zgłoszenie robót budowlanych na taką inwestycję i mogłaby już zacząć instalację anten). Proponuję aby kłótnie i dyskusje na temat tego jak bardzo anteny szkodzą odbywać na dotychczasowym wątku, a tutaj dzielić się propozycjami w jaki sposób możemy najskuteczniej zablokować tą inwestycję. Moje pomysły w tej sprawie to:
- aby osoby które wieszały ogłoszenia dały tu link do pliku z protestem (ew. wkleiły sam tekst) by można było go wydrukować i wywiesić na swojej klatce (jeśli go tam jeszcze nie ma).
- informować o sprawie sąsiadów z bloku, wiem że tu mieszkają osoby, które mogłyby nam dużo pomóc
- swoją firmę administrującą można jak już o tym było pisane na forum, poprosić o wysłanie (np. faksem i listem) protestu w imieniu mieszkańców do Playa, urzędów, itd. zanim zostaną zebrane podpisy mieszkańców w tej sprawie.
Jeszcze raz powtarzam najistotniejsze argumenty:
1. FIRMY KOMÓRKOWE SAME PISZĄ, ŻE NIKT NIE UDOWODNIL, ŻE PROMIENIOWANIE JEST NIESZKODLIWE, więc należy założyć że MOŻE BYĆ SZKODLIWE - i NA PEWNO JEST, kwestią jest tylko możliwość określenia dawki, która powoduje np. raka po 20 latach, a takiej która tylko ból głowy.
A że sprawa nie jest taka fajna można przeczytać np. na takich stronach:
www.iddd.de/umtsno/gelzok.htm
albo tu:
www.prawodozycia.pl/
2. PEWNE JEST ŻE NASZE MIESZKANIA POWAŻNIE TRACĄ NA WARTOŚCI z powodu anteny, więc chcąc stąd uciec, mamy problem, bo nie będzie nas stać na takie samo mieszkanie gdzie indziej.
W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM POWINNIŚMY UCZYNIĆ WSZYSTKO, BY KOMÓRKOWCÓW STĄD PRZEPĘDZIĆ RAZ NA ZAWSZE ŁĄCZNIE Z NP. BLOKADĄ INSTALACJI ANTENY GDYBY JĄ ZACZĘLI INSTALOWAĆ! ZAMIATANIE SPRAWY POD DYWAN LEŻY WYŁĄCZNIE W INTERESIE PLAYA I SOBOL'A