Dodaj do ulubionych

Olsza: cztery oblicza biurowca

IP: *.chello.pl 04.09.08, 21:43
krakow to jeden wielki syfiasty moloch biurowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Morales Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.chello.pl 04.09.08, 21:44
      Czemu takie niskie w innych miastach budują ponad 200 metrowe wieżowce, a u nas takie kikuty 13 piętrowe.
      • eminey Re: Olsza: cztery oblicza biurowca 06.09.08, 16:56
        Moze dlatego, ze w Kraków ma charakter, mnostwo zabytkow i dba sie o jego
        estetyke...
        • Gość: luk Re: Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:36
          a co ma wysokosc do estetyki pozatym gdzie masz to miejsce a gdzie starowka???lol
    • Gość: borewicz matoly z wyborczej !!! jaka olsza ??? IP: 213.134.160.* 04.09.08, 21:49
      to jest pradnik czerwony !!! i myland ma wybudowac przede
      wszystkim "ch serenada" a nie to co piszecie !!! wasi czytelnicy od
      dawna sa madrzejsi niz wy, redaktorki !!!
      • Gość: WG Re: matoly z wyborczej !!! jaka olsza ??? IP: *.ghnet.pl 04.09.08, 22:44
        to też
    • Gość: gumofilc gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:12
      w tym grajdole nie wolno budować wyżej jak 11 pięter. On konserwator podjął
      decyzję. Prezydent miasta nie ma nic do powiedzenia. Od tego są jego służby
      hamulcowe. Panorama miasta z kominami EC Łęg - jest powalająca.
      • Gość: WG Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.ghnet.pl 04.09.08, 22:49
        trzeba ją popsuć jeszcze bardziej, żeby była przepowalająca?

wieżowce tak, ale nie gdzie popadnie. w urbanistyce najważniejsza są dyscyplina
        i porządek:-)
        • Gość: luk Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:37
          to miejsce jest bardzo dobre na wysoka zabudowe wiec??/
      • Gość: luk Re: gdzie jest skonserwator i helenka 17 IP: *.kolornet.pl 12.09.08, 21:38
        jeszcze dodaj szkieletor
    • Gość: heh to jest KPINA ! Kuryłowicz ta sama elewacja w Kato IP: *.softpro2.pl 04.09.08, 23:44
      taką sama elewacje przywalił na sląsku obok silesia city center, dupa a nie
      architekt !
    • Gość: x Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 01:35

Czy może znikną przy okazji takie dziwne budynki (stany surowe zamknięte w
      poetyce wczesnego kapitalizmu lat 90-tych) na początku Bora-Komorowskiego?
      Jestem za...
      • Gość: Baton Re: Mam pytanie IP: *.chello.pl 05.09.08, 05:00
        o tak ,ten nie otynkowany nie dokończony sprzed lat , z czasów transformacji
        ustrojowej
    • Gość: MMM Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:36
      NO!
      krakow-www.blog.onet.pl/
    • Gość: ttt Olsza: cztery oblicza biurowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:22
      "1100 miejsc parkingowych". To dobrze, że pamiętają o parkingach.
      Oznacza to jednak, że codziennie w godzinach szczytu Opolską bedzie
      jechało o 1100 samochodów więcej.
    • Gość: Olsza-city "łąki" IP: *.236.spine.pl 12.09.08, 23:34
      I pomysleć ,że w latach 70-tych ub. wieku , w miejscu gdzie jest
      teraz ul. Bora-Komorowskiego i to co przy niej stoi, to były
      tzw. "łąki". Fantastyczne pagórki porośnięte trawą. Miejsce, gdzie
      ludziska chodziły odpoczywać, opalać się.... Chodziłam wtedy do
      szkoły podstawowej, mieszkałam obok tych "łąk". Fajnie było .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka