Dodaj do ulubionych

Na jesień, proszę Państwa, na jesień idzie

05.10.08, 20:56
Więc zamiast latać po zmiennej pogodzie, proponuję seanse kulinarne. Nie zaraz żeby się obżerać, ale domowe smaczki jesienne odświeżyć...
Mniam!
Kroję boczek w plastry, układam na dno garrou i przykrywam warstwami podgotowanych plastrów ziemniaków, cebulą, grzybami, kiełbasą, serem... podlewam to podczas duszenia odrobiną piwa, posypuję majerankiem i rozdrobnionym czosnkiem... dolewam piwa do swej szklanicy i obserwuję, jak zapiekanka dojrzewa do konsumpcji jako i ja dojrzewam swym apetytem. Dużo sytego jadła i napoju z % w ilościach zdrowotnych - recepta na zdrową jesień i dobry nastrój. Polecam! A co wy polecacie?
Obserwuj wątek
    • janigor1 krokiety 06.10.08, 23:04
      Mięso mielone z indyka na patelnię, do tego czosnek, majeranek, sporo cebuli, pieprzu. Ten farsz zawijam w nalesniki. Odsmażam na maśle. Mniam. Plus barszcz czerwony (może być Hortexu z kartonu)
      • zielonki Re: lód 07.10.08, 01:49
        Jak wstałem dziś rano to auta były oblodzone.
        Skandal.
      • klaczkafiglaczka Re: Jesień kojarzy mi się kulinarnie z 07.10.08, 09:39
        grzybami i ziemniakami. Grzybki w śmietanie i zimioki smażone do tego !
        Albo wieczorne piwo grzane (lub wino), zamiast aspiryny, gdy przemoczy się nogi w dużych kałużach... Piwo grzane z utartym żółtkiem, miodem, cytryną i cynamonem, goździkami. Sen po tym kamienny i szybka kuracja przeziębieniowa, sprawdzona przeze mnie ubiegłej jesieni.
    • terakosia Re: Na jesień, proszę Państwa, na jesień idzie 07.10.08, 03:58
      a ten sie znowu reklamuje i to wstretnymi ohydnymi jedzonkami

nie jada sie tak panie z mniammniam. - teraz sie Nie jada
      3/4 swiata gloduje a 1/4 umiera z glodu
      wyslij pan tam ten przepisik
      • klaczkafiglaczka Re: Na jesień, proszę Państwa, na jesień idzie 07.10.08, 09:43
        Wyślij tam swoje kanapki. A może ty też powietrzem żyjesz i ideologią? Kupuj i wysyłaj do głodujących prezerwatywki, co miesiąc kartonik. Jak się nie będą mnożyć w tempie geometrycznym, to głód w krajach Trzeciego Świata będzie mniejszy.
        A żarcie na niepogodę zostaw smakoszom, co na nie zarabiają pracą ciężką i sumienną, bowiem od ideologii zdechliby z głodu i chłodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka