Gość: szin szin IP: *.chello.pl 04.09.08, 21:43 krakow to jeden wielki syfiasty moloch biurowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Morales Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.chello.pl 04.09.08, 21:44 Czemu takie niskie w innych miastach budują ponad 200 metrowe wieżowce, a u nas takie kikuty 13 piętrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
eminey Re: Olsza: cztery oblicza biurowca 06.09.08, 16:56 Moze dlatego, ze w Kraków ma charakter, mnostwo zabytkow i dba sie o jego estetyke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:36 a co ma wysokosc do estetyki pozatym gdzie masz to miejsce a gdzie starowka???lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz matoly z wyborczej !!! jaka olsza ??? IP: 213.134.160.* 04.09.08, 21:49 to jest pradnik czerwony !!! i myland ma wybudowac przede wszystkim "ch serenada" a nie to co piszecie !!! wasi czytelnicy od dawna sa madrzejsi niz wy, redaktorki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: matoly z wyborczej !!! jaka olsza ??? IP: *.ghnet.pl 04.09.08, 22:44 to też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumofilc gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:12 w tym grajdole nie wolno budować wyżej jak 11 pięter. On konserwator podjął decyzję. Prezydent miasta nie ma nic do powiedzenia. Od tego są jego służby hamulcowe. Panorama miasta z kominami EC Łęg - jest powalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.ghnet.pl 04.09.08, 22:49 trzeba ją popsuć jeszcze bardziej, żeby była przepowalająca? wieżowce tak, ale nie gdzie popadnie. w urbanistyce najważniejsza są dyscyplina i porządek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:37 to miejsce jest bardzo dobre na wysoka zabudowe wiec??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:38 jeszcze dodaj szkieletor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh to jest KPINA ! Kuryłowicz ta sama elewacja w Kato IP: *.softpro2.pl 04.09.08, 23:44 taką sama elewacje przywalił na sląsku obok silesia city center, dupa a nie architekt ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 01:35 Czy może znikną przy okazji takie dziwne budynki (stany surowe zamknięte w poetyce wczesnego kapitalizmu lat 90-tych) na początku Bora-Komorowskiego? Jestem za... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Mam pytanie IP: *.chello.pl 05.09.08, 05:00 o tak ,ten nie otynkowany nie dokończony sprzed lat , z czasów transformacji ustrojowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:36 NO! krakow-www.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:22 "1100 miejsc parkingowych". To dobrze, że pamiętają o parkingach. Oznacza to jednak, że codziennie w godzinach szczytu Opolską bedzie jechało o 1100 samochodów więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsza-city "łąki" IP: *.236.spine.pl 12.09.08, 23:34 I pomysleć ,że w latach 70-tych ub. wieku , w miejscu gdzie jest teraz ul. Bora-Komorowskiego i to co przy niej stoi, to były tzw. "łąki". Fantastyczne pagórki porośnięte trawą. Miejsce, gdzie ludziska chodziły odpoczywać, opalać się.... Chodziłam wtedy do szkoły podstawowej, mieszkałam obok tych "łąk". Fajnie było ..... Odpowiedz Link Zgłoś