Dodaj do ulubionych

Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki

IP: *.autocom.pl 23.09.08, 13:17
Ten Pan już nigdy nikogo nie pozbędzie łapówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pacjent Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 13:32
      Nareszcie to ulga dla całej hematologii on nikomu nie przepuścił nawet takim
      co mieli po 600 zł renty
      • Gość: bisz.tyg Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.autocom.pl 23.09.08, 14:36
        POkaż lekarzu co masz w garażu i skąd z państwowej pensji kupiłeś najnowsze Volvo?
        • Gość: sniegbielszy Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.ny325.east.verizon.net 23.09.08, 14:43
          Az trudno uwierzyc! - 300zl?!!! I dla 300zl poswiecil honor i kariere!!!? Niech
          go, w takim razie zamkna, a dobrze, bo wstyd.
          Chyba, ze glodem przymieral - wtedy jest usprawiedliwiony.
          • Gość: zenobia Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.autocom.pl 23.09.08, 20:45
            chodzi o tego konowała czy może o posłów, co to ostatnio masowo
            pisali usprawiedliwienia:)
            bo posłami zajęła się komisja etyki, może więc i Naczelna Rada
            Lekarska ustaliłaby jaką minimalną sumę, za którą wypada się
            zeszmacić:)
      • Gość: tyżpacjentka najlepszy zawód? IP: *.236.spine.pl 23.09.08, 15:04
        Ostatnio zrobiono ankietę badań społecznych. Zadano pytanie rodzicom
        jaki zawód uważają za najlepszy dla swoich dzieci.
        Zgadnijcie jaki zawód zajął 1 miejsce? LEKARZ ! Ponad 50% głosów.
        Komentarz zbyteczny.

P.S. W mojej rodzinie mama-lekarka ma dwoje dzieci dorosłych już.
        Jedno już studiuje na medycynie , a drugie dziecię jest też na
        medycynę przewidziane. No coment.
      • Gość: mocher Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:16
        Tak tak, to ten co to za 150 zł przyjmował w poradni po to by potem podawać leki
        na oddziale. a co to jest hematologia.
    • Gość: Ponury Żniwiarz Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: 82.160.205.* 23.09.08, 14:57
      Zamykając lekarzy, albo odsuwając ich od pracy rząd chyba chce przyoszczędzać na
      emeryturach, rentach i świadczeniach z NFZ.
      Bo jak inaczej wytłumaczyć akcję typu "huzia na Józia" skierowaną przeciw
      jednej, jakże społecznie nieodzownej, grupie zawodowej?
      • Gość: taki jeden Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.chello.pl 23.09.08, 15:59
        Niestety ale ta jedna, jakże społecznie nieodzowna, grupa zawodowa jest
        przeżarta korupcją znacznie bardziej niż jakkolwiek inna.
        Bo jak inaczej wytłumaczyć, że lekarz zarabiający 3-4 średnie krajowe (Tak, tyle
        zarabiają ordynatorzy w szpitalu Rydygiera!) kusi się na 300 zł od pacjenta za
        wykonywanie obowiązków które do niego należą!
        • Gość: ja Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.236.spine.pl 23.09.08, 16:11
          I do tego szef oddziału hematologii. Gdzie jak wiadomo często są
          leczone bardzo ciężkie przypadki. To tak samo jakby bez skrupułów
          łapówki brał lekarz na onkologii. Straszne!
          • Gość: byłem Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 17:05
            Gość portalu: ja napisał(a):

> I do tego szef oddziału hematologii. Gdzie jak wiadomo często są
            > leczone bardzo ciężkie przypadki. To tak samo jakby bez skrupułów
            > łapówki brał lekarz na onkologii. Straszne!

przecież właśnie na onkologii biorą największe łapówki , zobacz
            sobie choćby na parking służbowy na w klinice przy Wenecji
        • Gość: rudy Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 17:59
          ordynator w szpitalu rydygiera nie zarabia 4 średnich krajowych. jego pensja po
          30 latach pracy, w której codziennie odpowiada za ludzkie życie, w tym samym
          czsie prowadzac cała administracje odd. to 4,5 tys pln. Dla porównania powiem że
          gowniarz w byle jakim koncernie, mający zerowa odpowiedzialność po 3 latach
          pracy dostaje 4 tys. Ja wiem że dla tego głupiego i zawistnego społeczeństwa tak
          właśnie ma być, ale już dostajecie po dupie. Wystarczy zachorować a dowiecie się
          czemu. A bedzie gorzej, oj bedzie. Z tym ze dla mnie im gorzej tym lepiej. Zycze
          zdrowia
          • Gość: pacjent emeryt HIENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:10
            To olej szpital! Idz do koncernu... gó...arzu!
            • Gość: rudy Re: HIENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:56
              miło się w kolejce czeka??? będziesz czekał jeszcze dłużej i to do miernot co
              paracetamol na wszystko piszą, bo na tych lepszych cie nie stać. Tym trzeba
              zapłacić, a żeś statystyczny polaczku wóde pół życia pił to teraz ci tylko
              zawiść pozostała.
            • bat_oczir Re: HIENA 23.09.08, 20:46
              ty oczywiście, kulturalny emerycie, przed emeryturą pracowałeś za grosze, często
              za darmo, nigdy nie domagając się podwyżek, a dzieci karmiąc powietrzem i pojąc
              rosą?

Krytyka łapownictwa to jedno, ale domaganie się od lekarzy pracy za niskie
              pensje to kur....stwo, drogi emerycie.

Szczególnie, że takie rzeczy wypisujesz tu w necie....w oczy lekarzowi tego nie
              powiesz nigdy. Znam ten typ człowieka.
            • Gość: history z klasą Re: HIENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:25
              Olej onkologów, kardiologów, chirurgów, zakaźników i innych lekarzy ratujących w
              sytuacji podbramkowej i zagrażającej życiu. A kto cię bracie wyleczy? ZUS?
              Agencja ubezpieczeniowa? Dyrektorzy szpitali? A może dziennikarze, tak lekkim
              piurem i łatwo piszący o dzisiejszej służbie zdrowia. O tempora o mores.... A
              życie toczy się dalej, kochani. Bądźcie zdrowi!
              • robertkropkab Re: HIENA 23.09.08, 22:33
                Prywatyzacja i dodatkowe ubezpieczenia. To jest rozwiązanie
                problemu! Trzeba rozpieprzyć cały system NFZ z absurdalnymi
                wycenami. Trzeba się pozbyć czapy administracyjnych darmozjadów.
                Zrobić konkurencję - bez demagogii o misji! Niech to rynek
                weryfikuje. Dlaczego ma być po równo??! To niesprawiedliwe!!
                Zabezpieczyć system podstawowej opieki a za resztę kasa: ze skarpety
                lub dodatkowego ubezpieczenia. Tak jest w wielu bogatszych od Wolski
                krajach gdzie mając tylko podstawowe ubezpieczenie też czeka się
                długo do specjalisty! Że w Skandynawii za darmo? Wcale nie za
                darmo: za jakie podatki!!
                Leczenie to taki sam towar jak ubezpieczenie od ognia czy wolny
                wybór drogiego adwokata! Jak nie masz kasy to wybacz Winnettou! Ze
                szpitalami, lekarzami też tak powinno być! Pacjent powinien mieć
                możliwość wyboru: ryzykujesz i leczysz się byle gdzie i byle jak
                albo się dodatkowo ubezpieczaj. Niestety rynkowa gospodarka
                systemowo nie objęła jeszcze tego: obok górnictwa i budowy dróg! To
                cały czas PRL.
                Że lekarze chcą zarabiać? A kto nie chce?! Że pacjenci nie chcą
                płacić, też zrozumiałe! Tyle że za całą masę rzeczy już płacą i
                uważają że jest to całkiem normalne...
                Dobry lekarz musi odpowiednio zarobić jak każdy inny dobry
                specjalista! Oficjalnie! Bez spoconych rąk i nerwowych spojrzeń
                dookoła! I bez ciągłej walki o własną godność lub ciągłego upadlania
                pacjenta – w zależności od wersji. A że trafiają się sqwysyny? A w
                której grupie zawodowej ich nie ma?? Sam znam w swojej branży (nie
                medycznej) kilku...
                • Gość: wyborca Re: HIENA IP: *.autocom.pl 24.09.08, 12:29
                  > Prywatyzacja i dodatkowe ubezpieczenia. To jest rozwiązanie

i mom placić za pszyjast karedki???
          • Gość: fuj hiena szpitalna? IP: *.236.spine.pl 23.09.08, 18:27
            A ty co ? Właściciel zakładu pogrzebowego? Czy zwyczajna hiena
            cmentarna pracująca w szpitalu?
            • bat_oczir Re: hiena szpitalna? 23.09.08, 20:47
              czy Ty jesteś bałwan, nie pytam, bo odpowiedź już znam.
          • Gość: taki jeden 4,5 netto ale netto! IP: *.multi-play.net.pl 23.09.08, 22:48
            Nie wciskaj ludziom ciemnoty! 4,5 netto ale netto - brutto to jest jakieś 7,5-8
            tys. Ordynator w Rydygierze tyle właśnie zarabia. A zastępca dyrektora jeszcze
            drugie tyle.
          • Gość: xx Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 23:03
            Gość portalu: rudy napisał(a):

> ordynator w szpitalu rydygiera nie zarabia 4 średnich krajowych.
            jego pensja po
            > 30 latach pracy, w której codziennie odpowiada za ludzkie życie, w
            tym samym
            > czsie prowadzac cała administracje odd. to 4,5 tys pln

4,5 tys. PLN? To pewnie pensja podstawowa, a do tego dochodzi drugie
            tyle z tytułu wysługi lat, mnóstwa różnych dodatków, dyżurów itp.

A jeśli nawet zarabia 4,5 tys. PLN po trzydziestu latach (rozumiem,
            że wcześniej zarabiał mniej), to ciekawa jestem, jaki jest stan
            majątkowy tego pana. Gdzie mieszka, czym jeździ, co posiada.
        • Gość: Ponury Żniwiarz zasłona dymna IP: 82.160.205.* 23.09.08, 18:09
          Nie czuję tej akcji z korupcją w służbie zdrowia. Jak świat światem, chodziło
          się do lekarza z prezentem, koniakiem, kryształem, wiecznym piórem, kopertą...
          Dla mnie to normalne.
          W końcu, jeśli mi na czymś zależy, to staram się sobie pomóc

...nie, nie jestem lekarzem. Ani urzędnikiem
          • bat_oczir Re: zasłona dymna 23.09.08, 20:39
            jeśli chodzisz, bo sam czujesz taką potrzebę dodatkowego odwdzięczenia się -
            niemal OK. Twoja rzecz i lekarza, czy ten prezent przyjmie, jedni przyjmą, inni
            nie przyjmą.

Problem etyczny pojawia się, gdy lekarz od Ciebie ten prezent wymusza.
            Dlaczego etyczny? Bo prawny jest nawet wtedy, gdy nie wymusza. Zgodnie z ustawą
            nie wolno przyjąć żadnej dodatkowej gratyfikacji i koniec.
        • Gość: ewfqg Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? IP: *.ghnet.pl 25.09.08, 22:09
          Dziecko jesteś ?
          Policz ile to jest 300zł od każdego pacjenta przez kilkadziesiąt lat.
          Zamek w Malborku mozna za to kupić .
      • bat_oczir Re: Walcząc z lekarzami rząd chce oszczędzać ? 23.09.08, 20:52
        facet brał, i to nie podlega dyskusji.

A to, że Tusk sięga po elektorat PiSu i zaczyna wygłupy z kastracją pedofili,
        walką z kibolami i kontynuacją walki z łapownictwem (sadząc czasami takie prawne
        kichy, że łeb boli), to inna para kaloszy.
    • Gość: q1 Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.autocom.pl 23.09.08, 17:26
      W końcu go dopadli. Lepiej późno niż wcale :)
      • Gość: lublin się kłania Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:36
        O tak. Tak jest dobrze! A życike toczy się dalej, kjak ktoś napisał. Bądźcie zdrowi!
    • Gość: xUser Czy są lekarze którzy nie biorą? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.09.08, 17:56
      chciałbym mieć taką nadzieję... wiekszosc bierze aż furczy
      • bat_oczir Re: Czy są lekarze którzy nie biorą? 23.09.08, 20:41
        co to znaczy nie biorą? Masz na myśli takich, którzy spuszczają po schodach
        pacjenta, który po zakończeniu leczenia przynosi kwiaty? Zapewne nieliczni.

Takich, którzy nie uzależniają leczenia i jego jakości od dodatkowej wziątki od
        chorego czy jego rodziny? Multum.
        • Gość: xUser Re: Czy są lekarze którzy nie biorą? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.09.08, 23:58
          bat_oczir napisał:

> co to znaczy nie biorą?

to znaczy że NIE BIORĄ ŁAPÓWEK i tyle, czy to trudne do pojęcia?
          • Gość: Holt_ Re: Czy są lekarze którzy nie biorą? IP: 213.172.178.* 24.09.08, 11:37
            tak, trudne. Bo łapówką z punktu widzenia prawa jest wszystko. I
            tabliczka czekolady wręczona po zakończeniu leczenia, i koperta
            wręczona przed leczeniem, do którego inaczej by nie doszło.

A jeśli dla ciebie są to takie same przypadki etyczne, to winszuję.
      • Gość: pacjentka Re: Czy są lekarze którzy nie biorą? IP: *.236.spine.pl 24.09.08, 15:36
        Masz na mysli pieniądze czy np. koniaki i bomboniery?
    • Gość: oświęcimer Wyborcza ogłosi go bohaterem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:22
    • Gość: historyk z klasą Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:29
      Drodzy internacuci. Olejcie onkologów, kardiologów, chirurgów, zakaźników i
      innych lekarzy ratujących w
      sytuacji podbramkowej i zagrażającej życiu. A kto Was bracia wyleczy? ZUS?
      Agencja ubezpieczeniowa? Dyrektorzy szpitali? A może nasi drodzy dziennikarze,
      tak lekkim piórem i łatwo piszący o dzisiejszej służbie zdrowia. O tempora o
      mores.... A życie toczy się dalej, kochani, toczy się dalej.... Bądźcie zdrowi!
      • Gość: pomyśl Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:32
        Drodzy internacuci. A kto Was bracia wyleczy? Co za brednie! A nota bene -
        Bądźcie zdrowi!
        • Gość: pacjent Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.autocom.pl 23.09.08, 21:56
          n
          • Gość: pacjent Najwyzsza pora IP: *.autocom.pl 23.09.08, 22:03
            nareszcie!!!!!!powinien dostac całkowity zakaz wykonywania zawodu -
            to najwiekszy ch** jakiego spotkałem na swej dRodze, nikomu nie
            życzę takiego pseudolekarza - komplenie nie znał pacjentów, nie
            obchodizł go proces lecznia, ani pacjenci, ani personel, który
            musztrował, słynne były tylko "spotkania z rodziną pacjenta" by go
            lepiej pozanc, ode mnie nie dostał nic, pewnie dlatego musiałem
            zmienic szpital(bez komentarza)
            • Gość: wdzięczna Re: Najwyzsza pora IP: *.236.spine.pl 24.09.08, 15:45
              Współczuje Ci bardzo, że musiałeś coś takiego przeżyć.
              Ja miałam chyba wyjątkowe szczęście ,że spotkałam na swojej drodze ,
              gdy było ze mną bardzo źle, fantastycznego lekarza. Takiego co to
              mówią,że ze świecą szukać. zaangażowany, intereowały go inne moje
              problemy zdrowotne, nawet "głupią " odleżynę mi wyleczył , choć to
              nie jego zakres. Dużo by o nim pisać. Lekarz- skarb. Mało jest
              takich.
              A jak próbowałam mu "podziękować" na zakończenie leczenia, to
              dostałam taką reprymendę i op.....,że chciałam się pod zimię zapaść.
              Widać było ,że go tym bardzo uraziłam.
              Jeżeli będzies zkiedyś w potrzebie , to życzę Ci z całego serca ,
              abyś spotkał takiego właśnie lekarza. PRAWDZIWEGO. Pozdrawiam.
        • Gość: 123 Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.09.08, 23:59
          Gość portalu: pomyśl napisał(a):

> Drodzy internacuci. A kto Was bracia wyleczy? Co za brednie! A nota bene -
          > Bądźcie zdrowi!

lekarzu, ulecz samego siebie :)
    • Gość: były pacjet Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:14
      tak zgadza sie koszmarny suki..... ten gość to potrafił miesiącami blokować
      leczenie pacjentów bo rodzina daje kasę co miesiąc, więc czemu pozbywać sie
      dojnej krowy.
    • Gość: obarex Urzad Skarbowy IP: *.range217-43.btcentralplus.com 24.09.08, 09:40
      ma juz dzis wystarczajace prawne instrumenty do walki z korupcja w roznych
      grupach zawodowych (indywidualne sprawdzenie kazdej osoby u ktorej poziom
      wydatkow jest wielokrotnie wyzszy niz deklarowane dochody to ok 3 dni pracy).
      Nie stosuje ich jednak bo niby dlaczego jedna zorganizowana grupa przestepcza
      mialaby utrudniac zycie innej zorganizowanej grupie przestepczej?
    • Gość: loy Dyrektor Kłos IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 10:38
      nie wie jak powiedzieć lekarzom żeby nie wymuszali na łapówek hłe, hłe, a może
      jak brać żeby nie dać się złapać?
    • Gość: 454 Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 10:56
      Lekarz przyznaje sie do winy. a dyrektor nie wierzy!
      O nierzadne królestwo...!!!
    • Gość: savage Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: 213.17.128.* 24.09.08, 10:58
      40 tyś. poręczenie majątkowe - bez problemu ! Ciekawe skąd, skoro nie biorą i
      niskie pensje mają....
    • Gość: qwerty Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 14:07
      wreszcie zatrzymali tą pijawke..o nim to legendy krązyly wsrod pacjentow
    • Gość: Bezia Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: 78.152.247.* 24.09.08, 15:31
      Jesli ten sam byl 5 lat temu ordynatorem to chcial 300 zl od rodziny
      umierajacej pacjentki czyli ode mnie. Widocznie ma taki zwyczaj
      • Gość: macki Re: Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.ksknet.pl 24.09.08, 19:08
        Może warto było by się zainteresować i zgłosić do CBA...
        Jak znam życie to się wykpi z tych 3 stów, bo "nie uzależniał od nich leczenia".
        A moim skromnym zdaniem w przyjmowaniu prezentów nie ma nic złego. Ale po
        zakończeniu leczenia. Jak w restauracji; byłeś dobrze obsłużony,
        smakowało-dajesz tipa. Biorąc cokolwiek w trakcie jest się tylko nędznym
        sku......em.
    • Gość: były pacjent Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: 193.200.46.* 24.09.08, 19:07
      najlepsze w tym wszystkim że główny dyrektor jak mu tam Kłos jest zaskoczony.To dopiero są jaja jak berety dla pacjentow Rydygiera to najlepszy kawał w tej notatce
    • Gość: obserwatorka Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:29
      w ubiegłym roku leżała tam moja teściowa. zaraz po przyjęciu jej na oddział,
      lekarz prowadzący polecił mi zgłosić się do ordynatora. zostałam przyjęta, pan
      ordynator wyjaśnił mi na czym będzie polegało leczenie, ale do głowy mi nie
      przyszło, że powinnam coś tam zostawić. natomiast to co zobaczyłam w trakcie
      pobytu mamy, to odlot. sami pacjenci nakręcają się ile i komu trzeba dać, bo jak
      nie dasz to pewnie szybciej umrzesz.
    • Gość: Knur Dzięki PiS jest bat na takich sk... IP: *.93.classcom.pl 24.09.08, 20:35
      Tym batem jest CBA.
      no chyba, że to kolejny "pomówiony".
      Jakby co, szpital św.Rafała czeka.
    • Gość: Pacjent Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 00:57
      Jestem byłym pacjentem tego Gościa. Zrezygnowałem z leczenia w Rydygierze bo
      właśnie zażądał sponsoringu od mojej rodziny.
      Dziwię się że dopiero teraz tego sku.. dorwali.
      Wielu ludzi straciło przez niego życie. Tam zawsze było tak: Płacisz masz szanse
      , nie płacisz zbieraj na pogrzeb.
    • Gość: Waldi Ordynator podejrzany o przyjęcie łapówki IP: *.chello.pl 25.09.08, 20:16
      Naaaareszcie!!! Ten sk... naprawdę wymuszał od ludzi kasę.
      Uwierzcie!! Leczę się tam od 2 lat. To co wyrabiał też w poradni
      (środy) to CYRK - zbierał jak z tacy, jak się nie dało nie było
      leczenia dobrego. A jego pracownik dr J.D. to jego odbicie!!!
      Sugerownie , że to najdroższy oddział i trzeba płacić!! To co do tej
      pory tam było to skandal, dzięki Ci KOBIETO za tę akcję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka