10.10.03, 11:17
NIestety, choc od kilku lat "poluje" by zobaczyc i na wlasne oczy przekonac sie o tym ze ziemia obraca sie w okol wlasnej osi, i w tym roku sie nie udalo.

www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1715790.html
Obserwuj wątek
    • gph Re: Wahadlo 10.10.03, 11:19
      sabba napisała:

> NIestety, choc od kilku lat "poluje" by zobaczyc i na wlasne oczy przekonac
      sie
      > o tym ze ziemia obraca sie w okol wlasnej osi, i w tym roku sie nie udalo.
      >
      > www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1715790.html

hm..
      nie udało Ci się?
      toż to co tydzień robią..
      widziałem raz.
      • sabba Re: Wahadlo 10.10.03, 11:24
        co tydzien? Nie zartuj! Ja slyszalam ze wlasnie jakos tak koniec lata poczatek jesieni, a powiazane jest to z jaka konkretna data.
        • gph Re: Wahadlo 10.10.03, 11:54
          sabba napisała:

> co tydzien? Nie zartuj! Ja slyszalam ze wlasnie jakos tak koniec lata
          poczatek
          > jesieni, a powiazane jest to z jaka konkretna data.

szedłem kiedyś grodzką i zwróciłem uwagę na małą tabliczkę - pokazy wahadała
          codziennie godz któraśtam, czy jakoś tak. że akurat była ta, to wszedłem.
          w sumie to mię zdziwiło, że wyborcza robi z tego jakiś ceregiel - bo jest to
          pokazywane często.
        • gph Re: Wahadlo 10.10.03, 11:59
          nie codziennie. w czwartki, ale za to 3 razy..

Ponadto w kościele można także zobaczyć pokaz mierzącego 46,5 m wahadła
          FOUCAULTA demonstrującego ruch obrotowy Ziemi (czwartki godz. 10.00, 11.00,
          12.00).
          • sabba Re: Wahadlo 10.10.03, 12:12
            Ano widziesz. teraz nie bedzie wymowki:))))
            • m.in Re: Wahadlo 10.10.03, 12:59
              panienka ze scierwa, która popełniła ten tekst na 1. stronie jakos nie
              zauwazyła ze pokazy są regularne
              byłem niedawno
              jakos tak ze 2 miesiące temu
              fajne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka